[ iggy91 @ 20.12.2006. 09:12 ] @
Pogledajte ideju, mislim da je korisno.
Program je jos u fazi razvoja, pa bih molio clanove da prokomentarisu trenutno stanje i predloze neke nove funkcije koje bi voleli da vide u Beta1 verziji.

http://www.zmaj.org

P.S. Pogledajtu u delu "Skolski zadaci", sticky tema
[ Vladica Savić @ 20.12.2006. 10:26 ] @
Pa u svakom slucaju ne moze da skodi jos jedan ovakav programcic...
A da bi dobio i neki dodatni komentar predlazem da isti stavis i za download, da bi ljudi mogli i da testiraju, pa da tek onda pocnu sa komentarima...
[ iggy91 @ 20.12.2006. 12:01 ] @
Pre nego sto izbacim Beta verziju, hteo bih da je.. kako da kazem... "napucam". Predlozite nesto sto bi olaksalo programiranje u Turbo Pascalu, sta bi recimo VAMA bila olaksica, pa da sto vise mogucnosti implementiram u Beta 1 verzuju.
[ defufna @ 20.12.2006. 12:19 ] @
Pa Syntax highlight bi lepo dosao, imas li Autoindent ? Podrska da sam podesis putanju do compiler-a ( da bi mogao da radis sa Free Pascalom ili TMT Pascalom ili nekim trecim ) Bookmark-ovi, onda bilo bi lepo da moze brza sintaksa da se aktivira na CTRL + SPACE pa da ispadne Combo Box, takodje fale ti jos neke sintaksne strutkture koje pascal podrzava ( function, procedure, record, object itd.. ) Eto mislim da ti je to dosta posla :)
[ Vladica Savić @ 20.12.2006. 16:22 ] @
Evo pogledaj i ovo sto je Milos jos pre pokusao...
Prevljenje Buildera za Delphi
[ iggy91 @ 20.12.2006. 20:12 ] @
Evo postavio sam ovo sto sam dosad uradio... Link za download potrazite na gore navadenom sajtu.

@dafufna
Svidja mi se ta ToDo lista, ima se bas dosta posla odraditi... ali polako. Ovime cu da se vodim.
Sledeci upload ce biti tek zavrsim sve ovo sa liste.. Jedino me interesuje taj Autorindent... sta ti je to?

@Ostali korisnici
Brzoj sintaksi mozete prostupiti i preko tastature komandama ALT+SHIFT+[parametar]. Parametar je slovo engleskog alfabeta koje odgovara pocetnom slovu sintaksne komande. Npr. ALT+SHIFT+V ce pozvati dijalog za deklaraciju varijabli, ALT+SHIFT+W dijalog za ispis na ekran (writeln)....
[ defufna @ 20.12.2006. 22:23 ] @
haha da neke stvari su bas gadne ali bice ti dobar izazov :)

auto indent ti je da text editor kad kucas neki text ( uglavnom kod ) pamti kolko si uvukao tako da kad pritisnes enter on ti sledeci red uvuce kao prethodni ne moras ponovo da uvlacis, recimo Visual Basic Editor ima Auto Indent, notepad nema
[ icobh @ 20.12.2006. 22:53 ] @
Pogledaj CodeMax/CodeSense!
[ Vladica Savić @ 21.12.2006. 10:26 ] @
Znas sta bi jos bilo zanimljivo da se odradi, programiranje preko dijagrama toka. Dakle da se odradi da korisnik samo po sistemu Drag and Drop odredjenih komponenti napravi algoritam programa, unese odredjene parametre, promenjive i sl. a program na osnovu tog algoritma napravi kod, sve to iskompajlira, napravi exe...
[ iggy91 @ 23.12.2006. 19:50 ] @
Program je unapređen, i postavljena je novija verzija na server.

download: http://www.zmaj.org

Svi ste potencijalni beta-testeri... :) :) :)

Ozbiljno, "prečačkajte" pa me obavestite o svim bug-ovima koje pronađete, a ja ću u međuvremenu da skidam jednu po jednu stavku sa one ToDo liste koju je dafufna postavio.... :)

Do sledećeg builda...
[ icobh @ 23.12.2006. 22:06 ] @
Imenjače, to što je dafufna prvo zahtjevao, može se vrlo lako odraditi preko onog što sam ja dodao
[ Vladica Savić @ 25.12.2006. 06:45 ] @
Pogledajte, i ovo je zanimljivo...
Ima i Delphi Sources