[ gojava @ 28.11.2006. 08:04 ] @
Prvo, interesuje me samo koji aparat proizvodi najkvalitetnije fotografije u automatskom režimu? To pitam zbog toga što će aparat služiti kao porodični, tj. biće dosta onih koji će hteti da škljocaju a koji inače nemaju pojma, a i ne žele da nauče bilo šta o ručnim podešavanjima parametara zarad dobijanja dobre fotografije. Njima je npr. mnogo važniji veći displej nego ručno podešavanje bele itd. Drugo, koje je u vezi sa prvim, uopšte me ne interesuje koji je aparat po specifikacijama na papiru bolji od nekog drugog!!! Za sad, imam u vidu Canon A530, ali ovde postavljam pitanje zbog toga što gotovo ništa ne znam o Fuji-jevoj A seriji, ili o Olympus-ovoj FE seriji aparata. Pitam da li neki Fuji iz A serije ili Olympus iz FE serije nadmašuje Canon A530? Nemojte samo da odgovarate u stilu "uzmi A530, za te pare nema bolji". Ovo ograničenje mi ne znači baš mnogo, zbog toga što npr. Olympus FE-150 u radnjama košta ~210 evra, a u Metrou ~175 evra, a to je razlika koju npr. mogu da podnesem. Znači, još jednom, neka najvažniji kriterijum za poređenje [(Fuji & Olympus) vs. Canon A530] bude kvalitet fotografija u auto-režimu. |