[ mire @ 19.12.2006. 15:02 ] @
dobijam preteca pisma od ikoma u kome mi prete sa krivicnom prijavom i 5 godina zatvora zato sto sam se "nelegalno prikljucio"!!

istina je da oni nikad nisu doshli niti da iseku kabl niti da mi iskljuce signal nakon sto sam raskinuo ugovor

kako da se ja nelegalno prikljucim kada 1) ne mogu da se penjem komsiji na tavan da bilo sta radim (upad na tudju kucu je verovatno krivicno delo) 2) oni nikad nisu mene iskljucili

komsija mi je svedok da mfers nisu dolazili da me iskljuce

verovatno su doshli nekad, videli kabl i INTELIGENTNO zakljucili da sam se ja nelegalno prikljucio a nije im na mozak palo da me nikad nisu ni iskljucili ili sta god treba da urade kada se ugovor raskine

a evo i istorije:

pre x meseci sam raskinuo ugovor sa njima

par meseci nakon toga dobijam prvo pismo u kome mi prete onim sto sam gore naveo zato sto "sam se nelegalno prikljucio na njihov sistem"

odem do njih da rascistimo problem

i kazem da niko od njih nije dolazio da isece kabl niti da mi ukine signal, ja sam postavio 2 obicne antene i ne interesuje me njihov kanal, kako ja mogu da se nelegalno prikljucim ako me oni nikad nisu isekli ili ukinuli signal

izvinite, kazu oni, pishemo nalog poslacemo nekog

rekoh dobro i odem

posle jedno 2 meseca dobijam opet isto pismo (to je bilo pre par dana)

odem tamo i vec extra nervozan pitam ih jesu li normalni, ja sam sa njima zavrshio tad i tad, rekli su mi da ce sve biti u redu, napisali nalog

pa znate mi smo svima poslali isto pismo

kojim bre svima? ja sam bio po tom pitanju pre x meseci i rekli ste mi da cete da me iskljucite

evo napisacemo ponovo nalog, doci ce sutra neko

a sta cemo ako i sutra niko ne dodje??

nema odgovora

nista, celo to jutro ja cekam da vidim da li ce neko da dodje i niko ne dodje

pitam komsiju od koga ide moj kabl da li je neko dolazio da radi bilo sta oko kabla kaze covek nije

ja vec zapenio, idem tamo, spreman da nekog istresem iz @#[email protected]#$ i pitam zasto nisu doshli

nema odgovora

pokushava na mobilni telefon da pozove nekoga, verovatno nekog sefa ali ne moze da ga dobije

kaze mi ta zena sto tamo radi da ih od sada ignorishem, da ignorishem ta pisma

a sto je najgore

dok sam ja bio tamo i prepirao se sa njima

doshla je jedna baka

kojoj su poslali isto pismo, eeeej, zaje*avaju jednu stariju gospodju!!!

nisam jedini

ovo je izgleda organizovano zastrasivanje ljudi

oni mozda pishu naloge ali njihova tehnicka sluzba jednostavno ne izlazi na teren

sta da radim?
[ ton_majstor @ 19.12.2006. 20:01 ] @
Ako je tako kao što pišeš, ignoriši ih potpuno. A u stan ne smeju da ti uđu, jedino da imaju sudski nalog...

ontopic:

U mojoj zgradi su uveli TV-signal tad-i-tad, sa klauzulom da nam očuvaju postojeći video-nadzor (kamera na ulazu na oko 47 MHz). Bilo je doplata, povuci-potegni... i uradiše! Da bi posle godinu i po, prilikom jedne od njihovih čuvenih "reorganizacija kanala", neki od novonastalih signala POJEO našu nesretnu kamericu i njen slabašni signal! Iako sam zvao XXX puta, iako sam potegao majstore... NIKO nije reagovao ni posle skoro godinu dana!

Zabole ih Stojko! Ona nesretnica kaže da je "prosledila nalog", a majstori na servisnoj lokaciji sede, piju pivo i mezete... kažu, "nemamo nalog"!!!

&#&$/&/())&/(&&$%&#""#$)()($$%"#"
Znaš kada ODMAH dođu? Kada se predstavim kao "Prešjednik kućnog saveta-skupštine stanara" (i jesam, ali ne još dugo), i kažem da se neko od komšija priključio nelegalno ili je "neko otvorio ormarić u hodniku na tom-i-tom spratu"!

Uzmi štopericu!

Đubrad!

Pozdrav!
[ draus @ 22.08.2007. 10:32 ] @
Evo da se i ja pridruzim.

1.Potpisao ugovor pre nego sto su poceli sa realizacijom kablovske u ulazu.
2.Cekao negde oko 6-10 meseci.
3.Raskinuo ugovor licno i vratili mi pare.
4.Dosli majstori i hteli da mi postave kablovsku ali im nisam dao posto sam raskinuo ugovor.
4.Posle su mi slali racune- nisam placao :)
5.Pa su usledile opomene zbog mog nesavestnog koriscenja njihovog signala.
6.Pa sam ih zvao i "resio" problem.
7.I evo danas,posle nekoliko godina, 22.08.2007. su mi poslali pretece pismo o nelegalnom korisncenju:

UPOZORENJE / NOTIFIKACIJA
Autorizovana inspekciia vršiće kontrolu Vaše adrese uskoro

Na osnovu kontroie koju smo sproveli na našoj mreži, registrovani ste da ste ilegalno priključeni na I.KOM kablovsku televiziju.Upozoravamo Vas da ste bespravnim priključenjem na kablovsko distributivni sistem čiji je vlasnik I.KOM d.o.o. izvršili krivično delo koje je sankcionisano Krivičnim zakonikom Republike Srbije.

Presecanje kabla radi neovlašćenog priključenja na kablovsku televiziju predstavlja radnju izvršenja krivičnog dela protiv uređaja sistema veza za koje je članom 279. Krivičnog zakonika (Sl.list RS 85/2005) zaprećena kazna do 5 godina zatvora.
Istim Zakonom u članu 212, takođe je zaprećena kazna zatvora i do pet godina zatvora prema počiniocu koji uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, što je vašim priključenjem takođe učinjeno.

Nestručnim i neovlašćenim presecanjem kabla upravo ste učinili krivično delo iz gore navedenih članova Krivičnog zakonika.
I na kraju, bespravnim priključenjem na KDS izvršili ste i krivično delo krađe iz člana 203. Krivičnog zakonika.
Sva navedena dela se gone po službenoj dužnosti.

Shodno gore navedenom, kontaktirajte I.KOM Korisnički centar na 011/ 3010-110 i plaćanjem odgovarajuće mesečne nadoknade za uslugu koju dobijate regulišite Vaš status. U protivnom, upozoravamo Vas da ćemo biti prinuđeni da Vas prijavimo nadležnom opštinskom odeljenju Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog navedenih povreda zakona kako bi se protiv Vas pokrenuo krivični postupak, ukoliko i u sledećoj kontroli budete registrovani kao ilegalno priključeni na I.KOM kablovsku televiziju.

Beograd,
20. 8. 2007.

Autorizovana inspekciia vršiće kontrolu Vaše adrese uskoro

Da li mogu nekog da zovem da ih prijavim da mi ne salju vise ovakve stvari,stvarno su preterali?

I joj jedno pitanje: Da li oni meni u poslednjem pasusu govore da me nece prijaviti nadleznim organima da sam prekrsio par zakona kaznjivih zatvorom, ako im platim sto sam nelegalno koristio njihovu uslugu? Platim i nema zatvora!!!!!! :)))


[ mire @ 22.08.2007. 19:39 ] @
verovatno mozesh da se obratish nekoj inspekciji/tuzilastvu zbog ovoga, pitaj nekog advokata

ja sam poslao pismo preko advokata da im nalazem da uklone svoje kablove, do dan danas mi nisu odgovorili ali imam dokaz da sam im to trazio

idi kod njih i vidi mozesh li nesto da uradish (a verovatno necesh moci, reci ce ti mozda kao meni, izvinite nasha greshka a onda ce opet da ti prete)
[ draus @ 22.08.2007. 23:51 ] @
A mozda mogu da ih prijavim policiji da me ucenjuju da ce me strpati u zatvor ako im ne platim za nesto sto nisam uradio :)
[ lukeguy @ 24.08.2007. 16:28 ] @
Ovo je česta praksa kod njih. To se redovno dešava ako npr. zakasniš da platiš neki račun. Odmah ti prave frku, pa ti odeš sa uplatnicom iz banke kao dokazom izvršene uplate kod njih na Novi Beograd. Ako nekog i zatekneš tamo, on zapiše na papirić (!) da si platio, a posle pet dana te opet zovu/šalju pismo da te opominju da si dužan. I tako jedno tri kruga, valjda dok se ne izređaju sve smene, pa te konačno ostave na miru. Do sledećeg računa...
[ mose pijade @ 14.12.2007. 04:37 ] @
Citat:
draus: A mozda mogu da ih prijavim policiji da me ucenjuju da ce me strpati u zatvor ako im ne platim za nesto sto nisam uradio :)


sad mi je jasno zašto mi traže podatke kad god ih zovem, prvo podaci.. ime, prezime....
[ Mr. Bond @ 05.02.2008. 12:05 ] @
Ormaritj na koji ste vi prikljuceni je vlasnistvo IKOM-a - pretpostavljam da to pise u ugovoru kao i da ste obavezni da im obezbedite slobodan pristup ormaritju kad im dune. Sto se tih pisama tiche - okreni policiju i zatrazi pomoc. Nema inspekcija nadleznih za to nemojte bzv da cimate... A to nakon raskida ugovora mozete smatrati maltretiranjem i ucenama tako da imate sluchaj :) Jos ako nabacite nekog psihijatra da vam potpise da ste pretrpeli traumu zbog pisma - eto lepe kinte koju IKOM MORA da isplati!
[ Kluzo @ 25.06.2008. 18:41 ] @
Da to je najgori,najpokvareniji i najbezobrazniji operater kablovske televizije. I meni su pretili istim pismom !
[ dobrid @ 26.06.2008. 11:59 ] @
Molim da neko od pravnika objasni na koji način da izbegnemo maltretiranje IKOMa i dokle mogu da se igraju sa našim živcima.