[ fLuXx @ 18.12.2006. 23:46 ] @
Ovo ce sada zvucati veoma glupavo! Imam integrisanu zvucnu karticu, cmi8738 chip. Dakle, sr*nje! Uz nju imam jedan (ne)uobicajen problem. Kada snimam zvuk , uvek se cuje zujanje pored zvuka, i to poprilicno cujno (na pasivnim slusalicama se sasvim lepo cuje). Ovo me, naravno, nervira. Zujanje se cuje sa oba ulaza (line in i mic), sa ili bez mic boostera, cak i kada nemam nikakav ulaz prikljucen! E, sad, svako bi pomislio da je tu u pitanju kartica koja bas nije ispravna. To sam i ja mislio. A onda mi je dopala saka druga pci muzicka, sa istim cipom na sebi, sa kojom se totalno ista stvar desavala. Pri tom sam ovu drugu (integrisanu) iskljucio u biosu. Posumljao sam cak i na uzemljenje (kojeg, inace nemam u stekeru gde mi je prikljucen komp), pa sam produznim stekao u suko prikljucak (sa uzemljenjem), ali opet bese isto. Zanimljivo je to da kada pustim na kompu da cujem ono sto mikrofon cuje, u realnom vremenu, ne cujem zujanje. Kod mog druga, koji isto ima integrisanu muzicku (doduse, drugi chip), ovo se ne manifestuje. U cemu je stvar? Lupam glavu vec duze vreme i nista mi ne pada napamet. Ako mozete, pomagajte, bio bih vam veoma zahvalan! |