Nema to veze nikakve sa plocom...
Nego ti rodjak natjeraj te tvoje da poboljsaju signal ,ja na mrezu ne pustam nikoga ko ima izad -60..to je pravilo,bar za Novi Sad to vazi ,dok u okolnim mjestima tolerisem i malo vise,a recimo u Zrenjaninu mi rade ok i do -65...
Beograd je takodje u etru manje zagadjen od Novog Sada sto me je jako iznenadilo jer sam poceo i njega da radim..tako da ce i tu moci da se radi na -60 do -65

PODVLACIM da je ovo standard za mrezu sa preko 300 ljudi na njoj i sa vise od 40 baznih stanica i sa raznoraznom opremom ,pocev od Mikrotikovih ploca svih vrsta i nastavaka za dodatne kartice pa preko svih vrsta WRAP ploca i preko pravljenih BS od kompova i pci-minipci adaptera i sa svim mogucim i nemogucim minipci karticama kojih imam u mrezi bar 100 i vise...tako da je budalastina pricati o 7 korisnika koji ne mogu da rade na toj 112-i

I ne radim samo net vec mreza radi pod punim opterecenjem ,lokal nicim nismo limitirali i vuce se maksimalno ,zavisno ko ima kakvu konekciju od korisnika,znaci DC++ radi ,a usput se krljaju i na game serverima i sve to radi odlicno.

I link od 50 km od NS do ZR radi isto odlicno i na njemu sam napravio signal ispod -60 mada..zavisno od doba dana varira...od -53 do -65 ..i to upravo sa tim plocama..tog tipa,nebitno dal je wrap ili mikrotik...
Ako hoces da ti to radi kako treba onda te tvoje natjeraj da pobacaju pci kartice i nek skrate antenske kablove na MANJE od 3 metra ,nek uzmu AP-ove ,i zabrani im kojekakva sranja od antena sto prave ,nek odvoje pare za valjanu antenu i da vidis kako ce to da ti radi...a ne da raspravljate o ploci ili ovom i onom...
I s vremena na vrijeme provjeri kakvo je stanje sa komsilukom sto emituje..nadji najpovoljniji kanal i naravno..reset opreme nikad ne skodi

Napraviti mrezu za exploataciju samo neta je za*ebancija u odnosu na to kad ljudima das i lokal i to nelimitiran ni sa cim...
Pozdrav!!
/mrdja