[ nenadvr @ 09.12.2006. 13:59 ] @
Ja sam novajlija u ovome. Pretpostavljam da da ima neki Netbeans za win98 ili neko drugo okruzenje za javu. Samo me intresuje gde moze da se nadje i kako se zove?
i jos je bitno da li je dovoljan pentium1 na 133MHz da moze to da podrzi?
[ nemnesic @ 09.12.2006. 19:57 ] @
sta je to Win98? :)
[ mizob @ 09.12.2006. 20:00 ] @
Jel mozes ti uopste da pokrenes to na tom cudu? Ja cisto sumnjam..
[ anon315 @ 09.12.2006. 20:03 ] @
Citat:
nemnesic: sta je to Win98?

Bravo!
[ sasa_vu @ 09.12.2006. 20:14 ] @
Ovo ti je potrebno za na primer javu 1.4
Citat:
A Pentium 166MHz or faster processor with at least 32 megabytes of physical RAM is required to run graphically based applications. Forty-eight megabytes of RAM is recommended for applets running within a browser using the Java Plug-in product. Running with less memory may cause disk swapping which has a severe effect on performance. Very large programs may require more RAM for adequate performance.
You should have 70 megabytes of free disk space before attempting to install the Java 2 SDK software. If you also want to install the documentation download bundle, you will need an additional 120 megabytes of free disk space.

Java i okruzenja za nju traze dosta memorije, tako da bi mozda jedino uspeo da pokrenes neku stariju verziju jave i stariju verziju okruzenja. Video sam na netu da bi mozda mogao da pokrenes Netbeans 2.1 ako uopste mozes da ga nadjes za download. A ako i uspes, rad ce ti biti dosta spor, tako da mislim da to ne vredi cimanja. Ako hoces da ucis Javu, resenje je bolji komp. Mda opet, mozes da pocnes da ucis u nekom obicnom editoru ( NotePad ), pa kasnije da predjes na nesto bolje. Pogledaj malo po netu na tu temu.
Pozz