[ 01011011 @ 30.11.2006. 22:33 ] @
Dakle imam php formu. Imam neka pitanja koja hocu da postavim na sajt da ljudi mogu da odgovore: Pa da im se pri tom prikazu. Znaci izgleda veoma jednostavno ali malko mi ide na zivce :) Dakle sva pitanja su mi u bazi podataka, recimo da ih imam 20. Evo sad ovako prikazem sva ta pitanja na stranicu: Code: $result = mysql_query("SELECT * FROM Kviz, Kviz_Pitanja where Kviz.id_k = '1' AND Kviz.id_k = Kviz_Pitanja.id_k") or die (mysql_error()); $p = 1; $o = 1; while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) { ?> <tr> <input type='hidden' name='pitanje<? echo $row["id_kp"]; ?>' value='<? echo $row["id_kp"]; ?>'> <td><font class="display2"><center><? echo $row["pitanje"]; ?></center></td> ` <td><select name="odgovor<?echo $o; ?>"> <option value="Y">Da</option> <option value="N">Ne</option> </select> </td> <? $p++; $o++; } mysql_free_result($result); I vjerovatno ovo vidite da radim nekim totalno opicenim putem. Znaci potrebno je da name od pitanja i od odgovora bude jedinstven. Znaci nisam mogao osaviti samo pitanje pitanje pitanje, Morao sam dodati ovaj broj sa zada. E sad znam da bi trebao da koristim nizove i da bi ovo bilo mnogo jednostavnije, ali ne kontam kako. Znaci sad imam problem jer ovako mogu da uradim ono 20 pitanja i odgovora, jer ih gore opet pri prikazivanju cu da ono ukucam manualno if (pitanje1 == 'Y') ovo ono, ali znam da sa nizovima ovo bi bilo mnogo jednostavnije. Jel moze neko da mi pomogdne da ovo ostvarim sta hocu sa nizovima. hvala. |