[ nugi @ 05.12.2006. 22:12 ] @
Kako mogu snimiti mp3 disk sa recimo stotinjak pjesama a da između njih nema nikakve pauze, znam da je to moguće sa audio diskom?
[ calexx @ 05.12.2006. 22:24 ] @
Nema nikakve pauze između njih, gde jedna završava počinje sledeća, jedino nije loše da prelaz bude slušljiv. :)
[ vaske71 @ 05.12.2006. 22:28 ] @
Ajd polako citaj i prevodi kad hoces da snimas u nerou i videces 2 opcije kroz koje prolazis a ne citas ih jedna je da nero proveri disk posle snimanja a druga bas ta o kojoj pricas samo nisi obratio paznju !!!
[ calexx @ 05.12.2006. 22:54 ] @
Sad i ja ne znam o čemu se radi. Koja to opcija u Neru podešava da se mp3 sviraju bez pauze? Proveru posle snimanja ne koristim kao beskorisnu opciju ali šta je to drugo?
[ zrachko @ 05.12.2006. 23:18 ] @
Citat:
nugi: Kako mogu snimiti mp3 disk sa recimo stotinjak pjesama a da između njih nema nikakve pauze, znam da je to moguće sa audio diskom?

Nije moguce.
Mozesh jedino u nekom programu za obradu zvuka sam da skratish mp3 pesme za te delove gde je tishina.

p.s.
@vaske71,@calexx
Pogledajte pre slanja poruke na shta ona lichi; nemate ni smisao, ni gramatiku, ni znakove interpunkcije.
Treba mi pola sata da provalim o chemu ste pisali, umesto da se usredsredim na problem.
[ vindic8or @ 05.12.2006. 23:52 ] @
ako hoces da snimis mp3 fajlove kao audio trackove da ih pustas u cd plejeru, onda ih samo importuj u softver za przenje i izaberi gap=0sec. ako hoces da snimis samo fajlove na disk, moraces da ih editujes tamo gde hoces da se zavrse ili pocnu. alternativno mozes u mp3 plejeru da setujes neki crossfade od 5-10 sekundi.
[ calexx @ 05.12.2006. 23:59 ] @
Citat:
zrachko: Nije moguce.
Mozesh jedino u nekom programu za obradu zvuka sam da skratish mp3 pesme za te delove gde je tishina.
Ako su mp3 numere napravljene od live ili miksovane muzike, nema tišine na početku ili kraju.

p.s. Moraćeš da mi pokažeš gde sam grešio sa gramatikom ili znacima interpunkcije pa da znam za ubuduće. Što se smisla tiče, verovatno si u pravu, oduvek su me kritikovali na tu temu.
Što se provaljivanja tiče, ja sam za malo manje od pola sata uspeo da ukapiram šta znače ove nepismene kombinacije tipa sh, ch ili tj. To sam i razumeo u vreme teleprintera ali u ovo sadašnje mi je znak pismenosti. ;)
[ calexx @ 06.12.2006. 00:07 ] @
Citat:
vindic8or: ako hoces da snimis mp3 fajlove kao audio trackove da ih pustas u cd plejeru, onda ih samo importuj u softver za przenje i izaberi gap=0sec. ako hoces da snimis samo fajlove na disk, moraces da ih editujes tamo gde hoces da se zavrse ili pocnu. alternativno mozes u mp3 plejeru da setujes neki crossfade od 5-10 sekundi.
Nešto ne verujem da planira da od mp3 napravi audio CD sa stotinak numera. ;) O kakvom to editovanju pišete? Ako je izvor bio live ili miks, nema pauze ni na početku ni na kraju. Naravno, pretpostavljam da ne misli na neke obične pa da ih onda miksuje. Ako baš na njih misli onda je naravno bolje da ih unapred pripremi ili da eventualno proba neki crossfade mada to možda neće da bude efikasno pošto u tom slučaju pauze mogu da budu bitno različite pa mora svaku posebno da odradi. U ovom slučaju je čak bolje da ih sve zajedno spakuje u jednu numeru.
Možda bi mogao i da napiše kakve su numere u pitanju, onda bi bilo manje predloga. ;)
[ vaske71 @ 06.12.2006. 22:07 ] @
Citat:

p.s.
@vaske71,@calexx
Pogledajte pre slanja poruke na shta ona lichi; nemate ni smisao, ni gramatiku, ni znakove interpunkcije.
Treba mi pola sata da provalim o chemu ste pisali, umesto da se usredsredim na problem.

Ma jeb*s gramatiku bitno da si shvatio !!!
Citat:
calexx: Koja to opcija u Neru podešava da se mp3 sviraju bez pauze?

Ima je cellex ima je !!! narocito u starijim verzijama nera ispod 7-ce .
[ nugi @ 06.12.2006. 22:08 ] @
Većina vas me krivo shvatila, želim da puštam muziku sa cd-a, između pauze u živoj svirci, pa da liči na brzi prelaz poput miksanja kako se narod ne bi ohladio u plesu. Ti razmaci između pjesama na cd-u neki put traju "cijelu vječnost" ako pjesma ima dugačak fade out, a vjerujte mi da mi se neda svaka pjesma prerađivati u nekom programu. Koristim nero 6-icu i nisam nigdje pronašao nekakvu opciju za snimanje bez pauze za mp3 disk, ali zato ako snimam audio cd onda mi se pojavi mala oznaka za izbor bez pauze, a u tom slučaju moram snimati jako puno audio cd-a i često ih mijenjati.
[ vaske71 @ 06.12.2006. 22:20 ] @
Moja greska Nugi shvatio sam za obicne diskove a ne za Mp3 izvini !!!
[ calexx @ 06.12.2006. 23:25 ] @
Citat:
vaske71: Ima je cellex ima je !!! narocito u starijim verzijama nera ispod 7-ce .
Verovatno je u pitanju ovo iz tvoje prethodne poruke, audio numere mogu da se snimaju na razne načine, sa miksovanjem i gomilom gluposti ali su mp3 najobičniji fajlovi i tu ne može da se utiče na način izvođenja.
Citat:
nugi: Ti razmaci između pjesama na cd-u neki put traju "cijelu vječnost" ako pjesma ima dugačak fade out, a vjerujte mi da mi se neda svaka pjesma prerađivati u nekom programu. Koristim nero 6-icu i nisam nigdje pronašao nekakvu opciju za snimanje bez pauze za mp3 disk
Tebi u stvari nije potreban način da snimiš bez pauze, to ionako nije moguće pošto su mp3 ipak obični PC fajlovi. Potreban ti je neki plejer koji će to da radi, sviraš neku mp3 i onda pred kraj krene fade out/fade in i numere se povežu. Ni sa snimanjem audio CD-a ne bi bolje prošao, to što pominješ ukida dodatnu pauzu između numera pa ako "Ti razmaci između pjesama na cd-u neki put traju "cijelu vječnost" ako pjesma ima dugačak fade out" onda će tako da bude i na audio CD-u.
Za plejer će verovatno da bude više predloga, od takvih sam koristio jedino BPM ali ovde ima onih koji su upućeniji u temu. Čak i običan winamp to može, samo mu nabaci crossfade plugin pa malo vežbaj. :)
[ nugi @ 07.12.2006. 07:44 ] @
Sve je uredu bez ikakvih zamjerki, ali nemam računalo na svirci nego cd ili dvd player.
[ felino @ 07.12.2006. 19:54 ] @
E pa onda edituj, na zalost. Ja da moram to da uradim, radio bih u nekom multitrack programu poput Cibase-a, Nuendo-a ili Sonar-a, na dva tracka naizmenicno postavljao pesme, ukrstao im pocetke i krajeve, uradio brze fejdove (povlacenjem coskova) i eksportovao kao jedan dugi, dugi mp3.

Da li ima neki prog da to moze automatski, ne znam. I da ima, i on bi valjda morao da prezvace sve pesme u jednu. Najprostiji bi detektovao nivoe i na osnovu njih zakljucivao kad jedna prestaje a druga pocinje.

Mozda da se odradi neka skripta pa batch konverzija u Sound Forgettu ili Audition...nesto sa noise gate-om kombinovano sa delete silence...tako bi odsekao tisinu na pocetku i kraju...a?

Eto, samo glasno razmisljam.
[ nugi @ 07.12.2006. 21:33 ] @
Snaći ćemo se nekako, ipak hvala svima na sugestijama.
[ COTOVD @ 10.01.2007. 17:27 ] @
Nađi neki program za mixanje npr. Virtual DJ.naslažeš u njega tih 100-njak pisama kako očeš da koja ide,i u njemu imaš opciju za snimanje toga mixa,ako se ne vanam stavlja ka u wav format,lako ga pribacič posli u mp3