[ Srdjan Marinkov @ 05.12.2006. 11:34 ] @
DVD mi je sasvim normalno radio: kopirao brzinom oko 10-15 MBps, rezao na 4x za oko 10 min. Sada je odjednom poceo da radi traljavo (kopiranje oko 3 MBps, rezanje pola sata po DVDu). Pokusao sam da izmenjam IDE kablove, uninstalirao DVD i ponovo ga instalirao, ali bez uspeha.
Da napomenem samo još i da isti DVD na drugom računaru radi sasvim normalno a i to da sam ranije imao ovakav problem i resio sam ga ponovnom instalacijom XPa.

Ima li iko ideju kako bi ovakav problem mogao da se reši, osim da ponovo radim sistem?
[ JOJO847 @ 05.12.2006. 13:40 ] @
daj skokni u device manager i pogledaj pod postavkama ide kanala na koji je optika spojena dali ti radi u DMA modu.
[ sashadpb @ 05.12.2006. 21:06 ] @
Citat:
SrDJaNN: DVD mi je sasvim normalno radio: kopirao brzinom oko 10-15 MBps, rezao na 4x za oko 10 min. Sada je odjednom poceo da radi traljavo (kopiranje oko 3 MBps, rezanje pola sata po DVDu). Pokusao sam da izmenjam IDE kablove, uninstalirao DVD i ponovo ga instalirao, ali bez uspeha.
Da napomenem samo još i da isti DVD na drugom računaru radi sasvim normalno a i to da sam ranije imao ovakav problem i resio sam ga ponovnom instalacijom XPa.

Ima li iko ideju kako bi ovakav problem mogao da se reši, osim da ponovo radim sistem?

I moj burazer ima slican problem ;) Nikako da ga resi.
[ puska @ 05.12.2006. 23:54 ] @
uradi ovo sto ti je JOJO847 predlozio ako to ne pomogne probaj da zamenis IDE kabl (onaj trakasti) mozda je do njega problem.
[ Srdjan Marinkov @ 06.12.2006. 22:43 ] @
Citat:
puska: uradi ovo sto ti je JOJO847 predlozio ako to ne pomogne probaj da zamenis IDE kabl (onaj trakasti) mozda je do njega problem.

Probao i jedno i drugo i opet isto! :(

[ vaske71 @ 06.12.2006. 23:12 ] @
Vrati racunar na dan kad si instalirao windows pa vidi, ako ti ne pomaze skokni do Menagera i poglrdaj mod ako nije dma, ako ne ne gine ti format c i nemoj cackati po brzini snimaca iz Nera nije bas preporucljivo !!!
[ M-84 AB1 @ 24.02.2007. 09:44 ] @
Pozdrav,
od juce i mene muci isti problem. Moj DVD isto kopira sporo tek negde oko 1300KB/s. E sad otisao sam u device manager i nasao na jednom ide kanalu namesteno PIO only. Vratio sam ga na DMA if available, ali on i dalje stoji ovako:

U Neru samo potvrdjuje problem:

Kako da ga vratim u DMA?
Dan pre toga sam pokusavao da instaliram neke prastare igrice sa bajatih CD-ova, koje je (ocekivano) jedva iscitavao. Nije valjda ovo uticalo??

POZ
[ bakara @ 24.02.2007. 10:02 ] @
Citat:
M-84 AB1:
Kako da ga vratim u DMA?

device manager/ desni klik na drajv/uninstall posle toga pustis sistem da ga ponovo prepozna i to je to, trebalo bi da radi...

Citat:
vaske71: Vrati racunar na dan kad si instalirao windows pa vidi, ako ti ne pomaze skokni do Menagera i poglrdaj mod ako nije dma, ako ne ne gine ti format c i nemoj cackati po brzini snimaca iz Nera nije bas preporucljivo !!!

Ne razumem, zbog cega ne bi bilo preporucljivo menjati brzinu?
[ M-84 AB1 @ 24.02.2007. 10:46 ] @
@bakara
Hvala, brate ulepsao si mi jutro ;-)

Elem, morao sam da uninstaliram ceo IDE chanel, i sad radi ko zmaj!

POZ
[ Srdjan Marinkov @ 13.04.2007. 14:15 ] @
Ja sam svoj problem sa sporim kopiranjem rešio kupovinom novog rezača! Dakle, hardverski kvar je bio u pitanju...