[ edo_mo @ 14.12.2006. 01:06 ] @
zna li ko ,nesto o ovom programcicu...?
[ mimke @ 14.12.2006. 01:17 ] @
ja sam ga jutros dobio,i pokretao ga,ali ne znam namjesiti konekciju za adsl...ili sam pocetnik ili je ovo stvarno komplikovano...ako neko zna nesto u vezi toga neka napise...al temeljito molim vas :D
[ VRider @ 14.12.2006. 01:24 ] @
Jel taj "programcic" zapravo Live Linux ili sta?
[ Mitrović Srđan @ 14.12.2006. 08:34 ] @
Da backtrack je "hakerski" linux distro. U pitanju je live cd
opremljen sa svim alatljikama za jednu "hacking" sesiju.
Znaci komplet alati za skeniranje/popisivanje/pen testing itd.
[ jorganwd @ 14.12.2006. 11:30 ] @
BackTrack je linux live cd, koji se moze instalirati takodje na particiji, baziran na slackware 10.2.
Namijenjen je security system administratorima, ima par stotina alata, sve na jednom mjestu... Inace, dobra stvar koja mi se svidjela jeste sto se recimo Kismet automatski podesava za vasu wifi karticu!
Namrtvo je tezak, inace slax je tezak, tako da preporucujem neku malo laksu distribuciju dok se ne ustosate.

Evo ja ga koristim vec par nedelja, dobar je ko zna ;)

p.s. ako nekom treba pomoc oko BT, tu sam.
[ VRider @ 14.12.2006. 11:49 ] @
Pitam zato sto edo_mo spamuje po svim forumima ovde o tom "programcicu", a u google kaze da je LiveCD, pa proveravam ko je ovde lud.
BTW, edo_mo, jedna tema se postuje na samo jedan forum. To sto ti radis je zabranjeno pravilnikom, koji ti preporucujem da procitas.
[ Mitrović Srđan @ 14.12.2006. 13:24 ] @
http://www.remote-exploit.org/index.php/BackTrack_Tools
[ Marko Medojević @ 14.12.2006. 13:40 ] @
BackTrack is a Slackware and SLAX-based live CD with a collection of security and forensics tools. It was created by merging Auditor Security Linux with WHAX (formerly Whoppix).
http://distrowatch.com/table.php?distribution=backtrack
[ mimke @ 14.12.2006. 14:47 ] @
mene zanima sve u vezi ovog programa imam live cd ulazio sam na njega potrzan je svim i svacim,al nikako ne znam da izadjem na internet preko njega...
ako bi mi mogao jorganwd nesto u vezi toga objasniti bio bih mu zahvalan...ili blood posto vim da poznajete probram...
[ VRider @ 14.12.2006. 15:02 ] @
To nije program! To je distribucija Linuxa! LiveCD.
Na internet se povezujes kao i iz bilo koje druge distribucije. Kako se povezujes? Dial-up, aDSL, cable, wireless?
[ mimke @ 14.12.2006. 15:24 ] @
povezujem se adls konekcijom,al ne mogu da nadjem gdje da je napravim jer program se dize sa cd-a tako da nemam pristup svojim starim opcijama za konekt preko adsl...pa sam mislio dali moze neko da mi to objasni,na koji nacin da izadjem na internet..ali malo detaljnije jer sam stvarno pocetnik za ovo "cudo" :)
[ Mitrović Srđan @ 14.12.2006. 16:08 ] @
Koliko naloga ima ovaj lik? neka podeljena licost.
[ mimke @ 14.12.2006. 19:16 ] @
svi se nesto razumiju u sve,a niko veze nema,sve neki linux korisnici a niko nezna objasniti kako...samo kritikujete...pa nije se niko naucen rodio...
[ VRider @ 14.12.2006. 20:58 ] @
Zamolio bih ucesnike diskusije da ostavimo doticnog da sam podesi svoju "adls konekciju", a da se pomoc uputi onima koju znaju kako treba pitati...
[ Mitrović Srđan @ 14.12.2006. 20:58 ] @
Opusteno .
Posto si ti pametan logicno je da znas da za pretagu koristis svemocni
alat pod nazivom www.google.com.
On zna i nije glup ;-)
[ mimke @ 14.12.2006. 23:34 ] @
ocito je da se volite faliti i ostavljati komentare na svaku diskusiju,pa me cu da neko zna a nece da kaze..u svakom slucaju hvala vam na pomici..prava ste raja ;) nadam se da cete i vi u buduce dobijati ovakve odgovre od starijih korisnika ;) jos jednom se zahvaljujem na suranji....pozzzz
[ mulaz @ 15.12.2006. 00:01 ] @
pa.. ovo me podseca na jedan lep quote: "my computer not work, what to do?"

nisi rekao ni preko cega se kacis na net, ni gde imas ukljucen modem, ni sta si pokusavao, ni sta ti je ispisalo pritom...

ajde ti prvo objasni cemu hoces da ti sluzi taj "programcic" koji je zapravo inux live-cd? ako mislis da ces time da budes haker, moje misljenje je da se gadno varas. Inace 99% pravog hackinga, odnosno crackinga se obavlja na google-u,a tamo sigurno i pise kako se net namestava (bar ja sam to tamo procitao pre par godina kad sam presao na linux)
[ B4lt4z4r @ 15.12.2006. 00:55 ] @
Ja sam probao Auditor live cd!
Takodje ima brdo alatki za hacking...
[ Mitrović Srđan @ 15.12.2006. 09:14 ] @
Backtrack je zdruzeni Auditor i WHAX(whoppix) sto znaci da ima jos vise ;-)

Citat:

ocito je da se volite faliti i ostavljati komentare na svaku diskusiju,pa me cu da neko zna a nece da kaze..u svakom slucaju hvala vam na pomici..prava ste raja ;) nadam se da cete i vi u buduce dobijati ovakve odgovre od starijih korisnika ;) jos jednom se zahvaljujem na suranji....pozzzz

http://justfuckinggoogleit.com/
[ B4lt4z4r @ 15.12.2006. 12:42 ] @
Samo sam bacio pogled na njih,ali cini mi se da na Auditoru nema podrske za modem vec samo za wireless???
Blood verovatno si to sve probao,pa sta mi preporucujes Auditor ili Backtrack?
Hvala
[ Mitrović Srđan @ 15.12.2006. 13:05 ] @
Pa logicno - backtack2. Noviji je nstao je kao merge te dve pomenute
distribucije. Bolja podrska , vise alata , sredjeniji , stabilniji ali ne i brzi ;-)
[ B4lt4z4r @ 15.12.2006. 15:14 ] @
Srecom skinuo sam ga dok sam bio u Norveskoj,tako da cu ga jos veceras probati..
Hvala blood,javicu ti kako ide kod mene..Pozzz
[ Mitrović Srđan @ 17.12.2006. 18:07 ] @
Evo bas se javljam sa njega ;-) Mrzim live distroe samo zato sto
drljaju po cd kada citaju/ pokrecu programe uzas.
Inace solidno je brz stabilan je nema pucanja.

[img=http://img211.imageshack.us/img211/1364/wifivt8.th.png]
[ jorganwd @ 18.12.2006. 10:38 ] @
Hoce da 'akuju a ne znaju internet podesit. Pa penjes se stepenicama, ne preskaci stepenice, slomices se........
[ r0dfx @ 18.12.2006. 14:04 ] @
Kako bre hakovanje? Ta distribucija sluzi za testiranje servera, sigurnosti servera, raznim spoofovima, i scanerima! Ona nije napravljena za hakovanje, jedino lako sto moze sa njom, tj. svaki noob jeste da uzmete instalirate na laptop sa wifi karticom i skenirate, tj. presecate signale kamera po Knezu, posto vecina nije zasticeno nicim!! Pa da se malo przite vidi sto hakujem, sigurno znam za zepter, i za neku zgradu kod cesme! Inace hakovanje nije provaljivanje sistema to je krekovanje!

[ jorganwd @ 18.12.2006. 14:19 ] @
Citat:
r0dfx: Kako bre hakovanje? Ta distribucija sluzi za testiranje servera, sigurnosti servera, raznim spoofovima, i scanerima! Ona nije napravljena za hakovanje, jedino lako sto moze sa njom, tj. svaki noob jeste da uzmete instalirate na laptop sa wifi karticom i skenirate, tj. presecate signale kamera po Knezu, posto vecina nije zasticeno nicim!! Pa da se malo przite vidi sto hakujem, sigurno znam za zepter, i za neku zgradu kod cesme! Inace hakovanje nije provaljivanje sistema to je krekovanje!

Ne bavimo se ovdje terminologijom (dobro smo upoznati sa time), vec onim sto neki korisnici ovdje traze od BT, a to sigurno nije surfovanje, slusanje muzike i gledanje filmova. Samo opusteno r0dfx....
[ Mitrović Srđan @ 18.12.2006. 15:38 ] @
Citat:
Kako bre hakovanje? Ta distribucija sluzi za testiranje servera, sigurnosti servera, raznim spoofovima, i scanerima! Ona nije napravljena za hakovanje, jedino lako sto moze sa njom, tj. svaki noob jeste da uzmete instalirate na laptop sa wifi karticom i skenirate, tj. presecate signale kamera po Knezu, posto vecina nije zasticeno nicim!! Pa da se malo przite vidi sto hakujem, sigurno znam za zepter, i za neku zgradu kod cesme! Inace hakovanje nije provaljivanje sistema to je krekovanje!

Hahah O BOze. Idi presreci signale ;-)
Veerovatno mislis na wardriving ili?
Ako si toliki mag i ako je ispod tvoje casti hacking nauci malu decu kako se to radi ;-)
[ B4lt4z4r @ 19.12.2006. 00:39 ] @
tako je blood ...Reci mu :-)
[ B4lt4z4r @ 19.12.2006. 00:42 ] @
@blood
Nice pics....
Sad kad sam bio u Norveskoj,imao sam besplatan internet gde god sam otisao..Nema enkripcije na pola mreza..
A brzina da padnes u nesvest....
[ Mitrović Srđan @ 19.12.2006. 07:56 ] @
PA dobro oni su Jevropa . Mi o takvim brzinama mozemo da sanjamo.
Inace jbg i u Sapcu gde god da odes imas free net naravno
ako si iole sposoban. Jos kad AP rade u hotspot rezimu kao gromneta
npr neki , radosti za narod ;-)
[ B4lt4z4r @ 24.12.2006. 21:40 ] @
Jbg kod nas u Koceljevi ne postoji bezicni.
Verovatno bi imao free net da postoji...Ali mozda i dodje jednog dana.Ovi iz Gromneta nemaju planove za moje mesto u skorijoj buducnosti..Steta
[ Mitrović Srđan @ 24.12.2006. 22:33 ] @
Kupi lap pa kreni sa nama nekad u wardriving ;-)
[ jorganwd @ 25.12.2006. 18:49 ] @
Idete po Sapcu u wardriving? I ima li sto interesantno? Ono snimate i kad dodjete negdje kuci, lijepo sve natenane analizirate ili samo se ubacite u mrezu da bi koristili super protok?
Ja imam namjeru malo da se provozam kroz Pg, ali kad prodju ovi ispiti, tad cu imati malo vise vremena. Inace sam malo od kuce ovu mrezu skenirao i gledao svakave budalastine pa mi postalo dosadno posle pola sata :)
Uglavnom mirc, msn, stranice, skidaju se nekakvi fajlovi, rijetko kad neki ftp i tako to... Ali cisto iz znatizelje cu se provozat oko nekih interesantnih firmi eto onako da vidim sta ima, sta se radi :)
[ Mitrović Srđan @ 25.12.2006. 23:06 ] @
[es] nije bas mesto za raspravu o tome ali nace se dosta toga zanimljivo zavisi sta trazis ;-)
Ipak wardriving-om se ne moze saznati Bog zna sta zanimljivo jel ako vec poznajes
tematiku znas da se to svoji na popisivanje AP i sl sto ne ukljucuje asociranje na iste.
Ali zato su tu ostale discipline ;-)

http://www.air-snatchers.org/

soon ;-)
[ B4lt4z4r @ 26.12.2006. 16:00 ] @
Vazi blood!
U Norveskoj sam na pojedinim mestima prilikom skena nalazio po 8 AP.
Tako da i nije tesko doci do free neta..
Ali nisam nosio moj laptop..Planiram da ga uzmem pa cu da ti se javim..
[ jorganwd @ 26.12.2006. 16:37 ] @
Pa dobro, popisivanje nije uopste zanimljivo sve dok se ne parkiras pored zgrade i onda akcija. Pa naravno, uz wardriving idu i ostale poslastice hehe :)
[ Mitrović Srđan @ 26.12.2006. 23:24 ] @
Wardriving is not a crime - ali zato ovo drugo jeste ;)
[ B4lt4z4r @ 27.12.2006. 14:47 ] @
Ih crime?
To se samo malo posluzis mrezom
[ Mitrović Srđan @ 27.12.2006. 16:05 ] @
ZLocin je ono sto nije po zakonu , a ovo nije ;-)
[ B4lt4z4r @ 29.12.2006. 00:56 ] @
Znamm:)
[ ciklonB @ 03.01.2007. 12:09 ] @
Ako neznas nastaviti BackTrack , sa Auditorom nemas sanse.

I ja koristim dail up , pa imam isti proglem.
Mislim da ces ti za to rjesenje trebati DSL Router , i neke informacije od tvog ISP-a.
Ali je malo nezgodno pozvati ISP i pitati ga kako povezati BackTrack, zato upotrijebi socialni inzinjering.

Kazete mu da koristi Google, pa vi ga koristite, pa sto niste odgovorili ?

[ Mitrović Srđan @ 03.01.2007. 12:37 ] @
Da si ikada video BT znao bi da je to naslednik auditora.

Citat:

Mislim da ces ti za to rjesenje trebati DSL Router , i neke informacije od tvog ISP-a.
Ali je malo nezgodno pozvati ISP i pitati ga kako povezati BackTrack, zato upotrijebi socialni inzinjering.

Podesavanje je isto u vecini slucajeva na svakom distrou. Kakav SI za
podesavanje modema? lwlz u f00

Citat:

Kazete mu da koristi Google, pa vi ga koristite, pa sto niste odgovorili ?

Pa ko ga ne koristi? Ja sam svoju konekciju sredio i pppoe i wifi.
Decko je valjda pismen da koristi google.
[ B4lt4z4r @ 05.01.2007. 10:20 ] @
Ja sam sve alatke skinuo sa BT na moju mandrivu i sad ih koristim sa mandrive!
[ jorganwd @ 10.01.2007. 18:08 ] @
Citat:
B4lt4z4r: Ja sam sve alatke skinuo sa BT na moju mandrivu i sad ih koristim sa mandrive!

hm... sta? samo si iskopirao pentest folder ili...?
[ B4lt4z4r @ 10.01.2007. 21:44 ] @
Da!Prekopirao sam pentest folder i sad imam sve na mom Linuxu..
Tako mi je lakse:)
[ fade @ 11.01.2007. 15:46 ] @
sad ces biti pravi "aker" dok budes skenirao fbi.gov iz localhosta ... dzabe sve alatke , kada treba znanje.
[ B4lt4z4r @ 12.01.2007. 13:05 ] @
@fade
Ne brini ti za mene!
[ linux pomoc @ 17.01.2007. 15:18 ] @
sto se tice pokretanja ADSL-a na linux back track ono je lako ja sam se mici ali sam nakon nekoliko HOW TO uspio u shellu kucas

>>>>adsl-setup i onda ce da ti se pojavi sve sta ti treba
>>>>ako ovo ne prodje kucas pppoe --help tu isto procitaj a onda kucaj pppoe-setup ovo radi sigurno
[ B4lt4z4r @ 17.01.2007. 19:43 ] @
Ehhhhhhhhhhhhh,samo jos kad bi imao ADSl !!??
[ richma @ 26.01.2007. 02:11 ] @
pisem temu za seminarski rad,pa mi treba nesto o BACKTRACK-u!treba mi tekst na srpskom jeziku,pa ako neko ima neka javi!
[ Mitrović Srđan @ 26.01.2007. 07:13 ] @
Nema niko.
Probaj sa oficijelnim sajtom backtracka i googlom.
[ jorganwd @ 27.01.2007. 11:09 ] @
BT je djelo Remote Exploita www.remote-exploit.org , distribucija bazirana na slax-u sa mnostvom aplikacija za networking security. Ostale informacije mozes na njihovom oficijelnom sajtu pogledati, sadrzaj distribucije itd.
[ ciklonB @ 29.01.2007. 16:31 ] @
Linux pomoc svaka cast stvarno si Car !
Znas koliko sam se za*****o da bi podesio BackTrack2 , raspitivao se na Millw0rm , remote-exploit.org ... i niko nije znao tacan odgovor.
I tako sve, dok nisam procitao tvoj komentar. Sad BackTrack radi 100% , a probat cu dali to isto radi na Auditor-u , nadam se da hoce.

Puno ti hvala , stvarno si mi pomogo.

[Ovu poruku je menjao ciklonB dana 29.01.2007. u 17:45 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao ciklonB dana 29.01.2007. u 17:57 GMT+1]
[ Mitrović Srđan @ 29.01.2007. 18:32 ] @
Hoces da kazes da tamo niko nije znao da podesi pppoe konekciju na linuxu?
LOL a gde si to i koga pitao tacno? ;>
[ ciklonB @ 30.01.2007. 10:17 ] @
Evo link sa Remote exploit , moj ime tamo je renn3r.

http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=1489
http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=3579

A milw0rm forum trenutno ne redi , tako da ti sed nemogu poslati link , al moze cim bude radio.
[ Mitrović Srđan @ 30.01.2007. 10:26 ] @
Na samom esu imas vise desetina puta objasnjeno kako
se podesava adsl-pppoe konekcija na linuxu.
[ jorganwd @ 30.01.2007. 13:10 ] @
E jesi smijesan, pa nece ti na milworm i remote-exploit objasnjavat kako da podesis pppoe na linuxu. Za to postoji linuxquestions, a na spomenutim forumima se raspravlja o alatima na toj distribuciji i naravno podrazumijeva se (kod njih) da ces znati da podesis pppoe ako vec koristis BT.
[ ciklonB @ 30.01.2007. 14:43 ] @
A za koga imaju ovo ? Vjerovatno za nekog koji to vec zna.
Howto: Configure Network Cards
http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=1489

Malo cudno, sad kad je linux pomoc reko odgovor, sad ste to odjednom svi znali.
[ Mitrović Srđan @ 31.01.2007. 10:19 ] @
WOW namestanje pppoe konekcije spada stvarno u domen pravom elitizma ;)
Vec rekoh da je bila na [es] gomila odgovora sa tim pitanjem.
[ B4lt4z4r @ 31.01.2007. 20:53 ] @
@ciklonB
Nisam ja znao jer nemam adsl!
Verovatno ima brdo tema koje se bave tim problemom na ovom sajtu...
[ Override @ 23.03.2007. 19:19 ] @
E ljudi treba mi pomoc kako da podesim na BT wairless da se mogu konektovati sto pre to bolje

hvala unarped
[ biotech @ 23.03.2007. 20:39 ] @
pa meni je odma proradio (intel pro wireless 2200 - integrisana na notebooku)
mislim da treba odma da proradi
[ time @ 23.03.2007. 20:45 ] @
jel proradi odma kao live ili ga moras instalirati?
[ biotech @ 23.03.2007. 22:31 ] @
radi i sa livecd-a
[ Override @ 23.03.2007. 23:00 ] @
Ovako meni ne proradi odma ni na live cd-u a kod mene je kartica ASUS WL-138G V2.I nece odma da proradi
[ jorganwd @ 23.03.2007. 23:06 ] @
Na BT je podrska za rt2500 chipsetove, meni radi rt2500 na windowsu, na linuxu hoce samo rt2570 na istoj kartici sto si spomenuo.
[ malimedo37 @ 24.03.2007. 17:44 ] @
ako hocete da vam lepo radi wireless na linuxima atako i na BT najbolje je da koristite kartice bazirane na Atheros chipovima ,sva vam radi out of box.
Naravno morate znati kako da konfigurisete konekciju.........
[ [REaS0n] @ 27.03.2007. 19:30 ] @
Citat:
Override: Ovako meni ne proradi odma ni na live cd-u a kod mene je kartica ASUS WL-138G V2.I nece odma da proradi

Isto imam neku asusovu karticu koju bt nije prepoznao.Lepa stvar je sto uz BT dolazi i ndiswrapper,tako da prvo prebacis drajvere na neku particiju i zatim ubacis bt cd,ulogujes se i namestish wireless preko ndiswrappera,provereno radi ;)
[ boceli @ 09.04.2007. 10:14 ] @
Pozdrav svima trebala bi mi pomoc oko Backtrack-a.Hteo sa da napravim dualboot Windows-Backtrack.Dosao sam do stavke kad treba da editujem lilo.conf.Editovao sam ga ovako

lba32 # Allow booting past 1024th cylinder with a recent BIOS
boot = /dev/hdc
# message /boot/boot_message.txt
prompt
timeout = 1200
change-rules
reset
vga=791

# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hdc4
label = Linux
read-only
# Linux bootable partition config ends

other=/dev/hdc1
label=Windows
table=/dev/hdc

Medjutim kad hocu da pokrenem lilo izbaci mi sledecu poruku

"Fatal: creat /boot/map~: Read-only file system"

Molio bi za pomoc ako je neko uradio dualboot sa Backtrackom
[ Fearless Rabbit @ 10.05.2007. 10:03 ] @
I mene bi ista stvar zanimala? S tim sto bih ja bio zadovoljan kad bi neko bio dovoljno ljubazan da objasni citav proces pravljenja dual boota.. Gledao sam video kako se pravi dual boot BT + WinXP, ali dzabe kad nista ne kapiram sto radi covjek :)

[ fade @ 10.05.2007. 13:10 ] @
man lilo

google

www.linuxquestions.org
[ m1k1 @ 24.05.2007. 06:17 ] @
Što se tiče dual boot konfiguracije windowsXP:backtrack2, kompletno uputsvo i to u video formatu postoji ovde:

Movie:
http://www.offensive-security.com/movies/dualboot/dualboot.html

Transkript:
http://backtrack.offensive-sec....php?title=Transcript_of_movie

Inače za one koji žele da prošire svoje znanje u oblasti security-a treba da pogledaju sajt:
http://www.offensive-security.com/training.php

Ja sam pohađao kurs, moram vam reci da je odličan.

Dalja pitanja su dobrodošla.

[Ovu poruku je menjao m1k1 dana 24.05.2007. u 08:31 GMT+1]
[ cest @ 24.05.2007. 09:34 ] @
Citat:
[REaS0n]: Isto imam neku asusovu karticu koju bt nije prepoznao.Lepa stvar je sto uz BT dolazi i ndiswrapper,tako da prvo prebacis drajvere na neku particiju i zatim ubacis bt cd,ulogujes se i namestish wireless preko ndiswrappera,provereno radi

Citat:
Override: Ovako meni ne proradi odma ni na live cd-u a kod mene je kartica ASUS WL-138G V2.I nece odma da proradi

Ta ASUS WL-138G je Broadcom-ova kartica,
modul je (unesi naredbu kao root, a posle je dodaj u /etc/rc.modules)
Code:

# modprobe -av bcm43xx

Ali to ti nece puno pomoci...
Za Broadcom-ove chipove treba ti firmware. Ovo znaci da ga moras nabaviti sam...

Za to ti sluzi program fwcutter probaj ga 'izguglati' ... pa sa njim 'obradi' driver sa CD-a ili sa ASUS-ovog sajta.
;-)

mod: izbrisan mali flame.

[Ovu poruku je menjao Tyler Durden dana 24.05.2007. u 14:02 GMT+1]

auth: blagodarim na chinodejstviju

BTW link moze biti pouchan i tiche se teme threada:
http://catb.org/~esr/writings/unix-koans/script-kiddie.html

[Ovu poruku je menjao cest dana 24.05.2007. u 16:19 GMT+1]
[ the_tosic @ 30.03.2008. 11:42 ] @
Ne znam koju usb karticu da kupim, ja sam mislio da kupim ASUS WL-167G ali ne shvatam (glup!) sta su hteli da kazu sa:
Notice : Range is moderate but both monitor mode and injection work perfectly. Injects IV's at a very slow rate (about 300-500 IV's per minute), taking about 35 hours to collect 1,000,000 IV's.
Koji bi mi drugi usb sigurno radio? Sta da kupim?
[ cest @ 31.03.2008. 08:45 ] @
Sto se tice BT2,
svaki rt61 radice ti k'o lud ;-)
Jedna od njih ti je GigaByte ova GN-WP01GS, koju ces tesko naci...

Atherosovi (TPLINK) chipovi su takodje dobri, ali moras znati pravi "kung-fu"
da ih namestis ( :-( ) - zato RTFM ako izmes Atheros.

ACX (thexas instruments) je imao odlichne kartice ali ih neces naci "ni pod
tachkom razno", pa se nemoj nimuchiti.

Pretpostavljam da je u pitanju lap-top (niko ne koristi BT za
DVD-filmove ;-) ) pa ti skrecem paznju da mozes naci zaista zanimljive PCMCIA
i CARD-Bus adaptere.

Ako koristis BT za DVD-filmove, preporucujem ti novi SLAX

http://www.slax.org

verzija 6.0.3 je zaista _nesto_, i "velik" je manje od 200 MB.
;-)

poz
[ the_tosic @ 31.03.2008. 14:21 ] @
Meni treba USB "kartica", jer mozes neku da mi preporucis, i da li mozes da mi objasnis sta znaci ono i mog prethodnog posta. To su stavili u opisu za asusa koji sam hteo da kupim, na remote-exploit.org wikiju
[ cest @ 31.03.2008. 19:38 ] @
On Monday 31 March 2008 15:21, you wrote:
> Meni treba USB "kartica", jer mozes neku da mi preporucis,
Nadji HCL za linux (googlaj... ;-) ) i pregledaj sve Wireless adaptere za USB.
Licno nisam oduseljen ASUS-om, ali ako je chipset dobar, sto da ne...
Ako je laptop u pitanju, ponesi ga u radnju i zahtevaj da probas pre nego sto
platis -> ubodes i

# dmesg

pa ako je Atheros ili RT -> pazari / inace nishta ;-)
Kako hoces...

> i da li mozes da
> mi objasnis sta znaci ono i mog prethodnog posta.

...Mogu,... u 1000 linija tesko razumljivog enegleskog :-(

> To su stavili u opisu za
> asusa koji sam hteo da kupim, na remote-exploit.org wikiju

Ukratko,
postoje daleko bolji chipovi za air-crack ot toga.
Ako oces tog ASUS-a idi i kupi ga i nemoj da cmizdris.
Ako hoces pravu "spravu", procitaj malo dokumentacije, nauci malo o
Linux-u
GNU-u
Slackware-u
Back-Track-u
Bezbednosti uopste
Manirima na mrezi (internet/lokalno)

Trebace ti par meseci (korisno ih iskoristi), naucices mnogo, postaces bolji
(covek?), a i interesantno je...

I zapamti:
Osveta je jelo koje se najbolje vari ako se pojede hlandno...
B-)
[ the_tosic @ 31.03.2008. 22:01 ] @
jbg znas kakav je nas narod (vecinom) sve bi na tacni :-). Nista ipak cu sacekati da upisem faks, dda mogu malo vise tome da se posvetim i da postanem bolji covek.
[ cest @ 31.03.2008. 22:25 ] @
> jbg znas kakav je nas narod (vecinom) sve bi na tacni :-).
Da, ali za dzabe?
;-)
> Nista ipak cu
> sacekati da upisem faks, dda mogu malo vise tome da se posvetim i da
> postanem bolji covek.
Ma dobar si ti i ovako, samo neces da radis (sta ce inache na faxu)
;-)
[ jorganwd @ 01.04.2008. 10:54 ] @
Na faxu neces puno nauciti inace...
[ cest @ 01.04.2008. 19:25 ] @
Ko kaze?
Mozda ne o "Linux"-u ili o "stvarnom zivotu", ali dok dodje do diplome...

...naucice mnogo toga...

.. sto mu vise nikada u zivotu nece bit korisno...
:D