[ ZELEZNIK BG @ 03.12.2006. 23:31 ] @
Iskopao sam jednu staru TA pec ELIND od 2,5kw za DZ koja mi je dosla ko kec na jedanest (taman sam hteo da dam 60-ak e za polovnu),jeste da joj radi samo jedan grejac pa joj treba citava noc da se napuni, ali kada se napuni greje ko luda, Jedino je problem sto termostat (poveci plasticni tockic sa leve bocne strane gledajuci je spreda) izlizan tj NE VIDE se brojevi, ISPADA, a i vrti se SKROZ u krug (ili vise krugova ako hoces) i to u oba pravca tako da ne znam na koliko sam je ukljucio a to je nezgodno ako odem na duze od kuce ili ostavim je da se puni preko noci. Ja imam iskustva sa EI TA pecima, kod njih se tockic termostata okrece od 0 do maximalnih 3 za nekih 3/4 kruga u - smeru (smer kazaljke na satu),ali ovaj je malo drugaciji pa bih molio da mi NEKO OPISE RAD ELINDovog termostata Olaksavajuca okolnost je sto se kod ovog termostata osete 3 sklocanja jedo za drugim kada vrtim dugme, a ponekad osetim icetvrto malo dalje pa mi to moze sluziti kao reper. Inace grjac (punjenje peci) se ukluci negde van tih skljocaja (doduse kad mi tockic ispadne ko za u koji polozaj ga ja vratim) nevezano za smer obrtanja. |