[ NormaKampl @ 12.12.2006. 18:31 ] @
| Treba mi solidan ruter. Povezala bih 2 racunara, u kuci, a da svaki moze nezavisno na Internet, tj. da ne moraju biti oba ukljucena. Ovi iz "Beotela" mi preporucuju firmu "Netiks", a na njhovom sajtu pak, oni preporucuju neki Efficient Networks - Siemens SpeedStream 5861 ADSL Firewall VPN ruter 4 x UTP LAN.
Ili ipak, nesto drugo? |
[ Marcony @ 12.12.2006. 18:44 ] @
Tog rutera vise nema. Sad je u opticaju TP Link TD-8840 / TD-8841 ADSL ruter.
Na njega mozes povezati 4 (i vise) racunara.
To trazi u toj firmi.
[ NormaKampl @ 12.12.2006. 19:21 ] @
Hvala.
[ NormaKampl @ 12.12.2006. 23:41 ] @
A, izvinite, jos jedno pitanje, iako je mozda glupo, ali sta cu kad se ne razumem: rade li s tim "sokocalom" P2P programi, torrenti, "Rapidshare, "Megaupload", i drugi slicni?
[ calexx @ 12.12.2006. 23:58 ] @
Pitanje je overeno pre neki dan, ne moraš da brineš, sve radi ... osim ako provajder negde malko ne zaguši. ;)
[ djricky @ 13.12.2006. 01:14 ] @
Citat:
NormaKampl: A, izvinite, jos jedno pitanje, iako je mozda glupo...
sto neko rece jedanput bas ovde na forumu:
"ne postoje glupa pitanja, samo glupi ljudi"
probajte ubuduce da malo vise pregledate forum, o ovome je bas skoro raspravljano, a zavrsilo se tako sto sam otisao u Netiks i uzeo doticni router da ga isprobam...

radi masina bez greske, sasvim pristojan router...
[ Amater011 @ 23.12.2006. 13:37 ] @
Komsija i ja smo resili da delimo ADSL (on vecinom pre podne, ja vecinom posle podne). Po preporuci i na osnovu dobrih iskustava koje su ljudi ovde napisali kupio sam TP-Link TD-8840 ADSL ruter koji ima 4 porta. Izvukli smo jos jedan UTP kabl do njegovog stana. Moram reci da za sada radi odlicno, odlicno izgleda i ima gomilu opcija. I sve to za vrlo razumne pare.
Imam samo utisak da je kvalitet ADSL servisa opao u poslednjih par meseci. Radi i sada vecinom ok ali ipak nekako nije kao pre. Nema to veze sa ruterom niti sa komsijom posto i kada sam samo ja nakacen (a to je skoro uvek) vidim da nekada radi brzo kao ranije ali nekada primetno sporije, verovatno zbog zagusenja. Valjda ce prosirivati kapacitete.
[ Amater011 @ 23.12.2006. 13:52 ] @
I samo da dodam. Bez objasnjenja u temi
http://www.elitesecurity.org/t229199-0#1378287 pitanje je koliko bih vremena izgubio oko podesavanja. Zahvaljujem se svima. Vidim da to deljenje ADSL linije interesuje mnogo ljudi i da mnogi pitaju kako to da urade. Ovakve help teme mozda treba izdvojiti na vrhu jer su zaista korisne.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.