[ vadamp @ 29.11.2006. 20:18 ] @
Da li je neko imao iskustava sa pomenutim novim modelom Geniusovih zvucnika? Znam da ce mnogi, kao i ja, biti skepticni po ovom pitanju jer se radi o relativno novom proizvodjacu na polju zvucnih sistema, medjutim ovaj sistem je na svim mogucim testovima dobio odlicne ocene, obzirom na njegovu cenu koja se krece negde oko 10000 dinara. Hvala unapred na odgovorima.
[ ton_majstor @ 30.11.2006. 16:50 ] @
Evo, ja.

ODLIČNO! Košta oko 130 e. Kupi!

Pozdrav!
[ vadamp @ 30.11.2006. 20:09 ] @
U medjuvremenu sam i na mnogim stranim forumima procitao da su ovi Geniusovi nesto najbolje sto se u ovom trenutku moze kupiti od zvucnika te klase, oko 100ak evra, i hvala ti jos jednom na odgovoru, nasao sam ih i za 116 evra tako da cu otici da pogledam i da ih cujem a mislim da ce u svakom slucaju raditi dobar posao za te pare. Pozdrav.
[ ton_majstor @ 30.11.2006. 21:12 ] @
Čim ih čuješ, napiši ovde svoje utiske, da vidim dal' sam u pravu ili me uši varaju!?

Znači, meni su dojajni... neki moji ortaci ih smatraju prejeftinim da bi bili dobri... 'ajde pa se čitamo!

Pozdrav!
[ vadamp @ 01.12.2006. 14:07 ] @
Nema frke, bice to tokom sledece nedelje sigurno, a valjda ce do tada ovu temu videti i neko ko ih poseduje pa ce napisati nesto! Cheers! :-)
[ vadamp @ 13.12.2006. 17:23 ] @
Evo malo sam zakasnio ali se ipak javljam sa utiscima o ovom Geniusovom modelu zvucnika.
Posto ni jedna nasa firma ne zeli da ljudima otpakuje zvucnike koje zele da cuju pre nego sto ih kupe, onda nam samo ostaje da se snalazimo i jurimo gde ih cuti ako ne zelimo da ih kupimo "na slepo".
Kada sam usao u radnju prodavac (ako se uopste i moze nazvati prodavcem) me je na moje pitanje da li mogu da cujem zvucnike gledao kao da sam mu rekao da cu ga ubiti istog trenutka. Ipak, zvucnici su svirali Still Got The Blues ali mozda na 10% snage.
Moram da kazem da je pomenuti prodavac bio jako neljubazan i maltene nije ni jednu rec progovorio dok sam ja bio tu i gledao me je kao da nisam normalan sto sam dosao da cujem zvucnike a kad sam ga nesto i pitao odgovarao mi je kao da je doktor nauka, pa ne moze da govori na mom nivou, tako da sam se automatski pokupio i izasao iz radnje, i ne pada mi na pamet da u pomenutoj firmi kupim bilo sta... Sto je najgore takvi su 80% njih.
No, ocrneh ja prodavca, koji je to i zasluzio, i voleo bih da mu nikad niko nista ne kupi u radnji samo zbog bezobrazne neljubaznosti.

Zvucnici:
Posto nisu hteli da ih pojacaju na vise od onih 10% ono sto sam mogao da zakljucim na prvo slusanje je da je zvuk veoma zasicen i srednji i visoki tonovi se prilicno jasno cuju, dok je bas verovatno bio na minimumu pa se cuo taman koliko treba. Zanimljivo je da se bas zvucnik nalazi na donjoj strani kutije sto je dobra stvar i daje basu snaznije tonove nego da je zvucnik sa strane. To je sve sto sam mogao da cujem od ovih zvucnika, pretpostavljam da kada se pojacaju malo vise da to sve zvuci mnogo jasnije i kvalitetnije.
Sto se tice izgleda, zvucnici su estetski veoma lepo odradjeni i po meni mnogo podsecaju na Xoro zvucnike slicnih ako ne i istih karakteristika samo sa promenjenim logoom firme. Ali uostalom, svi Kinezi su takvi. Jos jedna zanimljiva stvar je da se na basu nalaze dve plave lampice koje su mnogo jarke pa verovatno u mraku svetle kao sijalice (hehe, prelepis izolir trakom i ne vide se vise).
Kao manu tj. vise kao primedba je sto su zvucnici mnogo kabasti pa za njih treba izdvojiti dosta prostora u sobi s obzirom da nijedan prednji satelit nema mogucnost kacenja na zid (sem pravljenja police), dok zadnji sateliti imaju mogucnost kacenja na zid.
Svidja mi se sto je centralni zvucnik trosistemski, mada bi po meni bolje bilo da je za nijansu jaci od ostalih satelita, sto bi doprinelo boljoj reprodukciji DVD i drugih formata sa AC3 zvukom.
Eto, to je onoliko koliko sam mogao da primetim za onih 5 minuta provedenih u radnji.
Cene se krecu oko 9500 dinara sto je svakako po meni najbolja investicija za zvucnike te klase i tog cenovnog ranga.
Tako da cu verovatno sledece nedelje da ih pazarim ako uspem da napravim mesta gde da ih stavim.
Pozdrav i nadam se da ce ovaj moj komentar znaciti nekome.

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 14.12.2006. u 10:42 GMT+1]

P.S. Dobro Admine, necu spominjati imena firmi u buduce... Sorry.

[Ovu poruku je menjao vadamp dana 14.12.2006. u 16:07 GMT+1]
[ happydayhr @ 19.12.2006. 09:42 ] @
Imam te zvučnike nekic cca 1,5 godinu. Za tu lovu su ok iako meni bolji zvuk imaju logitech X230 ali 2.1 zvučnici.
Naravno druga im je namjena, genius izgledaju daleko ozbiljnije, jače snage, a ono što je vrlo važno imaju 3 analogna pored digitalnog ulaza. Naravno nisu to nikakvi hi-fi zvučnici, no ipak najveći nedostatak su im visoki tonovi gdje nedostaje transparentnosti i otvorenosti. Sve ostalo jako dobro
[ vadamp @ 21.12.2006. 22:50 ] @
Eto, donesoh ih malopre, u svetloj boji drveta, 9600 dinara.
Jednostavno cu sve opisati:
1. ESTETIKA - prijaju ocima u svakom pogledu (dok ne pocnes da primecujes svaku sitnicu na svakom zvucniku posebno).
2. POVEZIVANJE KABLOVA - 3 kabla za prednje zvucnike sasvim solidne duzine, 2 kabla za rear zvucnike po skoro 10 m, kabl za povezivanje na zvucnu kartu (iglice sa jedne i tri banane sa druge strane), zatim kabl sa chinchevima sa obe strane za DVD ili mp3 i sl., zanimljiv je i konvertor kabl koji sluzi za poboljsanje visokih i dubokih tonova kod centralnog zvucnika i subwoofera (kabl kod mene na Audigy 2 nije vredeo nicemu osim sto je potpuno ugasio centralni zvucnik i preneo zvuk sa njega na vufer), daljinski koji je smesan ali sluzi svrsi. To je celo pakovanje. Sto se tice samog povezivanja, sve je lepo naznaceno i krajnje jednostavno, samo treba procitati uputstvo.
3. ZVUK - happydayhr rece da ovo nisu hi-fi zvucnici... Pa kako bi i bili hi-fi kad kostaju 100 evra? Jos nisam sve isprobao sto se tice zvuka, ali mi se svidja sto postoji predpojacalo koje ubija suvisna pucketanja, zujanje i sl. sto je karakteristicno za zvucnike ovog cenovnog ranga. Zato dok dodjete na jacinu zvuka koja bi tresla kucu, morate pojacati zvucnike na minimum 3/4 inace laganica je pre tog nivoa. Iste karakteristike sto se tice jacine zvuka imaju i Jazz 9940 koji su 200 W RMS, tako da to ne treba da brine. Meni se za razliku od happydayhr-a visoki i srednji tonovi sasvim dobro cuju. Ali, sve je stvar sluha.

Jedina mana, po meni, mada to i nije mana, je njihova velicina i nemogucnost kacenja prednjih satelita na zid, pa se mora improvizovati sa nekakvim policama.
I dve plave lampice na vuferu koje su zivo s***** jer svetle ko sijalice... A da, i mnogo je kratak kabl za struju, ali ni metar skoro...
To bi bilo to u najkracim crtama, preporucio bih ove zvucnike svima koji se dvoume sta da uzmu za ove pare...
Pozdrav, pa neka se javi neko ko ih ima da razmenimo utiske.

p.s. Napisao sam u proslom postu da se bas zvucnik nalazi na donjoj strani vufera, a ustvari je u samom vuferu.
[ stryder @ 26.12.2006. 11:03 ] @
Evo od juce sam i ja ponosni vlasnik ovih zvucnika. Zamerke koje ste izneli ranije su opravdane i necu ih ponavljati. Zadovoljan sam kvalitetom i cistocom zvuka. Jedino sto me je iznenadilo sto su zvucnici poprilicno tihi, tamo do jedno 3/4. Ocekivao sam da ce sve da tresti cim pojamcam na 3 ili 4 one naznacene crtice. Imam i jednu drugu zamerku, u stvari, vise je pitanje vama upuceno. Cini mi se da zadnji levi zvucnik malo vise zuji u odnosu na zadnji desni. Proverio sam kablove da nije do njih ali izgleda da je sve u redu. Posto sam ih povezao na DVD player Xoro 3100, u menija DVD playera ima opcija da testiram zvucnike. Pusti neko sustanje i pusta naizmenicno na svaki zvucnik. Npr. na ekranu pise centralni pa susti centralni, onda predje na prednji desni, pa zadnji desni... skontali ste vec. E, kad dodje do zadnjeg levog nista se ne cuje. Medjutim kada gledam film ili slusam radio, normalno se cuje zvuk na tom zvucniku. Ono sto me muci je sto ne znam da li je do zvucnika ili playera.
[ vadamp @ 26.12.2006. 11:44 ] @
Stryderu, nisi dobro prochitao moj prethodni post vezano za jachinu zvuka. To shto si ti ochekivao da oni gruvaju vec na dve crtice to je normalno jer sam i ja tako u pochetku mislio, medjutim odlika ovih malo kvalitetnijih zvuchnika (sa predpojachalom kao shto imaju ovi Genius, za razliku od recimo Logitech X-530, Creative T5900, Altec Lansing VS3151 i sl.) je da su tihi sami po sebi dok ne predjesh odredjenu granicu, medjutim zato imash dosta kvalitetniji zvuk skoro pa do maximum pojachanih zvuchnika. Sto se tice ostalih pomenutih zvuchnika kod njih je recimo 75 W RMS sirova snaga i chim ih malo pojachash oni se bash glasno chuju, ali zato pojachaj njih na 75% i pojachaj Geniusa ili Jazz 9940 na 75% pa ces vec videti kolika je razlika u kvalitetu zvuka, tek na maximumu dolazi do izoblichenja od jedno 10% shto je normalno i na mnogo boljim zvuchnicima, tako da se treba na ovakav nachin njihovog rada navici. Kad gledash filmove slobodno ih odvrni na 80% jer je to normalno za takve zvuchnike. E kad ih vec pojachash na 80% tek ces onda osetiti jachinu i potrese u kuci...
Shto se tiche shushtanja levog rear zvuchinka, ako si proverio sve kablove onda je shto se toga tiche sve u redu, a taj kinez (ili nemac) Xoro je moguce da pravi malo probleme jer su Xoro karakteristichni po tome, a dosta se i kvare (nemoj da te ovo brine, ali imao sam iskustva sa tim Xorom koji se kvario burazeru i josh nekim ortacima, ali je po obavljenom servisu sve u redu)... Povezi zvucnike na neki kompjuter sa 5.1 izlazom pa proveri da li ce se cuti levi rear zvuchnik kada na kompu uradish isti test kao i na plejeru. Nadam se da cesh reshiti problem, ako ti bash toliko smeta. Pozdrav.
[ ton_majstor @ 26.12.2006. 20:19 ] @
Pa, potenciometar za "volume" je ili eksponencijalni ili logaritamski... (mislim, njegova "krivulja")

Pozdrav!
[ Dundjerski Nemanja @ 10.01.2007. 15:18 ] @
Ljudi, ja sam danas kupio ove zvucnike (Genius 5000) i ne rade mi zadnji zvucnici. Pre ovih sam imao Altec Lansing VS3151 i sve je bilo ok. Kartica je integrisana na Abit NF7 ploci. Konfigurisao sam u Windows-u da korisitim 5.1 zuvcnike. U cemu je problem? Proverio sam kablove sve je ok.

Jos jedna napomena: preko ono test wizzard-a cujem zvucnike ali kada mi kaze da je pustio noise na subwoofer ja cujem noise na levom zadnjem zvucniku?

Da li mi mozda treba neka "prava" 5.1 zvucna karta?
[ vadamp @ 15.01.2007. 22:47 ] @
Mozda ti treba nova zvucna karta, a mozda moze da ti pomogne onaj convertor prikljucak za kabl koji povezuje woofer sa zvucnom kartom. Probaj sa njim, mada je on meni samo napravio problem time sto mi je zvuk centralnog zvucnika pustao na wooferu, ali to sam samo isprobavao, tako da sam vratio sve na normalno i sve radi ok. Ako si dobro proverio sve kablove i sve - i + zice onda nemam ideju u cemu bi bio problem, mozda nisi dobro sklopio boje od kabla i od prikljucaka na zvucnoj.... hm, tesko da je nesto do zvucnika. Ali, sve je moguce. Javi sta si uradio.
[ c-h-d-mcarcode @ 16.01.2007. 16:29 ] @
Sta mi pre preporucujete da uzmem Logitech X-530 ili Logitech X-540 zvucnike.
Sve je od prilike isto samo ne znam da li su sateliti kod modela x-540 drveni i kakav im je zvuk u poredjenju sa x-530.
Ako neko zna nek pomaze sto pre.
[ shepa @ 17.01.2007. 19:52 ] @
Dakle, svakom ima drugacije zahteve, za nekog je bitna jacina sistema, nekog da gruva bas, nekog kvalitet zvuka....
Sta je prednost geniusa, pa dizajn, funkcionalnost (uzlazi/daljinac), bass i nista vise. Nekome je to dovoljno nekome ne, opet ponavljam da znam ljude kojima sistem od 2500din fenomenalan...
Sto se tice muzike na geniusu, apsolutno je losiji od mnogih i jeftinijih sistema (dakle ne jacina samo kvalitet zvuka).
Sta uzeti za 9000-1000din a da je 150w, takvog dizajna kod nas? Tesko pitanje jer je izbor los.
Ko zeli dobar zvuk, bolje je uzeti i sistem od 70-80w nego genius.

[ shepa @ 17.01.2007. 21:17 ] @
Citat:
c-h-d-mcarcode: Sta mi pre preporucujete da uzmem Logitech X-530 ili Logitech X-540 zvucnike.
Sve je od prilike isto samo ne znam da li su sateliti kod modela x-540 drveni i kakav im je zvuk u poredjenju sa x-530.
Ako neko zna nek pomaze sto pre.

Prednost X-540, zbog kontrole jacine sistema koji vise nije na desnom satelitu nego odvojen posebno. Ostalo je manje vise isto ostalo.
[ vadamp @ 18.01.2007. 17:17 ] @
Citat:
shepa: Dakle, svakom ima drugacije zahteve, za nekog je bitna jacina sistema, nekog da gruva bas, nekog kvalitet zvuka....
Sta je prednost geniusa, pa dizajn, funkcionalnost (uzlazi/daljinac), bass i nista vise. Nekome je to dovoljno nekome ne, opet ponavljam da znam ljude kojima sistem od 2500din fenomenalan...
Sto se tice muzike na geniusu, apsolutno je losiji od mnogih i jeftinijih sistema (dakle ne jacina samo kvalitet zvuka).
Sta uzeti za 9000-1000din a da je 150w, takvog dizajna kod nas? Tesko pitanje jer je izbor los.
Ko zeli dobar zvuk, bolje je uzeti i sistem od 70-80w nego genius.

To je ona stvar o kojoj sam ja ranije govorio a u pitanju je skeptichnost kada se radi o novim firmama na polju zvuchnika.
Imao sam ja i Creative-a i Alteca, modele od oko 100 evra i nijedan nije ni primaci ovom Geniusu, tako da ne bih da komentarishem tvoje misljenje, jer imam utisak da Geniusove zvuchnike nisi nigde ni chuo i da je misljenje o kvalitetu zvuka upravo proizashlo iz one skeptichnosti. Isto kao i kod automobila, Golf ce uvek biti na ceni samo zato shto se zove Golf a shto za duplo manje pare imash mozda i bolji auto to nije bitno... Opet, kazem, misljenja se razlikuju...
[ shepa @ 18.01.2007. 18:10 ] @
Citat:
jer imam utisak da Geniusove zvuchnike nisi nigde ni chuo i da je misljenje o kvalitetu zvuka upravo proizashlo iz one skeptichnosti

Imas pogresan utisak da nigde nisam cuo, slusao sam ih dovoljno dugo, pokusavao da izvucem maximum ali jednostavno genius nije bolji od alteca, creativa, logiteka. Jednostavno srednji i visoki tonovi su mnogo bolji kod navedenih modela, a kod geniusa se to prekriva jacinom basa. Ovo nije skepticnost, cak sta vise jedan Neo je imao odlican zvuk, uostalom sve periferije su mi takoreci Genius.

Dakle, nije Genius toliko los izbor ali prvo ide nekoliko navedenih marki, pa praznina pa genius.
Da, misljenja se razlikuju.
[ vadamp @ 19.01.2007. 16:29 ] @
U cenovnom rangu od oko 100 evra, mislim da je Genius najbolji izbor, jer i sam prvo prelistam gomilu sajtova pre kupovine neke tehnike, a da je najbolji govore stvari koje sam naveo u nekim od prvih postova na ovoj temi... Medjutim, ne sumnjam da su Altec i Creative bolje firme, to svakako, ali uzmi na primer pomenuti Jazz 9940 kod kojih je bass 100 W i mnogo ali mnogo preovladjuje u odnosu na srednje i visoke tonove, pa morash bass da stavish na minus da bi iole imao normalniji zvuk. A cena im je ista kao i kad su se pojavili shto samo govori o njihovom kvalitetu. Inache, neshto ne vidim mnogo sajtova na kojima se spominju Jazz zvuchnici sem kod nas... Znachi, kod Geniusa je, bar meni, bas sasvim OK i ne ubija uopshte satelite, osim ako ga naravno pojachash do kraja! Ne znam, suludo je komentarisati ovako do besvesti, meni se u praksi pokazalo drugachije nego tebi, neka ostane na ovome... Pozdrav.
[ shepa @ 19.01.2007. 19:17 ] @
Da za 120-130e mozda Genius i nudi najvise, realno za taj novac tesko da ce se naci josh neki sistem kod nas. E sada kada bih morao da preporucim nekome, pre bih izabrao neki po snazi slabiji altec, creative... jer zaista mislim da imaju da kazem "prijatniji" zvuk. U svakom slucaju iz iskustva posle mesec dana skoro svaki sistem zvuci ok.
Sto se Jazz-a tice zaista ne znam dal povremeno dolaze lose serije ali poznajem ljude koji Jazz nikad vise ne zele ni da cuju ni vide (vise puta crkavao, los zvuk), dok su drugi prezadovoljni, tako da o tom sistemu zaista nemam neko misljenje.
poz.
[ c-h-d-mcarcode @ 19.01.2007. 21:08 ] @
Uzeo sam X-540 i extra su.Ako vas nesto interesuje u vezi njih recite.
[ shepa @ 20.01.2007. 00:12 ] @
Koliko kostaju, jacina. Neko poredjenje (ako si cuo) sa altecom vs3251/geniusom. X-530 sam imao prilike da cujem ali su mi ipak ljudi koji znaju nesto ipak predlagali altec 3151 (koji nisam imao prilike da cujem), iako su hvalili x-530. Pa me cisto interesuje poredjenje novijih modela x-540 i vs3251.
[ ton_majstor @ 20.01.2007. 10:05 ] @
A da otvorite novu temu za Logitech ili potražite sličnu na ovom forumu. Ima ih.

Ostavite nas "Altec-ovce" i "Genius-ovce" na miru, vi prokleti "Logitech-ovnovi"!!!

Pozdrav!
[ lancia88 @ 20.01.2007. 11:07 ] @
Pozdrav,

ustvari, tacno je tako....:)

Preglednosti forumske arhive radi, zaista tako treba grupisati diskusije.
[ shepa @ 20.01.2007. 18:36 ] @
Ma ja sam okoreli Altecovac :))
Salim se naravno, imate pravo za novu temu.
poz.
[ Nikola_BGD @ 21.01.2007. 12:13 ] @
Ne mogu da verujem koliko off-topica, i ovi sto pitaju koji LOGITECH da kupe na GENIUS temi mi stvarno nisu jasni.
Elem i ja bih da pazarim ove geniuse, ali sam cuo da ima jako puno reklamacija, pa sam se zabrinuo.
Ako neko radi sa time, ili je imao negativnih iskustava, neka napise po neku rec. Prvenstveno me zanima (AKO CRKAVAJU) kako to crkavaju, da li i posle zamene/popravke opet crkavaju, da li je u pitanju losa serija koja je usla u zemlju ili su prosto fabricki svi losi itd..

Takodje sam cuo da se onaj prethodni model (isti ti drveni) manje kvari

eto toliko, ako neko zna nesto vise, nek napise

poz

n
[ vadamp @ 21.01.2007. 15:58 ] @
Opet mislim da je to propaganda firmi koje ne nude u svojoj ponudi Geniusa. Ipak, mnogo se prodaje, ali mnogo vishe od ostalih modela. Kad sam jurio da ih kupim, desilo mi se da 1 sat pre kupovine zovnem firmu i pitam ima li i oni kazu da ima, ja odem tamo da kupim (zaboravio da rezervishem) kad ono svi vec rezervisani... Ko zna, kvari se sve kod nas u Srbiji, struja je mnogo losha. Nisu ti proizvodi napravljeni da rade kod nas vec u normalnim zemljama sa normalnim naponom. Valjda nisam toliki baksuz pa da se i ovi pokvare.
[ Nikola_BGD @ 21.01.2007. 16:14 ] @
Ma ovo da se kvare mi je rekao covek koji nema nista od toga sto ce da me slaze da li valjaju ili ne. On je izmedju ostalog, prosto radnik u toj radnji i to od skoro. nema interesa on da nesto tu mulja...

I ja sam zagrejan da ih kupim ali me je malo pokolebao...
[ StORM48 @ 21.01.2007. 18:16 ] @
I ja nemam nikakve interese da reklamiram ni jednog od pobrojanih proizvođača - ipak, zaista imam iskustva sa par uginulih setova Genius zvučnika (jedan komplet je prethodni drveni, nešto svetlije boje nego ovi SW-HF 5.1 5000, ako nisam nešto pobrkao). Svakako da se to može pripisati raznim uzrocima, ali statistika je statistika. Ipak, naravno da su moja iskustva NEreprezentativna, s obzirom da je uzorak mali (gledano na količinu koja se proda u Srbiji).

Ako je u pitanju ukus, meni zvuk sa Genius zvučnika generalno zvuči prazno, tupo i bez esencijalne finoće. Mada, tu udela ima više doživljaj dobrog zvuka (koji je, jel'te, kod svakog različit), nego nekakvo racionalno razmišljanje. Generalno Genius spada u low-cost proizvođače, ali kako u toj klasi nije jedini, logično je da nije ni najgori.

Ne bih da vučem u off-topic, ali Neo zvučnici meni nekako više gode u toj klasi.

Pozdrav
[ bakara @ 21.01.2007. 18:31 ] @
Slazem se sa tobom storm, ali porediti neo (microlab) i genius je po meni glupo.
Microlab je "majstor" za zvucnike, a raspon cena je veoma raznolik...
[ shepa @ 21.01.2007. 18:40 ] @
Citat:
Ako je u pitanju ukus, meni zvuk sa Genius zvučnika generalno zvuči prazno, tupo i bez esencijalne finoće.

U potpunosti se slazem sa ovom konstatacijom (najzad josh neko ovako da misli :)).

Sto se kvarova tice, neko moje misljenje je da nema nekog posenog pravila (od pojedinacnih slucajeva pa do serije).
Obicno krene krcanje tj zujanje, ako dodje to toga odma reklamiraj, naravno ako si se odlucuio za genius :(.
[ Nikola_BGD @ 22.01.2007. 13:47 ] @
Cuo sam se opet sa covekom, kaze da wooferi crkavaju, i to u roku od par dana od kupovine. Ako izdrzi taj neki prvi period posle rade lepo.
Sto se zvuka tice, moj utisak je da su basovi malo prenaglaseni, ali to cu da regulisem posto su podesivi. Odgovara mi dizajn, imaju dosta snage, a iskreno mi sprave tipa onaj logitech 540 izgledaju jeftino, ma koliko (subjektivno) bolje zvucale..
[ vadamp @ 22.01.2007. 17:07 ] @
Znachi moj nece nikad riknuti chim je izdrzao skoro mesec dana. Ma daj bre, mozda crkavaju ako ga terash na 100% snage non-stop... To je po meni glupost. Nemoj onda da rizikujesh i kupujesh ih, vec se lepo dobro raspitaj kod tog choveka, ili bilo kog drugog koji radi u prodavnici kompjutera, ipak i pekari znaju neshto o kompjuterima, ne bi dzabe otvarali kompjuterske radnje na svakom uglu.
[ glinka @ 22.01.2007. 17:12 ] @
Vizelno mi se genius jako dopada. Cuo sam ga na minut, jaki basovi, cist zvuk, ali nesto tu fali.

Niko ne pominje Xoro HXS531, koji ima skoro istu cenu kao ovaj genius, isto vise ulaza, 5.1, veci sateliti, manja kutija u kojoj je vufer. Danas sam bio u jednoj poznatoj prdavnici, ali nisu prikljuceni, prodaju ih na pricu. Nece da prikljuce. Kaze prodavacicia da imaju dolby digital decoder, ali mislim da lupa. Bas me interesuju, a nemam gde da ih poslusam.
[ Nikola_BGD @ 22.01.2007. 22:09 ] @
Pazario sam ja ovo.. sta znam, zadovoljan sam zvukom, mada je kasno pa ne smem da ih odsrafim. Jako lep bass imaju ovako smanjeni, i ne primecujem da mi bas fale neke komponente zvuka, mada trenutno stvarno ne mogu da ocenim, cucu sutra kad pojacam.
A sto se tice kvarova, videcemo danas radi :D

poz
[ vadamp @ 23.01.2007. 11:39 ] @
Pa fino, sluzice vishe nego odlichno za tih 100 evra...
[ Nikola_BGD @ 23.01.2007. 14:41 ] @
I ja isto kontam da za 9500din nema nista slicno, ima jeftinijih i slabijih a ovi koji su bolji su dosta skuplji... Nadam se da nece crci, videcemo, mada moguce daje kod ovog lika u firmu stigla neka problematicna serija, cim se niko ne zali da crkavaju, a dosta ljudi ih poseduje...
[ chrle @ 23.01.2007. 17:51 ] @
imam geniusov 5.1 sistem sad ce biti 3 godine.
sve je lepo radilo.
nedelju dana ga nisam ni pipnuo,bio je na ,,stand by,, rezimu.
upalio sam ga. woofer zuji:(
[ Nikola_BGD @ 23.01.2007. 18:13 ] @
To je onaj stariji model ?
Kako zuji woofer ? Bas iz zvucnika, ili zuji trafo, ortak se na to zalio, da mu trafo u wooferu izaziva vibracije...
[ vadamp @ 23.01.2007. 18:44 ] @
3 godine? Puna kapa!
[ chrle @ 23.01.2007. 19:58 ] @
oznaka na pozadini kutije je SW
[ Nikola_BGD @ 23.01.2007. 20:07 ] @
Ok, a da se ne zavlacim pod sto da gledam koja je oznaka kod mene na kutiji, napisi jel mozes na daljincu da biras input, ili samo on/off/mute i power ?

Btw, isprobao sam zvucnike, i mnogo mi se svidja kako rade. Takodje sam 99% siguran da se mojim komsijama ne svidja.
Burazeru u sobi nize kroz hodnik se trese patos, kroz 2 zatvorenih vrata, na 3/4 snage. Doduse, sve preko toga polako pocinje da unosi izoblicenja, tako da jace od toga me ne zanima. A i na te 3/4 su me usi zabolele dok sam sedeo u sobi i uopste nije prijatno za sedeti.
Pritom zvuk zvuci ok, moram da nadjem neke nekompresovane pesme pa da vidim sa njima jos kako radi.

poz

ps. evo i jedne zamerke kompletu sa moje strane: malo je neprecizna volume kontrola preko daljinca, zbog motora u potenciometru, nista strasno ali ume da smori kad oces samo malko da pojacas/smanjis....
[ ton_majstor @ 23.01.2007. 22:01 ] @
Misliš, ima inerciju, pa ne stane na željenom mestu?

To je uvek problem.

Pozdrav!
[ vadamp @ 23.01.2007. 22:28 ] @
Ali ubedljivo najvishe nervira kad sednesh i pogasish sva svetla da gledash neki film a ono kao u diskoteci plavo svetlo u celoj sobi, i sve to od budjavih plavih lampica na wooferu! I onda morash da prekrivash woofer nechim... Mene to mnogo nervira, glupost nevidjena. hehehehehehehehehehe
[ Nikola_BGD @ 24.01.2007. 09:32 ] @
Zato cu ili nesto da zalepim preko, ili ako me ne bude mrzelo da otvorim woofer i da probam da nalemim otpornik koji regulise struju kroz diode, ili tako nesto.. mada onda sam se pozdravi sa garancijom :D
[ ton_majstor @ 24.01.2007. 10:28 ] @
Ja sam na sličnom NEO sistemu uzeo crni marker i POTAMNEO taj "REFLEKTOR"! Zaista smo lošije spavali zbog svog tog svetla noću.

Mada, kad ideš noću u WC, teže je da se opališ u neki ćošak...

Da, ne gasim ih već 2 godine... ni njih ni Altec 251w! Altec je već 4 godine non-stop online, osim kada je veliko spremanje u kući, pa zbiramo "mace" iza ormara i kreveta.

Pozdrav!

P.S. (3700)... prva poruka sa 512 kbps!

[ calexx @ 24.01.2007. 11:59 ] @
Ja kao da ne idem dalje u OT ali kad je počelo ... šta tek ja da radim kada hoću da spavam, prvi koji bije je veliki plavi panel sa chiftec termal killera, onda pet dioda sa kablovskog modema koje su uglavnom uvek uplajene i osam dioda sa rutera. Stavio sam neke blokčiće pored njih pa kad gasim ostala svetla, pokrijem i ovo inače ništa od spavanja.
Citat:
ton_majstor: P.S. (3700)... prva poruka sa 512 kbps! :D :D :D
Ma vidim ja da se poruka nešto brzo učitala ... ;)
[ MRK @ 02.02.2007. 17:08 ] @
Resio sam da pazarim ovaj Genius sistem samo me jos zanima da li su zvucne kutije od iverice ili medijapana??? Da li je neko imao iskustva sa Kasaku KA-966CE 5.1 sistemom ili ga je malo bolje proucio??? svi komentari dobrodosli.
[ vadamp @ 03.02.2007. 23:51 ] @
Neka vrsta ili takoreci verzija drveta jeste... A da li je medijapan ili iverica trebalo bi pitati nekog stolara...
Meni lichi na medijapan ali nishta dok ne budemo otvorili kutije...
....................................................................................................................................
Pa ako si reshio da pazarish Geniusa, kako to onda razmatrash i neke druge modele? Hehe. Pozdrav.
[ MRK @ 04.02.2007. 14:14 ] @
Pa otisao ja u radnju kao da vidim koja je cena geniusa i da ga kupim ali prodavac mi preporucio ovaj Kasaku , nije velika razlika u ceni ~1500din , ali nisam nista znao o tom drugom sistemu pa sam hteo da se malo raspitam i tako... Ali sad sam siguran jedno 89% da cu pazariti geniusa!
[ vadamp @ 05.02.2007. 11:40 ] @
Uzmi Geniusa, bar sve o njima mozesh saznati ovde na forumu. A za taj Kazaku teshko da je neko cuo ovde (a mozda i shire)... Pozdrav.
[ EagleOne @ 05.02.2007. 21:15 ] @
Ja sam video taj Kasaku u samo jednoj prodavnici u Bg, pre nove godine.
Ono sto je upecatljivo je velicina subwoofer-a, ogromna masivna kutija, bas ogromna, i to nije kockastog oblika, vec je proporcija racunarskog kucisa.
Ne znam gde bi ono cudo upakovao. Sateliti su u plasticnim kucistima. Nikada ih nisam cuo, prodavci se naravno kunu u njih.
Downside, koliko se secam imaju dva stereo i 5.1 ulaz, a izbor se vrsi prekidacem sa zadnje strane woofera, potpuno neprakticno.
[ MRK @ 18.02.2007. 00:37 ] @
Kupio sam ovaj genius pre nedelju dana ali mi se nesto ne svidja ovaj potenciometar za kontrolu jacine zvuka, ne znam da li je to 'kvar' samo kod mene ili kod svih. Naime kada krenem rucno da pojacavam od nule primecujem dva skoka (izmedju 1. i 3. crtice) u jacini zvuka i kad stavim potenciometar bas na tim skokovima cuje se sustanje ali ponavljam to se desava samo u te 2 pozicije! kvar ili nije?
[ Apo @ 20.02.2007. 22:50 ] @
Mozda nije tema ali hteo bih da pitam da li je neko cuo kako zvuce Blueberry sw-m50 5.1 sistem, cena je oko 65 E i imaju bezicni daljinski i sta misli o njima?
[ igor_86 @ 22.02.2007. 15:22 ] @
@MRK
Definitivno je kvar
[ MRK @ 24.02.2007. 17:30 ] @
ok. Videcu sta mogu da uradim. U zakonu o zastiti potrosaca kazu da mogu da trazim reklamaciju proizvoda, da oni na servisu mogu da zadrze zvucnike CAK 45 dana i tek onda da znam da li ce da ih popravljaju ili da trazim da mi daju novi komplet zvucnika. Da li ja mogu da trazim da mi odmah daju novi par ili da mi vrate novac??
[ vadamp @ 26.02.2007. 20:19 ] @
Hehe, slatko se nasmejah kad si spomenuo zakon o zashtiti potroshacha... E choveche zivish u Srbiji, kojih 45 dana spominjesh... Niko nishta ne poshtuje, tako da nemoj da trazish odmah da ti zamene (ili da ti vrate pare) jer ce ti se samo slatko nasmejati... Nego chekaj da prodje tih 45 dana ako se nekim chudom ne desi da ti jave da su popravljeni ranije... Lopovi su sve to nemoj da zaboravish, boli njih uvo za potroshache i neke tamo zakone chije poshtovanje niko ne kontrolishe...
[ happydayhr @ 28.02.2007. 10:44 ] @
Meni jedino smeta kod ovoga 5.1 što mi se "tuče" sa ostalim daljincima (sony) koji ga uporno pale, gase,mutiraju i sl.
[ stryder @ 29.03.2007. 12:17 ] @
Od pre dva dana i kod mene se na zvucnicima cuje naglo pojacanje na tri mesta. Nekad se cuje da zasusti na ta tri odredjena mesta, ili je zvuk naglo pojacan. Odjednom se ovo pojavilo (inace zvucnike imam oko 3 meseca). Pre toga nisam preterano pojacavao zvuk, najvise 80-85%.
@mrk
Sta si ti uradio sa zvucnicima? Jesu ih popravili u servisu?
Ne znam da li je kvar do pojacala ili do potenciometra...
[ MRK @ 06.04.2007. 22:10 ] @
Odneo sam ih direktno u ***** servis i za par dana je sve bilo OK ponovo. ALI.... danas mi je izdimio woofer iz cista mira, samo PUFF i kraj. Opet sam ga odneo u servis, imam jos 4 meseca garanciju ,sva sreca. Izgleda da sam bas izabrao shugav par :-l A ovo oko tog potenciometra izgleda da je mana kod svih... Nadam se da se sve sprzilo unutra pa da morju da mi daju novi! garancija je 'zakon' ;-)

[Edit by StORM48: Zabranjeno reklamiranje na forumu.]

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 07.04.2007. u 00:55 GMT+1]
[ voodoo_ @ 15.04.2007. 13:03 ] @
Uzeo sam Geniusov 5.1 sistem(sw-hf 5.1.5000) Sve zvucnike sam po upustvu povezao na woofer. Dobio sam kabal koji povezuje sistem sa zvucnom karticom na kompu. Jedan kraj kabla sam prikacio na woofer a na drugom kraju se nalaze tri cinca jedan narandzaste, drugi zelene i treci crne boje, medjutim na poledjini kucista imam tri klasicna ulaza(plavi, zeleni za zvucnike i roze za microfon),e kada ubodem zeleni cinc u kuciste radi samo recimo woofer i centralni zvucnik, ne radi ceo sistem. Kako svih pet zvucnika da pustim u funkciju, nacuo sam da je moguce izvrsiti odredjena podesavanja i ulazu za microfon i onaj plavi ulaz(ne znam za sta se koristi) promeniti funkciju i iskoristiti ih za povezivanje 5.1 sistema, da li je moguce izvrsiti takva podesavanja i kako? Ili je za to potreban odgovarajuci adapter?
U podesavanjima zvuka sam stavio da koristim 5.1 sistem
[ vadamp @ 20.04.2007. 20:09 ] @
Ako imash integrisanu 5.1 karticu, kod njih je
uglavnom karakteristichno da upravo zamenjuju odredjene kanale
i tako dobijaju 5.1 izlaz, medjutim ako si sve podesio i prikljuchio
kako treba, onda bi trebalo da radi! U suprotnom, jesi li probao u control Panelu
da stavish da imash 5.1 sistem zvuchnika?
Medjutim, valjda znash da li ti je integrisana 5.1 kartica ili nije. Ako jeste
onda bi u podeshavanjima za zvuk trebalo da imash opciju da stavish 5.1 izlaz (shto
si valjda i uradio). To bi trebalo da reshi stvar. Preporuka je da izdvojish malo para
i kupish neku najjednostavniju Creative 5.1 zvuchnu karticu i problem ti je reshen.
Javi shta si uradio.
[ voodoo_ @ 23.04.2007. 13:52 ] @
Uspeo sam da povezem i sada sve radi ok, mada ne znam kako sam tacno to izveo,inace kartica nije integrisana.Naravno odmah na pocetku sam izabrao u c.panelu 5.1 sistem, ali tek kasnije sam uspeo da pravilno sve podesim i kao sto rekoh nije ni meni skroz jasno sta sam uradio;)
Evo vec je proslo 20-ak dana od kada sam uzeo zvucnike, prilicno sam zadovoljan, jedino me nervira pistanje i pucketanje koje se cuje kada se zvucnici pojacaju preko polovine,ali vidim da se mnogi zale na to, najverovatnije je cela serija takva..pozdrav
[ Dundjerski Nemanja @ 23.04.2007. 23:25 ] @
Da i meni pucketaju ponekada, ali to se dogadja najcesce kada su zvucnici vise utisani... :S Na integrisanoj nisu radili zadnji. Menjao zvucnu. Opet isto pucketanje (ponekada), samo sto sada ne radi centralni. Uzas. Mada, mislim da je zvuk ok za te pare.
[ voodoo_ @ 24.04.2007. 18:20 ] @
Cudi me da ti ne radi centralni ako si menjao zvucnu, proveri jos jednm da li si dobro povezao kablove + i -
pa za te pare zvuk jeste sasvim OK
[ MRK @ 02.02.2008. 22:10 ] @
Ljudi imam ove zvucnike skoro godinu dana i sem onih kvarova na pocetku (prvih mesec dana) do sada sve shljaka kako treba, preziveo je 10tak zurki na 80% jacine. Od skoro mi se pojavio problem sa daljinskim, zeza me dugme za smanjivanje zvuka a ponekad uopste ne reaguje ceo daljinski, kao da nema bateriju. Da li ima negde da se nabavi novi daljinski ili samo ona "nalepnica " sa dugmicima (puckavci) da se zameni? Mislim da su se ti dugmici iskrivili ili da se stampa ispod njih izlizala. Ako ne nabavim drugi daljinac onda cu da prepravim te dugmice i da ubacim neke minijaturne (5x5mm) tastere iz nekih starih dzojstika koji mi stoje negde ispod kreveta.

Izvinjavam se na malo duzem postu. INACE ZVUCNICI VREDE skoro SVAKU PARU.
[ MRK @ 02.02.2008. 22:19 ] @
Ima li neko ideju kako da ugradimo auto power off ? Ako na ulazu nema signala recimo 30min da se zvucnici sami ugase. Kako?
[ jakalazu @ 19.02.2008. 09:03 ] @
Pre neki dan sam kupio ove zvučnike za 7000 dindži......imam ideuju da ih uparim sa nekim dvd-jem do jedno 4000 dinara i da sklepam ,,kućni bioskop,,.E sad problem .....povezao sam zvučnike sa pc-jem i sve je bilo uredu dok nisam poterao volume do blizu koske.....tad mi se javilo grozno pištanje kao kod mikrofonije....napominjem da mi je vufer bio pored tv-a,centralni na vuferu a sateliti po ćoškovima sobe.....učinilo mi se da se to pištanje čulo sa centralnog....šta mislite zašto se to dešava....kvar ili sam loše podesio i rasporedio zvučnike....HVALA....eh da ...zvučnike sam na računar vezao stereo....preko bananice na int.zvučnoj

[Ovu poruku je menjao jakalazu dana 19.02.2008. u 11:12 GMT+1]
[ azriel_bl @ 19.02.2008. 13:59 ] @
Nemjeravam da ih uzmem i koristim preko DVD rekordera.

Da li je neko imao iskustva u koristenju ovog sistema u kombinaciji sa DVD urađajem i kakva su iskustva?
[ orpheus01 @ 19.06.2008. 19:30 ] @
Ja ih imam i koristim kao kucni bioskop i rade super. Od nedavno sam i kod mene primetio pucketanje u desnom zvucniku i to kada je uredjaj iskljucen. Mislio sam da je zvucnik u pitanju (nisam strucnjak za te stvari) pa sam zamenio mesta levom i desnom i opet se culo isto pucketanje na istom mestu, znaci sada opet na desnom. Kabel sam pregledao da nema neka ostecenja ali ne vidim nista. Zaboravio sam reci i to da se samo na toj strani cuje i slabo zujanje (jedva cujno) iz zvucnika a uredjaj je iskljucen. Zna li neko sta moze biti u pitanju?
[ vadamp @ 20.06.2008. 21:14 ] @
Citat:
MRK: Ljudi imam ove zvucnike skoro godinu dana i sem onih kvarova na pocetku (prvih mesec dana) do sada sve shljaka kako treba, preziveo je 10tak zurki na 80% jacine. Od skoro mi se pojavio problem sa daljinskim, zeza me dugme za smanjivanje zvuka a ponekad uopste ne reaguje ceo daljinski, kao da nema bateriju. Da li ima negde da se nabavi novi daljinski ili samo ona "nalepnica " sa dugmicima (puckavci) da se zameni? Mislim da su se ti dugmici iskrivili ili da se stampa ispod njih izlizala. Ako ne nabavim drugi daljinac onda cu da prepravim te dugmice i da ubacim neke minijaturne (5x5mm) tastere iz nekih starih dzojstika koji mi stoje negde ispod kreveta.

Izvinjavam se na malo duzem postu. INACE ZVUCNICI VREDE skoro SVAKU PARU.

Meni isti problem bio, potpuno isti simptomi, problem je prvo do baterije koja se ipak brzo potroshi - zameni je novom, koshta 50 dindzi na buvljaku,
a potom ochisti alkoholom malo na wooferu mesto senzora za daljinski, koje se nalazi odmah desno od MUTE lampice! To bi trebalo da radi! Bar je tako meni savrsheno opet proradilo, inache to je najprostiji moguci daljinski koji bukvalno ne moze da se pokvari, osim ako ga ne olupash o zid... hehe
[ chester87 @ 25.06.2008. 22:36 ] @
Imam ove zvucnike 2 godine i rade bez prob. te diode jeste da izbijaju oci ali je zvuk bruka!
Jedino sam sad primetio da mi se Wofer nenormalno greje,sad na 35 stepeni, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa montiranjem coolera na zadnji deo kutije?