[ absBeg @ 23.11.2006. 17:58 ] @
Cudna stvar mi se dogadja sa ovom prziliicom. Prije bi znala zezati na nekim dvd-ovima, a sada ubacim dvd i nista se ne dogadja. Otvorim neru i preko njega procitam da on prepoznaje da je u przilici DVD i koliko je pun. Ali kad iz explorera pokusam otvoriti przilicu pojavi se poruka: "R:\is not accessible. The request could not be performed beacause of the I/O device error".
Zna li iko o cemu se radi? na netu sam nailazio na slican problem, ali ne i kako ga rijesiti.
przilica je nedavno nabavljena

p.s. DVD-RW je updatiran na najnoviji driver
[ TGCVugi @ 23.11.2006. 19:53 ] @
Najprije provjeri sve konektore i kabele koje koristis (znaci ATA i MOLEX(napajanje))..

Citat:
p.s. DVD-RW je updatiran na najnoviji driver

sta mislis sa tim, mislis bas na drivere ili FIRMWARE..Ako mislis na drivere, drivere nije potrebno instalirat, nisam jos ni cuo da postoje..
[ JOJO847 @ 23.11.2006. 21:46 ] @
za pocetak odi u device manager i reinstaliraj ide granu kontrolera na koji je pioneer spojen (pod ide ata atapi controllers odaberes granu na koji je spojen pa uninstal i reset masine). Druga stvar koju ces probati je boot s tog dvd roma (bilo koji bootabilni cd, windowsi....itd) - samo da vidis hoce li poceti boot sa njega kako treba.
[ TGCVugi @ 23.11.2006. 21:56 ] @
Po njegovom opisu mislim da su mu problem ti navodno "driveri" ili kabeli, ABSBEG ajde probaj ovo sta ti ja i jojo kazemo pa javi o uspehu..
[ absBeg @ 24.11.2006. 18:19 ] @
>
pod drajverima sam mislio na firmware, samo sam se pogresno izrazio. :)
problem sam rijesio na malo cudan nacin. naime, imam samsungov cd-rw
koji je i prije znao trokirati s vremena na vrijeme, i to otkako sam ga
prebacio na novi comp. do sada mi nije jasno jel do neke tvornicke
greske u rom-u ili je do kolizije sa maticnom. onog trenutka kad sam ga
iskopcao iz struje, prestao je zastoj kod detekcije optickih uredjaja
prilikom boota i dvd przilica je proradila. kako mi cd-rw u nacelu ne
treba, izbaci sam ga, pa mi sada pioneer radi glat.
medjutim, zanima me zbog cega je on pravio probleme? master/slave
jumperi su pravilno namjesteni tako da je to za iskljuciti. jel moze
biti do IDE kabla? nemam rezervni pa to ne mogu probati.
[ TGCVugi @ 24.11.2006. 18:41 ] @
Naravno da moze, ili je do ide kabla ili do elektronike uredaja... Nemznam napamet, trebao bih vidjet da ti odgovorim... :)
[ JOJO847 @ 24.11.2006. 21:40 ] @
Prijašnji model pioneera je imao problem ako je bio spojen sa još nekim uređajem na kanalu, za ovaj to još nisam čuo ali sumnja postoji.
[ TGCVugi @ 24.11.2006. 21:45 ] @
Hvala jojo, ovo za pionire nisam znao, a bas sam sada hteo kupit sata dvd rezac,, jel valja to??