[ kalex @ 01.12.2006. 00:50 ] @
| Na serveru imamo 1 adapter sa zakuplenom linijom na internet. drugi adapter je sat internet (download) i treci koji je povezan na nasu lokalnu mrezu. Kako i pomocu cega uvezati sve to da bi se korisnici mogli logovanjem ubaciti na internet a da mogu koristiti pored zakuplene linije i satelitski internet koji ide proxijem.
Pokusali smo sa kerio router firewall i proxi ne radi. server je na win server 2000. Postoji li neko rijesenje da se sve to dotjera u red a dagateway ostane isti za sve korisnike kao sto sada funkcionise bez ikakve zastite a to je lose obzirom da je veci dio mreze wireless. |
[ Marcony @ 01.12.2006. 09:40 ] @
Mislis da se stovremeno koriste 2 konekcije ka Internetu? Mislim da je resenje za tebe Load Balancing, ali mislim da ga Windows 2000 ne podrzava. Win2k Advanced Server ima te opcije...
http://www.netadmintools.com/art247.html
[ kalex @ 01.12.2006. 16:13 ] @
DALI postoji neko drugo rijesenje . Stvar je samo u tome da se na server za internet moze pristupiti logovanjem , on ovako radi bez problrma samo sto je moguce da svako sa wireless uredjajem moze koristiti internet sa naseg servera.
[ Marcony @ 01.12.2006. 16:44 ] @
OK, pogresno sam razumeo pitanje. A da podignes RAS server na Windows-u 2000?
[ kalex @ 01.12.2006. 22:07 ] @
Ne kontam taj RAS kako to funkcionise . Ima li neki alatic da radi kao kerio a da pri pokretanju internet explorera od klijenta zatrazi ime i psvord, kerio i nije los samo je problem sto nije propustao nas proxy.
[ srbaja @ 02.12.2006. 13:50 ] @
Pa zar sa tom Sat opremom nije došao neki softver koji izigrava proxy?
[ kalex @ 02.12.2006. 19:49 ] @
nije problem u proxyu on i ima svoj proxy server ali je samo stvar u tome da se uradi autorizacija juzera koji zele pristupiti internetu. Znaci klijent sa mreze pokrene int.explorer i dobija zahtjev da unese username i password. to je cijela stvar. znaci trebam administrirati juzere nekim programom koji bi pri svakom pristupanju trazio logovanje, ako ste me sada skontali. neki jednostavan firewall za gateway.
[ kalex @ 04.12.2006. 00:21 ] @
Izgleda da ovaj put nikakve pomoci od ES .
[ srbaja @ 04.12.2006. 05:49 ] @
Pa pazi, ja sam ubeđen da Kerio Firewall može da autorizuje korisnike, možda je trebalo da malo čitaš dokumentaciju. ISA Server 2004 sigurno može.
[ Mister Big Time @ 04.12.2006. 05:59 ] @
Ne znam koliko si spreman za migraciju sa Windows-a, ali preporuka za neki od Linux gateway distoa. Npr.
http://www.clarkconnect.com/
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.