[ dovladms @ 08.12.2006. 08:22 ] @
Cao Ne znam odakle bi krenuo .... prvo bi se isplako :-(. Prije dva dan sam napravio nalog na KDS-u (SBB nemamo u zgradi u kojoj sam sad, inace bi definitivno njega uzeo). Tamo sam dobio samo da je nalog napravljen, nikakva podesenja mi nisu dali. Prijavio sam MAS broj provajderu. Neki problem je ispao zato sto je taj modem (Motorola) ranije bio u njihovoj mrezi (kum mi dao posto je on presao na SBB). Juce su mi rekli da su nekako namjestili MAC ID na moje nalog (ne znam zasto bi im to bio problem, ali nema veze). Cijeli dan juce pokusavam da se konektujem, ali dzaba. Provjeravao sam ipconfig i ustanovio da imam IP adresu i Subnet Mask ali mi je default gateway prazan. E sad, da li treba tu IP adresu i ostalo unijeti u TCP/IP Properties? Probao sam bez unosenja, ali mi je prijavio da je konekcija ogranicena. Provjerio sam kablove, sve djeluje da je dobro ukopcano (na TV-u slika super). Kad unesem IP adresu i subnet mask vise ne prijavi problem, ali i dalje nece da se konektuje :-(. Da li je neko imao ovakav problem? Zvao sam i njihove tehnicare i KDS ali nista konkretno nisam dobio za odgovor. Provajder kaze da se vidimo preko net-a, i kaze zovi KDS da vide oni. U zgradi vec postoji negdje par modema koji kao rade. Ne znam sta da radim ... Zahvalan na bilo kakvom odgovoru |