[ bass1 @ 20.12.2006. 23:02 ] @
Kad sam prvi put prodao access aplikaciju, za svaki slučaj sam prvo provjerio koliko je siguran MDE format tako što sam na google potražio alat za razbijanje. Neki tvrde da mogu da vrate dizajn formi i reporta, ali kod još niko nije uspio dekriptovati. Osim sam access, naravno... Jednog jutra me zove admin jedne firme kojoj sam prodao aplikaciju. Kaže da se na njegovom računaru u folderu aplikacije iznenada pojavio fajl db1.mdb, ali misli da nije ništa strašno jer je samo preusmjerio stari shortcut na taj fiajl i sve opet radi. Mene je malo začudilo odakle njemu MDB kad sam mu ja dao samo MDE.. Dođem ja tamo i imam šta da vidim. Kompletno otključan MDB fajl, sa sve modulima i kodom. Uglavnom propust je sledeći: kad Access radi "compact and repair", on privremeno napravi db1.mdb fajl u istom folderu u kojem je i MDE fajl koji kompaktujete. Ovom mom klijentu je računar blokirao u sred compacta, i ostade mu tako taj privremeni fajl za stalno. Je li imao neko sličnih problema? Ima li neko rešenje? Ja sam za sad samo makao opciju "compact on close" i ne znam šta dalje. |