[ boriss121 @ 27.11.2006. 16:24 ] @
Instaliram Mandrivu 2007,sve prodje bez problema i kad podjem da je pokrenem pocne da se buta sa hard diska i jednostavno STANE!
Imam WinXP na zasebnoj particiji i particiju za podatke,za Mandrivu sam napravio ext3 particiju velicine 12 GB i swap 2 GB.
Sav hardver u sekciji sumary je prepoznat(cak i tv karta i web kamera!).
Bootloader je lilo sa grafickim interfejsom,upisan u MBR.Kada pokrenem racunar biram izmedju XP-a i Linuxa,XP se podigne bez problema,a Mandriva krene,provjeri hardver i sve je OK i jednostavno graficki interfejs nece da se podigne.
Hardver je:
procesor Athlon64 3000+
hard disk wd sata 120 GB
ram 1 GB
graficka ati 9600 128 MB
monitor Samsung SyncMaster
maticna Asus k8v-x.
Otvoren sam za bilo kakav prijedlog.
Do sad sam instalirao Slackware,Suse,Ubuntu,Kubuntu,Fedoru... i ne mogu da razumijem u cemu je problem.
Please help!!!

[ Dishko @ 30.11.2006. 19:03 ] @
Da probas GRUB ? kod mene savrseno lepo prosle instalacije , a i sam loader lepo radi, tj. ne pravi probleme, nista posebno
[ boriss121 @ 01.12.2006. 13:01 ] @
Probao sam,isto se desi.
Nije stvar to bootloadera,vec do drajvera za monitor ili graficku.
Bar ja tako mislim.
[ Dishko @ 01.12.2006. 15:43 ] @
Citat:
boriss121: Probao sam,isto se desi.
Nije stvar to bootloadera,vec do drajvera za monitor ili graficku.
Bar ja tako mislim.

Koja verzija Mandrive ? Starter ili PPack ? Imam istu grafiku, isti monitor, sata hard samsung, s tim sto imam 2GB rama, ali to nije sigurno problem, jer i kad sam imao 1 GB radilo je fino, i sto imam 256MB video RAM-a, ali konfiguracija grafike i monitora je ista, zaista me cudi, pada mi na pamet da jedino mozda ploca ostaje ??? (Kod mene je GB neka ploca, u nekom PackardBell PC_I_Media)
[ boriss121 @ 04.12.2006. 11:43 ] @
Ploca je Asus K8V-X.
Monitor je Samsung SyncMaster 793DF i mislim da je problem u drajveru za monitor.U opciji sumary moze se odabrati drugaciji drajver od prepoznatog i testirati da li radi.Kad odaberem drajver za ovaj monitor pri testiranju racunar zaglavi,ekran je crn i samo restart dugme pomaze.Pitao si za verziju Mandrive:
MANDRIVA FREE 2007.
[ crnidzo @ 04.12.2006. 21:45 ] @
imao sam slican problem
sa instalacijom druge verzije istog programa sve je radilo OK
inace prvu verziju sam nabavio u sklopu casopisa iz nama susedne zemlje