[ erno @ 26.11.2006. 13:59 ] @
zdravo, imam mali problem. naime, dosad nisam nikako radio sa multithreading aplikacijama, a sad moram bas jednu takvu napisati. google-ao sam malo i nasao nekoliko primjera koji su ok. moj problem je da sam napisao server koji treba primati zahtjeve klijenata i poslati im response. dakle imam klasu server koja ima metode init(), connect, listen, accept, response... e sad, unutar moje runServerLoop metode ja cekam i prihvatam konekcije i nakon sto dodje request treba da pozovem funkciju pthread_create i da joj predam parametre koji vec odgovaraju. vazno je reci da je ova funkcija unutar moje klase Thread. dakle, napravim novi objekt Thread, pozovem metodu createNewThread i njoj predajem argumente koji se dalje prosljedjuju na pthread_create funkciju koja je unutar ove metode. kako mogu predati svoju metodu response iz Server klase ovoj metodi. pokusao sam, ali kaze da ova mora biti staticna, kad sam to uradio kaze da ne moze obradjivati atribute bez instance, sto je i logicno. ti atributi su zapravo conn_fd, client_address i client_len koje mi trebaju u metodi response. nadam se da nisam previse zakomplikovao sa objasnjenjem :-). mali primjer nebi bilo lose ili par linkova. hvala. poz, erno |