[ oggie @ 30.11.2006. 13:53 ] @
U GridView imam dve kolone: Id i Naziv. Kako da pristupim koloni Naziv ali ne po indexu GridView1.Rows(e.RowIndex).Cells(1).Text nego kao sto je bilo u VB 6 po nazivu grid.columns("Naziv").value |
[ oggie @ 30.11.2006. 13:53 ] @
[ bobanM @ 05.12.2006. 11:37 ] @
Pozdrav,
Code: DataRowView rowView = (DataRowView)e.Row.DataItem; String Naziv = rowView["Naziv"].ToString(); [ oggie @ 05.12.2006. 13:39 ] @
Koliko ja shvatam ovo je primer iz C#, a meni treba VB. Prosto mi je neverovatno da ne postoji jednostavan nacin pristupa koloni po imenu.
Hvala na odgovoru i izvinjavam se ako sam pogresno shvatio [ oggie @ 07.12.2006. 07:58 ] @
Dakle moj kod u VB je sledeci:
Dim a As DataRowView a = CType(gridview.SelectedRow.DataItem, DataRowView) Me.Labela.Text = a("Naziv").ToString Medjutim, meni ovo ne radi, tj. a=Nothing. Pronasao sam jedno drugo resenje ali ne znam koliko je to pametno. Za GridView moze da se definise DataKeyNames koji sadrzi uglavnom polje koje je primarni kljuc, ali tu moze da se upise vise polja npr: <asp:GridView ID="gridview" runat="server" DataKeyNames ="Id,Naziv,Cena......." itd. e onda polja iz grida pozivam na sledeci nacin po imenu: Me.txtNaziv.Text = gridview.DataKeys(gridview.SelectedIndex).Item("Naziv").ToString E sad, ne znam koliko je pametno u DataKeyNames strpati sva polja iz tabele da bi im se pristupilo po nazivu. Ja drugi nacin nisam pronasao, ali mi je suludo da prozivam polja po indexu kad u tabeli imam 20 polja, ko ce da pamti redosled polja i sta ako se promene u bazi, sve pada u vodu. Sta vi mislite o ovom kvazi resenju? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|