[ djovan01 @ 04.12.2006. 20:05 ] @
kako informacije koje su iscitane iz baze da budu prikazane u okviru tabele? |
[ djovan01 @ 04.12.2006. 20:05 ] @
[ Nemanja Avramović @ 04.12.2006. 20:14 ] @
Započneš tabelu <table> tagom, u petlji kojom iščitavaš podatke iz baze ubaciš <tr><td>podatak1</td><td>podatak2</td>[<td>podatakN</td>]</tr>, i posle ispisa ispišeš </table> tag i to je to :)
[ djovan01 @ 04.12.2006. 20:37 ] @
Nesto mi ne stima verovatno nisam uradila kako treba. Jel mozes da pogleda moj kod i kazes mi gde sam pogresila
Code: <table> while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo <tr><td>"Name: ".$row{'name'}.</td><td>" Color: ".$row{'color'}.</td><td>" Song: ".$row{'song'}.</td>"<br>"; //display the result } </table> mod: kod u [code] tagove [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 04.12.2006. u 22:11 GMT+1] [ centaur @ 04.12.2006. 21:02 ] @
Ajde probaj ovako:
Code: <table> <?php while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "<tr><td>Name:".$row['name']."</td><td>Color:".$row['color']."</td><td>Song:".$row['song']."</td></tr>"; } ?> </table> [Ovu poruku je menjao centaur dana 04.12.2006. u 22:22 GMT+1] [ djovan01 @ 04.12.2006. 21:26 ] @
samo dobijem Name: Color: Song: ali nista ne iscita iz baze
[ Jezdimir Lončar @ 04.12.2006. 21:36 ] @
Pa jesi li izvršila query ???
Je li ti javlja grešku? Jel' ti prazna tabela? $result = mysql_query("query") or die(mysql_error()); ... "Pomzite nam da vam pomognemo! Ostavi te dio koda!". [ centaur @ 04.12.2006. 21:36 ] @
Jer se povezs na bazu?Izgleda da ne!
Code: $db=mysql_connect("lokacija_mysql_servera","ime_pod_kojim_se_povezujes","lozinka"); mysql_select_db("ime_baze_na_koju_se_povezujes",$db); $query="SELECT * FROM tabela WHERE uslov"; $db_resurs=mysql_query($query); Malo objasnjenje: u upitu ($query) tabela->ime tabele nad kojom vrsis upit; uslov->sta treba da bude zadovoljeno prilikom upita da bi se iscitali rezultati; PS Ovo je vise nego osnovno,pravac na citanje PHP manuala ili neke knjige o PHP-u : ) [ Nemanja Avramović @ 04.12.2006. 21:44 ] @
u while petlju ubaci print_r($row); - time se debug-uje
![]() [ Jezdimir Lončar @ 04.12.2006. 21:54 ] @
Pa ako je ovo cjeli kod... No comment !
Tabela je html kod a to nije za php forum! Nego, da bi skripta radila vidi da li si uradila sve korake: konekcija i odabir baze -> $result = ... -> loop (while) -> echo tabele (gore ti je ostavljen kod) -> end while . Za debug možeš koristiti or die(mysql_error()); ... [ djovan01 @ 04.12.2006. 22:08 ] @
Evo koda. Baza radi . Probala sam vec da izvucem informacije iz nje i uspelo je . Sada zelim te informacije da budu u tabeli kao sto sam navela u postu ali ne znam sta sam pogresila kada sam ubacivala tag-ove koje ste mi rekli.
Code: <?php $username = "danijela"; $password = "jovanovski"; $hostname = "localhost"; $dbhandle = mysql_connect($hostname, $username, $password) or die("Unable to connect to MySQL"); echo "Connected to MySQL<br>"; $selected = mysql_select_db("mojabaza",$dbhandle) or die("Could not select quote"); $result = mysql_query("SELECT name, color, song FROM table2"); echo "Name:".$row['name']." Color:".$row['color']."Song:".$row['song']."<br>"; mysql_close($dbhandle); ?> [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 05.12.2006. u 00:06 GMT+1] [ Jezdimir Lončar @ 04.12.2006. 22:14 ] @
A while?
Prije tabele stavi: Code: while($row=mysql_fetch_array($result)){ // tvoja tabela } Ovako je ok? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|