[ Stingwi @ 14.12.2006. 22:46 ] @
Interesuje me da li ce ADSL morati da se placa odredjeni period kao obaveza ili ce moci da se iskljuci narednog meseca? |
[ Stingwi @ 14.12.2006. 22:46 ] @
[ calexx @ 14.12.2006. 22:52 ] @
Uglavnom može ali onda vraćaš opremu, otkače te sa centrale i za sledeći put opet moraš da se prijavljuješ i čekaš.
[ Dishko @ 14.12.2006. 22:54 ] @
Naravno, to je fakken poJenta :) pare na sunce, placanje solarno, svakog meseca.
[ calexx @ 14.12.2006. 23:10 ] @
Zato je meni SBB i dalje u prednosti, računam da će uskoro da spuste cene pa da budu slične a sve ostalo im je prednost.
[ djricky @ 14.12.2006. 23:49 ] @
Citat: calexx: Zato je meni SBB i dalje u prednosti, računam da će uskoro da spuste cene pa da budu slične a sve ostalo im je prednost. e, svaka cast SBB-u, ali brate mili dosta vise... svaki treci post ti je hvalospev ka SBB-u!! tema se ocigledno tice Telekomovog ADSL-a... nalazi se u ADSL podforumu... SBB je kablovski provajder... jel treba jos neki hint? ![]() [ tdjokic @ 15.12.2006. 00:39 ] @
Citat: Stingwi: ili ce moci da se iskljuci narednog meseca? Inace ovo - da se jedan mesec iskljucis, pa drugi ukljucis, pa opet iskljucis, to je i tehnicki drugacije nego dial-up. Na dial-up-u nema sta da te ukljucuju/iskljucuju, koristis univerzalne uredjaje a kod ADSL-a imas dodatni, specijalni uredjaj, samo za tebe i onda to mora da se plati na neki nacin. Ako bi odmah trazili da platimo celu cenu, verovatno bi bilo mnogo skupo, pa to ide kroz mesecnu pretplatu. A ako nema mesecne pretplate, iz cega onda da izvuku "stetu" za taj uredjaj? [ calexx @ 15.12.2006. 00:45 ] @
U pravu si, primetio sam da preterano ... pišem. Umesto da na pitanje s početka odgovorim jednostavno "Ne, da" ja evo pišem već treću poruku u temi. Neću više, obećavam.
[ Stingwi @ 15.12.2006. 13:20 ] @
OK ovo je razjasnjeno, sada me jos zanima da li se ipak nesto doplacuje uz besplatni setup osim pretplate?
[ tdjokic @ 15.12.2006. 17:19 ] @
Citat: Stingwi: OK ovo je razjasnjeno, sada me jos zanima da li se ipak nesto doplacuje uz besplatni setup osim pretplate? Generalno, placa se razlicito kod raznih provajdera - neko napalacuje setup + pretplatu, neko samo pretplatu, neko daje modem + spliter, neko ne daje (mada mislim da je takvih sve manje, ako ih uopste vise ima) a bilo je i slucajeva da se doplacuje ako hoces uredjaj sa Ethernet prikljuckom. To sa Ethernet prikljuckom je "siva zona", uvek je po malo nejasno. [ Stingwi @ 15.12.2006. 21:29 ] @
Mislio sam na modem i spliter koji se dobijaju za dz, a mene interesuje da li je bas sve za dz ili se ipak nesto placa od te opreme?
[ puska @ 15.12.2006. 23:54 ] @
koliko ja znam sve za dz i modem i spliter, cak mi covek iz telekoma rekao da cu dobiti onaj sa ethernet portom, al videcemo ja cu im traziti pa ako daju. s tim sto je to samo na koriscenje ostaje u njihovom vlasnistvu, ako crkne menjaju ti, ako raskines ugovor vracas
[ tdjokic @ 16.12.2006. 00:51 ] @
Citat: puska: koliko ja znam sve za dz i modem i spliter "Mogu li na ADSL liniju spojiti lokalnu računarsku mrežu? Da uz pomoć rutera, ili ADSL modema koji ima osobine rutera." a na drugom mestu, na istom sajtu: "ADSL modem, razdelnik, potrebne kablove i odgovarajući instalacioni software vam obezbeđuje „Telekom Srbija“. Ukoliko želite da povežete više računara u LAN ili bežičnu mrežu moraćete sami da kupite odgovarajući ADSL modem." Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|