[ predragl @ 18.12.2006. 10:20 ] @
UFF. Podesio sam mrezu i podjelio ADSL medjutim na glavnom kompjuteru sa kojega se dijeli internet cesto se pojavljuje greska GENERIC HOST PROCESS WIN32 tad moram da restartujem kompjuter jer mi puca internet veza. Da li neko moze da mi pomogne? HVALA
[ Ghost_Rider @ 19.12.2006. 12:54 ] @
Prvo kaži koji modem koristiš za ADSL. Drugo ja sam u firmi napravio na svakom racunaru u mrezi dial-up tako da se svaki konektuje ne zavisno na internet.
Po meni je ovo bolje rješenje jer ne mora ti u svako doba biti uključen računar sa kojeg dijeliš konekciju i nema brige kad kome treba pristupa netu.

POz
[ skymusic @ 28.12.2006. 01:27 ] @
a da recimo zamenis adsl modem sa modemom sa ethernet portom. i prikacis ukupno cetiri racunara. ako imas vise upotrebis svitch. pa podelis na koliko jos hoces.
[ predragl @ 28.12.2006. 12:10 ] @
Hmm problem rijesen sa originalnim windowsom. Definitivno nas tjeraju iz piraterije. Jos da hoce da snize cijenu bilo bi mozda i prihvatljivo. Salu na stranu hvala svim koji su mi se javili i probali da mi pomognu. Znaci nije problem u modemu vec samo u tome sto je windows prepoznao konekciju i trazio verifikovanje OS-a. Cim sam to zaobisao sve je bilo OK. Jos jednom hvala svim koji su mi se javili.
[ someone_bl @ 28.12.2006. 19:10 ] @
To je meni izgledalo kao virus. Nesto ti rusi svhost. Nisi napisao koji windows, da li si imao sve zakrpe, fireeall i slicno. Definitivno nije samo do "legalnog windowsa"
[ milettic @ 02.02.2007. 09:56 ] @
I meni se dešava isto- i još uvijek tražim rješenje, dolazi do konflikta IP adresa izgleda...ne znam koji mu je, imam preko swicha umrežena 2 računara, pa me zbog toga zeza nešto- oboje je na automatskoj dodjeli Ip adresa, možda bih trebao nekako drugačije da to podesim, ili nisam nešto drugo...
[ miki321 @ 29.04.2008. 08:53 ] @
jeste da vracam temu ali
morao sam posto nisam nasao rijesenje

isti problem imam i ja
windows XP sp2 i Generic host

nakon 8-9 sati rada
server (racunar na kojem je konekcija i switch) izbaci poruku o gresci i zaustavi konekciju
ni LAN ne radi

do cega bi moglo biti ?
[ kristi1 @ 29.04.2008. 09:12 ] @
@miki321
Evo ti Generic Host Proces zakrpa mislim da ce resiti problem
edit:
prevideo sam da je dozvoljeni upload 1024kb a ovo je 2mb.
[ Ve$eli @ 29.04.2008. 23:12 ] @
Imao sam priliku da se sretnem sa identicnom greskom i u mom slucaju je pomoglo:
start->run->cmd

Code:
netsh
winsock
reset

Pozdrav,
Veselin