[ Jcod3r @ 24.11.2006. 16:50 ] @
Pozdrav !

Koju bazu koristi u javi i to sve implementirati na internet,intranet a da se dobije pritom najbolja performansa ???

Hvala
[ antix @ 24.11.2006. 17:40 ] @
bazu u javi? Vjerovatno misliš bazu sa Javom :) ili možda bazu pisanu u Javi?

sumnjam da ti bilo ko može odgovoriti na ovo pitanje jer to uglavnom zavisi od slučaja do slučaja. MySQL radi posao odlično u većini slučajeva. Ali ako baš imaš neki enterprise onda ćeš morati da razmotriš Oracle.

Ja sam koristio MySQL sa Javom u više projekata i stvarno nisam imao problema. Evo sada radim na jednom stvarno velikom projektu - JBoss, EJB, clustering i MySQL i odlično radi. Opet, radio sam i sa Oracle+Java kombinacijama i tu nisam imao problema.

[ nemnesic @ 24.11.2006. 17:48 ] @
MySql
[ Jcod3r @ 24.11.2006. 18:43 ] @
Hvala puno i ja sam mislio na MySql jer je najzastupljeniji:)

Pozdrav !
[ Java Beograd @ 26.11.2006. 18:35 ] @
Za sitne aplikacije (sitno je sve sto ima manje od milion zapisa) potpuno je svejedno koja baza. Sve su dobre.
Ako se radi o velikom broju zapisa, i velicina baze pocne da se meri Terabajtima, onda moze da se diskutuje.
[ djalfirevic @ 27.11.2006. 12:39 ] @
Citat:
Java Beograd: Za sitne aplikacije (sitno je sve sto ima manje od milion zapisa) potpuno je svejedno koja baza. Sve su dobre.
Ako se radi o velikom broju zapisa, i velicina baze pocne da se meri Terabajtima, onda moze da se diskutuje.

Slazem se sa ovim. Ja sam do sada koristio spregu Jave i SQL Servera i moram da priznam da je sasvim OK.