[ Vladan006 @ 06.12.2006. 23:52 ] @
Aparat je Fuji FinePix S5000 i problem je u tome sto se na displeju, kada se aparat ukljuci, pojavljuju samo uspravne linije, uopste nema nikakve slike... Najveci problem u citavoj situaciji je to sto je aparat uvek cuvan u torbi i zaista ne mogu da shvatim kako se to desilo posto realnog razloga za takav kvar nema... Da li je otisao chip ili je problem u necemu drugom??? Ako je u pitanju chip, postoji li sansa da se utvrdi kako je ostecene nastalo i koji je uzrok istog?

Unapred hvala na odgovorima!!!
[ Milat @ 08.12.2006. 12:35 ] @
Ako su ti i fotke koje napravis sa njim crne onda ti je sigurno cip otisao, o istom sam problemu pisao u jednoj drugoj temi u vezi sa sony CCD-CHIPom koji je bio ugradjivan u mnoge aparate i kamkordere i koji je crkavao sam od sebe ali zato je i sony pruzio i bespaltnu zamenu. Meni se isto manifestovalo kad mi je chip otisao, linije na lcd-u i crna slika kad napravim fotku. Neznam ali mislim da je najbolje da odneses aparat u neki ovlasceni servis i da popricas sa njima !
Pzd !
[ Vladan006 @ 08.12.2006. 16:01 ] @
Pa nisu bas crne fotke vec onako, sarene, posto su i te linije sarene... Probacu u negde da vidim sta je problem ali do sada gde god sam probao , nista...
[ guru @ 08.12.2006. 17:43 ] @
Ako su ti fotke takve kao shto ih vidish, sharene, to je senzor, nema shta drugo. I ta popravka teshko da se isplati.
[ Vladan006 @ 08.12.2006. 19:29 ] @
A jel postoji mogucnost da se otkrije zasto je senzor crkao, ako je senzor? To mi je strasno bitna informacija, posto sumnjam da je mogao bas sam od sebe da crkne...
[ tarla @ 08.12.2006. 20:32 ] @
Ako si zainteresovan mogu ti poslati service manual za taj aparat. dva rar fajla ukupne velicine oko 3MB...

To je najgore od svega sto moze covjeku da se desi. Jednostavno popravka digitalaca je jako skupa a novi su jos skuplji. A uglavnom se ne isplati popravljati.... bas lose...
[ Vladan006 @ 09.12.2006. 02:10 ] @
Citat:
Ako si zainteresovan mogu ti poslati service manual za taj aparat. dva rar fajla ukupne velicine oko 3MB...

To je najgore od svega sto moze covjeku da se desi. Jednostavno popravka digitalaca je jako skupa a novi su jos skuplji. A uglavnom se ne isplati popravljati.... bas lose...

Bas bi to bilo lepo, hvala ti mnogo unapred...

Inace, nije toliko frka do toga sto ne radi vec sto nemam pojma kako se to desilo... Drugi se lako kupi ali ovo je jednostavno misterija koju bih zeleo odgonetnuti...
[ tarla @ 09.12.2006. 08:38 ] @
Na koji mail da posaljem. Moze na pp da te spameri ne "zavole"...
[ Vladan006 @ 09.12.2006. 13:25 ] @
Eto, kazu da moram da imam minimum 10 poruka za PP :)

Dobices mail uskoro, samo malo da postanem aktivniji...