[ cheasy @ 02.12.2006. 10:08 ] @
| Imam Gigabytovu plocu M55S-S3 i TV karticu Prolink sa conexantovim cipom bt878, problem je taj sto ne mogu da dobijem zvuk sa tv kartice na 5.1 sistem zvucnika.
Ploca ima 6 izlaza na ploci za zvuk, znaci ide 3 kabla za centar/woofer, front i rear zvucnike i zatim jedan kabal iz tv kartice u line-in na zvucnu, ali NEMA zvuka!!!
Sta raditi????????
AAAAAA Gubim kosu!!!! od nerviranja |
[ JOJO847 @ 02.12.2006. 15:46 ] @
hardverski nema razloga da nebude zvuka. Prekontroliraj podesenja da nesto (recimo u windows volume controlu) nije postavljeno na mute, kako na recording tako i na playback opcijama.
Imaš li zvuka od biločeg drugog, neki mp3? Probaj neke 2.1 (bilo koje) zvučnike ili slušalice(ne stavljaj ih na usi,slusaj po strani) priključiti direktno na tv karticu pa vidi ima li zvuka...isprobavaj dio po dio.
I bez nerviranja dakako.
[ JECHAM @ 02.12.2006. 18:51 ] @
Levo dugme na ikonicu za zvuk(zvucnik) pored sata pa open volume control i vidis kao sto rece JOJO847 da nije mutiran AUX ulaz.Ako ga uopste nema(sto je vrlo verovatno-standardno podesavanje) kliknes na OPTIONS pa propertis pa stikliras ispred natpisa AUX i u verziji PLAYBACK i RECORDING.
Ako je to podeseno iscupas kabal iz TV kartice i pipnes kraj prstima.Ako je to uredu trebao bi da cujes neki zvuk(pucketanje,zujanje ili brum).Nemoj dugo da pipkas kabal jer moze s da ostetis zvucnike ako je zvuk suvise jak.
Druga verzija da nije podesen softwer na TV kartici ,pa tu gledaj opcije za zvuk.
[ zmilan10 @ 17.02.2007. 21:11 ] @
Da li je resen ovaj problem? Ja takodje imam navedenu maticnu plocu i TV karticu sa istim cipom, javlja se isti problem nema zvuka sa tv kartice. Probao sam da direktno na karticu prikopcam slusalice i tada zvuk ide normalno.
[ dakiyu @ 18.02.2007. 01:56 ] @
Ja imam avermedia TV sa philips 713x i na sajtu mi pise da je realtek izbacio patch za takve probleme sto je u mom slucaju istina...u SW mi je pisalo da nemam nikakvog HW za zvuk dok nisam instalirao taj patch...ne znam da li to vazi i za vas ali niste jedini jer je realtek sa ovim patch-om potvrdio da ima problema pa idite do vaseg sajta u FAQ.
[ Nenad Vranjanac @ 18.02.2007. 02:52 ] @
treba da u control panelu od zvucne (tipa realtek, soundmax i slicno) dodelite "line in" odgovarajucem prikljucku (recimo plavi). ako ste ugasili taj kontrol panel moracete ponovo da ga ukljucite.
drugo u audio properties i "output" morate da skinete mute sa line in, kao i da ga pojacate na bar 75%
[ zmilan10 @ 19.02.2007. 00:56 ] @
Pronasao sam na jednom sajtu patch ali nakon instaliranja stanje je ostalo isto (slike ima zvuka nema).
Sto se tice control panela za Realtek u njemu je podesena opcija "line in" (prikljiuceno na plavi ulaz). Ali ovo u vezi audio properties nisam siguran da zam razumeo posto kod mene tih opcija nema.
[ Nenad Vranjanac @ 19.02.2007. 08:34 ] @
control panel, sounds and audio devices, device volume, advanced
ako nema prikazan line in kliknes na options, properties, line in.
kad se pojavi moras da proveris da je NEOBELEZENA kucica mute za line in. i da je dovoljno pojacano (obicno ne bude)
[ vukasin-coral @ 19.02.2007. 12:06 ] @
U masi slučajeva je tako, samo čekirajte mutu.... ili da li je line in uključen.
[ zmilan10 @ 20.02.2007. 18:51 ] @
Citat: Nenad Vranjanac: control panel, sounds and audio devices, device volume, advanced
ako nema prikazan line in kliknes na options, properties, line in.
kad se pojavi moras da proveris da je NEOBELEZENA kucica mute za line in. i da je dovoljno pojacano (obicno ne bude)
Sve sam ovo probao ali nista se ne dedava.
[ zmilan10 @ 21.02.2007. 09:46 ] @
Sinoc kada sam ponovo preinstalirao drajvere dobio sam zvuk ali samo na snimljenom matrijalu. Znaci kada se samo gleda program zvuka nema , ali na snimljenom matreijalu zvuk i slika su ok ?
[ 0OvErDoSe0 @ 23.02.2007. 10:56 ] @
Probaj ovako trebalo bi da radi!!!
control panel, sounds and audio devices, device volume, advanced.
kada se otvori prozor volume control, ides options, properties, zatim tamo gde ti pise Show the following volume controls: stikliraj sve sto mozes pa naravno na OK. Primetices da ti pojedini nisu pojacani do max. sve ih pojacaj i trebalo bi da bude OK. (takodje proveri da ti nije slucajno stiklirano MUTE na nekim, pogotovo ne naravno na Line-in).
probaj i javi
[ zmilan10 @ 27.02.2007. 19:59 ] @
Citat: 0OvErDoSe0: Probaj ovako trebalo bi da radi!!!
control panel, sounds and audio devices, device volume, advanced.....
E sada je ok , radi !!!!
Hvala vam mnogo!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|