[ mallet @ 12.12.2006. 14:27 ] @
Ovako,imam sledeci problem.Zivim u naselju koje je stalno u ekspanziji tako da ima previse kuca a premalo trafoa,tako da mi napon u kuci uzasno varira,nekad padne toliko nisko do 150v(verovatno se desavalo da je pao i neize kad su bili hladniji dani).Naravno kompjuter nece da radi i naravno ja se uzasno nerviram.Prvo sam uzeo UPS po savetu coveka od koga uzimam komponente i naravno nije pomogao jer mu je tolerancija do 170v.Onda sam otisao u ENEL firmu koja pravi korektore napona i UPS uredjaje i oni su mi ponudili neki njihov korektor,koji u kombinaciji sa mojim UPS-om ima toleranciju do 160v.Ali opet mi to nije dovoljno,jer kao sto rekoh npon ume da padne i do 150v.Onda su mi pali na pamet oni stari stabilizatori napona koji su se nekad koristili za crno-bele televizore i nasao sam dva komada na buvljoj pijaci(ne onaj buvljak u blokovima vec prava buvlja pijaca u zemunu gde se prodaju polovne stvari)Jedan je proizvod Instituta Nikola Tesla a drugi je Iskrin.Prvi uopste ne radi a drugi radi sa malim problemom.E oko tog problema se vrti ovaj moj ceo smaracki post. Naime kad uvece padne napon na nekih 150 komp mi se iskljuci iako je prikljucen na stabilizator.Izmerim napon na uticnici stabilizatora.kaze 221v.Probam opet,opet se iskljuci.I tako ja nastavljam da gubim zivce i ne znam sta da radim.Zna li neko o cemu se ovde radi i ima li neko neki savet? Pozdrav i hvala. |