[ Vesa 77 @ 21.11.2006. 19:38 ] @
Trazio sam i trazio, i ima slicnih tema, ali nista ovako konkretno. Nadam se da tema odgovara forumu. Dakle, da objasnim: wireless mreza (nije moja), medjusobno povezani AP-i na mikrotiku, nema glavnog servera, samo jedan racunar izlazi na net i ima static IP. Ono sto mene zanima je sledece: Pukao je link npr, nema interneta u mrezi, ali je moguca komunikacija medju ruterima koji su u medjusobnoj vezi. Kako poslati obavestenje svim korisnicima koji su nakaceni na net da nema interneta, i u cemu je problem? Ne verujem da sam lepo objasnio problem, ali tu sam, pa da popricamo na ovu temu? Dakle treba mi da samo sa jednog-dva racunara mogu da saljem poruke, znajuci ip adresu rutera, i ip adresu klijenta dodeljenu od dhcp-a, a da pritom poruke ne idu preko neta? I da, da poruke budu tipa pop-up, dovoljan je samo kraci tekst. Programi tipa bopup messenger, lantalk, stickey, itd itd, nisu resenje jer racunari nisu u lanu. Imam jos pitanja vezanih za ovo, koristice mnogima, pa ko ima ideju nek kaze. p.s. hamachi je zgodan za ovu namenu, ali mnogi ga gase, reinstaliraju windows, itd, pa mi treba samo slanje poruke na ip adresu ili mac adresu tog korisnika, koje se vide sa winbox-om iz mikrotika Hvala unapred ![]() |