[ ionCube_MST @ 11.12.2006. 17:37 ] @
Hteo sam u principu da odgovorim na temi "Web zajednica.. " ali vidim da je locked zbog mnogo hejtova čini mi se ![]() ![]() Neki dan sam čuo o "nekoj" konsultantskoj kući iz NS-a koja je btw pridružnica "svima dobro poznatoj školi računara" .. ono za 7 dana i te fore, ne bih ih baš spominjao, mada znam da svi znate o kome se radi. Sada su udarili i po našem poslu (web dizajn) i to na najgori mogući način. Na prezentaciji na kojoj sam namerno prisustvovao je predstavljen "njihov" proizvod. I dok su se ljudi iz raznih firmi oduševljavali, zamolio sam lika koji je prezentovao da i ja "malo probam" kako to funkcioniše. Na moje zaprepašćenje skontao sam da se radi o, svima nama, dobro poznatom Mambo cms-u! Znači malo osakaćena verzija ali je u osnovi to - to! Bez pomena da je to Mambo već "proizvod domaće pameti" koji će onim, kako su na prezentaciji naglasili biti "Sajt za poneti!" i gde će oni naplaćivati obuku jer btw "proizvod im je licenciran". Što je još gore počinju da rade po NS-u (za ostale gradove ne znam) i to u čuvenoj Jovinoj gimnaziji gde će valjati prevaru i naplaćivati nešto što je u principu besplatno ljudima koji se naravno ne razumeju u te stvari. Mislim, to je stvarno užasno za ovu zemlju jer se svi mi borimo da preživimo u tom haosu. Samo nam je još falilo da se borimo i sa tim. Ne znam šta bi valjalo činiti povodom toga, a u principu kontam da bi ga lako raskrinkali jer je source vrlo poznat. Znači ne treba ništa osim desnog klika da se provali o kom je sistemu reč. I što je najgore sve komponente koje su inače besplatne za Mambo oni imaju nameru da naplaćuju kao dodatne opcije. Znam, neko će reći "šta me briga nek šišaju ovce", ali ovde o tome nema ni govora. Ne znam nisam više ni sam pametan, pa vas pozivam da date svoje mišljenje o tome... |