[ RuNJa87 @ 15.12.2006. 00:16 ] @
Imam plocu K8N Neo MS 7030 koja ima integrisanu 7.1 karticu i nema Game port koji mi treba za Dzojstik.Pa sam ja ubacio CMI 8738/PCI da bih iskoristio njen game port, ali tu se javlja problem.On prijavljuje u Device man. code(12) tj. da nema slobodnih resursa.Bilo koju karticu da stavim stvar je ista.Dal ce flash BIOS pomoci ili vec sta nisam pametan.

Ko ima ideju naka prica!

Pozz!
[ cika pera @ 16.12.2006. 06:00 ] @
Poiskljucuj iz biosa sve sto ne koristis: lan, lpt, sata, com, firewire, usb5,6, nesto od toga. Pa ako prodje-prodje. U krajnjoj liniji iskljuci onboard zvucnu, jer cmi8738 uopste nije losa karta.
pozdrav.
[ Marcony @ 16.12.2006. 07:55 ] @
Probaj da uradis disable na svim uredjajima dodatne zvucne kartice, a ostavi Game Port, pa vidi da li ce da radi.
Obavezno javi jer to i ja hocu da uradim, a nikako da nabavim zvucnu karticu.
[ RuNJa87 @ 17.12.2006. 05:16 ] @
Sve sam zivo sikljucio u BIOS u sto se moze iskljuciti, com,lpt,sata,lan,zvucnu na ploci.I nevredi i dalje Input/Output Range 0201 - 0201 not available.Isto!
Sta od uredjaja koristi ovaj range kad je zauzet.

Citat:
Marcony: Probaj da uradis disable na svim uredjajima dodatne zvucne kartice, a ostavi Game Port, pa vidi da li ce da radi.
Obavezno javi jer to i ja hocu da uradim, a nikako da nabavim zvucnu karticu.

A i to sam probao, da uradim disable na svim uredjajima CMI kartice i nestane mi Game port automacki.Marcony to je odgovor za tebe.

Ako neko ima resenje neka predlozi!

Pozz!
[ RuNJa87 @ 20.12.2006. 02:57 ] @
Ha konacno sam nasao resenje,

Prvo sam probao CMI 8738 i nista pa ALS4000, i u BIOSU sve sto netreba disable i flash BIOS-a nije pomoglo nista.I na kraju sam nabavio Creative Sound Blaster Live 5 Model:CT4760 i ona je konacno resila problem, jer njen Game interfejs radi na portovima C800-C807.Windows XP je bez problema prepoznao drivere.

POzz!!!