[ RadAlek @ 23.11.2006. 10:21 ] @
Kada god pokusam da u Visual Studiu 2003 dodam novi objekat u projekat pojavi mi se poruka 'Automation server can't create object'. Malo sam googl-ao i dosao do "resenja" mog problema. Savet je bio da instaliram Microsoft Script 5.6 i ja sam skinuo 'WindowsXP-Windows2000-Script56-KB917344-x86-enu.exe' i instalirao ga. Kada sam resetovao racun kako je ovaj skript zahtevao prilikom dizanja sistema dobio sam gresku 'Error registering the OCX C:\Windows\system32\vbscript.dll'. Kada sam startovao VS i kada sam pokusao da dodam objekat javila mi se stara poruka, kao i pre instalacije i nisam uspeo da dodam taj objekat.

Ako neko ima ideju sta treba raditi bio bih mu veoma zahvalan.

P.S. Na jednom od MSDN forumu naisao sam na isti problem i resenje koje nisam bas bio u mogucnosti da odgonetnem, a evo i linka http://forums.microsoft.com/MS...spx?PostID=932878&SiteID=1
[ dusty @ 23.11.2006. 14:59 ] @
Proveri da nisi pokupio neki virus.
Desilo mi se jednom da aplikacija koja je radila na 3 kompa oko 6 meseci prestala da radi iz cista mira uz slicnu poruku (koristila je COM). Sve ostalo je naizgled radilo.

Medjutim, tadasnji antivirus nije mogao da prepozna taj virus, pa smo morali sve masine da reinstaliramo

Pogledaj u Event Viewer-u da li ima jos prituzbi na COM, ActiveX i slicno.