[ tokajac @ 11.12.2006. 23:39 ] @
| Hocu da napravim sledece pomocu Maven2 i jave 1.5:
-jedan nezavisan modul (.jar)
-projekat koji ukljucuje taj modul
Modul treba da koristi dva .properties file-a.
Kako da u source-u modula izcitam konfiguracione fajlove, koje cu da postavim TEK u projektu?
Hvala unapred!
P.S.
Hierarhija projekta izgleda npr. na sledeci nacin:
Proj1 -src
-resources/prvi.properties
/drugi.properties
a modul.jar ucitavam iz lokalnog maven repozitorijuma
|
[ Java Beograd @ 14.12.2006. 14:38 ] @
Mnogo si konfuzan. Ajde pojasni rečenicu:
Kako da u source-u modula izcitam konfiguracione fajlove, koje cu da postavim TEK u projektu?
Jar je zapravo biblioteka (arhiva) java klasa. Ti je pominješ kao modul. Šta zapravo hoćeš da uradiš ? Jesi li nešto do sada već uradio ?
[ tokajac @ 15.12.2006. 17:39 ] @
Opširnije:
Koristim eclipse okruženje za rad.
Imam modul koji sadrži 3 paketa (u paketima su klase). Taj modul zapakujem u .jar arhivu i deployujem na maven repozitorijum. Deployovan .jar se zove modul.jar.
U projektu uključujem modul.jar preko maven-a (odgovarajući <dependency> u pom.xml file-u).
Jedna od klasa u modul.jar arhivi zahteva izčitavanje parametara(za rad sa bazom) iz prvi.config file-a. Hoću da modul bude konfigurabilan na nivou projekta koji ga uključuje tako da se prvi.config nalazi negde u projektu.
PropertyResourceBundle klasa tj. njena metoda getBundle() treba da omogući izčitavanje parametara iz fajla. Pošto se ta metoda poziva u jednoj od klasa unutar modul.jar arhive ne znam koju putanju da navedem!
(prvi.config se nalazi van modul.jar arhive)
MOJE PITANJE: koji argument da prosledim getBundle() metodi?
P.S.
getBundle() metoda radi bezprekorno ukoliko se .properties file nalazi u istom paketu kao i klasa koja je poziva.
P.P.S.
dosada sam napravio modul.jar;
započeo sam projekat i u njega uključio modul;
[ anon315 @ 16.12.2006. 11:12 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.