|
[ Sauron @ 28.05.2003. 17:11 ] @
| Osnovano je Udruženje prevarenih Veratovih klijenata, pa molim sve vas koji ste prevareni da se uključite u udruženje.
Adresa sajta je http://antiverat.co.sr (ili http://antiverat.massive-network.com) i na njemu će biti postavljena knjiga utisaka, forum i sve što bude potrebno.
Planiramo da napravimo veliku kampanju u cilju zaštite trenutnih i budućih klijenata ove ozloglašene Hosting kompanije.
Priključite nam se |
[ broker @ 28.05.2003. 17:46 ] @
Ha ha ha ha ha ! :)
Pa cuj, ako ti se ne svidja, promenis provajdera.
[ Sauron @ 28.05.2003. 17:50 ] @
Eh misliš li ti da je to lako???
E pa očigledno nisi bio na veratu.
Ako pokušaš da odeš sa njih, sabotiraće te do samog kraja... veruj mi...
Ali nebrinem se ja za sebe... već za druge, manje spretne i obučene korisnike...
[ Ivan Dimkovic @ 28.05.2003. 18:07 ] @
Ovaj, Sauron - Sa leve strane na stranici vidis profil svakog korisnika, dakle za Brokera:
Citat:
broker
Puno ime: Predrag Supurovic
Član broj: 2415
IP: *.verat.net
Cenim da je ovo IP adresa verat.net-a D.o.o :)
[ Gojko Vujovic @ 28.05.2003. 18:53 ] @
Sad me uopšte ne čudi što je blue (Jovan Marjanović) pobegao sa tvog tolkien foruma.
Šta nisu ti dali da odeš, vukli su te za rukav?
[ Sauron @ 28.05.2003. 19:42 ] @
Citat: Sad me uopste ne cudi sto je blue (Jovan Marjanovic) pobegao sa tvog tolkien foruma.
Jos se provlaci ta smesna prica zasto je Nurg(jovan) pobegao sa foruma.
Ako niste upoznati obavezno procitajte ovu temu.
Ukratko...
Ja dam Jovanu SupMod funkciju. Sve lepo funkcionise... On da svojoj verenici(sto sam tek kasnije saznao) mod funkciju iako ne posecuje moj forum. Ja joj skinem mod funkciju, on se uvredi i "pobegne".
Sve ovo samo malo vise komicnije procitajte ovde:
KHM: http://tolkien.massive-network....php?t=3453&start=20#87439
Nek im je na cast: http://tolkien.massive-network.com/viewtopic.php?t=3515
Citat: Sta nisu ti dali da odes, vukli su te za rukav?
Gledaj sad. Platio sam hosting na godinu dana. 7200 dinara. 300mb.
Posle 3 meseca, odlucio sa da prebacim sajt na bolji server, i prebacio sam.
DNS cu promeniti kod NIC.YU i tu nema problema.
Ali sad ostaje pitanje, sta sa onih 300mb koje sam platio i koje treba da traje jos 9 meseci.
Planirao sam da taj prostor podelim zaineresovanim clanovima moga sajta cisto da ne propadne.
Registrovao sam privremeni domen tolkien.rs.sr koji je trebao da pokazuje na tih 300mb.
ALi. verat nece da promeni ime domena. I znaci cim ja prebacim domen na novi server, oni mi gase nalog.
Zasto? Pa ja sam platio 300mb na godinu dana i ocu da ga koristim godinu dana.
Ja nisam od njih kupio domen pa da ga vezuju za prostor...
[ UroS @ 28.05.2003. 22:00 ] @
Pa naravno da ne može. Provajder uvek zadržava pravo izmene bilo čega dokle god se ti ne pridržavaš pravila... Nego bre moram da primetim... Jel ti baš nemaš ništa da radiš u životu i baviš se ovakvim stvarima? I stvarno misliš da ćeš time nešto postići ? A i stvarno ne znam kolko je legalno to što radiš, ti javno pričaš gluposti, to bi bilo isto ko kad bi na pinku pričao kako je nešto loše...
A i ovo je čista glupost što si naveo kao razlog.... Mogao si ti lepo da se dogovoriš sa njima nešto bi se iskombinovalo... Mada jesi ih ti uopšte i zvao telefonom i pričao ili ti je bio bedak? Gde te oni nisu pustili? Nisu hteli da ti obrišu nalog ili šta? Nisu hteli da ti obrišu dns ? E ne verujem u tako nešto zato molim te nemoj da pričaš gluposti... Znaš ono nije lepo javno pričati neistine i gluposti jer se za to snose posledice...
[ Eat at JOEs @ 28.05.2003. 23:02 ] @
Zašto mi se briše post, ovo moj stav. Ja poštujem Vaše mišljenje, ali zloupotrebljavajte ovlašcenja koja imate.
Citat: Pa naravno da ne može. Provajder uvek zadržava pravo izmene bilo
čega dokle god se ti ne pridržavaš pravila...
Tako je to kada nema pravne države ili BAR UDRUŽENJA telekomunikacija da
štiti interese ugnjetavanih, u ovom slučaju korisnika VERATA.
Citat:
Nego bre moram da primetim... Jel ti baš nemaš ništa da radiš u životu i
baviš se ovakvim stvarima? I stvarno misliš da ćeš time nešto postići ?
A i stvarno ne znam kolko je legalno to što radiš, ti javno pričaš
gluposti, to bi bilo isto ko kad bi na pinku pričao kako je nešto loše...
Mene zanima, sada ću dobro da razmislim da li ću da koristim usluge
VERATA. Hvala na obaveštenju.
Citat:
A i ovo je čista glupost što si naveo kao razlog.... Mogao si ti lepo da
se dogovoriš sa njima nešto bi se iskombinovalo... Mada jesi ih ti uopšte
i zvao telefonom i pričao ili ti je bio bedak? Gde te oni nisu pustili?
Nisu hteli da ti obrišu nalog ili šta? Nisu hteli da ti obrišu dns ? E
ne verujem u tako nešto zato molim te nemoj da pričaš gluposti... Znaš
ono nije lepo javno pričati neistine i gluposti jer se za to snose
posledice...
Nemoj da sabotiraš ljude koji žele PROFESIONALNE usluge, hoću da dobijem
ono što sam platio a ne neko da me z*za. Zato nemoj da sabotiraš temu.
[ UroS @ 28.05.2003. 23:32 ] @
Lepo ti kažem da navedeš argumente a ne samo da ponoviš post...
Citat: Tako je to kada nema pravne države ili BAR UDRUŽENJA telekomunikacija da
štiti interese ugnjetavanih, u ovom slučaju korisnika VERATA.
Konkretno u svakoj državi provajder može da te ugasi kad se njemu ćefne zato što tako piše u ugovoru razumeš..
Citat: Nemoj da sabotiraš ljude koji žele PROFESIONALNE usluge, hoću da dobijem
ono što sam platio a ne neko da me z*za. Zato nemoj da sabotiraš temu.
Pa baš zato kažem... Šta ti nisi dobio a što si platio? Kažem navedi konkretno a ne da mlatiš praznu slamu u tome je poenta...
[ Sauron @ 29.05.2003. 01:27 ] @
Citat: UroS:
Pa naravno da ne može. Provajder uvek zadržava pravo izmene bilo čega dokle god se ti ne pridržavaš pravila... Nego bre moram da primetim... Jel ti baš nemaš ništa da radiš u životu i baviš se ovakvim stvarima? I stvarno misliš da ćeš time nešto postići ? A i stvarno ne znam kolko je legalno to što radiš, ti javno pričaš gluposti, to bi bilo isto ko kad bi na pinku pričao kako je nešto loše...
A i ovo je čista glupost što si naveo kao razlog.... Mogao si ti lepo da se dogovoriš sa njima nešto bi se iskombinovalo... Mada jesi ih ti uopšte i zvao telefonom i pričao ili ti je bio bedak? Gde te oni nisu pustili? Nisu hteli da ti obrišu nalog ili šta? Nisu hteli da ti obrišu dns ? E ne verujem u tako nešto zato molim te nemoj da pričaš gluposti... Znaš ono nije lepo javno pričati neistine i gluposti jer se za to snose posledice...
Ja sad mogu navesti milion razloga koje sam doziveo za 3 meseca...
Ali nisam ja jedini koji se ovde bunio protiv verata.
I sajt sam napravio s'namerom da se novim korisnicima objasni sta ih ceka...
Korisnici moraju da znaju da bilo ko sa obicnom php skriptom moze da vrslja po njihovim direktorijumima, da krade sifre i da krade vredan source kod...
Korisnici moraju da znaju za koje vreme tehnicka podrska reaguje pri slucaju napada. (bilo je i o ovome reci...)
A sto je najgore, korisnici moraju da znaju da i tehnicka podrska zna da "hakeri" vrsljaju po serveru i nista ne preuzimaju...(i o ovome je bilo reci...)
I sta sad ti imas protiv ovoga???!!!
Da odvojimo kukolj od žita!!!
A cime se u zivotu bavim, moja je stvar. A ocigledno mi dobro ide jer mogu da radim i ovakve stvari
P.S. A koliko sam primetio, napadali su me samo ovi sa *.verat.net 
[ BobMarley @ 29.05.2003. 01:32 ] @
zeza ? ... nemoj psovati.
[ dacha @ 29.05.2003. 03:41 ] @
Ja moram da se oglasim na ovu temu jer ne mogu da verujem svojim ocima sta sve covek moze da kaze i ostane ziv!
Korisnik sam Verat-a (i dial-up i hosting), i moram reci da sam vrlo zadovoljan (osim ovim zadnjim nepromisljenim potezima u vezi cena i hostinga, sto im nije trebalo). Takodje, ne slazem se da za svaki problem sa nekom firmom treba osnivati "drustvo (pokret, i sl.) za borbu protiv ...".
Ipak, ono sto me je navelo na post jesu neverovatni UroS-evi komentari. Sta neko treba da navodi kao dodatni razlog kada je jasno receno o cemu se radi: covek je platio 12 meseci za koriscenje jednog paketa. Iskoristio je 3 meseca, a zatim uplatio novi paket po punoj ceni (a ne DOPLATIO). Ovo znaci da je 9 meseci prvog paketa jos uvek njemu na raspolaganju jer je platio. Ako je situacija ovakva kakvom je predstavljena, korisnik je potpuno u pravu sto protestvuje.
Konkretno u svakoj državi provajder može da te ugasi kad se njemu ćefne zato što tako piše u ugovoru razumeš..
A ovo je ono sto ne znam kako neko moze da kaze i da ostane ziv! Gde to ima da neko moze PO UGOVORU da ti oduzme nesto sto si platio "kad mu se cefne"? I da li to znaci da, recimo, Elktrodistribucija moze da stavi u ugovor da moze da ti oduzme prikljucak "kada joj se cefne", iako si ga platio? Ne, to nigde ne postoji, a kamoli u svakoj zemlji. Ugovor mora da precizira u kojim slucajevima moze da se raskine ugovor na stetu korisnika (gubljenje prava na hosting), a to moraju biti valjani razlozi krsenja pravila.
A korisnik ovde nije prekrsio nikakvo pravilo da bi mu se oduzimao nalog.
Mislim da bi ljudi iz Verata ovo trebalo da objasne, i pre svega da rese. Ako i nece da mu izvrse dodelu placenog prostora drugom domenu (sto nemaju obavezu jer nije placeno), moraju da ga ostave njemu na raspolaganju bez domena.
Pozdrav
[ srki @ 29.05.2003. 05:21 ] @
Koji clan ugovora je erat prekrsio?
[ broker @ 30.05.2003. 14:29 ] @
Citat: Sauron:
E pa očigledno nisi bio na veratu.
Ako pokušaš da odeš sa njih, sabotiraće te do samog kraja... veruj mi...
Pa sad... ne bi se bas reklo s obizrom koliko sam drvlja i kamenja prosuo po njima :)
Sto se sabotiranaj tice, ja sam odavno zakljucio da (osim u slucaju Chp-a) s njihe strane toga nije bilo namerno. Oni su samo prilicno neorganizovani pa usled toga umeju da naprave ozbiljne probleme. Ali to ne rade namerno.
Jedino sto im zameram to je sto prodaju nesto sto ne mogu da ispune a tu je pre svega problem tehnicke podrske. Dan danas prodaju non stop tehnicku podrsku za hosting ali je ne obezbedjuju kad god ti trebaju psoel 17h ili vikendom - nema ih.
Poslednji problem sam imaop pre dva dana. Treba da azuriram sajt, probam upload a meni server javi gresku da nema mesta za upload. Proverim, sajt ima 9MB a zakupljeno je 100. Tehnicka podrska naravno ne radi. Ostavio sam im poruke i jos uvek mi se niko nije ni javio. Problem sam resio tako sto sam obrisao manje bitan deo sajta da bih mogao da stavim vrlo bitan azuriran deo.
Probleme na Veratune primecuju samo oni koji se ne bakcu mnogo sa sajtom. Ko dnevno provodi dva tri sata ukonektovan na njihov server brzo primeti koliko cesto to pada.
[ Sauron @ 30.05.2003. 17:40 ] @
Pa naravno da ne može. Provajder uvek zadržava pravo izmene bilo čega dokle god se ti ne pridržavaš pravila...
Izvod iz veratovog Pravilnika:
http://hosting.verat.net/srp/web_shop/aup_srp.pdf
VeratNet može promeniti, doraditi ili dopuniti Pravilnik bez predhodne najave.
Primena Pravilnika stupa na snagu momentom objavljivenja na VeratNet-ovoj prezentaciji.
Mogu da ga menjaju, ali važi samo ako je objavljen. Ja nisam prekršio ni jadan od navedenih pravila tako da...
Mada jesi ih ti uopšte i zvao telefonom i pričao ili ti je bio bedak?
Takođe izvod iz veratovog pravilnika:
Pogledajte pod povraćaj novca.
Raskid usluge nije dozvoljen preko telefona
Možete misliti šta su im srećni "klijenti" sve govorili kada su stavili ovo u pravilnik 
[ Sauron @ 30.05.2003. 17:42 ] @
Citat: broker:
Sto se sabotiranaj tice, ja sam odavno zakljucio da (osim u slucaju Chp-a) s njihe strane toga nije bilo namerno. Oni su samo prilicno neorganizovani pa usled toga umeju da naprave ozbiljne probleme. Ali to ne rade namerno.
Pa dal' rade namerno ili ne, efekat je uvek isti...
[ UroS @ 30.05.2003. 19:14 ] @
Citat: dacha A ovo je ono sto ne znam kako neko moze da kaze i da ostane ziv! Gde to ima da neko moze PO UGOVORU da ti oduzme nesto sto si platio "kad mu se cefne
Pa pazi imaš puno web hosting kompanija koji u svoju stavku ugovora stave -We reserve the right to cancel your account, znači ukoliko im se neko žali na tebe zbog nečega a to nije nešto tipa mp3, piraterija i slično nego nešto sasvim levo ili im se jednostavno čini da tvoj sajt mnogo opterećuje server(mysql bazu zbog nekog zahtevnog programa), lepo ti ugase nalog i vrate ti pare. Ima i onih koji navedu u ugovoru da mogu da ti obrišu sve fajlove bez prethodne najave, znači čak i da te ne upozore. Tako da molim te ako te moji neverovatni komentari iznenađuju bolje proveri dal si u pravu kad pričaš tako nešto...
[ Xpirit @ 30.05.2003. 19:38 ] @
Ja ne videh da je Sauron negde napisao da su mu vratili pare
[ salec @ 30.05.2003. 19:47 ] @
..., lepo ti ugase nalog i vrate ti pare.
Oko (ne)"vrate ti pare" i jeste problem, ako se ne varam.
[ UroS @ 30.05.2003. 21:24 ] @
Pa ja ne verujem da je baš to u pitanju pošto je to 1000 dinara ne verujem da bi bilo baš toliko cimanja oko toga...
[ Sauron @ 30.05.2003. 21:35 ] @
pa nije baš 1000 nego 7200, ali ja i ne želim pare nazad... Hoću da koristim prostor koji sam platio.
I nije ni toliko stvar para koliko principa...
Ako kažu da nemogu da mi promene domen mog hostin paketa, hoću da vidim u pravilniku gde to piše. Jer ja nisam nigde video da piše "Domen ne možete menjati"
I ako se jednom ne pobunimo, j**aće nas celog života...
[ UroS @ 31.05.2003. 14:02 ] @
Pa nigde u pravilniku ne piše ni da tvoj sajt može da menja domen... Tako da ne vidim šta su tu oni prekršili...
[ dacha @ 01.06.2003. 18:32 ] @
Ljudi, ovde samo fali malo zdravorazumskog razmisljanja da se stvar shvati. UroS je (po meni) u pravu sto se poslednjeg tice - kao sto sam i predhodno rekao, Verat nema obavezu da promeni domen i ne mora u ugovoru da pise da nisu obavezni da to urade; dovoljno je da ne pise da su obavezni. Licno mislim da bi trebali to da urade, ali ne moraju.
Ali, UroS-e, i sam kazes da mnoge strane hosting kompanije u ugovor stave da mogu da ti ukuni nalog iz ko zna kakvih sve razloga, ALI MORAJU DA NAVEDU RAZLOG. Nikako ne moze po ugovoru da ti oduzmu nesto placeno "kad im se cefne". A ako vise ne zele da saradjuju sa tobom i jednostrano raskinu ugovor, a da nisi prekrsio neko pravilo, onda moraju da ti vrate novac. E, sad, sta je Sauron prekrsio - nista. Je li platio prostor - jeste. Ili da mu vrate novac za onih 9 meseci, ili (sto je meni najbolje resenje) da mu stari paket pretvore u novi, tj. da samo doplati do vrednosti novog paketa, ili da mu dozvole da iskoristi placeni prostor. Domen ne moraju da mu promene, ali on moze da koristi prostor i bez direktno vezanog domena. Na osnovu cega je njemu oduzeto nesto sto je platio u vrednosti od 5700 dinara? I nije bitna cifra, neka je i 57 dinara, sto nije u redu - nije!
Pozdrav
[ Sauron @ 02.06.2003. 01:19 ] @
Ljudima će biti zanimljivo i ovo.
Veratov root:

Korisniči direktorijumi:
Naravno ja kao svaki savesni korisnik sam odmah to prijavio veratu, s'nadom da će propust odmah popraviti...
Ali od njih mi je stigao odgovor, kako znaju za taj propust, kako je sasvim normalno da korisnici pregledaju direktorijume drugih korisnika, i da nije nihovo da se brinu o zaštiti već je to posao korisnika...
Znači da imate odrešene ruke da gledate /etc/... ili da kradete vredne izvorne kodove drugih korisnika, da kradete mysql šifre...
E sad pitanje za veratove korisnike:
Da li su vas iz veratove tehniče podrške upozorili na sigurnosne propuste?
Da li su vam predložili kako da se zaštitite?
Mislite o tome
[ radovic @ 02.06.2003. 22:25 ] @
Citat: dacha:
Ali, UroS-e, i sam kazes da mnoge strane hosting kompanije u ugovor stave da mogu da ti ukuni nalog iz ko zna kakvih sve razloga, ALI MORAJU DA NAVEDU RAZLOG. Nikako ne moze po ugovoru da ti oduzmu nesto placeno "kad im se cefne". A ako vise ne zele da saradjuju sa tobom i jednostrano raskinu ugovor, a da nisi prekrsio neko pravilo, onda moraju da ti vrate novac. E, sad, sta je Sauron prekrsio - nista. Je li platio prostor - jeste. Ili da mu vrate novac za onih 9 meseci, ili (sto je meni najbolje resenje) da mu stari paket pretvore u novi, tj. da samo doplati do vrednosti novog paketa, ili da mu dozvole da iskoristi placeni prostor. Domen ne moraju da mu promene, ali on moze da koristi prostor i bez direktno vezanog domena. Na osnovu cega je njemu oduzeto nesto sto je platio u vrednosti od 5700 dinara? I nije bitna cifra, neka je i 57 dinara, sto nije u redu - nije!
Pozdrav
Ma nije problem vracanje novca, nego je problem sto to on nece da uzme svoj novac natrag, nego BAS HOCE da mu se doda PHP skripta u STANDARD PLUS paketu zato sto je video negde na www.php.net da to moze tako da radi.
Politika u VeratNetu je jedan domen - jedan paket samim tim ime domena je vezano za paket i tu neke promene ne mogu da se urade. Najbolje bi bilo da lepo prihvati da dodje po svoj novac i neka nosi svoj domen gde god hoce.
poz
[ dacha @ 03.06.2003. 03:33 ] @
Dobro, ja sam samo komentarisao problem onako kako je bio predstavljen sa jedne strane. Sada znamo da nije bas sve kako je Sauron predstavio.
Ta politika "jedan domen - jedan paket" vam nije dobro resenje, ali verujem da imate neke razloge za to. U svakom slucaju, za cenu koju imate usluga je (po meni) i ovako dobra.
Pozdrav
[ Sauron @ 03.06.2003. 04:27 ] @
Citat: radovic:
Ma nije problem vracanje novca, nego je problem sto to on nece da uzme svoj novac natrag, nego BAS HOCE da mu se doda PHP skripta u STANDARD PLUS paketu zato sto je video negde na www.php.net da to moze tako da radi.
Alo čoveče, na kakvim si ti drogama???!!!
Kakvo dodavanje PHP skripta?
Kakav php.net???
O čemu ti pričaš???
Da nisi možda pogrešio diskusiju???
Politika u VeratNetu je jedan domen - jedan paket samim tim ime domena je vezano za paket i tu neke promene ne mogu da se urade. Najbolje bi bilo da lepo prihvati da dodje po svoj novac i neka nosi svoj domen gde god hoce.
Ajde pokaži mi gde na vašem sajtu piše "jedan domen - jedan paket"?
Da li u pravilniku? U papirnom uputstvu? Na hosting ponudi?
Evo ja mogu sad da tvrdim da si ti to izmislio i da hoćeš samo da me prevariš.
Pa nigde u pravilniku ne piše ni da tvoj sajt može da menja domen... Tako da ne vidim šta su tu oni prekršili
Tačno tako, nigde u pravilniku to ne piše. Znači trebaju da dodaju taj podatak, i svakom narednom klijentu taj zahtev da odbiju.
Jer ovako im onda i ne treba pravilnik, jer rade kako im se ćefne...
[ ventura @ 03.06.2003. 11:04 ] @
Znači da imate odrešene ruke da gledate /etc/... ili da kradete vredne izvorne kodove drugih korisnika, da kradete mysql šifre...
Ovaj 'propust' ima sveki shared hosting server... Da nije tako, ti ne bi mogao da koristis MySQL, PHP, PERL itd, jer bi ti pristup bio ogranicen na samo svoj direktorijum...
Ti kao web programer, ili onaj web programer koga unajmis bi trebao da zna kako da postavi privilegije na tvoje fajlove... znaci ako imas neku PHP skriptu u kojoj stoji tvoj MySQL passowrd, onda ona ne treba da bude 755, vec 711... itd...
[ McKracken @ 03.06.2003. 12:15 ] @
Citat: ventura:
Ovaj 'propust' ima sveki shared hosting server... Da nije tako, ti ne bi mogao da koristis MySQL, PHP, PERL itd, jer bi ti pristup bio ogranicen na samo svoj direktorijum...
Netacno. Moj trenutni host je napravio da imam posebnu kopiju Apacha, mysql-a i bilo koje druge zezalice koja mi treba i imam odresene ruke da ga/ih podesavam instaliram i deinstaliram kako hocu a da ne uticem na druge korisnike.
[ radovic @ 03.06.2003. 12:50 ] @
[/quote]
Netacno. Moj trenutni host je napravio da imam posebnu kopiju Apacha, mysql-a i bilo koje druge zezalice koja mi treba i imam odresene ruke da ga/ih podesavam instaliram i deinstaliram kako hocu a da ne uticem na druge korisnike.[/quote]
Nista onda ti ostaje jos samo da zakupis server i da pocnes da prodajes hosting ....
poz
[ McKracken @ 03.06.2003. 12:54 ] @
Netacno. Moj trenutni host je napravio da imam posebnu kopiju Apacha, mysql-a i bilo koje druge zezalice koja mi treba i imam odresene ruke da ga/ih podesavam instaliram i deinstaliram kako hocu a da ne uticem na druge korisnike.[/quote]
Nista onda ti ostaje jos samo da zakupis server i da pocnes da prodajes hosting ....
poz[/quote]
Server je zakupljen i radi kao sat vec vise od godinu dana. Ali hostinzom necem da se bavim..
Naravno, opet se sve vraca na pricu o parama i muzici  ali necu da pocinjem flejm 
[ radovic @ 03.06.2003. 14:33 ] @
[/quote]
Server je zakupljen i radi kao sat vec vise od godinu dana. Ali hostinzom necem da se bavim..
Naravno, opet se sve vraca na pricu o parama i muzici :) ali necu da pocinjem flejm :)[/quote]
E upravo tako, nije realno da neko ko dobije za tu cenu, izmislja nesto svaki cas, neka lepo kupi dedicated server, pa neka menja sta god hoce ... ovako su pravila jasna i nema mnogo mesta za izmisljanje ...
poz
[ Sauron @ 03.06.2003. 17:42 ] @
Tačno je da ovaj propust imaju svi shared hostin serveri.
Ali svaki SHS je taj propust ispravio.
Pošto imam nalog na više različitih servera, lično sam se uverio u to.
Ti kao web programer, ili onaj web programer koga unajmis bi trebao da zna kako da postavi privilegije na tvoje fajlove... znaci ako imas neku PHP skriptu u kojoj stoji tvoj MySQL passowrd, onda ona ne treba da bude 755, vec 711... itd...
Tačno tako. Ja sam i postavio privilegije. Ali 99% korisnika nije.
Zato je i osnovano udruženje da se pomogne tim korisnicima.
Kada već verat neće da ih upozori mora neko drugi.
[ Sauron @ 03.06.2003. 17:45 ] @
E upravo tako, nije realno da neko ko dobije za tu cenu, izmislja nesto svaki cas, neka lepo kupi dedicated server, pa neka menja sta god hoce ... ovako su pravila jasna i nema mnogo mesta za izmisljanje ...
poz
Ej pa ovo nema nigde...
Zašto onda ne napišete na sajtu "POŠTO SU CENE JAKO MALE, DOBIĆETE USRANU TEHNIČKU PODRŠKU, I JAKO LOŠ SERVER"
I zašto stoji na vašem sajtu da je tehnička podrška 24/7 kada to nije istina...
A kad kog se neko požali na vaš server, vi ga uputite na dedicated...
[ ventura @ 03.06.2003. 18:15 ] @
Tačno je da ovaj propust imaju svi shared hostin serveri.
Ali svaki SHS je taj propust ispravio.
Pošto imam nalog na više različitih servera, lično sam se uverio u to.
Tačno tako. Ja sam i postavio privilegije. Ali 99% korisnika nije.
Zato je i osnovano udruženje da se pomogne tim korisnicima.
Kada već verat neće da ih upozori mora neko drugi.
Ja imam 5-6 hostovanih shared sajtova, i jedan co-located (dedicated) server... Na svim shared hostovanim sajtovima postoji taj 'propust', tako da to nije nikakva novina...
Poenta je u tome sto taj 'propust' NEMOZE da se zabrani, odnosno kad bi se to zabranilo, onda niko osim tebe ne bi mogao da pristupa tim sadrzajima, sto znaci da nijedan web korisnik ne bi mogao da vidi tvoju prezentaciju. Zato kad radis skriptu tvoja DUZNOST kao profesionalca je da posao odradis do kraja i podesis pravilno privilegije na svoje fajlove, odnosno ko cemu moze da pristupa. to je posao TVOJ, a ne veratov, jer nijedna hosting kompanija nece da cacka i ispravlja tvoja sranja i podesava tvoje privilegije. Ako ti ne podesis privilegije pravilno, onda smatras da ti sadrzaj nije bitan i to je to.
To ti je kao da ostavis odklucano auto u gradu, i da ocekujes od policajca da ti ga zakljuca... Ili kad ti neko ukrade auto, da se bunis sto ti je ukraden, a ti ga na prvom mestu nisi ni zakljucao...
A ono o cemu prica mckracken, to su dedicated serveri i to nema ama bas nikakve veze sa ovom pricom...
[ afwt @ 03.06.2003. 19:13 ] @
EUnet vec odavno i Neobee.net od skoro ne daju da vidis tudje fajlove.
Ne znam kako su to uradili, ali rekli su mi u NeoBee-u rekli da je nesto oko SafeMode restrictions-a, izgleda da su napravili Apache-a kao posebnog korisnika ili sl.
[ CONFIQ @ 03.06.2003. 19:35 ] @
Da, stavili su PHP kao save-mode.
A PHP sa save-mode-om znači da si ograničen, da ne možeš da radiš neke stvari koji je jezik PHP namenjen...
Odnosno, čisto sr*nj*!!!!
A smešno je reći, 'ne sviđa mi se Verat zato što nije ograničen'.Baš zato što nije u save-modu to bi trebalo da bude +.
Ako bi morao da biram,
$2 hosting sa save-modeom ili
$10 hosting bez save-modea, izabrao bi skuplji!
P.S.Padanje mysql-a se dešavalo na veratu zato što neki pametnjakovići preteruju sa SQL-om (ex.stavljaju slike u BLOB ili ne index-iraju polja) što je dolazilo do padova...
Ali kolko sam primetio izbacivali su takve ljude i stavili su bolje servere tako da nisam čuo da se neko žali.
~Say FiQ
[ Predrag Damnjanovic @ 03.06.2003. 19:49 ] @
nije save-mod nego safe-mod
[ CONFIQ @ 03.06.2003. 19:56 ] @
Ovaj, ja sam malo dislektičan tako da.... :)
~Sey FiQ
[ McKracken @ 03.06.2003. 20:43 ] @
[quote] ventura:
A ono o cemu prica mckracken, to su dedicated serveri i to nema ama bas nikakve veze sa ovom pricom...
Upravo pricam o shared hostingu (kada nekoliko korisnika koristi isti server)..
[ Jovan Marjanovic @ 03.06.2003. 21:03 ] @
Vidim da je resenje za sve podignuti novi PHPBB gde ce se diskutovati na temu zasto ovo valja a zasto ovo nevalja.
Saurone, tj Nemanja, da si iole znao da radis posao nebi ti imao problema sa forumom uopste. Naj lakse je pokupiti pare od ljudi za hosting, postaviti ga, neznati raditi, i buniti se kako provajder nevalja.
ps. Razlog zasto sam ja otisao sa tvog foruma je skroz off topic za ovu temu, i molim te da moje ime ne pominjes bez razloga jer ni ti neznas ni 15% price zbog koje sam ja otisao.
[ Sauron @ 04.06.2003. 02:22 ] @
Ja imam 5-6 hostovanih shared sajtova, i jedan co-located (dedicated) server... Na svim shared hostovanim sajtovima postoji taj 'propust', tako da to nije nikakva novina...
Poenta je u tome sto taj 'propust' NEMOZE da se zabrani, odnosno kad bi se to zabranilo, onda niko osim tebe ne bi mogao da pristupa tim sadrzajima, sto znaci da nijedan web korisnik ne bi mogao da vidi tvoju prezentaciju. Zato kad radis skriptu tvoja DUZNOST kao profesionalca je da posao odradis do kraja i podesis pravilno privilegije na svoje fajlove, odnosno ko cemu moze da pristupa. to je posao TVOJ, a ne veratov, jer nijedna hosting kompanija nece da cacka i ispravlja tvoja sranja i podesava tvoje privilegije. Ako ti ne podesis privilegije pravilno, onda smatras da ti sadrzaj nije bitan i to je to.
Nije tačno. I te kako može. Pa dovoljno je da svakom korisniku u direktorijumu VDOMAINS stave umesto 755, 711. Ili još bolje, da stave na VDOMAINS 711.
Posao od 2minuta.
I onda lepo dobiješ "Warning: opendir(.) [function.opendir]: failed to open dir: Permission denied"
E tako rade ozbiljne hosting kompanije. Koje se brinu za svoje korisnike.
[ Sauron @ 04.06.2003. 02:28 ] @
Citat: Jovan Marjanovic:
Saurone, tj Nemanja, da si iole znao da radis posao nebi ti imao problema sa forumom uopste. Naj lakse je pokupiti pare od ljudi za hosting, postaviti ga, neznati raditi, i buniti se kako provajder nevalja.
Ajde objasni mi kako onda sve što nije radilo na veratu, radi odlično na novom serveru?
[ afrocuban @ 04.06.2003. 08:43 ] @
Problemi nastaju ne zbog toga što su ISP-ovi loši ljudi, nego zato što u ovoj državi ima jako malo informatičara koji su kompetentni za obavljanje svog posla. Na sve strane neznanje i sveopšti diletantizam, a svi kao nešto kontempliraju i teoretišu, "puni znanja".
Evo, npr, ja sam na ovom forumu do sada izneo 10-ak problema sa kojima se ja susrećem u svom radu i nikada nisam ni na jedno pitanje dobio odgovor koji bi mi pomogao. Jedino sam od Ivana Dimkovića dobio konkretnu pomoć, ali na pitanje koje za mene nije od prevelikog značaja (nešto u vezi sa .mp3).
[ Trocki @ 04.06.2003. 22:39 ] @
A najviše mi dopada ona fora na VERATU, gde u čestim pitanjima kao neko pita: - Čudo je da Vam je hosting tako jeftin, sigurno ima neka mačka u džaku.
A Verat mu ogovara nešto u fazon. Nema šta da bude čudno i nema mačke u džaku...
A narvno da ima mačka u džaku...
[ Sauron @ 04.06.2003. 23:16 ] @
Citat: Trocki:
A najviše mi dopada ona fora na VERATU, gde u čestim pitanjima kao neko pita: - Čudo je da Vam je hosting tako jeftin, sigurno ima neka mačka u džaku.
A jedan od odgovora je:
- Više prezentacija, više zadovoljnih korisnika, neko je pomenuo dobru reklamu?
Umesto ovoga bi trebalo da stoji:
- Više prezentacija, veće preopterećenje, više ne zadovoljnih korisnika, neko je pomenuo lošu reklamu?
Citat: Trocki:
A narvno da ima mačka u džaku...
Ma nije mačka, već pacov 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|