[ NemanjaBGD @ 27.11.2006. 16:06 ] @
A jel neko uspeo da namesti da mu radi cmedia integrisana zvucna? |
[ NemanjaBGD @ 27.11.2006. 16:06 ] @
[ NemanjaBGD @ 27.11.2006. 17:45 ] @
Miloshe,jel si probao sa windows update-om???jeste da zvuci malo glupavo,ali meni je pomoglo oko zvucne...
[ svetlanalane @ 27.11.2006. 19:26 ] @
I meni zvučna kartica ne radi kao treba, integrisana na ploču ASUS A8N-E, odnosno ne radi mikrofon. Sam sistem pokušava da pronađe drajvere za nešto ali ne uspeva. Probaću i sa Windows update po savetu NemanjaBGD.
Pozzz [ rmilosh @ 28.11.2006. 09:43 ] @
Citat: NemanjaBGD: Miloshe,jel si probao sa windows update-om???jeste da zvuci malo glupavo,ali meni je pomoglo oko zvucne... zvucna radi, instalirao sam XP drajvere i sljaka bez problema. Ne mogu nikakav update da radim zbog toga sto ne mogu da nadjem drajvere za Sagem F@st 800/840 ADSL (USB) modem. Za njega ne prolaze drajveri sa XP-a. Sve ostalo sto se drajvera tice je u redu. [Ovu poruku je menjao mmwc dana 29.11.2006. u 20:30 GMT+1] [ profa42 @ 29.11.2006. 19:07 ] @
Za integrisane zvučne kartice i Ehternet kontrolore (ukoliko imate nForce ploču) skinite poslednje nVidia-ine drajvere sa http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_rel70betadriver.html - ovo su BETA drajveri, pa dok ne izdaju zvanične moramo njih da koristimo. Trenutna verzija je za RC1, ali bi trebalo bez problema da rade i na RTM. Mada, meni su već pri instalaciji Windowsa prošli drajveri za Ethernet (integrisana zvučna je isključena), tako da nisam imao takvih problema - čipset je nForce4.
Za Sagem modem - jedino što mi još pada na pamet je instalacija Viste preko XP-a sa već instaliranim drajverima za modem. Može da se desi da proradi, a možda i ne. :) Ako imaš vremena i živaca, probaj. Neko je napisao da ne rade drajveri za nVidia grafičke kartice. To nije tačno - sve posle serije 5 (uključujući nju) radi kako treba. Problem su starije serije, koje jednostavno nisu podržane. Windows će raditi, ali neće raditi nijedna DirectX igra, kao ni Aero. S tim u vezi... [Ovu poruku je menjao mmwc dana 29.11.2006. u 20:40 GMT+1] [ TGCVugi @ 29.11.2006. 21:33 ] @
Citat: Neko je napisao da ne rade drajveri za nVidia grafičke kartice. To nije tačno - sve posle serije 5 (uključujući nju) radi kako treba. Problem su starije serije, koje jednostavno nisu podržane. Windows će raditi, ali neće raditi nijedna DirectX igra, kao ni Aero. S tim u vezi... Ja sam napisao da ne rade driveri,, ti kazes da rade imam GEforce 7950 GX2.. i u igrama je jadno, polovica graficke je na 100 MHz....drugim recima Radi ali ne DOBRO.. Citat: Za integrisane zvučne kartice i Ehternet kontrolore (ukoliko imate nForce ploču) skinite poslednje nVidia-ine drajvere sa http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_rel70betadriver.html - ovo su BETA drajveri, pa dok ne izdaju zvanične moramo njih da koristimo. Trenutna verzija je za RC1, ali bi trebalo bez problema da rade i na RTM. Mada, meni su već pri instalaciji Windowsa prošli drajveri za Ethernet (integrisana zvučna je isključena), tako da nisam imao takvih problema - čipset je nForce4. Inace Vista si sama instalira drivere za NFORCE cipsete... pa tako i u to spada ethernet i audio... Nas ovde zanimaju driveri za posebno dodan hardwer, da nije osnovan deo racunara (kao chipset,audio),, i sa posebno dodane audi karte,Nic, graficke.... [ rmilosh @ 30.11.2006. 10:16 ] @
[ profa42 @ 30.11.2006. 14:57 ] @
Upravo videh da sam gore napisao da imam nForce4 čipset - lapsus, čipset je nForce2, i da, šljaka kako treba. :) Neverovatno... uopšte ne vidim razlog zašto bi neko izostavio podršku za čipset. Grafičke sa podrškom za DirectX 9 još nekako i mogu da razumem (mada je i to čista glupost), ali ovo...
[ rmilosh @ 01.12.2006. 13:16 ] @
Ima li neko kakvih problema sa Bluetooth-om?
Sad sam se setio da vista nije prepoznala Toshiba bluetooth adapter, upravo skidam neke drajvere [ svetlanalane @ 01.12.2006. 15:58 ] @
Citat: zonic: Procitao sam gore navedeno , ne hvalim se ali zaista nova Vista radi fenomenalno i nemam problema sa drjverima sve je instalirala sama i to ati pce 550x ; venise 3000+ 64 bit ; realtek zvucna integrisana ukljuceni svi efekti ocena viste 3.7 imam problem samo sa originalnim softverom za tv karticu kvord ali sa drugim radi besprekorno . Ovo je predivno I ja imam AMD ATHLON 64 3000+ i integrisanu zvučnu realtek na ASUS matičnoj ploči, ali meni ne radi mikrofon. Osim toga neće ni skener (Mustek 1200 UB+) a štampač HP 845c radi ali samo sa osnovnim podešavanjima koje je Vista postavila ( npr štampa samo lette,r a meni treba A4) Pozzz [ aurora221 @ 02.12.2006. 09:02 ] @
Uf...ovako.
Prativsi Vistu jos od RC perioda, (nisam zeleo da se upustam u beta 2 i slicne buildove...) takodje sam naisao na neke probleme. Lol, neke :D Sve mi je radilo ali ne i prokleti Sagem F@ast 840 modem. Nazvao sam EUnet povodom toga, i oni su javili (ustvari samo neki covek) da imaju ethernet prikljuce u slucaju da modem ne radi. OMG, pa nekim ljudima ovde ne radi ni ethernet!!!! Ali sam uspeo da pronadjem neke sajtove i informacije koji mozda pomognu. Moja konfiguracija je ASUS EN6600GT EXTREEME silencer (dakle, nvidia), AMD Athlon 64 3500+, PROKLETIH samo 512MB RAM (ne mogu da pokrenem aero jer dobijam rating 2.9 zbog RAM-a, a minimum za Aero je 3.0 >X( ARGHHH!) takodje imam i zvucnu na maticnoj koja je MSI K8N Diamond Plus. Uspesno sam instalirao drajvere za maticnu i zvucnu sa CD-a koji je dosao uz njih. Samo sam uspeo da nadjem odredjena resenja koji su relevantni za moju konfig....za ostale...zao mi je :( ali mogu da se potrudim ako bas zelite neke drajvere ili slicno za ati graficke itd. Dakle: Graficka: radi se o nvidia 6600 modelu. Jednostavno sam otisao na sajt ispod, i izabrao graphics drivers>>GeForce&TNT2>>Windows Vista x86. Nisam uzimao x64 iako imam takav procesor jer jednostavno ne zelim da se patim za 64voro bitnom Vistom. Takodje predlazem da skinete nove drajvere za XP jer oni sadrze HD (high definition) podrsku i hardversku akseleraciju za HD. http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp Maticna: Instalirao ok sa CDa. Ako vama nesto ne stima, obavezno posetite sajt proizvodjaca, istrazite malo po FAQ i istrazite driver downloads stranu. Zvucna: SoundBlaster Live! 24bit draJver se ok instalirao sa CDa. Vista je prepoznala i mikrofon (mad nisam imao vremena da ga testiram) i odmah konfigurisala da sistem radi na dva zvucnika. e sad, sto se tice onog SAGEM MODEMA 840......ju. Ne mogu da verujem koliko sam se napatio sa njim. Morao sam da iskljucim UAC u Visti, da onemogucim Windows Defender na start up-u, pa tek onda da pratim uputstva na sledecem sajtu: http://blogs.warwick.ac.uk/lei...nson/entry/getting_your_sagem/ :D Yea, uspeo sam da nadjem barem neku truncicu uputstva kako da instaliram taj prokleti modem. Inace, pretrazivajuci google za neku pomoc oko iste stvari, naisao sam i na ovaj forum :D Odlican je btw! Tek se malopre uclanio :) Nadam se da je barem nesto od ovoga pomoglo. BTW OBAVECNO PROCITAJTE KOMENTARE NA SAJTU ZA MODEM! [Ovu poruku je menjao aurora221 dana 04.12.2006. u 08:47 GMT+1] [ labicko1 @ 02.12.2006. 20:36 ] @
Svak cast ljudima koji su uspeli da instalraju sve drajvere. Ja sam pre neki dan kupio novi komp i reko da probam na njemu Vistu. Konfiguracija je Core2Duo 6400 ; MB Asus P5B ; grafika MSI NX7600GT ; takodje bi spomenuo da imam stari pentium 4 sa kojim sam pokusao da umrezim novi.
Prva stvar kad sam instalirao vistu me je zadivila monitor koji je dosta star Samsung 753s ( na koji u windowsu XP bez instaliranog drajvera uopste nisi mogo da pogledas ) ovde je za cudo radio bez problema na 85KH. Na prvi pogled je sve dobro radilo sto se i ocekivalo jer na svom tom novom hardveru pise da je uradjeno za windows Vistu kao. Cim sam ubacio cd sa drajverima za maticnu plocu nastali su problemi, nece da mi se pokrene instalacija, probao sam i rucno ali sam uspeo da instaliram 3 stavke sa tog diska medju kojima nije bio drajver za zvucnu kartu. Naj cudnije mi je bilo to sto sam dobijao erore u fazonu DRAJVER NIJE ZA OVAJ OPERATIVNI SISTEM sto me je tada veoma zbunilo. Slicno je bilo i sa drajverom i popratnim programima za graficku karticu. Sto se tice modema za ADSL nisam ni probao jer mi je prikljucen na stari komp pa kako sam mislio da ih umrezim i tako koristim net. Stvari su mi postale jasne kad sam probao da potrazim drajvere na sajtovima proizvodjaca video sam u cemu je problem DRAJVERI ZA ASUS I MSI KOMPONENTE JOS NISU NAPRAVLJENI barem ne konacne verzije drajvera. Tako sada skidam windows XP 64 a Vistu cu da odlozim za kad se pojave drajveri. Inace mi se veoma svidja mnogo je bolja od prethodnih verzija. Naiso sam na jos jedan problem kad sam probao da umrezim kop. nisam mogo da nadjem opciju za home ili office network, sve opcije za umrezivanje se svodilo na internet. Sa takvom vezom kojom sam uspostavio kompovi su se videliu medjusobno ali kad sam probao da udjem iz XP na Vistu trazilo mi je usernem i parolu a sa Viste na XP nije trazio nikakvu paroplu ali nisam mogao da udjem na stri kop jer je dao eror da veza koju pokusavam da uspostavim ne koristi neki pp... (ne secam se tacno koji ) protokol. Ako neko moze da mi pomogne oko ovoga i ukaze mi gde je moja greska bicu veoma zahvalan. [ aurora221 @ 02.12.2006. 23:06 ] @
labicko1,
Sto se tice tvoje konfiguracije, Vista bi trebalo da leti. Mada, bilo bi lepo i da spomenes koliko RAM-a imas. I naravno da drajveri na cd-u ne rade! To su XP drajver - bash je MSI hteo da stavi neke ne pouzdane BETA (daleko bilo) drajvere na CD za nov hardver. Samo se ti strpi do 30 januara 2007-do tada ce svi proizvodjaci (ja se nadam barem) uspeti da naprave drajvere. Sto se mene tice, sve mi je instalirano OK. Sve aplikacije funkcionisu, i jedini problem su ti drajveri. A ako ZANEMARIMO to i pogledamo vistu 30 januara.....wow. Vec je odmah mozemo koristiti :) Mada, ja sam imao RC2 verziju...instalirao sam je, sve ok proslo....i zaboravio da narezem /iso fajl vistine instalacije (dok sam jos imao XP i vistu u dual boot-u). I taj .iso fajl mi ostao na disku tokom reinstalacije XPa.....a radio sam clean install. x( Sada pokusavam negde da nadjem Vistu...moj drug se ne razume nesto u to, ali kada mu se XP pokvario, otisao je kod prijatelja njegovog tate. Taj prijatelj mu nabacio Vistu...pre dva meseca! Samo mene zanima da li on koristi RTM verziju...jer u protivnom...lose mu se pise! [ Zoran Rodic @ 10.12.2006. 09:25 ] @
ne moze nikako imati vise nego ovde
Postoji driver za tvoju kartu i preko njega podesavas sve [att_img] [ aurora221 @ 12.12.2006. 13:42 ] @
Iskreno labicko1, mislim da si promasio drajvere. Ajd probaj da skines nVidine drajvere za Vistu (pazljivo pogledaj kako sam napisao u predhodni m postovima) Ali da recimo pogledas koju verziju Viste imas. Kako sam ja shvatio, ti imas 64x (64vorobitnu) Vistu. Za to ti trebaju i 64bitni drajveri, tako da moras iazbrati 'Windows Vista 64x' na download sajtu, a NE 86 ili 32x. Mad, slobodno cu ti reci da je Vista 64 katastrofa. Nit ima dovoljno drajvera za Windosw XP 64, a kamoli onda i za Vistu 64! Najbolje bi bilo da na tvoj procesor, MA KAKAV ON BIO, nabacis bolje 32vobitnu Vistu. Ja sam nju stavio iako imam 64vorobitni procesor.
Mad, vi koji volite 64x sisteme, znajte da ce od sad svaki Windows Biti iskljucivo 64vorobitan. Arhitektura samog proceora je ocigledno bolja, a Windows tako dobija i napredne sigurnosne opcije. Cak ako uporedite Windows Vista 32x i Windows Vista 64.....64 je MNOOOGO sigurniji. Mozete naci vise informacija ovde: www.winsupersite.com - ovo je btw, odliucan sajt za informisanje o Windows-u. Kad malo bolje razmislim, mogu da zamislim sav pakao oko pravljenja Windowsa za dve razliucite procesorske arhitekture...pa to je pravljenje dva ista Widnows u isto vreme. Kad je to Microsoft radio??? Nikad. XP 64x je stigao znatno posle 'obicnog' XPa. Sada ce Vista 64 biti buducnost. Samo postoje dva problema: proklete lenje kompanije koje neprave drajvere za 64 bitne Windowsw, i naravno proklete kompanije koje prave igre koje nisu kompatibilne sa 64x. Ma bilo kako bilo, 64x je buducnost, i svi ce se navici...silom ili milom. Takodje bi trebalo da spomenem da je 64x brzi od 32x za oko...recimo 20% ![]() [Ovu poruku je menjao mmwc dana 27.12.2006. u 11:07 GMT+1] [ svetlanalane @ 12.12.2006. 16:04 ] @
labicko 1
Citat: Sto se zvucne kartice radi takodje neradi mikrofon Da li si rešio ovaj problem pošto i ja imam isti. Naime čuje se zvuk kad snimim nešto, ali veeeooooma tiho. Pri testiranju mikrofona zelena linija jačine jedva da se pomeri malo. Imam problema i sa konekcijom. Kaže da ima samo lokalni pristup pa svaki put moram da tražim da "popravi" konekciju. Osim toga, svaki put pri paljenu ili restartovanju kaže da je nepravilno bio isključen i javlja mi se prozor da biram da li da da podignem Windows normalno ili u safe modu, što me veoma nervira. Inače neće ni da se isključi iz Viste, moram da restartujem u Xp pa da isključujem (kad idem negde na duže vreme pa moram da isključim iz struje) Moj sistem je isto 64-bitni [ labicko1 @ 12.12.2006. 17:23 ] @
Sto se tice mikrofona jos nisam ali iskreno da ti kazem nisam se nesto ni trudio. Ovo sa losem restartovanjem ti pravi problem najverovatnije neki program koji si instalirao, ja sam slicno imao sa Alcohoolom 120% pa sam odustao od njega, probacu sa demontoolsom mozda ce on raditi. Sto se konekcije tice ja sam imao problem sa umrezivanjem kompa u pocetku a ADSL mi radi dobro preko mrezne (plug and play) netrebaju mi drajveri. Nisi napisao preko cega se konektujes (modem ili nesto drugo).
[ svetlanalane @ 12.12.2006. 18:54 ] @
Moja konekcija je Kablovska SBB - mrežni kabl. Problem rešen. Look'stop mi blokirao sve. Inače instalirani su samo Office 2007, Winamp, ATi-jevi drajveri.
Nisam instalirala još ništa od programa za narezivanje diskova niti za gledanje Divx filmova, niti za audio ili video obradu, ni Corel ni Photoshop.......jer očekujem uskoro da instaliram RTM pa da nabacujem programe. Ne mogu da dokučim od kada je taj problem (možda je od samog početka, jer mislim da nisam isključivala komp već sam uvek išla na restart pa u XP). Valjda će se problem uskoro rešiti. A ako ti treba Alcohol 120% zbog image-a, imaš to i u NERO-u i lepo radi (bar u XP-u). Što se tiče mikrofona, možda treba skinuti nVidia drajvere pa bi išlo bolje jer je zvučna integrisana ( Realtek AC97). Možda neko zna nešto o tome? [Ovu poruku je menjao svetlanalane dana 12.12.2006. u 22:59 GMT+1] [ rstefan88 @ 24.12.2006. 18:34 ] @
E imam velikih problema sa vistom RTM sto se tice drajvera. Prvo ne radi mi stampac HP photosmart C3180, trazi mi instalacioni cd kad upalim stampac a kad ga ubacim pocne instalaciju drajvera i zakuca i prijavi C3180(USBHUB) the required section was not found in the inf. Napominjem da mi je stampac radio u RC1 verziji. Naravno nije radio HP software, ali se drajver instalirao i bilo je moguce stampati iz officea i photoshopa itd. Zatim ni jedan usb flash mi ne radi. Za svaki trazi instalacioni cd i nece da ih instalira, probao sam sa pet sest flesova i sve isto. Jer mi moze neko pomoci mozda? Inace sve ostalo radi perfektno. Masina mi je Intel Pentium 4 3.0HT Extreme Edition, 512 RAM, GF 5700 graficka, asus I865PE ploca, Sata HDD maxtor 160GB i td gomila jos nebitnog hardvera koji savrseno radi, sem stampaca. E da kad sam vec ovde. Imam tv kartu asusovu onu 7134 uz koju ide i daljinski ciji je prijemnik vezan na usb. Jel zna neko gde mogu da skinem software za njega da definisem dugmice kako hocu. Kada sam skinuo software originalno za taj daljinski prijavi da nema prikacenog daljinca na kompjuter, a daljinac normalno radi, samo sto ne mogu da podesim dugmice kako hocu. isti problem sam imao na XP. Unapred hvala
[ labicko1 @ 24.12.2006. 19:05 ] @
Dali ti radi mikrofon?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 25.12.2006. 01:12 ] @
Treba mi drajver za Vista 32 sistem za TV kartu Terratec Cynergy 600TV, hitno je.
[ Sum Of All Fears @ 25.12.2006. 07:52 ] @
Da li je neko pokusao da sredi 5.1 zvuk?
Imam creative live 5.1 Vista je prihvatila xp-ov driver, ali nikako ne mogu da odaberem vise od dva zvucnika. Vista mi zvucnu vidi pod drugacijim nazivom od XP-a [ rstefan88 @ 26.12.2006. 00:19 ] @
labicko ako si mene pitao da li mi radi mikrofon, imam sluske sa mikrofonom i radi. sto? kakve to veze ima sa mojim pitanjem, ako si uopste mene pitao. ako ne sorry.
[ Ljuki1 @ 31.12.2006. 16:19 ] @
Pozdrav svima .
Imam instaliranu Vistu Ultimate X64 i sve mi lepo radi sem Modema , mozeli mi neko reci gde mogu da nadje drajvere za U.S.Robotics 3094 u 64-bitnoj Vajijanti . Hvala [ mladjolinjo @ 03.01.2007. 16:50 ] @
Gledao sam na asusovom sajtu drajvere i nisu izbacili za Vistu, sto se tice maticnih ploca.Interesuje me da li Vista sama prepozna drajvere za maticnu?Moja maticna je inace Asus nVidia nForce 3 socket 754.
Razmisljam se da predjem na Visticu, da vidim kakva je i tako to, posto vidim da je uglavnom svi hvale. unapred svima hvala!!! [ labicko1 @ 03.01.2007. 17:13 ] @
Trebalo bi sve da radi ali ne u punoj snazi i sa svim mogucnostima i opcijama, za vecinu stvari rade i XP drajveri, ja jedino imam problema sa drajverom za graficku ne pokazuje mi maximalnu rezoluciju mog monitora, ostalo radi sve. Sto se tice dali je bolja ili ne, meni se mnogo vise svidja od XP ali trebas da imas barem 1G memorije.
Jos jedna vazna stvar vecina dobrih antivirusa i firewal-a ne rade na visti, mozda je to zbog moje 64 bit verzije ali sta god pokusavam od njih da instalira pise da ima konflikt i da ne moze da se instalira. [ |zira| @ 03.01.2007. 22:18 ] @
Pozdrav svima evo instalirao sam Vistu 6000 RTM , sve ide ko po loju osim sto ne mogu
da podesim zvucnu karticu , u mene je ona standardna integrisana AC97 realtek , našao sam drivere od bete ali naravno ti nerade nemam pojma zašto, kad instaliram pise Realtek AC97 Audio for VIA audio controllor , ali nista ne cujem, javlja mi kao da je driver u redu ali u stvari nije , sta da uradim da nezna ko od vas gdje da skinem drivere , unapred puno zahvalan :) [ svedok @ 05.01.2007. 01:03 ] @
Potrebni su mi drajveri za SB Audigy zvucnu kao i za skener Mustek 1200 UB plus OS Vista Ultimate
[ Mil0sh @ 06.01.2007. 22:50 ] @
Imam instaliran Windows Vista RTM 6000 x86 i imao sam u pocetku mnogo problema oko namestanja 5.1 zvuka na Creative SoundBlaster 5.1 Live!
Na Creative Forumu sam nasao topic koji mi je pomogao (Sound Blaster Live! 5.1 & Windows Vista RC1/2). Skinuo sam KX Drajvere. Posle instalacije je potrebno da: 1. Ako su vam zamenjeni rear i front zvucnici (mislim da je ovo po default-u), idite desni klik na KX ikonicu u tray-u i izaberite mixer. Na sredini vam se nalaze 4 opcije od kojih vam je prva "Toggle swap front and rear mode" i ukljucite tu opciju. 2. Desni klik na KX ikonicu u tray-u i idete na Effects -> surrounder+ i da ga podesite kako vam odgovara. Moja podesavanja u Surrounder+ (opcije koje nisam naveo sam ostavio "Default" vrednosti): Speaker mode: 5.1 Surround: On Use Subwoofer output: Yes Bass Redirection: Yes [Ovu poruku je menjao Mil0sh dana 07.01.2007. u 00:07 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Mil0sh dana 07.01.2007. u 12:45 GMT+1] [ Kosta ******um Rex Persia @ 07.01.2007. 05:46 ] @
Dobar izvor drajvera za 64-bitnu Vistu i Windows x64 je sajt http://www.64bitsupport.com/ i http://www.start64.com/
[ Filly @ 13.01.2007. 00:51 ] @
@ Mil0sh
Bravo i hvala za KX divere za audigy. to je jedino sto me je mucilo u visti inace moja konfiguracija je ECS KN1 lite NF4 Maticna AMD athlon venice 3000+ @FSB 500 MHz 1 GB DDR ATI RADEON X800 256MB 256bit creative audigy1 160 GB IDE tv saphire teatrix 550 (ostalo nije toliko bitno) VISTA x86 (32 bit) radi odlicno, tek neznatno sporije od XP-a kad se koristi aero i symantec client security, igre rade OK. (Oblivion, far cry, trackmania nations, N4S carbon, GTR2 rade sa otprilike istim performansama, jedini pad performansi je osetan u F.E.A.R- u) Media center odlicno podrzava TV karu. Jedini problem koji sam imao je podrska za "prosireni" surround, odnosno 5.1 zvuk je radio odlicno u powerDVD-u kada je film snimljen sa 5.1 zvukom, ali je u windows media player-u i winamp-u radio lose, tj radili su samo stereo zvucnici. sa KX drajverima je i to reseno. U ponedeljak bi trebalo da dobijem 64bit-nu verziju i nadam se dobitku u performansama. BTW, da li je neko primetio kako vista upravlja RAM memorijom? meni je standardan 'load" memorije oko 500 MB sa aktivnim antivirusom, ali kada izadjem iz zahtevnih aplikacija (tipa velike igre) potrosnja RAM memorije bude i ispod 400 MB. konkretno nakon izlaska iz GTR2 vista je trosili "samo" 345MB rama! [ dradisic @ 18.01.2007. 12:49 ] @
kod mene sve sljaka super, negde na netu sam nasao da pri instalaciji drajvera treba omoguciti "comptibility mode win XP sp2" exe fajlu setapa i sve prodje, ako nesto treba...
[ calexx @ 18.01.2007. 18:15 ] @
Da se sad i ja uključim u ovakvu temu, jutros sam kao instalirao drajvere i skoro sve je prošlo. Jedino je problem sa zvučnom karticom. U pitanju je Terratec 5.1 Sky, sve se kao instalira ali zvučnik ima krstić, mislim da pokazuje da je deaktivirana ili tako nešto. Kada probam da otvorim miksetu, piše nešto tipa no output device ili tako nekako, detaljnije kad dođem kući. Da li nešto previđam? Sad idem da malo proguglam ali reko' da prvo ovde postavim pitanje, možda je neko već imao sličan slučaj.
E da, nešto je ostalo neinstalirano, nepoznat uređaj i na prvi pogled ne mogu da vidim o čemu se radi. Jedino na jednom mestu piše nešto kao ... on Radeon 9200 ... pa mi deluje da ima veze sa grafičkom ili monitorom. Sve ovo sam probao da rešim nudeći mu valjda sve CD-je koje imam, pustio sam ga i da sam potraži po internetu (tako je našao drugi nepoznat uređaj, neka NVIDIA mada ne znam o čemu se radi) ali za zvučnu napiše da ne postoji noviji i bolji drajver od instaliranog a nepoznat uređaj mu je i dalje nepoznat. Inače sam dobio čistog keca iz grafičke po pitanju igranja. :)) [ bakara @ 23.01.2007. 23:46 ] @
Hm...kakve vi muke imate moja se cini mala....
Potreban mi je drajver za optickog wireless misa A4tech model RBW5, u pitanju je komplet tastatura i mis, drajver za tastaturu radi ali za misa ne... Mis ima 8 tastera i vecina je neupotrebljiva, nema indikacije napunjenosti baterija, ako postoji neki univerzalni drajver bio bih zahvalan. [ svetlanalane @ 24.01.2007. 08:37 ] @
I ja imam a4tech miša (ne isti model) i obratila sam se na njihovom sajtu podršci i poslali su mi nove drajvere. Doduše nisam mogla da ih primenim na VISTI jer su stariji po datumu od Vistinih, ali tvoj miš je verovatno novijeg tipa (moj ima 4 tastera i 2 točkića).
Pokušaj i ovo ako već nisi. [ bakara @ 24.01.2007. 11:11 ] @
Verujem da su ti poslali drajvere koje imaju na sajtu (ne znam da li si proveravala?), ja sam skinuo nove drajvere sa sajta na kome se inace redovno azuriraju drajveri, ali ovaj za misa mi ne radi (mis radi, ali kao obican
![]() Malo je glupo da ne izbace drajvere za vistu kad ona izlazi u prodaju, a kupio sam njihov najskuplji komplet... Postoje li neki univerzalni drajveri za miseve? [ svetlanalane @ 24.01.2007. 11:50 ] @
Poslali su mi dva drajvera: OP25A742 i OP25A746. Moj miš je inače A4 tech WOP-35 Dual Wheel Optical with 5 Programmable buttons PS2. Jedan od ta drajvera (742) nije podržavao lucky jump (na kednom od točkića brzi meni).
Što se tiče Viste, mislim da se oni ne cimaju baš previše oko toga, jer mi na komentar da mi poslati drajver ne funkcioniše na Visti, nisu odgovorili. Srećno. Ako nešto uspeš javi. ![]() [ bakara @ 24.01.2007. 16:22 ] @
Pa realno u pitanju je firma koja vodi racuna o svojim korisnicima i redovno izdaju drajvere, ali za vistu iz nekog razloga ih nema...
Mislim da nema vajde od dopisivanja, mozda jedino skrenuti paznju da bi bilo u redu prema korisnicima da izbace nove drajvere posto je vista vec aktuelan OS... Mogla bi mi poslati mail na engleskom (ja sam malo slab) koji si poslala, pa cu ga ja poslati sa jos nekoliko adresa, cisto da bi malo dosadjivali ![]() [ shepa @ 26.01.2007. 11:05 ] @
Imam realtek ac97 integrisanu zvucnu. Pre mesec mozda i manje probao vistu i bass nikako da proradi (nema hardware-sku acceleration). Da li je neko mozda probao sa novijim drajverima posto stalno izlaze, dakle da li sada mozda 5.1 radi kako treba.
[ Mil0sh @ 28.01.2007. 13:08 ] @
[ shepa @ 29.01.2007. 13:49 ] @
Taman sam se ponadao kad ono samo za alc850 kartice, a moja alc650 (obe su realtek ac97 al eto nisam obratio na razliku u oznakama). :)
[ aurora221 @ 29.01.2007. 18:44 ] @
Windows Vista ce evo izaci veceras, 29.01.2007 i to tacno u ponoc. Prema tome, nasim vecim problemima sa drajverima ce verovatno biti kraj. Sve zvucne i slicno i sve graficke ce ili biti odjednom podrzane, ili tokom sledecih dana. Sto se tice 'svih' drajver sa kojim ste imali problema - savetujem vam da poterate Windows Update u samoj Visti (Start Orb/All programs/windows update). Pustite ga da odradi svoje, JER ce vam, pored vaznih updateova, takodje ponuditi i drajvere. Cudo sto cd-u ima oko 20 000 drajvera a u njihovoj bazi jos vise - a da mi jos uvek imamo neke poteskoce. Po statistikama, Vista ima vise drajvera nego XP...
[ bakara @ 29.01.2007. 21:58 ] @
Citat: aurora221: Sto se tice 'svih' drajver sa kojim ste imali problema - savetujem vam da poterate Windows Update u samoj Visti (Start Orb/All programs/windows update). Pustite ga da odradi svoje, JER ce vam, pored vaznih updateova, takodje ponuditi i drajvere. ... Naravno za ovaj savet se podrazumevate da imate originalnu vistu, ili ce vam auto update samo napraviti problem ![]() [ mLAN @ 29.01.2007. 22:18 ] @
Naravno da će vam napraviti problem, osim u slučaju kada podesite opcije tako da sami birate koje update želite da instalirate. Dakle,
Validation Update - No, thank you Driver - Yes, please :) [ bakara @ 29.01.2007. 22:58 ] @
@mLAN
haha...da je to bar tako jednostavno... MS se sluzi raznim trikovima, da bi proverio legalnost (ima o tome na netu koliko hocete) i nece bas da se potrudi da vas obavesti sta doticni update radi...toliko blesavi nisu! [ mLAN @ 29.01.2007. 23:20 ] @
Veruj mi... jeste...
Notify me, without installing... Kada obavesti, iz liste update-a koju vam ponudi odčekirajte sve sumnjive, a drajvere i dopune antispyware-a prihvatite uz neizostavno hvala... [ svetlanalane @ 30.01.2007. 10:06 ] @
Sve je to super ali ja sam malopre išla na Windows update ali mi je ponudio samo neki update za defender i za modem
Uzgred moja je VISTRA RC2 ima li to možda veze? [ aurora221 @ 30.01.2007. 21:11 ] @
NE veujrem da ima IKAKVE veze Svetlana. Mada RC2 verzija vise nije podrzana... ali mislim da ona potpuno nije podrzana, onda ti ne bi videla nijedan update. Probao sam na svojoj verziji i nista. Ali moja verzija 'tvrdi' da je RTM ili build 6000, ali ne verujem - dosta se razlikuje. Tako da nista ne znam, niti mogu ista da potvrdim sto se tice drajvera... moramo jos malo da cekamo. Pa tek je izasla juce!
[ easyyu @ 31.01.2007. 00:28 ] @
Da li neko zna drivere za D-Link DWL-520+ Wireless karticu za Vistu?
Prijavljuje mi da je sve ok..ali kada odem u deo gde je network..nema je!Kada pokrenem njegovu Air Plus aplikaciju..kaze da ne postoji kartica (No card found) Stoga kontam da je problem u driveru! [ Kuntz @ 20.02.2007. 22:31 ] @
@BrickTop1984
Da radice ti sasvim OK na toj konfiguraciji. Instaliraj 32-u vistu. Za nju vec ima drajvera koliko volis a radi i vecina XP drajvera. Programi ti takodje rade. Ne znam dali je odgovoreno na pitanje u vezi Sagem fast modema jos s' pocetka ovog post-a... Drajveri za Sagem jos nisu izasli za 64bit vistu a za 32bit vistu rade i ovi koje dobijes na cd-u sa modemom. Ako bas zelis da teras 64bit vistu kupi adsl ruter i resio si se drajvera bar za jedno parce hardvera. [Ovu poruku je menjao mmwc dana 21.02.2007. u 08:31 GMT+1] [ pctel @ 01.03.2007. 22:46 ] @
Zamolio bih korisnike da iz razloga preglednosti za dalju potraznju i diskusije o drajverima koriste druge teme.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|