[ BaCkSpAcE @ 16.02.2001. 01:08 ] @
Ja sam davno radio jedan algoritam za enkripciju, koji je radio po sistemu tako shto da bi kriptovao ili dekriptovao, morash da imash keyfile. Taj algoritam je sabirao ASCII vrednosti nekog karaktera iz keyfile-a i datoteke koja se kriptuje, i posle toga na taj ASCII broj uradjen je XOR, pa onda neke inkrementacije. Sistem je skoro neprobojan. Njega sam ja koristio da zastitim moje podatke da ne moze niko da ga chita. Znachi ja sam lepo da bi mogao da dekriptujem taj fajl, napravio prvo keyfile u koji sam ja upisivao odredjen podatak duzine 18 karaktera !!! Shto vishe to bolje i posle toga odmah obrishem fajl nepovratno (truncate) i tako da nikad nije bilo traga. Sad srecom imam sopstveni comp kojem niko nema pristupa, dok ostali ukucani (cale, keva i sestra) imaju jedan zajednichki. Ko hoce da downloaduje binarni fajl programa za kriptovanje, moze uchiniti sa adrese www.geocities.com/backspace1001/crypt.zip Ko uspe da napravi program za dekriptovanje istog, svaka chast, skidam kapu (iako je nemam, ali snacu se ja nekako ako do toga bude doslo ![]() ceo zip fajl zauzima 30,281 bytes ajd pozdrav pa se chujemo |