[ mvasicdo @ 13.12.2006. 11:34 ] @
kako mogu da oslobodim fajl od nekog servisa, tj. kada ga hocu izbrisati da mi ne javlja Access Denied.... itd.
[ TGCVugi @ 13.12.2006. 16:05 ] @
..prvo kakve ima veze ovo sa C++ programiranje,,
drugo potrazi na forumu vise o programu PROGRAM UNLOCKER...
[ mvasicdo @ 14.12.2006. 07:28 ] @
ako sam postavio u c++ forumu , pa jerovatno mi treba dio koda koji to odradjuje;-)
[ TGCVugi @ 14.12.2006. 09:57 ] @
Oprosti ja sam to ovako shvatio imas fajl na (primjer) u my documents, zove se name.exe i kad ga pokusas obrisat (delete) pise ti acess denied...mislim da si i ti malo krivo opisal sta zelis,, ja i dalje ne razumijem pitanje..
[ mvasicdo @ 14.12.2006. 12:04 ] @
E ovako:
Npr. iama neki fajl u system32 folderu, kada ga pokusam izbrisati javi mi gresku: "cannot delete ime_fajla: access is denied meke sure that disk is not full or write-protected and that file is not currently in use". To znaci da taj fajl vec koristi neki servis ili neki od programa. Tek kada ugasim taj servis ili program, onda mogu da ga izbrisem.

Meni sada treba sledece:
treba mi procedura, dio koda ili nesto trece (naravno u c++-u), koji ce pronaci koji program ili servis je povezan sa tim fajlom i koji ce osloboditi vezu (tako sto ce ugasiti taj servis ili program, ili ga pauzirati, pa poslije brisanja fajla da ga ponovo pokrene, ili ne neki treci nacin) izmedju programa ili servisa i fajla, tako da taj fajl mogu izbrisati.

Znaci u pitanju je dio kada ....

Nadam se da sam sada bio dovoljno jasan ...

POZDRAV ...
[ kiklop74 @ 14.12.2006. 17:24 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/File_locking