[ buntperom @ 14.12.2006. 01:26 ] @
Imam problem koji sam pokušao riješti na milion načina ali ne ide... Ovako: Spojim uređaj ( pokušao sam da tri uređaja CD RW liteonit nešto.., dvd neki...) i sistem se podigne normalno... nakon toga prepozna novi hardwer i računar skoro skroz zaledi... pokušao sam na drugom računaru i cd radi normalno... znači da je ispravan i nije to. Pokušao sam sa novim kablom ali se dešava ista stvar... mijenjao sam sam mastera na sleave ali isto... ne mogu reinstalirati draivere jer računar zaledi... fakat ne znam šta više da pokušam... daj pomozite... ali samo mi nemojte reći da formatiram disk jer ne mogu... nemam sa čega ne radi mi CD.
[ pctel @ 14.12.2006. 03:17 ] @
Mislim da je to hardverski problem - dotrajalo i slabo napajanje.
[ buntperom @ 14.12.2006. 16:13 ] @
Ako misliš na napojnu jedinicu... teško jer sam je mjenjao prije 15 dana. A račaunar stvarno super radi i ostim ovog slučaja nikada se ne desi da zamrzne ni na sekund...
Isti problem imam kod prijatelja. sve je potpuno idntično.
[ braker @ 14.12.2006. 19:18 ] @
Koja je plocha?
[ pctel @ 14.12.2006. 22:49 ] @
Pa nista, za CD se i ne trebaju instalirati nikakvi drajveri.
[ JOJO847 @ 15.12.2006. 10:53 ] @
moguce da je u pitanju neki IRQ konflikt. Dali u BIOS-u sve bude ispravno prepoznato?
prije nego spojiš novu optiku odi u device manager i napravi sljedeće: deinstaliraj sekundarnu ide granu IDE/ata kontrolera i DMA kontroler (oboje u device manageru, ovaj zadnji je pod system devices). Dakle, desni klik pa uninstal. Onda ugasi komp, spoji optiku i ukljuci racunalo. Javi ima li promjena.
[ buntperom @ 19.12.2006. 02:07 ] @
probo.... sve po starom... ista situacija...
Sve uninstaliram... restartujem. pronađe sek.IDE i DMA i pronadje novi hardver, odnosno cd i ponovo zaledi... ne znam jesam li već rekao... ali mogu pristipiti cd-u ali treba mu nekih pola sata dok ga otvori i sve prikazuje normalno... zmači radi... ali...
[ pctel @ 20.12.2006. 02:39 ] @
Racunar zaledi samo ako je disk unutra ili bez obzira na to?
[ Laka BOY @ 20.12.2006. 08:45 ] @
Mozda bi trebao flesovati bios, pronadji na netu novu verziju biosa za tvoju plocu.
[ _drag @ 28.12.2006. 13:54 ] @
Isti problem i kod mene. Konfiguracija nova IBM, original windowsi.
Čim se priključi cd rw(isto nova tek otpakovana, bilo koja) sve zablokira.Kad vratim stari medij sve ok!
[ Nenad Vranjanac @ 29.12.2006. 01:38 ] @
-to sto je napajanje novo, ne znaci i da je dobro. probajte s nekim dobrim (cm, tagan, lcpower... od min 400W)

-a bila je skoro i prica o language i regional kao uzroku tog problema, a posto ste o'tale (gde se ljudi i zale na problem) evo: http://www.elitesecurity.org/t232491