[ anon75319 @ 06.12.2006. 09:33 ] @
Koristim več neko vrijeme Dreamweaver za izradu dizajna forme i onda radim skripte u Rapid PHP ali mi je več lagano dosta toga jer se izgubi dosta vremena dok ja sve to prebacim pa poslozim itd.
Probao sam pisati PHP kod u DWu ali to je zapravo najobičniji notepad sa syntax highligtingom. Jako bi fali auto-completion i code explorer kakav se nalazi u profesionalnim IDEima za PHP. Dali postoji kakav plugin koj bi dodao barem auto completion u DW da netrebam prebacivati iz DWa u Rapid PHP i obrnuto?
[ Nebojsa_S @ 06.12.2006. 10:20 ] @
DW u verziji 8 ima code-completition
[ anon75319 @ 06.12.2006. 21:52 ] @
Nisam baš siguran u to... Ima za HTML ali za PHP nema.
Samo se nakon sto upises ime funkcije pojavi onaj tooltip u kojemu pise oblik kako se funkcija koristi i ništa drugo...
[ Jezdimir Lončar @ 06.12.2006. 23:11 ] @
Nema...
DW nije php ide, ali je sasvim OK !
Ja u njemu radim dosta vremena i tek sam sad prešao na Zend...
A da pišeš html u tom nekom php ide-u?
[ Nebojsa_S @ 07.12.2006. 07:11 ] @
@ wiktor: Ja vec dve godine koristim DW8 za HTML i za PHP. Code-completition dobijas sa CTRL-SPACE
[ shketuljko @ 07.12.2006. 18:03 ] @
Ja sam promjenio i DW i Zend i evo sad sam dosao na Eklipsu i mogu vam reci da je ovo jedna od najboljih stvari koje moze da objedini i DW i Zend i jos dosta stvari u neku ruku ... inache podrzava SVN, TRACK, ... ma dosta stvari podrzava
Sto se tice zenda ima problem sa nasim karakterima, odma razbije sve i onda placi i ponovo kucaj
DW je ok ali kao sto rekoste ne pozdrava AC ...

[ anon75319 @ 07.12.2006. 20:03 ] @
Hvala na savjetu za Auto Completion!

Iako dali se da nekako namjestiti da mi se automatski to pokaze a ne da moram to stiskati?
[ Jezdimir Lončar @ 07.12.2006. 21:09 ] @
Ovako:
Dreamweaver služi za design a ne razvoj i u njemu niko neće "naći" dobar php IDE jer on to nije.
Ako hoćeš neki dobar php ide uzmi Zend ili pogledaj temu (topovana) na vrhu.
Naravno, dw možeš koristiti za design formi, itd.
Pozdrav,
Jezdimir.
[ Davor Grubelić @ 07.12.2006. 22:58 ] @
ma daj, ctrl + space za auto complete...
pa onda bih mogao u minuti samo barem 20 puta, a možda i više stisnuti ctrl+space.
nimalo praktično!
[ Nemanja Avramović @ 07.12.2006. 23:15 ] @
Nepisano pravilo je da u svakom programu za pisanje bilo kakvog koda shortcut za code completion bude CTRL+SPACE.

Ja ga pritisnem svega par puta u toku jednog minuta, i štaviše, mislim da je vrlo praktično.
[ Davor Grubelić @ 08.12.2006. 11:00 ] @
čuj, svatko je na nešto navikao. ja sam navikao na auto complete zenda i ne vidim ga potrebu mjenjati.
naravno i ono što sam reako za dreamweaver, to je sa osobnog stajališta.
[ Nemanja Avramović @ 08.12.2006. 14:54 ] @
O Zendu i pričam (ZDE), code completion se dobija na ctrl+space (default podešavanje)
[ Davor Grubelić @ 08.12.2006. 15:09 ] @
da, samo što ni ne stignem pritisnuti ctrl+space jer odmah dobivam code complete svake funkcije.
u ddreamweaveru zaista pomaže, ali mislim da u zendu nema potrebe.
[ anon75319 @ 08.12.2006. 18:44 ] @
Našao sam rješenje...

DW za dizajn i onda prebaciti u Zend i tamo napisati sto treba... Jest da malo oduzima vremena to prebacivanje ali se sve to nadoknadi sa brzinom pisanja aplikacije u Zendu... Npr. u DW pisem neku skriptu pola sata u Zendu napisem za 20min!
[ Jezdimir Lončar @ 08.12.2006. 19:32 ] @
Da...
To sam ja rekao u topovanoj temi.
Malo je problem da se privikneš ali ajd' ...
Vrijedi, uglavnom...
Pozdrav,
Jezdimir!