[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 20.11.2006. 16:28 ] @
Imam neki Samsungov TV, star 7 godina, koji je radio odlicno, do pre par meseci. Tada je poceo da nas zeza daljinski, pa je prva logicna pretpostavka bila da su otisle baterije. Daljinski je radio tek kada se priblizi TV-u i to samo ako je u ravni sa prijemnikom, nikakavi ostri uglovi. Medjutim, promena baterija nije donela poboljsanje. Otvorio sam daljinski i video da je ploca ispod gumenih dugmica sva umazana necim poput masti..pretpostavljam da je u pitanju kondenzacija+znoj.. Obrisao sam to, sastavio daljiunski i radio je odlicno jedan dan, da bi opet poceo da zeza. Do sada sam ga rastavljao 3-4 puta, 2. i 3. nije bilo nicega na ploci, ali je opet daljinski radio malo bolje, a poslednji, 4. put je opet bilo malo "kondenzacije" na jednom od dugmica, ali ciscenje nije pomoglo. Onda smo kupili Fisherov univerzalni daljinski, koji sam programirao da radi sa TV-om, ali ni on ne radi kako treba, jer TV ne reaguje na sgnal iz daljinskog sa udaljenosti od 2m, na sta je pre reagovao. I u novom daljinskom su nove baterije, a kodovi za TV su ok, Ëim TV reaguje na njih. Palo mi je na pamet da ne crkava prijemnik signala sa daljinskog u samom TV-u. Koliko je verovatno da nesto takvo strada i koliko bi mogla da kosta zamena, ako je uopste to izvodivo (tehnicki i/ili finansijski). |