[ Sonique @ 12.12.2006. 12:11 ] @
| Pozdrav svima,
radim neku aplikaciju u MS Accessu za testiranje koja ima server i klijent stranu. Naravno trebala bi da radi u LAN-u, pa sam 60% uradio ali imam jedan problem kad se korisnik logira i pokrene test trebalo bi dao mu racunar svaki put daje druga pitanja koja se nalaze u tom testu ali ne znam kako da rijesim. Ako iko zna bio bi zahvalan. |
[ Sonique @ 13.12.2006. 11:01 ] @
Cuo sam da postoji neka funkcija poput randomize ali ne znam koja je sintaksa jer se ona koristi u MySQL-u ali ne znam da je primjenim u MS Accessu. Pa ako neko zna nek javi...
[ Zidar @ 13.12.2006. 16:09 ] @
Ne znas sintaksu? To je bar prosto, ima u HELP-u. kad u helpu proucis sintaksu, probaj nesto kao:
SELECT TOP 20
FROM tblTvojaTabela
ORDER BY Rnd(Pitanje_ID)
dace ti 20 pitanja slucajno izvucenih iz tabele tblTvojaTabela. Pretpostvka je da je Pitanje_ID NUMERICKO polje koje jednoznacno odredjuje pitanje.
[ Sonique @ 19.12.2006. 10:57 ] @
Hvala ZIDAR ovo radi samo ima jedan mali problem koji ne znam kako da rijesim.
Zanima me postoji li kakva mogucnost da se sa forme ili dinamickog upita unese broj pitanja koje ce generisati umjesto
SELECT TOP 20???
[ Brz_na_tastaturi @ 20.12.2006. 21:42 ] @
Prvo što mi pada na pamet je da napraviš više upita gde će umesto 20 postaviti odgovarajući broj pa da na osnovu nekog uslova iz forme pozivaš odgovarajući upit, mada verovatno postoji i neko drugo rešenje.
[ izonic @ 25.12.2006. 16:28 ] @
b=Me.Imepoljaizkogcitaskolikoredovatreba
Sql = "SELECT TOP " & b & " FROM tblTvojaTabela
ORDER BY Rnd(Pitanje_ID);"
Db.QueryDefs.Delete "ImeQuerya"
Set QDF = Db.CreateQueryDef("ImeQuerya", Sql)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.