[ e-tomislav @ 07.12.2006. 23:42 ] @
| Ovako, zanima me kako promijeniti na linuxu (ubuntu 6.06) da stvari izgledaju drugačije.
Kao prvo grub da se zamjeni s nekim ljepšim i vizualno bogatijim loaderom.
Zatim, onaj screen gdje ispisuje da mounta diskove, drajvere i to i na kraju reda ima [OK], također kako se mijenja?
Ako nije problem, linkovi, upute, i slično.
Također, kad sam već počeo temu, jel može mi tko pomoć oko instalacije beryla? Problem je što imam intel 915, i ne mogu nikako instalirati. Molim upute za instalaciju drajvera ... i svega ostalog (znam da toga ima puno). Ako ne može mi nitko pomoć s ovim, pokušajte barem s ovim gore.
Hvala! Pozdrav! |
[ Backy @ 08.12.2006. 00:34 ] @
Citat:
Zatim, onaj screen gdje ispisuje da mounta diskove, drajvere i to i na kraju reda ima [OK], također kako se mijenja?
to se zove bootsplash, i ubuntu to ne podržava... mora da se kompajlira kernel sa podrškom za to
[ jorganwd @ 09.12.2006. 21:32 ] @
[ Silencer @ 10.12.2006. 00:08 ] @
Pazi ja sam nekad bio u tom tripu da mi boot loader lepo izgleda, ali posle duzeg vremena sam se pitao sta ce to meni kad ja ne gasim svoju linux masinu, jer ona radi 36 dana min tako da taj boot loader vidim 1 u mesec dana :/ i da ga vidim opet vishe puta nista mi ne znaci :P jer meni je bitno okruzenje u kome radim da izgleda :)
Sto se tiche "onaj screen gdje ispisuje da mounta diskove, drajvere i to i na kraju reda ima [OK]" je najjaca stvar po meni u linuxu i ne volim da ne vidim to nego da vidim neki windows loader wannabe. Vidim lepo sta se startovalo a sta ne zar nije bolje ?
[ Backy @ 10.12.2006. 00:23 ] @
pa dobro, to što tebi i meni smeta bootsplash ništa ne znači...
evo, npr moj deda... njega to zbunjuje, bolje da ima neku sliku sa progres barom... on zna da klikne na thunderbird ikonicu i primi/pošalje poštu... ;)
[ del-boy @ 10.12.2006. 01:51 ] @
Ne volim ni ja da mi sistem skriva informacije tamo nekom slikom, ali bogami i bela slova na crnoj pozadini dosade jako brzo (bar meni), pa sam namesio bootsplash, ali ga koritim samo u silent modu... Sad kad se podiže sistem vidim sve informacije kao i ranije, samo lepše izgleda, i lepše izgleda u toku rada

[ Silencer @ 10.12.2006. 10:50 ] @
Fedora lepo uradila click for more info :P to je ok :) ma ja dok ne vidim sta se desava ne da koristim taj distro :P
Me hate windows wannabe distroz :P
[ e-tomislav @ 15.12.2006. 13:59 ] @
Ovdje sam svašta pročitao ...
Ja ne želim MAKNUTI bootsplash, već ga PROMIJENITI, da drugačije izgleda ....
hvala svima na linkovima, pogledat ću ... možda nađem nešto šta me zanima ...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.