[ peraja @ 19.12.2006. 00:56 ] @
Jučer u ova doba postavih ovo pitanje u temi»Gorenje BTV816 Marathon nema slike» ,26 pregleda ni jednog odgovora da li ovo stvarno niko ne zna? Možda sam ja krivo postavio temu jer mi je bila bitna za ovaj slučaj(zbog njega mi više nije ni bitna jer je ovaj slučaj završio u kontejneru za smeće)ali me zanima sve o ovoj temi «CUT OFF CONTROL».Što je to??? Da li tom istom linijom ide impuls za gašenje mlaza tzv.IMPULS KULE koliko se sjećam davno iz teorije? Da li je to neki referentni napon čija se veličina formira s obzirom na struju (različite vrijednosti struja koje teku katodama 3 rgb topa) i koji u nepovoljnom trenutku blokira izlaz iz video procesora(ako je neki od topova oštećen)? Može li se ova regulacija može eliminirati pa da katodna cijev dok ikako radi, neka radi barem tako a ne da blokira njen rad? Koja je svrha uopće tog blokiranja rgb izlaza? Zašto se kod nekih televizora mjenjanjem G2 napona utječe na taj CUT OFF (nedavno sam taj slučaj imao sa jednim SONIJEM,LG-em,IMPERIJALOM? Kako se na primjer može zadržati otvorenim TDA3562 bez obzira na neispravnost ekrana? Hvala na odgovorima ako iko zna |