[ ntrack @ 27.11.2006. 21:32 ] @
Zamolio bih nekoga, ako zna da mi kaze kako i sta treba da se postavi na server kad se
izbilduje igrica koja je radjena u J2ME da bi kasnije ta igrica mogla da se skine na
mobilni telefon?
Unapred zahvalan svima na pomoci.
[ Java Beograd @ 28.11.2006. 13:27 ] @
Za mobilni su potrebni jar i jad fajlovi. Dakle, oba staviš na server.
[ hornhunter @ 28.11.2006. 17:04 ] @
Imam i ja jedno pitanje:
Koji od ta dva fajla treba da se poziva prilikom download-a ".jar" ili ".jad" ?

Hvala....
[ alkal @ 29.11.2006. 18:56 ] @
Prilikom skidanja poziva se .jad datoteka. Da bi ovo radilo server mora biti podešen da prepoznaje tu vrstu datoteka (MIME tipovi). Ukoliko to nije slučan, a server je Apache, možeš to sam podesiti ubacivanjem .htaccess datoteke u isti direktorijum gde ti se nalazi aplikacija.
[ hornhunter @ 30.11.2006. 22:51 ] @
Hvala puno probacu ovo...
[ llux @ 03.12.2006. 09:34 ] @
Dobrim telefonima nije potreban .jad fajl. Za mobilni telefon kojem treba .jad smatra se da ima nedostatak. To je potrebno samo: 1) Samsung telefonima 2) Siemens telefonima zato sto imaju cudan download limit. Za novije nisam siguran. 3) Nokiji 6230i, sto smatram velikim nedostatkom za telefon po toj ceni a i prvi je Nokijin telefon koji moze (tek sad) rame uz rame sa ostalim proizvodjacima. Symbian ne racunam. Dakle, svi ostali bez problema mogu i .jar i .jad, samo nisam siguran za one manje popularnije marke. U svakom slucaju, ako je igra generic, za sve telefone, trebace ti .jad da se poziva zbog takvih uredjaja