[ maksimusIn @ 27.11.2006. 23:45 ] @
Kad pokusam da ga startujem prijavi mi gresku "Could not find main class. program will exit"
[ rj444 @ 28.11.2006. 01:14 ] @
Kako si pokusao da ga pokrenes i koju verziju?
[ karatas @ 28.11.2006. 05:50 ] @
Pozdrav!

Dao si premalo informacija. Koji Eclipse, koji tomcat, kako si ga pokusao pokrenuti i sl.

Opisi malo sto se dogadja kako bi ti se moglo pomoci :-)
[ Java Beograd @ 28.11.2006. 13:25 ] @
Čekaj, kako to misliš da pokreneš Tomcat u Eclipse ?
Možda sam neupućen ako su u pitanju neki noviji add-on_ovi, naravno, ali logičan tok bi bio nešto drugo.

1. Instaliraš i pokreneš Tomcat
2. Bilduješ svoj projekat, napraviš arhivu i smestiš na odgovarajući Tomcatov folder.
3. Startuješ web stranicu koja upućuje na tvoj projekat.

Tačke 2 i 3 možeš lepo i uspešno da odradiš u Eclipse-u, koristeći Ant alat za bildovanje projekta. Ali ne vidim kako bi i zašto "pokretao Tomcat" iz Eclipse.
[ maksimusIn @ 29.11.2006. 13:30 ] @
Eclipse 3.2 , tomcat 5.0.28 . TomcatpluginV3

Kad kliknem na ikonu start tomcat u eclipse-u izbaci mi poruku "could not find the main class. Program will exit!"
A na konzoli "java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/catalina/startup/Bootstrap"

Inace kad startujem tomcat iz njegovog bin direktorijuma (tomcat/bin/startup ) sve ok radi!
[ nemnesic @ 29.11.2006. 13:46 ] @
probaj da startujes eclipse ovako:

eclipse -clean

ako ne radi javi se

nn
[ Missundaztood @ 29.11.2006. 16:40 ] @
Probaj da skines NetBeans i ako i onda bude problema onda se javi.

Evo i linka do najnovije verzije (verzija 5.5): http://www.netbeans.info/downloads/index.php
[ Dejan Lozanovic @ 13.12.2006. 10:04 ] @
Ako koristis Eclipse + Calisto , mozes preko WTP-a da to lepo sredis, imas tamo medju setovanjem servera da podesis tomcat. I napravis dinamicki web projekat i to je to :)

[ rj444 @ 13.12.2006. 12:37 ] @
Citat:
Dejan Lozanovic: Ako koristis Eclipse + Calisto , mozes preko WTP-a da to lepo sredis, imas tamo medju setovanjem servera da podesis tomcat. I napravis dinamicki web projekat i to je to :)

Bas tako, ima i jedan tutorijal ovde: http://www.cs.concordia.ca/~ch...clipse/Tomcat-prefs-config.htm, koji lepo objasnjava kako da podesis tomcat.

Pozdrav