[ msway1 @ 19.12.2006. 11:45 ] @
Hocu da napravim boot cd ali nikako da uspem. Da ne bude zabune ne treba mi instalacioni XP vec samo hocu boot cd. Sa instalacionog diska WinXp uz pomoc IsoBuster-a uradio sam Extract Arnes Boot Record.img (isto sam probao i sa Microsoft Corporation.img) Prebacim ovaj img fajl u c:\ Preko Nero-a kreiram boot cd, na sledeci nacin: Izaberem CD-ROM (Boot) opciju u Image file, preko Browse izaberem Arnes Boot Record.img koji je na c:\ Ukljucim Enable expert setings Kind of emulation - izaberem No emulation Number od loaded sectors: 4 Na kartici ISO izaberem Mode1 Polje: Do not add... je cekirano. i to je to Kad zavrsim rezanje cd-a i kada pokrenem sistem sa ovim cd-om dobijam poruku: cdboot: could't find ntldr Trazio sam odgovor ovde na forumu i nasao sam pojasnjenja koja se odnose na podizanje sistema sa hard diska ali ne i sa cd-a Sa instalacionim diskovima za XP (sp1 ili sp2) podizanje sistema radi normalno. Da li bi mi neko dao pojasnjenje, gde gresim ili sta jos treba da se odradi da bi se kreirao boot cd. Pozdrav |