[ idza @ 24.11.2006. 14:52 ] @
<! Radni zadatak
1. Download-ovati ovaj fajl sa web servera i snimiti ga pod nazivom PHPfajl.php
2. Snimiti ga u www folder EasyPHP-a
3. Pokrenuti fajl i utvrditi dali radi
4. Napraviti index.htm fajl koji sadrzi formu i ciji je action atribut setovan kao PHPfajl.php
i metod je tipa POST. U html fajlu napraviti tri polja u kojima ce korisnik kada pozove web strnicu unijeti
Ime, Prezime i BR_indeksa
5. Za izvrsenje ovoga zadatka imate 20 minuta. >

<?php

$ime="Janko"; // izvrsiti izmjenu
$prezime="Jankovic"; // izvrsiti izmjenu
$br_ind="45"; // izvrsiti izmjenu
$god="09"; // izvrsiti izmjenu

if ( isset($_POST["ime"]) && isset($_POST["prezime"]) && isset($_POST["br_ind"]) && isset($_POST["god"]))
{
echo "<HTML><HEAD><TITLE>CESTITAMO</TITLE></HEAD><BODY>";
echo "<h2>"."<br>"."Dragi studente ".$prezime." ".$ime.", br. indeksa: ".$br_ind."/".$god."<br>"."</h2>";
echo "<h3>"."<br><br><br><br>"."Ako ste uradili sve zadane zadatke date u zaglavlju fajla \"PHPfajl.php\" onda za Vas drugi kolokvijum nije problem."."</h3>";
echo "</BODY></HTML>";
}
else
{
echo "<HTML><HEAD><TITLE>GREŠKAAAAAAAAAAA</TITLE></HEAD><BODY>";
echo "<h2>"."<br>"."Ako Vi nijeste student ".$prezime." ".$ime.", ciji je br. indeksa: ".$br_ind."/".$god."<br>"."</h2>";
echo "<br>"."Zakljucak je";
echo "<h1>"."<b>"."Jos uvijek nijeste ovo tacno uradili, POKUSAJTE PONOVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"."</h1>";
echo "</BODY></HTML>";
}
?>

moze li mi ko ovo pojasniti uopste sto se trazi ovdje? to bi valjalo da znam ubrzo...
[ MoDcHe @ 24.11.2006. 16:47 ] @
Sa prva tri koraka ces morati sam da se izboris :)

Sta se trazi, pa trazi se da napravis formu koja i nema nikakvu funkciju, sad ne znam da li je profa tako hteo ili se prevario negde :)
Elem, evo:

Code:

<FORM action="PHPfajl.php" method="POST">
  Ime: <INPUT type="text" name="ime"><br>
  Prezime: <INPUT type="text" name="prezime"><br>
  Broj indeksa: <INPUT type="text" name="br_ind"><br>
<INPUT type="submit" name="dugme1" value="Posalji">
</FORM>

A evo zasto sam rekao da nema nikakvu funkciju:

Code:

$ime="Janko"; // izvrsiti izmjenu
$prezime="Jankovic"; // izvrsiti izmjenu
$br_ind="45"; // izvrsiti izmjenu
$god="09"; // izvrsiti izmjenu

Iz ovoga proizilazi da ce skripta uvek vracati gore navedene vrednosti bez obzira na unete podatke u formi. Mozda treba rucno da izmenis vrednosti promenljivih, verovatno je zato i napisao komentar pored "// izvristi izmjenu". :)

p.s.
Porfa ti je genije :) LOL

Pozdrav!
[ Bojan Kopanja @ 24.11.2006. 18:47 ] @
@MoDcHe

Pa vidis da pise da treba izvrsiti izmenu ... To znaci da treba da se vidi da li student zna da stavi jedan $_POST umesto ovoga sto je sada tu . Ipak je ovo "opaka" glavolomka .

Pa, izgleda da za mene drugi kolokvijum nije problem kako kaze stranica kad uspesno resis zadatak ! Jos samo da je to moj kolikvijum ...
[ Jezdimir Lončar @ 27.11.2006. 09:20 ] @
Kod nemam vremena da pišem, ali evo.
1. file_get_content i fopen("filename.php","w+") posle fwrite itd. Php manual zakon za ovo
2. U fopenu prije filename-a mu unesi putanju. Npr:
fopen("path/to/filename.php","w+")
3. Samo ti tj. korisnik može da pokrene skriptu (preko browsera) ili imaš kron kad će se ta skripta pokrenuti. Traži malo ES
4. Čisti HTML ...
[ Jezdimir Lončar @ 27.11.2006. 09:22 ] @
5. forma ti služi da vidiš da li je korisnik kliknuo submit i unio sve podatke koje nizašta nećeš koristiti ?