[ darence @ 17.12.2006. 17:15 ] @
Pozdrav svima.
Potrebna mi je pomoc oko instaliranja Visual Studia 2005. Proces instalacije pocne, instalira se prvih nekoliko programa, i kad dodje do Visual Studia trazi mi da ubacim disk Microsoft Visual Studio 2005 DVD, koji je vec ubacen. Sta da radim? Svaka pomoc je dobrodosla.Hvala !
[ roberto555 @ 17.12.2006. 18:34 ] @
probaj sve sa dvd-a iskopirati na disk i onda pokrenuti instalaciju sa diska, ja sam isto tako nije mogao inst. VS 2005 Pro, točno tako mi je pisalo, onda sam iskopirao na disk i pokrenuo tamo, bilo je davno al mislim da je tako bilo!
[ darence @ 17.12.2006. 18:51 ] @
Probao sam, ali nece. Neznam da li treba neki krek...mozda
[ roberto555 @ 17.12.2006. 19:46 ] @
Citat:
darence: Probao sam, ali nece. Neznam da li treba neki krek...mozda

• Neznam, za moj nije trebalo ništa osim ovog! Da imamo "ori-điđi" verziju nebi nas to mučilo :)
[ Danko_C @ 17.12.2006. 20:02 ] @
Probaj da iskopiras DVD na disk nekim od file managera (ako imas Total Commander i sl...), a ne klasicno Copy-Paste....

Danko_C
[ Boki DX-11 @ 17.12.2006. 21:08 ] @
Isti sam problem i ja imao, pa sam pokusavao na sve nacine i nije radilo, pa sam mislio sam da mi nedostaju neki fajlovi na disku...
...a onda sam nabavio Express Edition verziju, koju sam instalirao preko Daemon tools-a...
[ Dejan Vesic @ 17.12.2006. 22:00 ] @
Citat:
darence: Pozdrav svima.
Potrebna mi je pomoc oko instaliranja Visual Studia 2005. Proces instalacije pocne, instalira se prvih nekoliko programa, i kad dodje do Visual Studia trazi mi da ubacim disk Microsoft Visual Studio 2005 DVD, koji je vec ubacen. Sta da radim? Svaka pomoc je dobrodosla.Hvala !

Ovo samo znači da imaš piratsku / iskopiranu verziju VS-a.

Pretpostavimo da se tvoj računar zove Pera.

Idi na tvoj CD (recimo da je slovo D), desno dugme, Sharing & Security, Share this folder i recimo da si dao ime Share-tu CDROM.

Sada pokreni instalaciju sa:

\\Pera\CDROM\Setup.Exe

i nećeš imati problema.

(sve novije MS instalacije prilikom pokretanja sa Network share-ta ne proveravaju serijski broj DVD/CD diska; pokrenute direktno, proveravaju)

[ electroNik @ 17.12.2006. 23:37 ] @
Citat:
Boki DX-11: ...a onda sam nabavio Express Edition verziju, koju sam instalirao preko Daemon tools-a...
Express Edition je free, čak i za komercijalnu svrhu i nije neophodno koristiti Deamon Tools ili Alcohol 120%.
Za ostale edicije su neophodne usluge riđobradog.

Ja do sada nisam nikada imao problema sa instalacijom, osim što sam imao neku betu koja nije htela da se poktene posle 1. juna ili jula, ali lako se dalo srediti.
[ darence @ 21.12.2006. 21:04 ] @
Hvala svima, uspelo je! :)