[ zeko peko @ 12.12.2006. 03:10 ] @
da li oni tebi tamo kad ju dobiš,nađu posao ili možeš nastaviti školovanje? jer da ju dobim ne znam kakvog to smisla ima. moj fakultet se baš ne priznaje tamo,nemam ocjene za stipendiju na postdiplomskom,niti nemam nešto što bi mogla raditi,osim biti baby sitter,a ćula sam da je to mizerno plačeno. mislila sam prvo ići kao baby sitter i da mi oni plate neki tečaj engleskog,ali sam prestara za agenciju. imam 27,umjesto 26. znači kad dođeš tamo,šta uopče imaš od toga? jel netko zna,kako tamo eventualno mogu upisati postdiplomski,pa da moj odlazak ima nekog smisla. moram znati perfektno engleski? a ne znam ga baš.. zbunjujuće nema šta. diplome kojih fakulteta se priznaju?
[ vindic8or @ 12.12.2006. 03:23 ] @
s obzirom na sve sto si iznela. ne - nema nikakvog smisla odlazak u ameriku. niti ces dobiti zelenu kartu, osim mozda na lutriji.
[ zeko peko @ 12.12.2006. 03:30 ] @
pa,ali za kog onda ima smisla? samo za informatičare super prosjeka kom neka američka firma nudi posao? zašto onda ljudi idu u ameriku? meni bi bilo ljepo,malo biti vidjeti ameriku,malo tamo raditi,ućiti jezik,ali to na 6 mjeseci. ne bi imala živaca dulje. ali,ako idem tamo učiti jezik,vjerojatno moraju roditelji financirati to iz svog đepa,a ja ako dobim posao au pair super
[ zeko peko @ 12.12.2006. 03:34 ] @
ŠTETA,baš je bio jako simpatičan amerikanac koji me zvao. zbog njega bi otišla!!! i čudno mi je jako to da me taj amerikanac nazvao odmah nakon ispunjenja aplikacije,jer nisam platila tih 50 dolara,već samo ispunila. jer to zove samo zbog para,pa da zarade ( kao i kod nas) ili
[ tdjokic @ 12.12.2006. 16:00 ] @
Citat:
zeko peko: da li oni tebi tamo kad ju dobiš,nađu posao ili možeš nastaviti školovanje?
Nije mi namera da te vredjam, samo konstatujem: na osnovu ovoga sto si iznela, reklo bi se da ne poznajes osnovne cinjenice o SAD - kako se tamo skoluje, zaposljava, ko sta finansira i slicno. Za tebe bi bilo najbolje da odes turisticki, na nedelju dana, da vidis kako to izgleda. Ovo ti govorim iskreno, dobronamerno. A podatke dobijam vec 20 godina od svog licnog izvestaca koji zivi tamo, inace smo nekakvi rodjaci - ista nam majka pa mislim da mu mogu verovati.