[ bibiliemili @ 21.12.2006. 01:54 ] @
Dragi forumasi,

radim istrazivanje o zadovoljstvu korisnika fiksnom telefonijom kod nas ( magistarski ) .

Molim sve koji imaju pet minuta da popune upitnik na web stranici

http://www.geocities.com/bibiliemili/index.html?1166707307055

i posalju ga natrag moj mejl [email protected]

Neka se cuje i vase misljenje.

Hvala svima unapred na ucestvovanju i pomoci.

Pozdrav,

Biljana

[Ovu poruku je menjao bibiliemili dana 21.12.2006. u 14:54 GMT+1]
[ ljubac @ 21.12.2006. 09:53 ] @
Ajmo ljudi da pomognemo koleginici.

Sad sve sto ste postovali imate priliku da kazete na relevantnom mestu i bilo bi lepo da budete objektivni bez subjektivnih i pausalnih ocena.

pozdrav
[ Dejan2003 @ 21.12.2006. 10:36 ] @
Citat:
ljubac: Ajmo ljudi da pomognemo koleginici.

Sad sve sto ste postovali imate priliku da kazete na relevantnom mestu i bilo bi lepo da budete objektivni bez subjektivnih i pausalnih ocena.

pozdrav

Cekaj, AKTON (SLOVENACKI VOIP OPERATER) ispituje srpsko javno mnjenje?

Ako gresim nek me neko ispravi
[ bibiliemili @ 21.12.2006. 11:00 ] @
Da Dejane, greska!

Na toj web adresi se nalaze blanko upitnici, a svi popunjeni upitnici dolaze kod mene i sluze iskljucivo za moj magistarski rad.
U pitanju je znaci nesto sto je licno radim i nije povezano drugom firmom..
[ bibiliemili @ 21.12.2006. 11:14 ] @

Dopuna odgovora za Dejana, mozda nisam bila dovoljno jasna

Popunjeni upitnici stizu direktno samo meni na mejl od voljnih ucesnika.

Promenicu web server da ne bi bilo zabune.

Hvala svima koji su i koji ce ucestvovati u istrazivanju!

[ calexx @ 21.12.2006. 12:54 ] @
Ja se nešto ne snalazim. Tamo piše tako što ćete popuniti upitnik koji možete i da download-ujete pa očekujem neki upitnik koji mogu odmah da popunim ali ga nešto nema. Ili ipak mora da se skine, otvori u Excelu, popuni, dopiše, nešto i promeni i onda pošalje na mejl? Zar nije mogla neka forma koja se popuni i odmah imaš rezultate? Da li si sigurna da neko neće da iskoristi priliku i uvali ti, da izviniš, još nešto kao atačment?
[ bibiliemili @ 21.12.2006. 13:51 ] @
Da, mora prvo da se downloud-uje ...svaka druga forma iziskivala bi ozbiljnije programiranje..a ja sam ekonomista..:-)
Verujem da ce svi biti ok i da ce mi vracati samo upitnike.:-)

A sad sam ovaj upitnik postavila na novi sajt ( na sajtu aktona ga vise nece biti )

...da ne bi bilo zabune kao sto rekoh u predhodnim porukama..

Ovo je nova web adresa

http://www.geocities.com/bibiliemili/index.html?1166707307055

Pa izvolite

Pozdrav
[ mitar1982 @ 21.12.2006. 15:56 ] @
Baš sam mislio da uradim anketu, a onda sam primetio da mi treba više vrema za to, nego što treba da se priključi PCM u PTT ormariću. E sad, pošto sam ja ugradnju tog PCM-a čekao 5 godina, red je da i ja budem fer, tako da ću odraditi anketu za 5 godina, ako bude bilo tehničkih mogućnosti >:-\
[ bibiliemili @ 21.12.2006. 20:58 ] @
Dragane,pa ti si i komsija pride!
Pa zar da i komsiji crkne krava? [img]

Da se popuni anketa treba 5 minuta..priznaces nije mnogo..a moci ces da tu napises sve o svom zadovoljstvu uslugama fiksne

Zaista mi je zao sto si cekao PCM pet godina.
S obzirom da je u toku digitalizacija na Novom Beogradu, predlazem da se prijavis za ADSL preko Telekoma pa mozda onda uz to dodje za tebe i digitalna linija.

Pozdrav komsiji u svakom slucaju...

[ optix @ 21.12.2006. 21:18 ] @
Izvinjavam se na offtopicu, al ne mogu da izdrzim

Samo 5 godina?! Pa to je super, evo ja cekam vec vise od 15 (prvi zahtev tamo negde 1990-e), ne bi' li dobio liniju. Pritom ne zivim u nekoj prcilovici, normalna stambena zgrada u povecem bg. naselju, sa bar dve centrale na 2km, svi ostali imaju linije, zice do ormarica postoje... Tako da sam vrlo zadovoljan uslugom i napretkom. No, kad uzmemo da je telefon sprava sa kraja 1800-ih, kome to jos u 21 veku treba... ima vremena, $tvorice se tehnicki u$lovi

btw. slobodno uvrstite moje misljenje u anketu, ako vam je relevantno.

[Ovu poruku je menjao optix dana 21.12.2006. u 23:22 GMT+1]
[ bibiliemili @ 21.12.2006. 22:35 ] @
Svako misljenje mi je relevantno, ako mi se vrati kao popunjen upitnik.

Moze uz to i broj zahteva, da vidim tacno o cemu se radi

Pozdrav

[ latinskirecnik @ 22.02.2007. 20:03 ] @
Mislim da upitnik zaista nema svrhe u zemlji u kojoj je Telekom Srbija jedina firma za telekomunikacije odnosno drzi monopol.

Bolje bi bilo da razdvojite sve dvojnike i uvedete nove centrale nego sto se bavite misljenjem korisnika kao da vec ne znate da postoje stotine hiljada nezadovoljnih gradjana!!!

Kupujete Telekom Srpske za 600 miliona a nemate para da uvedete svima digitalne centrale!

Ljudi cekaju godinama da se Telekom Srbije smiluje po bilo kom zahtevu korisnika, jednostavno sramota!

[ Gedoras @ 23.02.2007. 10:57 ] @
Aman ljudi, na svaki zahtev korisnika se po DEFAULTU, citaj PO DEFAULTU, odgovara negativno bez prethodne provere mogucnosti. Ova informacija 100% proverena. To je jednostavno moronska firma u kretenskoj zemlji u kojoj rade idijoti. A ova pametnica se setila da ispituje javno mnjenje, kao da ce to nesto promeniti. To ti je sreco kao da ispitujes da li je sunce vece od zemlje. Steta je sto ih nismo zapalili zajedno sa RTS-om.
Ako zelis da znas i moje misljenje poseti:

http://www.elitesecurity.org/t...-Selekome-hvala-na-svim-ribama

PS. Ja nisam optix
PS. Danas ne radi servis Moj Racun, ali to verovatno nije do njih nego do mog miksera.
[ latinskirecnik @ 23.02.2007. 14:28 ] @
Slazem se, apsoultno taj upitnik nece nista promeniti.

Prosto se izjedam svaki dan sa ovim Dial-up pristupom i tome nema kraja!!!

I to kad mi dvojnik dozvoli!

Nadam se da ce doci neki strani Telekom da resi sve nase probleme!
[ Gedoras @ 23.02.2007. 15:17 ] @
Predlazem da svi odemo u Macvu da blokiramo svinjce, dok nam drzava ne dovede drugog operatera fiksne telefonije.
To bi bio direktan atak na zadriglu stoku iz selekoma.
[ ironman @ 23.02.2007. 15:20 ] @
Ja sam zadovoljan jer su me posle 20 i kusur godina , prvih dana 2007e konačno odvojili od dvojnika ( naravno na PCM ), ali nisam zadovoljan stalnim šuštanjem iz slušalice.
[ bibiliemili @ 24.02.2007. 16:28 ] @
Hvala na ovom ..pametnica..

Znam koliko je iskreno..

Ako nekome postavljas pitanja znaci da te interesuje njegovo misljenje.

Ja sam optimista i verujem da ce moje istrazivanje imati pozitivne i konkretne efekte, ne samo kao magistarski rad.

Potrudicu se da tako bude.
[ latinskirecnik @ 24.02.2007. 16:48 ] @
Citat:
bibiliemili

Ja sam optimista i verujem da ce moje istrazivanje imati pozitivne i konkretne efekte, ne samo kao magistarski rad.

Ne znam na osnovu cega si optimista kad su ljudi ozlojadjeni ponasanjem Telekoma vec decenijama i nista se nece promeniti sve dok ne bude postojala jos jedna telekomunikaciona firma u Srbiji.

Konkurencija je kljuc zadovoljstva korisnika.
[ bibiliemili @ 24.02.2007. 17:00 ] @
Imam osnova za optimizam jer sam u Telekomu vec 10 godina i vidim da se stvari pomeraju na bolje.

Ali dobar glas daleko se cuje, a los jos dalje.. Pa nisu bas svi nezadovoljni, veruj mi..imam istrazivanje kao dokaz.

Naravno, znam da jos puno toga treba uraditi..
[ latinskirecnik @ 24.02.2007. 17:19 ] @
Citat:
bibiliemili: Imam osnova za optimizam jer sam u Telekomu vec 10 godina i vidim da se stvari pomeraju na bolje.

Ali dobar glas daleko se cuje, a los jos dalje..:-) Pa nisu bas svi nezadovoljni, veruj mi..imam istrazivanje kao dokaz.:-)

Naravno, znam da jos puno toga treba uraditi..:-)

Pa pomeraju se ali jako jako sporo.
Ne kazem da je sve crno ali ipak cinjenica je da i dalje postoji stotine hiljada nezadovoljnih dvojnika, i sta reci dalje?

U 21. veku mi imamo dvojnike!
[ ljubac @ 24.02.2007. 17:59 ] @
Citat:
latinskirecnik: Pa pomeraju se ali jako jako sporo.
Ne kazem da je sve crno ali ipak cinjenica je da i dalje postoji stotine hiljada nezadovoljnih dvojnika, i sta reci dalje?

U 21. veku mi imamo dvojnike!

E,jos kad bi postojao čarobni štapić pa preko noci svi dvojnici postanu digitalni.

To vam dodje isto kao kad bi Kinezima naredili da naprave novi kineski zid za mesec dana.Aman ljudi malo strpljenja.

I ako bas hoćete da znate,da se Telekom pita,to bi već bilo gotovo,ali pitaju se politicari.Pogledajte ko sedi u upravnom odboru,ko je u menadžmetu preduzeću i videće te sve sam stručnjak do stručnjaka.

Sve zamerke koji se na ovom 4umu upućuju na račun Telekoma jednostvno su promašili adresu.

O uticaju aktuelne politike na Telekom može se knjiga napisati.

Pozdrav
[ latinskirecnik @ 24.02.2007. 19:21 ] @
Citat:
ljubac: E,jos kad bi postojao čarobni štapić pa preko noci svi dvojnici postanu digitalni.

To vam dodje isto kao kad bi Kinezima naredili da naprave novi kineski zid za mesec dana.Aman ljudi malo strpljenja.

I ako bas hoćete da znate,da se Telekom pita,to bi već bilo gotovo,ali pitaju se politicari.Pogledajte ko sedi u upravnom odboru,ko je u menadžmetu preduzeću i videće te sve sam stručnjak do stručnjaka.

Sve zamerke koji se na ovom 4umu upućuju na račun Telekoma jednostvno su promašili adresu.

O uticaju aktuelne politike na Telekom može se knjiga napisati.

Pozdrav

Ne znam zasto govoris preko noci kada ljudi cekaju po 10 i vise godina (i ja) da dobiju digitalnu liniju i razdvajanje od dvojnika!!!

Politicari imaju dosta uticaja na Telekom ali postoje mnoge stvari koje se ne ticu politike vec direktno zavise od Telekoma.

Npr. covek podneo zahtev za dobijanje broja. Prvo su mu rekli da nema problema, da to brzo ide, i za mesec dana ce mu uvesti odnosno dati broj. Prodje mesec, dva, tri, covek opet zove, oni u njihovom stilu "pa bice"...
Napokon, covek nadje nekoga u Telekomu i da 200 eura na ruke i dobije sutradan broj.

Jer to politika ili cisti nekorektan i lopovski nacin Telekoma?!
[ ljubac @ 26.02.2007. 09:58 ] @
O ponasanju pojedinaca ne moze se suditi o organizaciji.Ovde pricamo o TELEKOMU a ne o nekim necasnim tipovima.

Da se razumemo,ja sam privatnik radim u telekomunikacijama,takvi tipovi su mi nelojalna konkurencija zloupotrebljavajuci instituciju u kojoj su zaposleni (cesto i ucenama i damping cenama) koristeci radno vreme ,alat opremu i vozila firme da prave biznis i pri tom ne placajuci nikakve doprinose drzave,ali znam da je stav TELEKOMA a to je zapisano u Kolektivnom ugovoru,da je zaposlenima ZABRANJENO da obavljaju (privatno) delatnost iz oblasti telekomunikacija.

Kad bi ti koji daju 200E za tel.liniju to i prijavljivali tvrdim da bi takvi pojedinci pukli otkaz po kratkom postupku.I to je stav Telekoma.

I ako se ne varam ceo Beograd treba da bude digitalizovan do kraja 2007 godine.

Pojedinci su uzimali kintu oduvek i svuda.

PS. Jer si raspolozen da zavrsis Pravni fakultet.
[ bibiliemili @ 26.02.2007. 11:44 ] @

Niko nije gluv kao onaj koji nece da cuje Gedoras.

Da si lepo procitao sta sam napisala ne bi davao pogresne komentare.

Moje istrazivanje je pokazalo da nisu svi nezadovoljni i to sam i napisala.

A sasvim realno sam prikazala i procenat nezadovoljnih kao i razloge njihovog nezadovoljstva.

Da si neki dzek ti bi mi poslao popunjen upitnik i tu rekao sta imas da kazes i

tu korisno upotrebio svojih tri grama mozga i mozda bar mrvu pristojnosti koju ovde ne pokazujes.

U svakom zitu ima kukolja, to je pokusao Gospodin Ljuba da ti kaze, ali izgleda da ti na ovom forumu ne pripadas zitnom klasju.

Mogu ti reci da je mnogo forumasa ucestvovalo u istrazivanju i ja im se i ovim putem zahvaljujem.

I dalje sam optimista i verujem da ces i ti Gedoras shvatiti da nije sve crno ili belo...velika je paleta boja na raspolaganju svima...ajde izaberi nesto zivlje...
[ latinskirecnik @ 26.02.2007. 11:46 ] @
Citat:
ljubac: O ponasanju pojedinaca ne moze se suditi o organizaciji.Ovde pricamo o TELEKOMU a ne o nekim necasnim tipovima.

Da se razumemo,ja sam privatnik radim u telekomunikacijama,takvi tipovi su mi nelojalna konkurencija zloupotrebljavajuci instituciju u kojoj su zaposleni (cesto i ucenama i damping cenama) koristeci radno vreme ,alat opremu i vozila firme da prave biznis i pri tom ne placajuci nikakve doprinose drzave,ali znam da je stav TELEKOMA a to je zapisano u Kolektivnom ugovoru,da je zaposlenima ZABRANJENO da obavljaju (privatno) delatnost iz oblasti telekomunikacija.

Kad bi ti koji daju 200E za tel.liniju to i prijavljivali tvrdim da bi takvi pojedinci pukli otkaz po kratkom postupku.I to je stav Telekoma.

I ako se ne varam ceo Beograd treba da bude digitalizovan do kraja 2007 godine.

Pojedinci su uzimali kintu oduvek i svuda.

PS. Jer si raspolozen da zavrsis Pravni fakultet.

Pojedinci cine organizaciju i njihovi postupci odslikavaju organizaciju, nije organizacija neka apstraktna misao da se o njoj sudi odvojeno.

Kome da prijavis takve tipove? Telekomu sigurno ne, jer bi onda morao verovatno da das i jos jedno 500 evra da taj bude otpusten.

Videces kad dodje kraj 2007. godine Telekom ce objaviti neke sitne uspesne procente digitalizacije i objavice da ce Beograd biti digitalizovan krajem 2008. godine a krajem 2008. godine...

[ latinskirecnik @ 26.02.2007. 11:48 ] @
Citat:
bibiliemili: Niko nije gluv kao onaj koji nece da cuje Gedoras.

Da si lepo procitao sta sam napisala ne bi davao pogresne komentare.

Moje istrazivanje je pokazalo da nisu svi nezadovoljni i to sam i napisala.

A sasvim realno sam prikazala i procenat nezadovoljnih kao i razloge njihovog nezadovoljstva.

Da si neki dzek ti bi mi poslao popunjen upitnik i tu rekao sta imas da kazes i

tu korisno upotrebio svojih tri grama mozga i mozda bar mrvu pristojnosti koju ovde ne pokazujes.

U svakom zitu ima kukolja, to je pokusao Gospodin Ljuba da ti kaze, ali izgleda da ti na ovom forumu ne pripadas zitnom klasju.

Mogu ti reci da je mnogo forumasa ucestvovalo u istrazivanju i ja im se i ovim putem zahvaljujem.

I dalje sam optimista i verujem da ces i ti Gedoras shvatiti da nije sve crno ili belo...velika je paleta boja na raspolaganju svima...ajde izaberi nesto zivlje...

Pa ako je stotine hiljada dvojnika uslo u procenat zadovoljnih korisnika onda mozda i postoji neka nada...
[ bibiliemili @ 26.02.2007. 11:53 ] @

U pravu si LR..

o tome i pisem...kako da se stvari promene na bolje...

naravno da dvojnici nisu zadovoljni...
[ latinskirecnik @ 26.02.2007. 12:09 ] @
Citat:
bibiliemili: U pravu si LR..

o tome i pisem...kako da se stvari promene na bolje...

naravno da dvojnici nisu zadovoljni...

Ne verujem, zaista sam totalni pesimista u pogledu Telekoma.

Jer kada budu uveli digitalne centrale svet ce uveliko imati ADSL 2 a kod nas ce korisnici opet biti u zaostatku i opet ce nastati problem.

A kada bude bio u svetu ADSL 10 korisnici ce verovatno (ako i dalje bude postojao monopol Telekoma) da se bore kao danas dvojnici za uvodjenje ADSL-a 2.

Nema nista bez druge firme, to je jednostavno istina.
[ ljubac @ 26.02.2007. 16:41 ] @
Citat:
latinskirecnik: Ne verujem, zaista sam totalni pesimista u pogledu Telekoma.

Jer kada budu uveli digitalne centrale svet ce uveliko imati ADSL 2 a kod nas ce korisnici opet biti u zaostatku i opet ce nastati problem.

A kada bude bio u svetu ADSL 10 korisnici ce verovatno (ako i dalje bude postojao monopol Telekoma) da se bore kao danas dvojnici za uvodjenje ADSL-a 2.

Nema nista bez druge firme, to je jednostavno istina.

Ovako moze da napise samo neko ko se zove LR

PA već 6 meseci u radu su ADSL2+ uredjaji.Pa i ja ga imam i jos oko 30000 korisnika ADSL-a.

A ako pitas sto nepuste ADSL2+ u fullu,onda trreba pitati i ostale provajdere sto ga ne pustaju,a mogu sutra ako hoće.
[ latinskirecnik @ 26.02.2007. 16:54 ] @
Citat:
ljubac

PA već 6 meseci u radu su ADSL2+ uredjaji.Pa i ja ga imam i jos oko 30000 korisnika ADSL-a.

A ako pitas sto nepuste ADSL2+ u fullu,onda trreba pitati i ostale provajdere sto ga ne pustaju,a mogu sutra ako hoće.

Ne znam ja o cemu ti pricas, ja sam na (SMIN) Dial-upu 33.6 kbps.

Kada budem imao digitalnu liniju znacu sta je to.

Mislim da bi bilo posteno od doticne osobe iz Telekoma da bar posalje dinamiku odnosno plan uvodjenja digitalnih brojeva po opstinama da bi bar mi beznadezni korisnici Interneta imali bar neku predstavu o tome.

[ mitar1982 @ 26.02.2007. 16:55 ] @
@ljubac

Sve te firme što pominješ su velika državna preduzeća, koja posluju zahvaljujući monopolu koji imaju, i naravno da je normalno da su ljudi nezadovoljni radom istih. Ja sam se pre koji mesec prijavio za adsl, kod telekoma, iako znam da imam pcm, i nisam dobio na mail ni odgovor da nema tehničkih mogućnosti, Bar toliko sam očekivao, ali valjda se nema vremena za to. Radi se punom parom, kad se uvede adsl svim radnicima telekoma, pa onima što su slali "kovertiran" zahtev (tj molbu), možda i dobijem odgovor - da nema tehničkih mogućnosti. :)

Citat:
ljubac: PA već 6 meseci u radu su ADSL2+ uredjaji.Pa i ja ga imam i jos oko 30000 korisnika ADSL-a.

Mda, mogu i voipom da se bave, sutra, tačnije malo sutra. Nego šta su adsl2+ uređaji? Oni hijawata modemi? Imam ja rockwel uređaj, znaš kako radi na pcm-u. K'o sat, nekad se kačim i na 14.400...
[ Gedoras @ 26.02.2007. 17:21 ] @
Ok ljubac, znamo za koga radis i da si placen da lazes.

Nisam cuo za tog KaraDJica.
[ Guda @ 26.02.2007. 19:01 ] @
Citat:
Gedoras: Ok ljubac, znamo za koga radis i da si placen da lazes.

Šta je čovek slagao? Šta je u loše u tome biti privatnik i baviti se montažom i održavanjem telekomunikacione opreme?

@bibiliemili

Vidim da je anketa imala uspeha, zbog čega mi je drago, da li su rezultati negde objavljeni?
[ bibiliemili @ 26.02.2007. 20:29 ] @

Dejane,

nisam jos objavila rezultate.

To ce biti deo magistarskog koji mora biti dostupan javnosti mesec dana pre odbrane...pa da ispostujem proceduru.

Hvala na podrsci.
[ bibiliemili @ 26.02.2007. 20:41 ] @

Mitar 1982....veliko je interesovanje ( cak je i Gedoras trazio ADSL od obozavane mu firme :-) ) pa se postuje princip -ko se prvi javio...
doci ces i ti na red..zato nisi dobio negativan odgovor..videces..:-)

Gedoras...ti si ipak ostao u jednoj boji...a nisi ni dzentlmen...

[ ljubac @ 26.02.2007. 20:58 ] @
Citat:
Gedoras: Ok ljubac, znamo za koga radis i da si placen da lazes.

Nisam cuo za tog KaraDJica.

Odlicno zapazanje.
Mene placaju par stotina ZADOVOLJNIH korisnika mojih usluga,sem toga ja sam na ovom forumu potpisan imenom i prezimenom,brojevima telefona i svim podacima,kolege iz branse me odlicno poznaju ko sam i sta sam,stojim iza svake moje reci napisane na ovom forumu,za razliku od anonimusa koji se pojavljuju na ovom forumu i koji koriste stil govora kao da su forumsku skolu ucili na forumu B-92.

Citat:
mitar1982: @ljubac

Sve te firme što pominješ su velika državna preduzeća, koja posluju zahvaljujući monopolu koji imaju, i naravno da je normalno da su ljudi nezadovoljni radom istih. Ja sam se pre koji mesec prijavio za adsl, kod telekoma, iako znam da imam pcm, i nisam dobio na mail ni odgovor da nema tehničkih mogućnosti, Bar toliko sam očekivao, ali valjda se nema vremena za to. Radi se punom parom, kad se uvede adsl svim radnicima telekoma, pa onima što su slali "kovertiran" zahtev (tj molbu), možda i dobijem odgovor - da nema tehničkih mogućnosti. :)

Mda, mogu i voipom da se bave, sutra, tačnije malo sutra. Nego šta su adsl2+ uređaji? Oni hijawata modemi? Imam ja rockwel uređaj, znaš kako radi na pcm-u. K'o sat, nekad se kačim i na 14.400...

Drago mi je da je ovde covek sa imenom i prezimenom i bice mi stvarno drago da proforumisemo malo.
Prvo da ti malopojasnim stvari onda mi posalji mailom podatke i broj zahteva i dobićeš sve sto ti treba.Čisto da dokažem ko je ko.

Kao prvo ADSL2+ nisu samo oni hijaavata modemi ima tu i nesto drugo.Nisi valjda mislio da se CISKO oprema pravi u Silikonskoj Dolini i da je IBM jos uvek u vlasnistvu Amerikanaca.

Ako se ne varam negde sam procitao cini mi se da si iz Bloka 30.Evo ti info iz prve ruke da te uverim da nije samo telekom kriv za usporenu digitalizaciju.

U tom bloku podizvodjač je dobio u septembru mesecu posao da zameni postoječe kablove novim duplo većeg kapaciteta.Posao jos nije gotov.Zašto.Iako je postojala dobra volja i ugovorna obaveza podizvodjača da posao obavi za 1 mesec raznim smicalicama ljudi koji stanuju u tim zgradama oni jednostavno ne dozvoljavaju da se radi.Isključuju struju u zajedničkim prostorijama tražeći nenormalnu naknadu za utrošenu struju iako rade samo bušilice i reflektor,Garaže kroz koje prolaze kablovi se ne otvaraju,pozivaju miliciju ako se buši posle 15 časova jer se remeti kućni red,ne dozvoljavaju smestaj bubnjeva sa kablovima u zajedničkim prostorijama jer tu drže kupus pa da im valjda neko ne ukrade,pozivaju policiju misleći da neko krade kablove iako su na ulazima uredno zalepljena obaveštenja o izvodjenju radova,pozivaju inspekciju ako se kopa po zelenoj površini,obično neznaju gde su ključevi od prostorija u kojima je izvodni orman i kad im se telefon "pokvari" odmah ga pronadju i sl.
Sa istim problemima se suočavaju i ekipe koje rade u drugim delovima grada.

Što se tiče "velikih državnih preduzeća" koje pomenuh da postoje ljudi koji su nezadovoljni njihovim uslugama,zaboravih da dodam jedno koje je bilo vrlo aktuelno ovih dana po štampi a to je SBB pa šta god to značilo.

E sad me više mrzi da kucam
pozdrav

[Ovu poruku je menjao ljubac dana 26.02.2007. u 22:18 GMT+1]
[ ljubac @ 26.02.2007. 21:10 ] @
Citat:

Gedoras...ti si ipak ostao u jednoj boji...a nisi ni dzentlmen...

Posle 1964 godine vrsta ljudi rodjenih na beogradskom asfaltu,oni koji su znali da zaštite slabije,veliki kavaljeri i džentlmeni ,čeličnih pesnica i velikog srca,se ne radjaju više.

Sudeći po profilima neki su odrasli na turskoj kaldrmi.

poz
[ agasoft @ 26.02.2007. 21:29 ] @
Kad li će ADSL do mene da stigne, i dokle ću da koristim najskuplji internet
na svetu, uz to i najnekvalitetniji !!!!!
[ agasoft @ 26.02.2007. 21:34 ] @
šta da ti kažem. ja imam brzinu 52 kbps . držim se. Džaba mi digitalna
centrala, listing, i moj račun, kad nemam ADSL a imam digitalnu već devet
meseci. Dobiću valjda ADSL do dve hiljade dvadesete, ili ako se udam za neku
devojku u gradu i centrali gde ima ADSL...
Poverljivi izvir iz telekoma, rekoa mi je u novembru, da će ADSL kod mene
doći u martu. Pa, mart polako dolazi, videćemo koliko je informacija bila
tačna.
[ ljubac @ 26.02.2007. 21:39 ] @
Citat:
agasoft: šta da ti kažem. ja imam brzinu 52 kbps . držim se. Džaba mi digitalna
centrala, listing, i moj račun, kad nemam ADSL a imam digitalnu već devet
meseci. Dobiću valjda ADSL do dve hiljade dvadesete, ili ako se udam za neku
devojku u gradu i centrali gde ima ADSL...
Poverljivi izvir iz telekoma, rekoa mi je u novembru, da će ADSL kod mene
doći u martu. Pa, mart polako dolazi, videćemo koliko je informacija bila
tačna.

Koliko ja znam prilaze ti polako.U Prokuplju provereno radi.
[ Guda @ 27.02.2007. 00:04 ] @
Dragi forumaši,

Moje čekanje se konačno isplatilo, sutra dobijam ADSL, a nalazim se u na najvećem i najprometnijem bulevaru u Novom Sadu - Razlog dugog čekanja nekom u Telekomu u startu nije palo napamet da i oni koji imaju ISDN žele ADSL, a takvih je u mom komšiluku mnogo.

Pišem ovo iz razloga da utešim korisnike iz Kuršumlije i drugih manjih mesta - samo strpljivo, ima nade!
[ bibiliemili @ 27.02.2007. 00:19 ] @

Dejane,

lepa vest za laku noc

Optimizam je uvek u modi.

[ agasoft @ 27.02.2007. 00:27 ] @
A što? da neće neko da nas tuče????
[ Slobodan Milivojevic @ 27.02.2007. 00:27 ] @
A da vam ja uploadujem shot carobne brzine koju postizem na dialup-u kuci?

Ovde u Nisu gde studiram imam wireless net, tako da fiksni placam ~150 dinara mesecno, a i ovde sam dvojnik.

U Pirotu zivim ~3km od centra grada u prigradskom naselju. E, sad, polovina naselja je prebacena na alcatel-a, a mi kao da smo zaboravljeni. Jos uvek sam na spartanskoj centrali u cije sklopke verujem da se love misevi, al nebitno... Kad hocu nekoga da pozovem, skuvam kafu, uzmem godisnji odmor, pa polako, moj zivot i zivci traju hiljadama godina.

To zuji, pisti krci, puca, treska, ne znam sta jos, par modema i dect telefona mi je otislo, svoj laptop ne smem ni da pomislim da zakacim na tu liniju, jer odmah mogu da ga bacim.

Racuni za fiksni telefon su uvek 1500+ dinara, jedino se smanje kad ne zovem 042 1xx xxx, jer imam utisak da se to tarifira na mojoj centrali malko drukcije nego sto pise u cenovniku, a to je kradja koju ne mogu da dokazem.

Racun za decembar je navodno zalutao u Prokuplje, pa mi nije stigo... Otac je bio u Telekomu, i dali su mu podatke sta i kako da uplati, i zanimljiv je iznos 280 dinara! Alo ljudi, meni racun ispod 1000 dinara nije normalan, bar ne u zadnjih 8 godina. A vrlo malo poziva ka mobilnim mrezama ima, jer vec 2 ipo godine koristim kao postpaid korisnik usluge konkurentske kompanije (sada Telenora) sa kojim sam zadovoljan, i ne vidim razlog za gubljenje zivaca sa fiksnim telefonom koji ne radi.

Elem, ja pitam, ako je telekom vec moje naselje prebacivao, zasto su stali na pola? Da nismo mi mozda polu-ljudi?

A evo i brzine mog dialup-a:

E, da, i zahtev za ADSL sam podneo, i rekli su da ce da ga realizuju do kraja 2006-e ali ja sam strpljiv.

[Ovu poruku je menjao Slobodan Milivojevic dana 27.02.2007. u 01:43 GMT+1]
[ ljubac @ 27.02.2007. 00:46 ] @
Citat:
Guda: Dragi forumaši,

Moje čekanje se konačno isplatilo, sutra dobijam ADSL, a nalazim se u na najvećem i najprometnijem bulevaru u Novom Sadu - Razlog dugog čekanja nekom u Telekomu u startu nije palo napamet da i oni koji imaju ISDN žele ADSL, a takvih je u mom komšiluku mnogo.

Pišem ovo iz razloga da utešim korisnike iz Kuršumlije i drugih manjih mesta - samo strpljivo, ima nade!

ko je provajder?
[ agasoft @ 27.02.2007. 00:51 ] @
pa Novi Sad ti i nije baš malo mesto...
[ mitar1982 @ 27.02.2007. 01:32 ] @
Citat:
ljubac: Drago mi je da je ovde covek sa imenom i prezimenom i bice mi stvarno drago da proforumisemo malo.
Prvo da ti malopojasnim stvari onda mi posalji mailom podatke i broj zahteva i dobićeš sve sto ti treba.Čisto da dokažem ko je ko.

Kao prvo ADSL2+ nisu samo oni hijaavata modemi ima tu i nesto drugo.Nisi valjda mislio da se CISKO oprema pravi u Silikonskoj Dolini i da je IBM jos uvek u vlasnistvu Amerikanaca.

Ako se ne varam negde sam procitao cini mi se da si iz Bloka 30.Evo ti info iz prve ruke da te uverim da nije samo telekom kriv za usporenu digitalizaciju...

Nisam iz bloka 30, ali verujem da je ista situacija i ovde, a nemam ni broj zahteva. Popunio sam onaj upitnik na sajtu, i očekivao sam da ću dobiti neki odgovor na mail. Što se tiče hijawate, i siska, totalno mi je nebitno gde se šta pravi, što se tiče neta zanimaju me samo tri stvari (x,y,z). x - upload, y - download, i z - cena, a da li će on da se zove adsl, adsl+, adsl ultramegagiga totalno je nebitno. btw nije mi problem da nađem na netu ovako nešto http://en.wikipedia.org/wiki/Adsl2%2B . Jedino što ne mogu ni da pretpostavim kada ću ovo koristiti...
[ calexx @ 27.02.2007. 10:57 ] @
To što si popunio upitnik ne mora baš ništa da znači. Ja sam popunjavao prvo anketu pa posle i prijavu bar dva puta (toliko puta je prošlo) a onda sam proverio i uopšte me nije bilo na nekom spisku. Za svaki slučaj se raspitaj o toj prijavi, nije nemoguće da je negde usput nestala. :( Možda niko i ne zna da ti hoćeš ADSL.
[ mitar1982 @ 27.02.2007. 11:45 ] @
Ne pada mi na pamet da se više smaram sa njima. Dovoljno sam se cimao dok nisam dobio telefon, bar za net imam alternativu, i ne moram da se klanjam svemoćnom preduzećetu. Trenutno koristim kablovski net, a imam i nekoliko wireless mreža u blizini, onaj upitnik sam popunio jer me je zanimalo koliko će vremena proći dok dobijem odgovor. Par godina sam čekao da dobijem pcm, verovatno treba da prođe još par dok dobijem paricu, plus još par dok se instalira dslam u centrali. Ipak je to komplikovan postupak... :(
[ Guda @ 27.02.2007. 11:52 ] @
@ljubac

Moj provajder je eunet, ali to je nebitno, kao što rekoh problem je bio u opremi za annex b. Naime u NS je do pre par dana annex B opreme bilo samo u centru.
[ Iksi @ 27.02.2007. 13:54 ] @
a kakve su ti sanse za uvodjenje wireless-a?
[ Gedoras @ 27.02.2007. 16:42 ] @
Pametnice, ne znam sta znaci "cak je i Gedoras trazio adsl od obozavane firme", molim te da mi to pojasnis.
Od koga sam to trebao da trazim, mozda od tvog kolege ljubac-a. Covek ocigledno radi u Selekomu, a sljaka pomalo i sa strane.
Nakon sto sam pogledao sajt potpuno sam siguran da je bas on jedan od mozgova Selekoma.
Sajt je postavljen na geocities-u - citaj za dzabe (ili sto bi ljubac rekao za djabe), a domen ".co.sr" je po istoj ceni.
To je lose u prodavanju telekomunikacione opreme od strane ovakvih hobista.
Toliko o ozbiljnosti njegove firme.
Pa sada vi vidite ko vam ovde deli savete i ko vas uverava da su korisnici zadovoljni Selekomom.

Nema nama rece sa vama. Cekamo drugog operatera ko ozeblo sunce.

Samo da napomenem da mi je potpuno jasno da je neko ko je 21. vek docekao bez telefonske linije sada zadovoljan sto uopste ima telefon.
Ali zar vi stvarno mislite da primerom takvih korisnika mozete da opravdate svoj nerad i bahatost. Pa i ja sam bio prezadovoljan kada sam kupio Yuga starog 12 godina. Sta mislite kad bi sada Zastava uzela mene za primer i hvalila se kako proizvodi fenomenalne automobile.

Pozdrav,

[ ljubac @ 27.02.2007. 20:20 ] @
al ga pogodi.

Nego vrati se ti na forum sa kog si dosao ja sam malo stariji cika i uopste nisam za svadju.

Bio nekad jedan film.Zvao se "Glupan i Tupan".

E jedan od njih je postavio pitanje:

Molim Vas, ako znate, ali ne i ako mislite da znate, da mi objasnite sta znaci kad Internet provajderi kazu da nude paket 256/64 kbps.
Da li se tu radi o kilobajtima ili o kilobitima. Nekada kad se informatika ucila po skolama, dok jos nije presla u domen alhemije i samoukih magova, carobnjaka i vila, 1 bajt se sastojao od 8 bitova. Pa ako ISP skracenicu kbps koriste za kilobit u sekundi, onda se prakticno radi o vezi 32/8 kilobajta u sec ili ti downloadu od otprilike 100 Megabajta na sat, u idealnim uslovima. Medjutim ako se ISP skracenica kbps, odnosi na kilobajte onda bi idealnim uslovima download trebao biti oko 800 Megabajta na sat.
E sada, ja bih voleo da mi objasnite da li provajderi ne znaju sta je bajt a sta bit ili ja ovde nesto ne razumem, jel ja sa ovim paketom imam konstantan download od 29-31 kilobajta/sec, a oni tvrde da je paket 256/64 kilobajta/sec, ali da su to idealni tj. nedostizni uslovi.

Sta je bilo posle ne znam ali doticni je ustanovio da je za svo zlo ovog sveta kriv Telekom i napokon naučio razliku izmedju malog "k" i VELIKOG "K".

A kad bolje pogledam film ustanovim da bi se Dr Laza Lazarević oduševio da ga vidi

poz

[ Gedoras @ 27.02.2007. 20:33 ] @
Ciko,
ne razumem u cemu je problem sa tim pitanjem, ali i kakve to veze ima sa ovom temom koja se odnosi na zadovoljstvo korisnika Selekomom.
Ako ti nesto nije jasno vezano za to pitanje onda to napisi u okviru te teme, isto je za DJabe.

PS. Za neznanje tehnicke podrske ISP nije kriv Selekom. Ali je obrazovni level isti, s obzirom da su mi
ponudili 256/64 kilobajta u sekundi u idealnim uslovima. To su njihove reci, ali ako hoces o tome da pricamo
posalji post na odgovarajucu temu.

Pozdrav,
[ Slobodan Milivojevic @ 27.02.2007. 20:44 ] @
Hm, pa nismo svi mi tolko neupuceni da ne znamo razliku malog i velikog "k", a ako neki provajder kaze da je kbps kolobajt po sekundi, onda ih smaraj i trazi to sto kazu... Mada do sad nisam naleteo na takav slucaj, jer valjda se podrazumeva da ti koji vode provajdere znaju razliku izmedju bita i bajta zaboga. Ako nije tako, onda mi je stvarno zao tih ljudi...

Ono sto ja kazem, je da ima nas korisnika kojima treba odredjena usluga, tj ima nas koji ne zivimo na prelazu iz 19 u 20-i vek... Nije meni lako kad shvatim da moj prijatelj u Bugarskoj placa 2-3 puta manju cenu za isti protok, ali mi je jos teze kad shvatim da posao koji radim pored fakulteta, ili neku informaciju vrlo bitnu za moje skolovanje ne mogu da dobijem, samo zato sto sam otisao kuci, i samo zato sto tamo jednostavno po nekad i danima ne mogu da pozovem nekoga, a kamo li da se konektujem na dialup... O broadband-u da i ne pricamo, suvisno je u ovim uslovima...

Uprkos tome meni redovno stigne racun za isti taj fiksni telefon, koji ne radi ni malo zadovoljavajuce, preko 1000 dinara, i to totalno nezavisno od toga kolko je telefon koriscen... Malo me vadi situacija sa novim Telenor surf postpaid paketima za fizicka lica, ali ponovo brojim svaki preneti kilobajt.

I kako sad ja mogu da budem zadovoljan Telekomom? Kad mi ni za sopstvene pare ne pruza uslugu koju placam... Jednostavno sam prinudjen da biram da nemam fiksni telefon uopste, ili da placam nesto sto ~70% vremena radi.

Nazalost, ne mogu nista da ucinim, sem da cekam da telekom ispuni svoje obecanje da ce zbog podnetog zahteva za ADSL da me poveze na optiku koja je svega 200-300m od moje kuce... Do tad...
[ bibiliemili @ 27.02.2007. 21:11 ] @

Gedoras,

pa ne moram da ti dodatno objasnjavam sta sam mislila kad si ti najpametniji i sve znas..

Niko te ne moze ubediti da mislis nesto drugacije od onoga sto si umislio ili zamislio..

Pa da ne pokusavam ... za dzabe..
[ Gedoras @ 27.02.2007. 21:16 ] @
S obzirom da sam najpametniji.
Niko normalan vam ovde nece napisati da je zadovoljan Selekomom jer bi time pokazao da je zaostao. Trenutni standard u UK je 5.5 Mb/s, bio sam tamo i koristio (a radi se o bitima ). Kod nas se standardno koriste brzine koje su 20-50 PUTA manje. U oba slucaja se radi o home userima. I kako neko ko to zna moze da bude zadovoljan. A sada ako pitate neku babuskaru ili ciku, onda vrlo lako mozete da nabudzite rezultate ispitivanja.

PS. Molim vas da pricu o kilobajtima i kilobitima nastavite u okviru odgovarajuce teme. Da se ne shvati pogresno, ja sam navedenu ponudu dobio od samo jednog beogradskog ISP i taman pomislio da se na istog preorijentisem, ali mi onda pade napamet: da nisu mozda i oni na strucnom nivou Selekomdzija. Nazalost ispostavilo se da sam u pravu.
Prica se, jos jednom ponavljam, ne odnosi na sve ISP.

[Ovu poruku je menjao Gedoras dana 27.02.2007. u 22:35 GMT+1]
[ bibiliemili @ 27.02.2007. 22:05 ] @

Eh Gedoras,

i ja sam bila prosle godine dva puta u Londonu...jesu ispred nas, priznajem! Ne samo u telekomunikacijama..

al znas sta..da si tamo duze ostao mozda bi pokupio bar malo od njihove cuvene uctivosti!

Steta...zelim ti da opet odes...i to brzo..
[ Gedoras @ 27.02.2007. 22:38 ] @
Zelim i ja

Englezi nisu bas tako uctivi i fini kad ih neko laze u lice i pravi se lud.

U svakom slucaju hvala ti na lepim zeljama. Ja tebi zelim da se uskoro zaposlis kod novog operatera, gde ce tvoji talenti doci do izrazaja i biti adekvatno placeni i gde ces firmu moci da branis argumentima, a ne da ti pomazu kojekakve cike.

PS. Nadam se da ces tada izneti istinu o Selekomu.

Pozdrav,
[ Dejan2003 @ 28.02.2007. 11:35 ] @
Citat:
Gedoras: Pametnice, ne znam sta znaci "cak je i Gedoras trazio adsl od obozavane firme", molim te da mi to pojasnis.
Od koga sam to trebao da trazim, mozda od tvog kolege ljubac-a. Covek ocigledno radi u Selekomu, a sljaka pomalo i sa strane.
Nakon sto sam pogledao sajt potpuno sam siguran da je bas on jedan od mozgova Selekoma.
Sajt je postavljen na geocities-u - citaj za dzabe (ili sto bi ljubac rekao za djabe), a domen ".co.sr" je po istoj ceni.
To je lose u prodavanju telekomunikacione opreme od strane ovakvih hobista.
Toliko o ozbiljnosti njegove firme.
Pa sada vi vidite ko vam ovde deli savete i ko vas uverava da su korisnici zadovoljni Selekomom.

Nema nama rece sa vama. Cekamo drugog operatera ko ozeblo sunce.

Samo da napomenem da mi je potpuno jasno da je neko ko je 21. vek docekao bez telefonske linije sada zadovoljan sto uopste ima telefon.
Ali zar vi stvarno mislite da primerom takvih korisnika mozete da opravdate svoj nerad i bahatost. Pa i ja sam bio prezadovoljan kada sam kupio Yuga starog 12 godina. Sta mislite kad bi sada Zastava uzela mene za primer i hvalila se kako proizvodi fenomenalne automobile.

Pozdrav,

Prvo cu da kazzem da si extremno bezobrazan za ovaj forum i da si ne kulturan i ne uctiv za bilo kakvu raspravu, i dojadili su mi klinci koji su do juce drndali tetris, a njihovi roditelji glasali za komunjare i radikale, pa da mi oni sole pamet o Internetu. Problem Telekoma jeste i nas problem, ali oni nisu inicijatori takvih nego direktno vlade republike srbije, koja najvise ima koristi da je telekom drzzavni i jedini provider, i samo je to razzlog dvojnika losse usluge itd
i
O tome koliki je ljubac strucnjak, najmanje ti i tvoj nacin rada na ovom forumu imas da o tome diskutujes, kao i da komentarises sajt njegove firme
[ Dejan2003 @ 28.02.2007. 11:41 ] @
Citat:
Gedoras: S obzirom da sam najpametniji.
Niko normalan vam ovde nece napisati da je zadovoljan Selekomom jer bi time pokazao da je zaostao. Trenutni standard u UK je 5.5 Mb/s, bio sam tamo i koristio (a radi se o bitima ). Kod nas se standardno koriste brzine koje su 20-50 PUTA manje. U oba slucaja se radi o home userima. I kako neko ko to zna moze da bude zadovoljan. A sada ako pitate neku babuskaru ili ciku, onda vrlo lako mozete da nabudzite rezultate ispitivanja.

PS. Molim vas da pricu o kilobajtima i kilobitima nastavite u okviru odgovarajuce teme. Da se ne shvati pogresno, ja sam navedenu ponudu dobio od samo jednog beogradskog ISP i taman pomislio da se na istog preorijentisem, ali mi onda pade napamet: da nisu mozda i oni na strucnom nivou Selekomdzija. Nazalost ispostavilo se da sam u pravu.
Prica se, jos jednom ponavljam, ne odnosi na sve ISP.

[Ovu poruku je menjao Gedoras dana 27.02.2007. u 22:35 GMT+1]

http://www.elitesecurity.org/t246250-0#1479748

bice pre da se ti ne razumes za ono za sta se izdajes da si najpametniji
[ Gedoras @ 28.02.2007. 22:48 ] @

Citat:

Prvo cu da kazzem da si extremno bezobrazan za ovaj forum i da si ne kulturan i ne uctiv za bilo kakvu raspravu, i dojadili su mi klinci koji su do juce drndali tetris, a njihovi roditelji glasali za komunjare i radikale, pa da mi oni sole pamet o Internetu. Problem Telekoma jeste i nas problem, ali oni nisu inicijatori takvih nego direktno vlade republike srbije, koja najvise ima koristi da je telekom drzzavni i jedini provider, i samo je to razzlog dvojnika losse usluge itd
i
O tome koliki je ljubac strucnjak, najmanje ti i tvoj nacin rada na ovom forumu imas da o tome diskutujes, kao i da komentarises sajt njegove firme

Citat:

bice pre da se ti ne razumes za ono za sta se izdajes da si najpametniji

Ja ne znam "za sta se ti razumes", a pominjanje klinaca, tetrisa i roditelja govori upravo o tebi i tvojoj uctivosti.
Ono sto mogu da primetim iz ovih par redova jeste da si u svakom slucaju nepismen (obrati paznju - nepismen- spojeno).
Znaci nekulturan, nepismen, neuctiv se pise spojeno. Ne znam da li si primetio da u nasoj azbuci, a i abecedi ne postoji (obrati paznju -ne postoji- odvojeno) slovo x kao ni udvojena slova u recniku.

Ovakve gramaticke greske ni u kom slucaju ne idu (odvojeno) uz jednog uctivog i kulturnog gospodina, kakav ja nisam (obratu paznju NISAM - spojeno).

U svakom slucaju, promasio si temu. Trebalo ja da napises da li zadovoljan uslugama Selekoma. O tome se ovde radi.

PS. Kako gledati na firmu koja ima sajt na geocities-u sa domenom .co.sr ? To je onaj fazon, eto imamo i mi sajt. Bas me to podseca na Selekom, kao nudimo i mi ADSL, ali samo na papiru.

Pozdrav,
[ Dejan2003 @ 01.03.2007. 10:25 ] @
Citat:
Gedoras: Ja ne znam "za sta se ti razumes", a pominjanje klinaca, tetrisa i roditelja govori upravo o tebi i tvojoj uctivosti.
Ono sto mogu da primetim iz ovih par redova jeste da si u svakom slucaju nepismen (obrati paznju - nepismen- spojeno).
Znaci nekulturan, nepismen, neuctiv se pise spojeno. Ne znam da li si primetio da u nasoj azbuci, a i abecedi ne postoji (obrati paznju -ne postoji- odvojeno) slovo x kao ni udvojena slova u recniku.

Ovakve gramaticke greske ni u kom slucaju ne idu (odvojeno) uz jednog uctivog i kulturnog gospodina, kakav ja nisam (obratu paznju NISAM - spojeno).

U svakom slucaju, promasio si temu. Trebalo ja da napises da li zadovoljan uslugama Selekoma. O tome se ovde radi.

PS. Kako gledati na firmu koja ima sajt na geocities-u sa domenom .co.sr ? To je onaj fazon, eto imamo i mi sajt. Bas me to podseca na Selekom, kao nudimo i mi ADSL, ali samo na papiru.

Pozdrav,

Vazi gedoras, ajd sad idi i nadji sebi neku vujakliju i pozabavi se gramatikom jedno par godina do dozzivotno recimo negde preko, vazzi?
[ mojo12 @ 01.03.2007. 11:38 ] @
Potpuno ste promasili temu i opet je za to kriv Telekom.

Ja razumem Gedorasa jer smo u istoj situaciji, potpuno ozlojadjeni i razocarani sto u XXI veku mi i dalje imamo dvojnike.

Usmerite sav svoj gnev prema Telekomu a ne prema nezadovoljnim korisnicima.

[ mitar1982 @ 01.03.2007. 11:58 ] @
Poenta je da se na [es] očekuje kvalitetna diskusija, a ne izlivi gneva. Mada je sve to gubljenje vremena, nikakve diskusije i ankete neće promeniti odnos telekoma prema korisnicima. U situaciji kad imamo jednu firmu koja pruža usluge fiksne telefonije, i preko koje ide praktično sav internet, teško je očekivati mnogo zadovoljnih korisnika. Dok je u Holandiji (link) 50% fiksnih linija prebačena na adsl2+, kod nas se ugrađuju pcm uređaji (link) sa nekom debilnom pričom o razdvajanju dvojnika. Ukinu dvojnika, uvale pcm, i još to nazivaju digitalizacijom...
[ ljubac @ 01.03.2007. 20:30 ] @
U al je ovde bila ziva diskusija dok me nije bilo ovih par dana.
Pa da se i ja malo ukljucim sve se nadajuci da ce biti nekih kolektora ups lektora da mi malo srede pravopis.

Najsladje je voce iz tudjeg vocnjaka.Ako je vec sve tako lepo i krasno u Londonu i imaju brz net za koj klinac se i vracao ovde.Verovatno je i tamo bio nezadovoljan necim.Voleo bi da cujem da je sa necim ZADOVOLJAN,eto bilo cime.

Citat:
mitar1982: Poenta je da se na [es] očekuje kvalitetna diskusija, a ne izlivi gneva. Mada je sve to gubljenje vremena, nikakve diskusije i ankete neće promeniti odnos telekoma prema korisnicima. U situaciji kad imamo jednu firmu koja pruža usluge fiksne telefonije, i preko koje ide praktično sav internet, teško je očekivati mnogo zadovoljnih korisnika. Dok je u Holandiji (link) 50% fiksnih linija prebačena na adsl2+, kod nas se ugrađuju pcm uređaji (link) sa nekom debilnom pričom o razdvajanju dvojnika. Ukinu dvojnika, uvale pcm, i još to nazivaju digitalizacijom...

Slazem se u potpunosti sa onim oko diskusije,Ono oko holandije nisi bas lepo razumeo.Ako tako gledamo onda je moja Borca i Krnjaca 100% "prebacena" na ADSL2+.
Oko razdvajanja dvojnika i PCM uredjaja takodje nisi nesto skapirao ali pretpostavljam da nisi iz struke i nije za zameriti.Naime prosirenjem kapaciteta telefonskih centrala sledi prosirenje necega sto se zove pristupna mreza.Obzirom da prosirenja centrala vremenski traje krace (a o problemima prilikom prosirenja pristupnih mreza sam vec pisao u predhodnim postovima)kao privremeno resenje postavljaju tzv PCM uredjaji dok se ne zavrsi pristupna mreza.Evo kao primer tvrdim da za 2 meseca(RADOVI U TOKU) blok30 nece imati niti jedan PCM niti dvojnika,kapaciteti pristupne mreze za taj deo su duplirani a verujem i na ostalim delovima grada.Nezadovoljnim korisnicima preporucujem samo jos malo strpljenja,to sto se osecaju kao Sojic(ozlojedjen i uvredjen) nista nece promeniti nabolje.

Sto se mene licno tice nemam niti jedan razlog da budem nezadovoljan Telekomom jer imam u kuci 1 ISDN,2 obicna digitalna prikljucka,ADSL+ , ali zato mogu gomilu g....... da prospem na kablovskog operatera u kraju jer me vec 13 meseci ne prikljucuju na sistem,ali bice valjda jedne srede,jer kad god sam zvao doci ce u sredu.
U stvari nisam zadovoljan sa mnogo cime ali sta je tu je.Idemo dalje.

poz.
[ mitar1982 @ 01.03.2007. 22:08 ] @
Razumeo sam ja vrlo dobro i za Holandiju, i za razdvajanje dvojnika. Kad u "čačača" naseljima budeš mogao u istom danu da poželiš brz net, uključiš hijavatu, i skidaš brzinom od par megabita/s onda možemo da pričamo o adsl2+. Žongliranje sa dslamovima zbog nedostatka istih, tj čekanje od par meseci dok mika i žika ubace isti u centrali meni ne znači mnogo. Pod uslovom da je pera, kum od direktora obezbedio hijavate, pošto sam čuo da neki i zbog toga nisu dobili adsl. Mada meni sve to ne znači uopšte, jer sam ja jedan od onih sa anlogno digitalnom pcm linijom, na kojoj radi samo rokvel uređaj. E sad, najbolje bi bilo da ja brz net mogu da potražim kod nekog drugog, ali pošto cene zavise od telekoma, koji opet jedini ima ozbiljan internet link, jedino razumno rešenje mi je da se preselim u London, ili u Holandiju. A Šojića bolje da nisi pominjao. Ako neka fima funkcioniše kao šojić kompani to je telekom. Kad ja za ovu analogno digitalnu pcm liniju moram da "kovertiram" molbu, mogu misliti koji prasići, jagnjići kantice i lopatice se vrte kad se nabavlja hiljade hijavata...

btw što se tiče struke, za koji dan završam etf, a i pratim tehnologije, tako da nisam baš skroz neupućen, ma koliko ovi moji polusarkastični postovi to pokazivali ;-)

pozdrav!
[ braker @ 01.03.2007. 22:58 ] @
@ljubac
Citat:
...Sto se mene licno tice nemam niti jedan razlog da budem nezadovoljan Telekomom jer imam u kuci 1 ISDN,2 obicna digitalna prikljucka,ADSL+...

Drago mi je zbog tebe.Ja recimo imam jedan zahtev za uvodjenje tel. linije u kucu,za chiju realizaciju ne postoje tehnichki uslovi vec 3 godine...a i shire-nece ih ni biti u skorije vreme-proverena informacija.
Slichan sluchaj je i na poslu-2 linije-1 god.

ADSL+..chek,chek...jel' to onaj zmaj od NET-a shtono sam koristio u zapadnoj Europi onomad.Nemoj mi samo reci da nisam morao da se vrcem.Pre nego shto pochnesh da delish neumesne savete,svakako bi bilo preporuchljivo realno sagledati situaciju.

Stvarno mi nije jasna ta potreba da se opravda Telekom po svaku cenu,pa makar bio i poslovno vezan za isti.To ustvari,koliko sam uspeo da primetim,najvecim delom chine takvi,ili eventualy sami radnici telekoma.

To shto se u zadnje vreme radi na uvodjenju novih usluga ili poboljshanju kvaliteta postojecih,teshko da ce u nekom kracem vremenskom periodu promeniti posledice katastrofalnog poslovanja u poslednjih xx godina.Strpljenje-jel' to neka vechna kategorija?
Ako vec zhelish civilizovanu diskusiju,onda dozvoli nezadovoljstvo nama koji ne mozhemo da dodjemo do najobichnije parice.

Ili moram biti inzhInjer telekomunikacija da bih mogao da bacam drvlje i kamenje na foteljashku garnituru koja zahvaljujuci politichkoj trgovini vec decenijama zauzima pozicije u upravnom odboru i vodi telekom u korist nashe shtete?

S poshtovanjem:
Nezadovoljni Korisnik
[ MyWay @ 01.03.2007. 23:12 ] @
Citat:
braker: Drago mi je zbog tebe.Ja recimo imam jedan zahtev za uvodjenje tel. linije u kucu,za chiju realizaciju ne postoje tehnichki uslovi vec 3 godine...a i shire-nece ih ni biti u skorije vreme-proverena informacija.
Slichan sluchaj je i na poslu-2 linije-1 god.

A u kom delu kog grada su ti kuća i posao?
Citat:
mitar1982: P Dok je u Holandiji (link) 50% fiksnih linija prebačena na adsl2+, kod nas se ugrađuju pcm uređaji (link) sa nekom debilnom pričom o razdvajanju dvojnika. Ukinu dvojnika, uvale pcm, i još to nazivaju digitalizacijom...

1. A u čemu se to možemo porediti sa Holandijom? Imenuj, verovatno ima razlog zašto si rešio da porediš Srbiju i Holandiju po pitanju telekomunikacija...
2. I jeste digitalizacija - obzirom da si energetičar, oprašta ti se nerazumevanje :-)
[ braker @ 01.03.2007. 23:26 ] @
Citat:
A u kom delu kog grada su ti kuća i posao?

Je li to neshto relevantno za diskusiju o (ne)zadovoljstvu korisnika fiksnom telefonijom,ili ja propushtam neki bitan momenat?
Citat:
A u čemu se to možemo porediti sa Holandijom?

1.Jedemo bolji pomfrit.Ubishe se majonezom,shto meni lichno nikako ne odgovara.
2.Mrzim automate za cigarete u koje posle novca morash ubaciti i neke glupe zhetone koje dobijash kod barman-a.Glupost
Ovo sam morao:)
Razvijenost telekomunikacija ne spada u isti red velichina pa je svako poredjenje neprimereno.
[ MyWay @ 01.03.2007. 23:39 ] @
Citat:
braker: Je li to neshto relevantno za diskusiju o (ne)zadovoljstvu korisnika fiksnom telefonijom,ili ja propushtam neki bitan momenat?
Pa da. Naravno da propuštaš. Da li zaista smatraš da za svaku kuću, izgrađenu na svakoj lokaciji u Srbiji treba da bude obezbeđen tel priključak? Da li treba da te podsećam da ne samo da je gomila objekata podignuta na divlje, nego postoje fantomske ulice, divlja naselja i sl. ?
I kako planirati i izgraditi infrastrukturu za objekte/ulice/naselja koji ne postoje?
Sad, možda je kod tebe drugi problem, zato sam te i pitao za lokaciju..
[ Gedoras @ 01.03.2007. 23:39 ] @
Citat:

Stvarno mi nije jasna ta potreba da se opravda Telekom po svaku cenu,pa makar bio i poslovno vezan za isti.To ustvari,koliko sam uspeo da primetim,najvecim delom chine takvi,ili eventualy sami radnici telekoma.

Ja upravo o tome govorim.

Meni su samo u ovoj temi 3-4 puta savetovali da idem iz moje zemlje ako mi se nesto ne svidja,a ne da pricam kako to ne valja. Vidim da su iste savete dobili i drugi. Iz ove zemlje su otisli celi gradovi (sudeci po ciframa) visoko-obrazovanih, ali i srednje-obrazovanih ljudi. Sta mislite da li bi Selekom uhvatio neku vezu sa realnoscu da nije burazerska i porodicna firma i da su isti ti emigranti imali sanse da se zaposle. Ti Mitre sigurno razumes o cemu govorim, pa me bas interesuje sta ti mislis, s' obzirom da ces uskoro da trazis posao ovde ili negde tamo medju izdajnicima.

Citat:

[ mitar1982 @ 01.03.2007. 23:47 ] @
Citat:
MyWay: 1. A u čemu se to možemo porediti sa Holandijom? Imenuj, verovatno ima razlog zašto si rešio da porediš Srbiju i Holandiju po pitanju telekomunikacija...
2. I jeste digitalizacija - obzirom da si energetičar, oprašta ti se nerazumevanje :-)

1. Holandiju sam video kad sam potražio info o adls2+ koji je ljubac pominjao. Samo mi nije jasno, kako su Holanđani uspeli da za ovako kratko vreme pređu na adsl2+, dok se kod nas još nije rešilo ni pitanje dvojnika. Sad ću verovatno da dobijem odgovor da je ugradnja dslamova mnogo jednostavnija od ugradnje pcmova. Treba pomeriti dupe, i izaći na teren. :) A ako pitam što je onda problem da se dobije adsl ako već postoji čista parica, onda je verovatni odgovor nedostatak dslamova. Što vraća priču na kantice i lopatice... :)

2. Šta od usluga ja mogu da koristim na ovoj "digitalnoj pcm" liniji? Ne prihvata ništa osim rokvel uređaja, a i on bolje radi na "čistoj" analognoj liniji. :)

[ braker @ 01.03.2007. 23:57 ] @
@My Way

Ochigledno da nisam chovek od struke,obzirom da moje rezonovanje ne ukljuchuje taj aspekt:)
Nazhalost ili na srecu,moj problem je Telekom.
Ogorchenost je porasla kada je bizmismen koji je svoj zenit dozhiveo u vreme vladavine gospodina kog pominjesh u svom potpisu,posle intervencije gospode iz vrha Telekoma,dobio mini centralu sa 20-ak brojeva.Expresno.Insajder info:)

[ mitar1982 @ 02.03.2007. 00:09 ] @
Citat:
MyWay: Pa da. Naravno da propuštaš. Da li zaista smatraš da za svaku kuću, izgrađenu na svakoj lokaciji u Srbiji treba da bude obezbeđen tel priključak? Da li treba da te podsećam da ne samo da je gomila objekata podignuta na divlje, nego postoje fantomske ulice, divlja naselja i sl. ?
I kako planirati i izgraditi infrastrukturu za objekte/ulice/naselja koji ne postoje?
Sad, možda je kod tebe drugi problem, zato sam te i pitao za lokaciju..

U ovoj temi se javljalo više korisnika sa normalnim kućama/stanovima, i problemima sa dobijanjem telefonskog priključka. Verujem da parica može da stigne i u divlje objekte uz odgovarajuće poznanstvo, ili "kovertiranu" molbu.
[ VRider @ 02.03.2007. 00:15 ] @
Ja sam potpuno zadovoljan korisnik Telekoma. Doduse, moji prohtevi nisu veliki, ali, ovo sto sada koristim od njih radi ok. Cene su takodje podnosljive. Napredak u prethodnih godinu dve je ogroman, i ne sumnjam ni najmanje da ce biti jos bolje. Kome se ne svidja Telekom, moze uvek da predje na drugog operatera. Nema drugog operatera fiksne telefonije? Pa naravno da nema. Sigurno niko nije lud da ulozi stotine miliona dolara da bi vam onda svoje usluge dao za dzabe kako bi vi bili "zadovoljni korisnici". Toliko od mene...
[ Gedoras @ 02.03.2007. 00:21 ] @
Citat:

U ovoj temi se javljalo više korisnika sa normalnim kućama/stanovima, i problemima sa dobijanjem telefonskog priključka. Verujem da parica može da stigne i u divlje objekte uz odgovarajuće poznanstvo, ili "kovertiranu" molbu.

Ma nije ni to tako lako, moras da znas postara koji ce da koverat isporuci na pravu adresu koju samo on zna.

A sto se tice drugog operatera, zar nas ovaj VRider ubedjuje da citav servis postoji zbog dobre volje Selekoma i da niko to ne vidi kao izvor zarade.
Kao Selekom radi za Djabe, sto bi rekao ljubac, a gospoda iz telenora su nestrucne dijabole koje su se zeznule pa dosle na nase trziste da budu konkurentni Selekomu po ceni. Na koju foru ti imas email na etf-ovom serveru.

PS. MyWay imas gresku u potpisu.

PS II. Primetio sam da svi koji brane Selekom imaju problem sa gramatikom i pisanjem uopste. Mozda i to nesto govori.

[Ovu poruku je menjao Gedoras dana 02.03.2007. u 01:37 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Gedoras dana 02.03.2007. u 01:38 GMT+1]
[ mitar1982 @ 02.03.2007. 00:41 ] @
@vrider

Priča se i o prohtevima, i o ceni. Meni treba brz net, a ne besplatan telefon.

@gedoras

Debele koverte se nose lično, jer često "nestanu" ako se šalju poštom. :)
[ VRider @ 02.03.2007. 00:48 ] @
Pa vidim imas 10 operatera fiksne telefonije, i biju se za dodatne licence. Monopola nema vec godinu i kusur dana ali se nesto niko ne utrkuje da pravi konkurenciju Telekomu. Buducnost je u mobilnim i bezicnim komunikacijama. Fiksna telefonija je nesto sto svuda u svetu pravi sve manje para, i modernizacija je vise nuzno zlo. Cemu ogromna ulaganja u nesto sto ce se kroz par godina ugasiti?

Nemam jedan mail na ETFovom serveru vec dva...
[ braker @ 02.03.2007. 00:48 ] @
Citat:
Ja sam potpuno zadovoljan korisnik Telekoma...

I zbog tebe mi je drago,jer mi je po mojim moralnim normama neprihvatljiv odnos prema stvarima koji se ogleda kroz patologiju shiroko rasprostranjenu na srpskom selu:nek komshiji crkne krava,shto je posledica-nek je meni a on nek svisne.
Samo tu postoji jedan gaf,na oko nevazhan ali za mene nezaobilazan kada placam PDV i poreze i doprinose pochetkom meseca,a usko je vezan sa punjenjem drzhavne kase i finansiranjem firmi koje su na njenim jaslama!
ZHivo me zanima ko je bio garant kreditu od 700 miliona ojra za kapitalnu investiciju svima nam dragog Telekoma?
Citat:
Kome se ne svidja Telekom, moze uvek da predje na drugog operatera. Nema drugog operatera fiksne telefonije? Pa naravno da nema.

Jel se to izmedju redova nazire neka ironija u pokushaju?Sada bi vernik po inerciji izustio ''O Bozhe'' a ja cu se samo nadovezati sa sachuvaj i sakloni.

Citat:
Cemu ogromna ulaganja u nesto sto ce se kroz par godina ugasiti?

:):):)
Znao sam da ce se u glavama visprenih telekom branilaca pojaviti ideja koja ce izazvati stid i zavist vecine svetskih telekomunikacionih kompanija,ali da ce se to ovako brzo desiti.....Bravooouuuu

Toliko od mene.

[ ljubac @ 02.03.2007. 01:01 ] @
Opet frljanje sa terminima.

99 posto korisnika uopste i ne zna sta je DSLAM.I svi se vataju za njega.A kad vec ocete da znate,morate znati da sa ugradnjom opreme koju tako revnosno pominjete Telekom nema blage veze.Opremu prodaje firma(da je ne pominjemo da ne bude reklamiranje) koja je DEMOKRATSKI odabrana na tenderu,montazu opreme vrsi takodje firma DEMOKRATSKI odabrana.E ta DEMOKRATSKI odabrana firma za montazu ima 10-12 montazera opreme i posao da odradi mislim na 280 objekata Telekoma i neki rok (mislim do kraja godine) da zavrsi,Telekom se tu najmanje pita.

Radove na pristupnim mrezama za Telekom rade 25 podizvodjaca.Vecina tih firmi nema blage veze(mislim na porodicne i familijarne veze) sa Telekomom,poslove dobijaju na tenderu.E tu na scenu stupa politika.Telekom je samo postavio uslove koje mora da ispuni podizvodjac koji su uzgred budi receno vrlo rigorozni.

@gedoras

A ja sam primetio da u nedostatku argumenata potezes pravopis,i bilo bi lepo da procitas predhodne postove i da odgovoris na neka pitanja koja su postavljena.
Takodje iz tvoje aktivnosti na forumu ,npr o WiMAX-u kad dobijes valjani odgovor,pobegnes i nigde te nema i verovatno trazis mesto da iskalis svoje frustracije,pogresio si mesto.Lepo ti napisah da imas forum gde imas toliko istomisljenika da mozete da s...... koliko hocete i da vam bude lepo.
Ovo je forum gde ljudi treba da razmene svoje iskustva.

Citat:
mitar1982: U ovoj temi se javljalo više korisnika sa normalnim kućama/stanovima, i problemima sa dobijanjem telefonskog priključka. Verujem da parica može da stigne i u divlje objekte uz odgovarajuće poznanstvo, ili "kovertiranu" molbu.

Ma naravno da se sve moze,ali takodje isti taj koverat u ovoj nasoj drzavi ti treba i da postavis kiosk,odvedes nekog na magnetnu rezonancu i skener,da dobijes posao,da polozis ispit.itd..itd..itd..

i da zavrsim jednim citatom sa foruma:

Pogledajmo pre svega od sebe. Koliko je svako od nas uticao da se neshto pomeri s mrtve tacke.. Najlakshe je osuti drvlje i kamenje po svemu, al biti kreativan, pozitivan je nekada daleko teze, mnogo teze.. Vrlo cesto veca je prepreka takav "crn" pogled na svet u kome zivimo nego sto je sam problem po sebi..

[Ovu poruku je menjao ljubac dana 02.03.2007. u 02:36 GMT+1]
[ VRider @ 02.03.2007. 01:11 ] @
Citat:
Meni treba brz net, a ne besplatan telefon.

Bas bih voleo da vidim gde to pise da je Telekom duzan da ti obezbedi brz Internet. Telekom je jedna od milion firmi koje nude net kod nas. Sta te sprecava da odes u bilo koju drugu? Ti bas hoces brz net od Telekoma i ljutis se sto oni ne zele da ti to omoguce? Zanimljivo...

@braker: Pokusacu da ti odgovorim bez da se spustam tako nisko (na tvoj nivo). Ja uopste ne zelim da komsiji crkne krava. Zelim da bude ziva i zdrava i da daje puno mleka. Samo ne vidim sta je vama Telekom kriv? Jel ja treba da se osecam lose sto sam zadovoljan uslugom kada toliki ljudi oko mene nisu?
PDV koji ti placas i kojim punis drzavnu kasu nema veze sa finansiranjem Telekoma, jer je ta firma upravo jedna od najprofitabilnijih u ovoj drzavi i mnogo vise puni tu istu kasu. Ovo sa jaslama ti ne pije vodu. Sta vise, mnogo je veca sansa da si ti preko drzavne kase na jaslama Telekoma...
Ako procitas vesti u vezi kredita od 700 miliona evra koje je Telekom uzeo, videces da nema dodatnog garanta.
Citat:
Zajam će biti odobren bez garancija u tri tranše. Prva tranša od 300 miliona evra otplaćivaće se pet godina uz dve godine počeka i kamatnom stopom koja iznosi EURIBOR plus 1,5 odsto godišnje, a druga tranša od sto miliona evra, biće revolving kredit na pet godina uz istu kamatnu stopu.

Telekom je kupovinom Telekoma RS i dobijanjem licence u CG postao regionalni igrac, i time mnogo vise povecao svoju vrednost pred buducu prodaju u odnosu na tih 700 miliona.

Nema ironije. Fakticko stanje. Monopola nema, barem ne nekog koji je propisan dekretom. Postoji samo onaj trzisni. Nema te firme koja vidi profit u srpskom trzistu fiksne telefonije. Kraj price.

Evo kako stvari stoje i za mnogo vece kompanije kada je fiksna telefonija u pitanju...
http://www.b92.net//biz/vesti/...02&dd=26&nav_id=234212 DT 2 miliona linija manje
http://www.b92.net/biz/vesti/s...=24&nav_id=233950&fs=1 Telefonika O2 pad 5% prihoda za godinu dana od fiksne telefonije...
[ ljubac @ 02.03.2007. 01:33 ] @
@vrider
Odlicni linkovi(da budem precizan Vesti),ali mislim da nekima ne vrede puno i da opet pomenem poslovicu sa mog obrisanog posta da nekima pre udje u (negde) nego u glavu.

I jos sam primetio da mi zadovoljni korisnici smo ljudi sa imenom i prezimenom,imamo svoj stav,dok drugi deo ekipe su neki fantomi,koji i profil ne vole da popune i koji su iskoristili jednu temu za lecenje svojih licnih ,ni sam ne znam cega.

Ma znam ali nisam ja ovlascen da do procenjujem.

poz
[ ljubac @ 02.03.2007. 01:38 ] @
@vrider
Odlicni linkovi(da budem precizan Vesti),ali mislim da nekima ne vrede puno i da opet pomenem poslovicu sa mog obrisanog posta da nekima pre udje u (negde) nego u glavu.

I jos sam primetio da mi zadovoljni korisnici smo ljudi sa imenom i prezimenom,imamo svoj stav,dok drugi deo ekipe su neki fantomi,koji i profil ne vole da popune i koji su iskoristili jednu temu za lecenje svojih licnih ,ni sam ne znam cega.

poz

P.S."Sram" da te bude vrideru hostujes sajt na ETF-u za djabe.
[ mojo12 @ 02.03.2007. 01:59 ] @
Citat:
VRider: Bas bih voleo da vidim gde to pise da je Telekom duzan da ti obezbedi brz Internet. Telekom je jedna od milion firmi koje nude net kod nas. Sta te sprecava da odes u bilo koju drugu? Ti bas hoces brz net od Telekoma i ljutis se sto oni ne zele da ti to omoguce?

Gde zivis ti covece? Mi smo u Srbiji ako nisi primetio, ovde skoro svi internet provajderi zavise od Telekoma.

Nije duzan Telekom da obezbedi brz internet ali jeste duzan da mene i druge razdvoji od dvojnika i uvede nam digitalni broj da mozemo posle da biramo kojeg cemo provajdera. Ja ne mogu ni normalan telefonski broj da dobijem a kamoli brzi internet.

Telekom nas sprecava da izadjemo uopste na internet!!!
[ VRider @ 02.03.2007. 02:14 ] @
@ljubac: Onih par bajta html-a tesko da mogu da se nazovu sajtom.
Mada, bice...

@mojo12: Internet provajderi zavise od Telekoma jer su to sami izabrali. Sto ne zavise od Verata? Gde pise da je Telekom duzan da te razdvoji od dvojnika? Jel to neko krivicno delo - postojanje dvojnickiih linija? Uvodjenje digitalnog broja (sta je to digitalni broj?) takodje nigde ne stoji u bilo kojem zakonu. Ako Telekom nece da ti obezbedi normalan broj, ti idi kod onoga ko hoce. Samim tim sto takav ne postoji, pokazuje koliko i ti vredis kao musterija, i svi vi ostali sto se zalite na Telekom. Dakle, umesto sto kukate na Telekom, bolje trosite vreme na neke lepse stvari u zivotu, a kad Telekom bude smatrao da ste vredna investicija, investirace u vas. Drugi nisu ni razmisljali o tome...
[ braker @ 02.03.2007. 02:17 ] @
Citat:
@braker: Pokusacu da ti odgovorim bez da se spustam tako nisko (na tvoj nivo).Ja uopste ne zelim da komsiji crkne krava.

Pa nishta,ti obitavaj u visinama koje si dosegao,a ja cu iz zhablje perspektive pokushati da iznesem svoje vidjenje stvari.U medjuvremenu prochitaj svoj prethodni post.Ton je,chini mi se,jasan.

Citat:
Ako procitas vesti u vezi kredita od 700 miliona evra koje je Telekom uzeo, videces da nema dodatnog garanta.

Nisam nishta tvrdio.Moja pretpostavka se pokazala pogreshnom.OK

Citat:
PDV koji ti placas i kojim punis drzavnu kasu nema veze sa finansiranjem Telekoma, jer je ta firma upravo jedna od najprofitabilnijih u ovoj drzavi i mnogo vise puni tu istu kasu. Ovo sa jaslama ti ne pije vodu.

E to vec zavisi od ugla gledanja.Ti kao zadovoljni korisnik nemash tu vrstu dileme.Kod mene je drugi sluchaj.
Ako drzhavu posmatrash kao vid organizovanja drushtva kome je cilj boljitak svih njenih gradjana,onda novac koji JA trpam u drzhavnu kasu itekako ima veze sa kvalitetom zhivota u pojedinim segmentima koji se instruira sa vrha piramide.Tu izmedju ostalog spada i potreba za informacijama i komunikacijom.Kako je Telekom drzhavna firma,za mene je veza ochigledna.
Citat:
Nema ironije. Fakticko stanje. Monopola nema, barem ne nekog koji je propisan dekretom. Postoji samo onaj trzisni.

Pa dobro,neka se na trzhishtu pojavi taj poslednji deo infrastrukture do potroshacha,pa cemo videti da li ima interesa ili ne.U nekim zemljama(po ovom pitanju razvijenijim od Serbije)ova vrsta monopola je zakonom regulisana(zabranjena).Razlog?Any idea?
Samo trzhishni monopol?Zar postoji neki koji takav nije,ako se radi o pruzhanju usluga?

SHto se tiche linkova da li se tu radi o selektivnom razmatranju,ili...?Ja sam recimo naleteo na sledecu rechenicu:
Citat:
DT je krajem 2005. godine imao 41,2 miliona klijenata na području fiksne telefonije i pristupa Internetu, dok je u 2006. njihov broj smanjen na 38,96 miliona i nastavio trogodišnji trend smanjenja broja pretplatnika.Razlozi su oštra konkurencija rivalskih kompanija koje korisnike privlače agresivnim promotivnim kampanjama i povoljnijim cenama

E sad poshto ljubac u argumentovanoj diskusiji koju potencira,rado pominje i analni otvor kao alternativu za one kojima chinjenice nisu prijemchive,uputio bih na pazhljivo ischitavanje ovog dela sa drugog linka:
Citat:
Iako prihodi od širokopojasnog Interneta, prenosa podataka i drugih usluga neprestano rastu oni nisu uspeli da adekvatno nadomeste pad prihoda od klasičnih usluga u segmentu fiksne telefonije.

Poshto volite da napominjete svoju upucenost u materiju,verovatno su vam poznati paketi koji ukljuchuju visheMb-nu ADSL vezu+phone flat+skype usluga za ino pozive koji marginalizuju preskupu i prevazidjenu klasichnu fiksnu telefoniju,a koji su u tim zemljama standard,a sve to na zadovoljstvo korisnika.Osim ako ne mislite opet drugachije.Ima li potrebe pojashnjavati ovaj trend?

Osim politichara foteljasha,problem mogu predstavljati i inzhInjeri uvek spremni da se pozabave anusima bulumente vechito dzangrizavih i nezadovoljnih,ignorishuci zaraslost i tromost tog mamuta samoupravljachkog nasledja.

Nego,zanima me da li uzvisheni znaju da se na dnu mora kriju shaljiva chudovishta?

[ mojo12 @ 02.03.2007. 02:25 ] @
Citat:
VRider:

@mojo12: Internet provajderi zavise od Telekoma jer su to sami izabrali. Sto ne zavise od Verata? Gde pise da je Telekom duzan da te razdvoji od dvojnika? Jel to neko krivicno delo - postojanje dvojnickiih linija? Uvodjenje digitalnog broja (sta je to digitalni broj?) takodje nigde ne stoji u bilo kojem zakonu. Ako Telekom nece da ti obezbedi normalan broj, ti idi kod onoga ko hoce. Samim tim sto takav ne postoji, pokazuje koliko i ti vredis kao musterija, i svi vi ostali sto se zalite na Telekom. Dakle, umesto sto kukate na Telekom, bolje trosite vreme na neke lepse stvari u zivotu, a kad Telekom bude smatrao da ste vredna investicija, investirace u vas. Drugi nisu ni razmisljali o tome...

E sa ovakvim budalama i idiotima ne vredi uopste raspravljati.
[ VRider @ 02.03.2007. 03:06 ] @
@braker: Ako je Telekom drzavna firma i kod nas postoji problem velike nezaposlenosti, da li taj problem treba da se resi tako sto ce Telekom da zaposli sve one bez posla, kako ne bi bili gladni na ulici? Vec se tako radilo, ali se pokazalo da ne ide. Telekom je firma, a firma postoji da bi pravila profit svom vlasniku, u ovom slucaju drzavi. Isto ce to da radi i kada vlasnik bude neko drugi. Veza ne samo da nije ocigledna, nego i ne postoji.

U kom obliku ocekujes da se pojavi taj last mile na trzistu? Da se formira posebno preduzece koje bi bilo vlasnik te infrastrukture kojoj bi svako mogao da pristupi po istim, trzisnim, uslovima? To i dalje ne bi resilo problem, jer bi i dalje samo jedno preduzece bilo vlasnik te infrastrukture, i opet bi im bilo svejedno ko od njih zakupljuje linije. Drugi nacin je da se dozvoli izgradnja nezavisne infrastrukture. To se i sada moze raditi, samo niko ne zeli. Treci nacin je da se pojavi neko ko bi izvrsio modernizaciju i prosirenje kapaciteta, a da u zamenu dobije deo vlasnistva (dokapitalizacija), ali, mnogo je bolje da to uradi sam Telekom (iako mozda duze traje), jer, ponavljam, svaka investicija u Telekom sada ce se visestruko vratiti onog trena kada Telekom bude isao na prodaju. Zasto dozvoliti da neko drugi napravi profit? Naravno, voleo bih da cujem od drugih (upucenih) ljudi kako je doticni problem resen u drugim zemljama.

Kada je u pitanju monopol, treba razlikovati dve stvari. Jedan je monopol koji je bio dugo na snazi kod nas gde se po zakonu niko osim Telekoma nije mogao baviti fiksnom telefonijom. Koliko je to bilo lose, ne zelim da diskutujem. Bilo je lose.
Druga je situacija sada kad, iako moze, niko drugi nece da se bavi fiksnom telefonijom. Nije Telekom kriv za to.

Ako citiras, citiraj kako treba:
Citat:
Razlozi su oštra konkurencija rivalskih kompanija koje korisnike privlače agresivnim promotivnim kampanjama i povoljnijim cenama, a osim toga mlađa populacija korisnika uz mobilni nema potrebu za fiksnim telefonskim priključkom.

Kod nas konkurencije za sada nema, niti ce je biti (iz vec navedenih razloga), ali, ovo je pravi razlog zasto fiksna ide u penziju kod nas...

Kada si se pozvao na "preskupu i prevazidjenu klasichnu fiksnu telefoniju" dosao si do srzi. Ko je lud da ulaze pare u tako nesto? Telekom? Da, ali ne prebrzo. Polako, pa kad bude. Internet mozes da uvek uzmes kod drugoga, tako da ni to nije Telekomov problem.

Valjda smo sada razjasnili. Telekom nije duzan da trosi ogromne pare na nesto prevazidjeno, svidelo se to vama ili ne.

Za cudovista te ne kapiram. Verovatno zato sto je malo kasno...

@mojo: Ja sam vama ipak dao sansu...
[ braker @ 02.03.2007. 04:43 ] @
Citat:
@braker: Ako je Telekom drzavna firma i kod nas postoji problem velike nezaposlenosti, da li taj problem treba da se resi tako sto ce Telekom da zaposli sve one bez posla, kako ne bi bili gladni na ulici? Vec se tako radilo, ali se pokazalo da ne ide. Telekom je firma, a firma postoji da bi pravila profit svom vlasniku, u ovom slucaju drzavi. Isto ce to da radi i kada vlasnik bude neko drugi. Veza ne samo da nije ocigledna, nego i ne postoji.

Ovo je chista zamena teza.Internet nije vishe luxuz..O potencijalu internet poslovanja i da ne govorimo.Mislim da su Hrvati skoro angazhovali neku stranu agenciju koja je izvrshila procenu rasta internet poslovanja.Radi se o ozbiljnim sumama.
Da li je razvoj infrastrukture na ovom polju u interesu drzhave ili ne?Vidish,ja lichno mislim da jeste,i gotovo sam siguran da ce vecina onih koji imaju jasnu predstavu o ovom fenomenu imati isto ili slichno mishljenje.

Citat:
Ako citiras, citiraj kako treba:
Citat:
Razlozi su oštra konkurencija rivalskih kompanija koje korisnike privlače agresivnim promotivnim kampanjama i povoljnijim cenama, a osim toga mlađa populacija korisnika uz mobilni nema potrebu za fiksnim telefonskim priključkom.

Upravo jesam citirao kako treba,jer drugi citat govori o rastu prihoda od shirokopojasnog interneta,za koji je neophodno investiranje u fiksnu telefoniju,i to kao preduslov.
Smanjenje prihoda od poziva preko klasichne fiksne telefonije je posledica ponude phone flat rate-a uz ADSL net,korishcenje VOIP-a,i uz to povecan prihod od mobilne telefonije.Nishta sporno.Ali je rast korisnika interneta(ADSL-a)konstantan i nemoguc bez te famozne parice.I jedan Deutsche Telekom trpi smanjenje prihoda zbog konkurencije.Uz demonopolizaciju last mile dela,pored dostupnosti,imali bi smo isti efekat,shto je ujedno i odgovor na tvoj osvrt na ovo pitanje.

I da,polako je isuvishe sporo.Radi se i bice,ali neki imaju vreme iza sebe,pojedini nazhalost i ispred sebe,tako da je kritika na mestu.
Citat:
Za cudovista te ne kapiram. Verovatno zato sto je malo kasno...

Sad je vec prekasno:)a zbog prihvatljivog tona za diskusiju iz tvog prethodnog posta,ne bih shire obrazlagao:)

Ovo tek sad videh:
Citat:

Vidim ljubac da uz znalachke opaske o rektalnim potencijalima pojedinih korisnika,u toj diskusiji na nivou koja prilichi ovom forumu a na koju se pozivash,kao prednost navodish sebe imenom i prezimenom.
Mislim da je ovaj deo desno jednako vazhan,pa nije zgoreg isti staviti na trece mesto u toj hijerarhiji esencijalnih stvari.

[ ljubac @ 02.03.2007. 07:56 ] @
Vidim da i dalje vazi konstatacija da u nedostatku argumenata,krenu uvrede.

sad mi je jasno daa zbog ovakvih komentara se verovatno i kriju:

Vidim ljubac da uz znalachke opaske o rektalnim potencijalima pojedinih korisnika,u toj diskusiji na nivou koja prilichi ovom forumu a na koju se pozivash,kao prednost navodish sebe imenom i prezimenom.
Mislim da je ovaj deo desno jednako vazhan,pa nije zgoreg isti staviti na trece mesto u toj hijerarhiji esencijalnih stvari.

i ocigledno im toplo oko srca kad pomenem negde a oni pomisle tamo gde im milo.

I opet vas upucujem na forum gde imate istomisljenike,gde ste svoji na svom.

[ Dejan2003 @ 02.03.2007. 09:26 ] @
Da telekom mora da se privatizuje (vec ovako privatizovan s 20% OTE), da mora.
Po meni, je mnogo vaznije da se dobije drugi provider fixne telefonije, ili suvlasnik, ili jos bolje investitor u telekomovu infastrukturu a da to ne bude SBB ili jos koji procenat nesretnih OTE grka
Najbitnije je da Vlada Republike Srbije ne zavlachi ruku u dzep Telekomu i da od tih para kupuje socijalni mir (da se razumemo od 1994 pa dao danas, Sloba, Zoran, Voja, svi su drpali kintu od telekoma i od tih para hrane penzionere), ovde dolazi prica o VoIP i krugovima kojima je stalo da zesce naplate medjunarodne pozive

Porediti nasu telekomunikacionu infrastrukturu s zemljama u okruzzenju ili u evropi je suludo, sad izvinite ako sam nekog uvredio ko to radi ovde, ali po mom mishljenju zadnjih 15 godina, trend ove drzzave je bio da seinvestira u druge stvari (rat kriminal itd), samo ne da digitalizuje i napravi normalne pristupne mrezze za prenos podataka. Ko je kriv za ovo stanje? Telekom ili ljudi koji su bili odgovorni za vodjenje drzzave. Zalosno je sto je dosta pametnih ljudi iz telekoma imigriralo u druge companije.

S druge strane telekom je kriv za druge stvari tipa nemartnost na radu http://www.elitesecurity.org/t228097-0#1400055 (slike), tromost oko izvodjenja javnih radova, strucni kadar u telekomu ne primenjuje nove tehnologije i servise, a siguran sam da je u mogucosti, da ne nabrajam spisak je diskutabilan, mada moram da pomenem taj nesrecni telekomov adsl, gde telekomu samo 3-4 meseca treba da razmotri tehnicku mogucnost, do potpisivanja prodje jos par nedelja.

Ova teme je iskliznula iz topic-a, i hteo bi da uticem na neke clanove foruma da se uzdrzze od komentara: uh sto ti je ruzan sajt, ili odakle tebi etf domen, generalno smucio mi se stav pljuvanju po telekomu, a da pritom pojma nemas pojma se stvarno zbiva ili kakvo je stvarno stanje na terenu, zato potpuno razumem ljude koji su u ovom poslu (Interent, fiksna telefonija, mrezze) koji znaju kakva je situacija, i onih koji se bave net surfom i downloadom po ceo dan i koji nerazumeju o cemu se radi a pljuvacki su raspolozeni.

Da skratim i dam predlog reshenja: drzava da ukine monopol nad internetom i telefonijom.
Traziti od sredovecnih ljudi u telekomu da urade nesto vise za malu platu je vise nego glupo

ENDE

[Ovu poruku je menjao Dejan2003 dana 02.03.2007. u 10:39 GMT+1]
[ Guda @ 02.03.2007. 11:03 ] @
Dragi forumaši,

Kako očigledno nikome nije palo na pamet da pre postovanja u ovoj temi pročita prvi (prvih par) postova, osećam potrebu da dam par komentara i da konačno zatvorimo ovu temu (koja je prerasla u "offtopic pljuvačinu")

Jedna dama je putem ovog foruma tražila pomoć u vidu upitnika, koji joj je porteban za magistarski rad, a nema nikakve veze sa samim telekomom. Kao radnik telekoma sasvim je logično da kao temu za magistarski uzme firmu u kojoj radi. Kako čujem sama anketa je uspela, a tema se "ubajatila" na ovom forumu.

Ali onda se pojavljuje @latinskirecnik sa svojim off topic komentarom:

Mislim da upitnik zaista nema svrhe u zemlji u kojoj je Telekom Srbija jedina firma za telekomunikacije odnosno drzi monopol.

Bolje bi bilo da razdvojite sve dvojnike i uvedete nove centrale nego sto se bavite misljenjem korisnika kao da vec ne znate da postoje stotine hiljada nezadovoljnih gradjana!!!

Kupujete Telekom Srpske za 600 miliona a nemate para da uvedete svima digitalne centrale!

Ljudi cekaju godinama da se Telekom Srbije smiluje po bilo kom zahtevu korisnika, jednostavno sramota!

Pokretaču teme ovaj upitnik itekako ima svrhe!

A na ovo se nadovezuje @gedoras sa postom koji sve govori sam za sebe:

Aman ljudi, na svaki zahtev korisnika se po DEFAULTU, citaj PO DEFAULTU, odgovara negativno bez prethodne provere mogucnosti. Ova informacija 100% proverena. To je jednostavno moronska firma u kretenskoj zemlji u kojoj rade idijoti. A ova pametnica se setila da ispituje javno mnjenje, kao da ce to nesto promeniti. To ti je sreco kao da ispitujes da li je sunce vece od zemlje. Steta je sto ih nismo zapalili zajedno sa RTS-om.

Na svaki post koji pokušava da promeni / ublaži njegov stav, autore naziva lažovima (@gedoras nisi mi odgovorio šta je @ljubac slagao?), podcenjuje stručnost učesnika foruma na osnovu web sajta, a na kraju u nedostatku argumenata čovek koji piše idi(j)ot sa J, se bavi i lektorskim radom.

@gedoras, sad te molim da ispravš moje gramatičke, pravopisne i daktilografske greške pa da završimo sa ovom temom, Takođe molim moderatore da ovu temu preselu u forum "Udruženje korisnika telekomunikacije" jer joj ovde nije mesto.

[ mitar1982 @ 02.03.2007. 11:10 ] @
@vrider

Jesi li ti uopšte pročitao one vesti pre nego što si postovao linkove?

Citat:
Oštra konkurencija u fiksnoj telefoniji već neko vreme utiče na dobit DT-a koji je morao da smanji projektovane rezultate za tekuću godinu i da u ovoj godini predvidi dobit pre plaćanja poreza, kamata, dugova i troškova amortizacije manju za 1,2 milijarde evra nego što se očekivalo.

Citat:
Iako prihodi od širokopojasnog Interneta, prenosa podataka i drugih usluga neprestano rastu oni nisu uspeli da adekvatno nadomeste pad prihoda od klasičnih usluga u segmentu fiksne telefonije. Broj fiksnih linija manji je za 17 odsto, kao posledica kontinuiranog pada broja korisnika koji sve više koriste mobilne telefone. Sa druge strane, broj korisnika ADSL Interneta povećan je za 80 odsto, na 470 hiljada.

Ja ne mislim da je telekom dužan da mi obezbedi brz net, ali bi valjda trebalo da im bude u interesu pošto od "besplatnog telefoniranja" nema mnogo vajde. A što se tiče drugih provajdera, svi su raspoloženi da mi prodaju net, ali imaju problem što telekom nije skinuo pcm, i obezbedio dslam, uređaje za koje običan korisnik ne bi trebalo ni da je čuo, ali eto, u Srbiji saznaš sasvim slučajno šta je pcm, kao što sam ja saznao 1998 kad sam se prvi put povezao na net magičnom brzinom od 12kbps, svojim rokvel uređajem...
[ Gedoras @ 02.03.2007. 11:58 ] @
Citat:

pritom pojma nemas pojma se stvarno zbiva ili kakvo je stvarno stanje na terenu

mozda, ali smo se u svakom slucaju slozili u sledecem:
Citat:

Da skratim i dam predlog reshenja: drzava da ukine monopol nad internetom i telefonijom.
Traziti od sredovecnih ljudi u telekomu da urade nesto vise za malu platu je vise nego glupo

Ja bih samo "revansisticki" dodao: Ako im je mala plata neka idu tamo gde su plate velike.

Samo bih molio da mi VRider objasni kako neko da uzme internet (ADSL) kod Verata kad vec 25 godina ima dvojnika.
Ja nisam nezadovoljan Selekomovim internetom jer ga ne koristim, ali znam da je daleko od evropskog standarda i siguran sam da vasa prica ne stoji. Meni smeta sto 25 godina imam dvojnika, 100 puta sam pisao zahtev da me odvoje, a onda sam od jednog vaseg kolege, mozda vam je i direktni nadredjeni, cuo da se na sve zahteve po DEFAULT-u odgovara negativno. E za to nije kriva ni drzava, ni rat, ni Sloba, a ni Kosovo. To me nervira, takav bezobrazluk i bahatost.
Kad se sve sublimira, tesko ce ta firma prici nekim evropskim poslovnim standardima, pa i da je neko kupi, ako ne bude imala konkurenciju. Bas je to razlog zasto im mobilna telefonija nije toliko zaostala. Ali sto bi VRider rekao "a gde pise da konkurencija jaca kvalitet u slucaju Telekoma." A gde pise da je EPS obavezan da obezbedi struju 24 casa, sedam dana u nedelji ili da NIS mora da obezbedi konstantno snabdevanje pumpi gorivom. A GDE PISE...

To: ljubac
Kada sam rekao burazerska ili porodicna firma, mislio sam da se u istu prioritetno zaposljavaju clanovi porodica, cime se urusava kvalitet kadra. Tu ne podrazumevam DEMOKRATSKI izabrane firme, jer ne znam sta znaci "demokratski izabrana firma", pretpostavljam da iz nekog razloga mislis na svoju firmu.
OK, nisi vodio nekog Sojica na Lepu Brenu i to je u redu, ali kako mozes da nam tvrdis da Selekom pruza kvalitetne usluge, pa to se direktno kosi sa tvojom strukom. Kao ne moze sve preko noci, pa zar mislis da za 25 godina nista nije MORALO da se promeni.

Da li posle 10 godina bede, stvarno mislite da se isplati cutati i trpeti. Cemu vise taj sovinisticki stav: "ako se ne slazes sa nama idi odavde, a ja cu ti reci gde."
Pa pogledajte samo napredak u pravopisu u poslednjih par poruka ljubitelja Selekoma, pa mi recite, zar nije pozitivno to sto sam ukazao na greske koje su pravili. Svidelo vam se ili ne, svakako deluje pismenije, a samim tim i strucnije.

Pozdrav,

PS. Gudo sta mislis zasto se ona grupa zove KUD Idijoti, mislis da su i oni nepismeni ili postoji razlog.

[Ovu poruku je menjao Gedoras dana 02.03.2007. u 13:12 GMT+1]
[ bibiliemili @ 02.03.2007. 12:12 ] @

Postovani Dejane - dragi Gudo! .

Hvala sto si u par jednostavnih i jasnih recenica objasnio zasto sam pokrenula ovu temu na es forumu.

Ja sam otvorila vrata upitnikom da svako ko ima i zeli da kaze koliko je zadovoljan Telekomom ima priliku to i da ucini na relevantnom mestu.
Vec sam napisala da cu realno prikazati rezultate istrazivanja, sto i cinim ( i to prvo u Telekomu, a kasnije ce kao deo rada biti svima dostupno)

I mene je iznenadio nastavak diskusije nakon skoro dva meseca. Ona je pokazala da postoje obrazovani i pristojni ljudi koji svoje misljenje znaju da iznesu na jedan kulturan i kvalitetan nacin ( makar to bilo i negativan stav) i postoji ona druga grupa koja je svoje nezadovoljstvo trebala da kanalise u popunjavanje upitnika..)

Ipak, vecina problema koja je ovde navedena, a ima direktne veze sa Telekomom, obuhvacena je radom uz predlog za njeno resavanje.
To je ono sto ja mogu i hocu da uradim, zbog cega sam i krenula u celu ovu pricu...

Percepcija korisnika je realnost! To je moto moga rada!

U svakom slucaju, istrazivanje je uspesno zavrseno i hvala jos jednom svima koji su ucestvovali u njemu.
Zaista mi je bilo jako vazno da ono uspe, Dejane, Ljubo, Vuce, Mitre i svi ostali dragi forumasi!

HVALA JOS JEDNOM!

Pozdrav,

Biljana

[ braker @ 02.03.2007. 13:32 ] @
Citat:
Vidim da i dalje vazi konstatacija da u nedostatku argumenata,krenu uvrede.

sad mi je jasno daa zbog ovakvih komentara se verovatno i kriju:

i ocigledno im toplo oko srca kad pomenem negde a oni pomisle tamo gde im milo.

I opet vas upucujem na forum gde imate istomisljenike,gde ste svoji na svom.

Ljubac,ako bi sa istom argumentacijom u projektovanju i planiranju razvoja (poboljshanja) telekom infrastrukture uchestvovao neko struchno objektivan i dosledan kao ti verujem da bi krajnji rezultat bio tebi omiljena metafora u diskusiji-anusni potencijal,u ovom sluchaju prilagodjeno primenjena na krajnji rezultat rada.

I pored ogranichene percepcije,jedna perioha stanja u telekomunikacijama vashe struchne exelencije imala bi vishe svrhe od neprimerenog insistiranja na anusnoj fiksaciji.
Toliko ovama,o Vi vrli i struchni.

@Dejan2003
Slazhem se sa vecinom iznesenog,ali ne znam da je iko za razlog svog nezadovoljstva naveo nekog montera.Valjda je jasno na kom nivou se radi planiranje,i da su ti ljudi potpomognuti dupelizcima struchnjacima,do svojih pozicija doshli zahvaljujuci postizbornim trgovinama negadljivih na moc i kontrolu.

Pushtanje u rad 3G mrezhe i potpisivanje ugovora sa Telekomom Srpske ispracen je tikovim podbulog legalizmusa,koji nas je opet podsetio na svezu politike i upravljanja u ovoj bitnoj sferi!

Citat:
Ipak, vecina problema koja je ovde navedena, a ima direktne veze sa Telekomom, obuhvacena je radom uz predlog za njeno resavanje.

Ovo bih ja nazvao racionalnim pristupom.Uochavanje i sagledavanje problema koji ochigledno postoji i definisanje puta za reshavanje,koliko god to imalo uticaja.
Nadam se da ce se uz doktorski rad i napredovanje u sluzhbi povecati pragmatichnost visokostruchnog kadra koji se bavi i ovakvim pitanjima.:)

Farisejizam pojedinaca koji pozivaju na izostajucu argumentaciju uljuljkani u perceptivno slepilo interesne grupe,zasluzhuje prezir.
Mozhda bi bavljenje sintaxom i smislom,Oooo Vrliii,vashem cenjenom imenu i prezimenu oduzelo uvredljivi prefix koji sada iz pristojnosti necu pominjati.
[ Dejan2003 @ 02.03.2007. 13:47 ] @
@gedoras, mozda tvoj problem nije taj dvojnik, nasao bi ti neku drugu kompaniju vec za nesto...ali zelim da sve dvojnike i PCM-ove demontiraju, a da ti i dalje koristis Kablovskog operatera ili nekog wireless provider-a, tebi po izboru

pored telekoma, nas problem (barem ovde na forumu) je i taj sto ti temu fiksna telefonija na ovom forumu dozivljavas kao salter u telekomu, zasta ona nije predvidjena i mesas je sa Udruženje korisnika telekomunikacija http://www.elitesecurity.org/f77

a to sto ti "revansisticki" dodajes je mnogo tuzno i ruzno i govori neke stvari o tebi, kako bilo nezelim da te komentarisem vise ovde i da trosim byte na tebe

e sad stvarno
ENDE
[ Gedoras @ 02.03.2007. 14:15 ] @
Citat:

pored telekoma, nas problem (barem ovde na forumu) je i taj sto ti temu fiksna telefonija na ovom forumu dozivljavas kao salter u telekomu, zasta ona nije predvidjena i mesas je sa Udruženje korisnika telekomunikacija http://www.elitesecurity.org/f77

Da, kako da ne , u ovoj temi se ustvari radi o zadovoljstvu korisnika opremom za fiksnu telefoniju na sta i sama anketa upucuje.
Koje su vam to trule fore (idi odavde, idi odavde)?

Zasto se vredjas kad tebi neko predlozi da napustis svoju zemlju i odes tamo gde je sve tako lepo?
Valjda zbog tog 2003 u nicku nisam ocekivao da se bas ti nadjes pogodjen. To je u svakom slucaju bila sala.

Ajd' uzdravlje,

[ bibiliemili @ 02.03.2007. 14:21 ] @
Gedoras,

moram samo da primetim da si poceo da se osmehujes!..

Bravo za zuto!..

Nije tesko biti fin.. uz malo truda - mozes ti i to!..
[ Gedoras @ 02.03.2007. 14:24 ] @

Daj nam bar neke preliminarne rezultate, kad se vec toliko bavimo ovom pricom.
Pozdrav,

[ Slobodan Milivojevic @ 02.03.2007. 15:44 ] @
Samo da kazem moje iskustvo, sa telekomom prethodnih par dana... Lepo su me oni zavlacili i pricali mi price da cu dobiti ADSL za 20 dana od datuma podnosenja zahteva, da ce me razdvojiti od dvojnika, prikaciti na centralu koja podrzava ADSL... I vidim pre neki dan, pusten ADSL u Pirotu, i zainteresujem se malo, prosetam do direkcije za usluge, i raspitam se...

I lepo su me obradovali kad su mi rekli da nista nije u planu naredne 3 godine. Sad ko je tu mene obmanuo? Radnik telekoma u KS-u? Ko tu meni daje lazne informacije, pa odustanem od ideje da se snalazim stap kanap metodom?

Drugo, kolko ja znam, u telekomunikaciono razvijenim drzavama postoji uglavnom jedna drzavna kompanija koja drzi lat mile infrastrukturu, i koja je 100% digitalna, i svim provajderima usluga nudi pristup toj infrastrukturi pod jednakim uslovima. To je razlog zasto u Srbiji ne postoji vise operatera fiksne telefonije, jer jednostavno tako nesto sa postojecom infrastrukturom nije ni moguce...

Po svemu sudeci, takvo stanje ce ostati narednih par godina, a do tad ja kad budem pozeleo da koristim fiksni telefon, uzecu godisnji odmor, a za internet, pa resicu to bez zica...

Tolko od mene na ovu temu, posto dalja diskusija niti ima smisla niti ce rezultirati bilo cim konkretnim.
[ VRider @ 02.03.2007. 15:50 ] @
@braker: Internet nije luksuz, ali, Telekom nije u duznosti da ti ga obezbedi. Konkurencije nema, pa ne moraju da zure u poboljsanju svojih usluga, ali ih ipak poboljsavaju. Potencijal Interneta, drzavni interesi, proizvodnja pirinca u Kini, to nisu stvari o kojima treba Telekom da misli, nego o tome kako da pravi pare.
Digitalizacija prikljucaka ce biti uradjena, samo treba vremena. Radi se na tome. Ocigledno se Telekom slaze sa vama. Samo vam se ne svidja dinamika radova. Telekom smatra da je bolje novac prvo uloziti u visokoprofitabilni sektor mobilne telefonije u okruzenju, nego u niskoprofitabilni sektor fiksne kod nas. Sta je tu sporno? Ne svidjaju ti se Telekomovi prioriteti? I na to imas pravo.
Citat:
I da,polako je isuvishe sporo.Radi se i bice,ali neki imaju vreme iza sebe,pojedini nazhalost i ispred sebe,tako da je kritika na mestu.

Stvar percepcije. Mozda jeste sporo ako uzmes da se za 15 godina nije mnogo uradilo. Time nisam zadovoljan. Ali, onim sto je uradjeno za poslednje dve, i tempo kojim je radjeno cini da ja budem optimista.

I dalje nisi izneo konkretnu ideju za demonopolizaciju last mile. A voleo bih da cujem.

@Dejan2003:
Citat:
drzava da ukine monopol nad internetom i telefonijom.

Prvi nikada nije ni postojao, drugi je vec ukinut. Vec su te poslusali...

@mitar1982: Telekom nije duzan, ali im je u interesu? Pa jeste. Zato ce ti da postave digitalnu paricu. Ali kroz godinu dve. Toliko im je u interesu. Sav je problem u tome sto se tvoj (licni) interes ne poklapa sa njihovim (ili bilo cijim drugim) korporativnim interesom. Kad se te dve stvari poklope, i ti ces imati brz net.

aDSL nije jedini nacin za povezivanje na net. Ti si ocigledno tako dobra musterija da u tebi interes jos uvek nije prepoznao nijedan kablovski operater, niti wireless provajder. Ili si ti previse pasivan...

@Gedoras: "revasisticki": Ako vam usluga ne valja, idite kod drugog operatera...

@Slobodan: Objasni povezanost izmedju digitalizacije last mile infrastrukture i postojanja vise operatera fiksne telefonije...
[ mitar1982 @ 02.03.2007. 16:29 ] @
Citat:
VRider: aDSL nije jedini nacin za povezivanje na net. Ti si ocigledno tako dobra musterija da u tebi interes jos uvek nije prepoznao nijedan kablovski operater, niti wireless provajder. Ili si ti previse pasivan...

Već sam napisao da koristim kablovski net, samo što je mnogo spor...

[ braker @ 02.03.2007. 16:29 ] @
Citat:
...I na to imas pravo.

Drago mi je da smo doshli do toga da imam pravo da iskazhem svoje nezadovoljstvo:)
Razloge za neslaganje sa takvom poslovnom politikom naveo sam vec ranije imajuci u vidu vlasnichku strukturu i u neku ruku interese koji su donekle i drzhavni i ne svode se samo na omogucavanje p2p-a,iako struchni branitelji trenutnog stanja rado posezhu za ovom vrstom saobracaja kao diskvalifikacijom,analizirajuci potrebe ostalih korisnika.
Strpljenje kao vechnu kategoriju sam vec pomenuo,ali se moj potencijal dobrano istroshio.

Citat:
Stvar percepcije. Mozda jeste sporo ako uzmes da se za 15 godina nije mnogo uradilo. Time nisam zadovoljan. Ali, onim sto je uradjeno za poslednje dve...

Ne potpadam pod grupaciju ''zadovoljnih'' jer taj talas do mene na zhalost nije stigao,ali sebi necu dozvoliti iskljuchivost i slozhicu se sa ovim shto si napisao,uz opasku-raloga za nezadovoljstvo i dalje ne nedostaje.

Citat:
I dalje nisi izneo konkretnu ideju za demonopolizaciju last mile. A voleo bih da cujem.

Ja bih eventualno mogao da copy/pate-ujem neka od reshenja EU zemalja.
Svestan sam pogodnosti koje demonopolizacija last mile infrastrukture donosi krajnjim korisnicima,ali iskljuchivo sa ekonomskog aspekta konkuretnosti.O konkretnim modalitetima reshavanja ne mogu da govorim bez opasnosti da upadnem u zamku paushalnog ocenjivanja,jer mi je nepoznavanje te vrste organizacije poslovanja ogranichavajuci faktor.
Postoje neka reshenja koja u praxi funkcionishu,pa uz obzir prema osobenostima stanja u nas,verujem da upucenima u tematiku ne bi predstavljalo problem doci do nekog prihvatljivog reshenja-na zadovoljstvo korisnika.

Preostali deo koji nije upucen meni necu komentarisati:)
[ Guda @ 02.03.2007. 16:51 ] @
@gedoras

"Gudo sta mislis zasto se ona grupa zove KUD Idijoti, mislis da su i oni nepismeni ili postoji razlog."

Daj mi neki link na forum gde je tema EX-YU Punk-Rock, pa da ti odgovorim na ovo pitanje, ne želim ovde.
[ agasoft @ 02.03.2007. 16:58 ] @
Pa i ja se potpisujem imenom i prezimenom, ali nisam zadovoljan . bar za
sada. neko ko dobija telefonski priključaj u 2006, ko koristi bedni dial up,
najskuplji internet na svetu, sigurno ne mogu biti zadovoljan.
[ agasoft @ 02.03.2007. 17:08 ] @
Gedoras, ti prvi nemaš pravopis , jer ne koristiš naša slova, š đ č ć ž. Šta
to govori???
[ MyWay @ 02.03.2007. 17:08 ] @
Citat:
Gedoras:...s' obzirom da ces uskoro da trazis posao...
...nesmem da kazem pravu rec da me milance nebi najurio...
...Pa svi znamo da njihov level obrazovanja neodgovara poslu kojim se bave...
...lopov i haker – neverujem...
...ja mislim da nepostoji mogucnost...

Citat:
Gedoras: Primetio sam da svi koji brane Selekom imaju problem sa gramatikom i pisanjem uopste. Mozda i to nesto govori.

O tempora, o mor(on)es...
[ braker @ 02.03.2007. 17:17 ] @
Citat:
O tempora, o mor(on)es...

:):):):)
[ Gedoras @ 02.03.2007. 17:50 ] @
agasoft, slazem se sa tobom za nasa slova.

Vidim da su i ostali poveli racuna o pravopisu, ja ipak uradih nesto pozitivno.

Pozdrav,

PS. Svaka cast MyWay, izgleda da si posebnom paznjom procitao si sve moje poruke.

PS II. Ispravi potpis.

Pozdrav,
[ bibiliemili @ 02.03.2007. 19:22 ] @

Gedoras,

u vezi preliminarnih rezultata...

Ne bih da dajem parce torte vec da je iznesem celu

Pozdrav

[ mojo12 @ 02.03.2007. 20:58 ] @
Citat:
bibiliemili: Gedoras,

u vezi preliminarnih rezultata...

Ne bih da dajem parce torte vec da je iznesem celu :-)

Pozdrav :-)

Ma koga briga za te rezultate?!!!

Boli mene uvo za to, meni je vazno da ja nemam dvojnika i da imam digitalni broj!

Umesto da se oduzis ovde ljudima jer su ti pomogli oko tvog upitnika tako sto ces detaljno da das planove Telekoma koja opstina ce kada dobiti digitalne centrale ti nama nudis rezultate ankete za koju nas apsolutno zabole d...
[ bibiliemili @ 02.03.2007. 21:31 ] @

Znas li onu staru...

Zasto Vi koji ste TI meni koja sam VI kazete TI, a ja koja sam VI vama koji ste TI kazem VI!

Svojim komentarom nisi zasluzio pristojan odgovor, ali ja kao pristojna osoba drugi necu i ne zelim da ti dam.

I u predhodnim postovima a i na pocetku ove strane izrazeno je interesovanje za rezultate istrazivanja....pa umes da citas...ali izgleda ne pazljivo..jer si nepazljiv! Ili je to zato sto imas bolove..;-)

[ mojo12 @ 02.03.2007. 23:21 ] @
Citat:
bibiliemili: Znas li onu staru...

Zasto Vi koji ste TI meni koja sam VI kazete TI, a ja koja sam VI vama koji ste TI kazem VI!

Svojim komentarom nisi zasluzio pristojan odgovor, ali ja kao pristojna osoba drugi necu i ne zelim da ti dam.

I u predhodnim postovima a i na pocetku ove strane izrazeno je interesovanje za rezultate istrazivanja....pa umes da citas...ali izgleda ne pazljivo..jer si nepazljiv! Ili je to zato sto imas bolove..;-)

Sram te bilo, samo pokazujes da uopste nisi zainteresovana za korisnike.

Ista si kao gomila onih iz vaseg korisnickog servisa koji nista nece (ili ne znaju) da kazu.

Zasto niko iz Telekoma nece da pokaze dinamiku i planove uvodjenja digitalnih centrala?

Makar toliko imamo prava da mi korisnici za koje nas smatrate stokom znamo!
[ Gedoras @ 03.03.2007. 00:05 ] @
Mene stvarno interesuju rezultati.
Mislim da bi stvarno trebala i ovde da ih objavis kada budu gotovi.

PS. MyWay me je totalno unistio, takvi kadrovi trebaju i Telekomu i ovoj napacenoj zemlji. Postujem kad neko da argumente, jos jednom svaka cast.

Pozdrav,
[ Guda @ 03.03.2007. 00:20 ] @
@agasoft

Citat:
agasoft: Gedoras, ti prvi nemaš pravopis , jer ne koristiš naša slova, š đ č ć ž. Šta
to govori???

E sad sam u velikoj dilemi, možda je njegov nick gedoraš!
[ Guda @ 03.03.2007. 00:31 ] @
Citat:
mojo12: Sram te bilo, samo pokazujes da uopste nisi zainteresovana za korisnike.

Ista si kao gomila onih iz vaseg korisnickog servisa koji nista nece (ili ne znaju) da kazu.

Zasto niko iz Telekoma nece da pokaze dinamiku i planove uvodjenja digitalnih centrala?

Makar toliko imamo prava da mi korisnici za koje nas smatrate stokom znamo!

Da si popunio upitnik, autorka bi ti se sigurno zahvalila e-mailom (kao npr. meni) sa potpisom koji između ostalog sadrži i naziv njenog radnog mesta, pa bi na osnovu toga mogao da zaključiš da ona baš i nema puno dodirnih tačaka ni sa korisnicima ni sa planovima tehnološkog razvoja.
[ bibiliemili @ 03.03.2007. 08:28 ] @

Dejane,

HVALA!..

Jos jednom da potvrdim da ce rezultati istrazivanja biti objavljeni i dostupni.

Puno pozdrava.
[ mitar1982 @ 03.03.2007. 10:32 ] @
Citat:
Guda: Da si popunio upitnik, autorka bi ti se sigurno zahvalila e-mailom (kao npr. meni) sa potpisom koji između ostalog sadrži i naziv njenog radnog mesta, pa bi na osnovu toga mogao da zaključiš da ona baš i nema puno dodirnih tačaka ni sa korisnicima ni sa planovima tehnološkog razvoja.

Ne mora ni da popuni anketu, dovoljno je da poseti sajt iz prve poruke...
[ MyWay @ 03.03.2007. 10:56 ] @
Citat:
Guda: Da si popunio upitnik, autorka bi ti se sigurno zahvalila e-mailom (kao npr. meni) sa potpisom koji između ostalog sadrži i naziv njenog radnog mesta, pa bi na osnovu toga mogao da zaključiš da ona baš i nema puno dodirnih tačaka ni sa korisnicima ni sa planovima tehnološkog razvoja.

Baš naprotiv, ima dodirnih tačaka sa korisnicima, pa je logičan sled i izbor teme za njen magistarski...
Citat:
mojo12: Zasto niko iz Telekoma nece da pokaze dinamiku i planove uvodjenja digitalnih centrala?

Pa zato što nije jednostavno - dugoročni i srednjoročni planovi te ne zanimaju, ti kao korisnik bi želeo da znaš konkretne podatke, a ne šta je u planu da se uradi kod tebe do 2010. Konkretan je (i tebi interesantan) biznis plan za tekuću godinu, ali se to ipak ne objavljuje na forumima...
Bar ja neću.
[ mojo12 @ 03.03.2007. 13:06 ] @
Citat:
MyWay: Pa zato što nije jednostavno - dugoročni i srednjoročni planovi te ne zanimaju, ti kao korisnik bi želeo da znaš konkretne podatke, a ne šta je u planu da se uradi kod tebe do 2010. Konkretan je (i tebi interesantan) biznis plan za tekuću godinu, ali se to ipak ne objavljuje na forumima...
Bar ja neću.

Ne mora na forumu, moze na Telekom-ovom sajtu.

Ali Boze sacuvaj da oni to urade, kod njih je jedini plan uvek bio "kad bude biće"...

Da su bar malo predusretljivi prema korisnicima objavili bi te podatke a ne da po forumima ljudi pitaju kada i sta ce oni da urade po pitanju njihovih telefona. Stvarno nema smisla.

[ VRider @ 03.03.2007. 14:44 ] @
Jel ti mozes jednu firmu da navedes koja svoje kratkorocne detaljne planove objavljuje na svom sajtu?
Takodje, vise puta je pomenuto da mnoge od poslova ne obavlja sam Telekom, vec angazovani podizvodjaci.
[ Gedoras @ 03.03.2007. 16:12 ] @
Gudo, zasto si u dilemi po pitanju nicka, jeste gedoraš. Nego me sada bas interesuje kako ste ga do sada pojmili.

To: agasoft
Jednostavno ne volim da koristim nasa slova jer je to nekada davno kada sam kupio prvu racunaljku konstantno pravilo probleme pri kucanju, stampi, prepoznavanju na drugoj masini... Ovde nasa slova koristiti mozda 5% ljudi, to je svakako za pohvalu, ali ja jednostavno imam averziju prema yu fontovima.

Nego dajte Vi meni neki savet kako da se ja otarasim dvojnika, kvantaskog nakupca, jer od pisanja molbi i pozivanja 9813 nema nista, a pare ne kovertiram.

Ajd` uzdravlje

[ bibiliemili @ 03.03.2007. 16:26 ] @
Nije lako biti fin..

Ali cesto vredi truda..

Tvoja promena se ogleda u potpisu..

Moras podneti zahtev..jesi li?
[ VRider @ 03.03.2007. 16:36 ] @
@bibiliemili: Mislim da nije ok da zezas ljude, koliko god ti se ne svidja njihovo misljenje ili ponasanje.
[ bibiliemili @ 03.03.2007. 16:41 ] @

Vrider..molim te budi precizniji...
Ja mislim da nisam...
[ mojo12 @ 03.03.2007. 16:57 ] @
Citat:
bibiliemili:

Moras podneti zahtev..jesi li?

Cinizam ostavi za tvoje kolege iz Telekoma!

Ja sam podneo zahtev dva puta i pazi nista od njih!

Tvoje poruke mi lice na price o tome kako smo mi korisnici blesavi odnosno ne znamo sta hocemo i kako da trazimo a vi zbog toga kao ne mozete nista da uradite...

Postedi nas tvog cinizma, budi uverena da su svi korisnici podneli uredno zahteve i ne izrazavaju svoje nezadovoljstvo samo da bi se sa tobom inatili.
[ bibiliemili @ 03.03.2007. 17:12 ] @

Ja sam sigurna da Gedoras nije tako shvatio niti sam ja htela da budem cinicna.

Jednostavno, pitala sam da li je podneo zahtev jer sam na osnovu njegovih ranijih komentara pomislila da nije formalno podneo zahtev jer ne veruje u resavanje istog..

Ja se izvinjavam njemu licno ako je to tako zvucalo jer mi uopste to nije bila namera.

Bas naprotiv!..
[ Gedoras @ 03.03.2007. 19:15 ] @
Nije teko zvucalo.
Da, formalno sam podneo zahtev. Dobio sam poznati odgovor postom, da nema tehnickih mogucnosti.
E onda sam saznao da se taj odgovor salje po defaultu, od jednog vaseg kolege kome verujem, ali on kaze da "ne zna" kako da mi pomogne. I tako, ja sada cekam tehnicke mogucnosti (NBG - salter je u pohorskoj) i nerviram se kada god onaj nakupac ugovara luka i paprike na kvantasu. On inace ima 2 telefonske linije. To traje satima.
Siguran sam da bi se i svi Vi, sto iz meni nepoznatog razloga toliko branite usluge telekoma, isto nervirali, i sigurno vam ne bi bilo pravo da Vam neko tada kaze da idete iz svoje zemlje kad mislite da je tamo, u Evropi, toliko lepo.

Jedina dobra stvar u svemu je sto posle 12 godina vise nisam na dialup-u i net mi radi ko zmaj (u odnosu na dial-up).
Priznacete da je glupo da iz Srbije skypujem u Srbiju.

PS. Priznaces da je i prethodni potpis bio dobar.

[ bibiliemili @ 03.03.2007. 23:25 ] @

Odlicno, sad mi je lakse..

Ne salju se automatski odgovori, veruj i meni...

Samo postoje delovi grada koji su "problematicni" i taj deo jeste jedan od ""..pa tu ide vise takvih odgovora

Hajde popuni upitnik..

ps. Al ovaj je bolji..
[ Slobodan Milivojevic @ 04.03.2007. 00:24 ] @
A jos moze da se popunjava upitnik?
[ bibiliemili @ 04.03.2007. 09:57 ] @

Jedno pitanje u upitniku nema vremensko ogranicenje...

Ali odgovore koje dobijem do kraja dana ubacicu u istrazivanje..

Pozdrav
[ mitar1982 @ 04.03.2007. 13:08 ] @
Citat:
bibiliemili:Samo postoje delovi grada koji su "problematicni" i taj deo jeste jedan od ""..pa tu ide vise takvih odgovora

Živeo sam u Zemunu, Žarkovu, i sada na Novom Beogradu. Ili ja nemam sreće, ili možda, eventualno, postoje delovi grada koji nisu problematični, jer ova tri ,sigurno, jesu.
[ Guda @ 04.03.2007. 13:38 ] @
Citat:
mitar1982: Živeo sam u Zemunu, Žarkovu, i sada na Novom Beogradu. Ili ja nemam sreće, ili možda, eventualno, postoje delovi grada koji nisu problematični, jer ova tri ,sigurno, jesu.

Ako nisi pažljivo čitao raniju diskusiju evo jednog citata s početka teme - iako je opisan jedan konkretan primer, slično se dešava u celoj Srbiji

ljubac wrote:U tom bloku podizvodjač je dobio u septembru mesecu posao da zameni postoječe kablove novim duplo većeg kapaciteta.Posao jos nije gotov.Zašto.Iako je postojala dobra volja i ugovorna obaveza podizvodjača da posao obavi za 1 mesec raznim smicalicama ljudi koji stanuju u tim zgradama oni jednostavno ne dozvoljavaju da se radi.Isključuju struju u zajedničkim prostorijama tražeći nenormalnu naknadu za utrošenu struju iako rade samo bušilice i reflektor,Garaže kroz koje prolaze kablovi se ne otvaraju,pozivaju miliciju ako se buši posle 15 časova jer se remeti kućni red,ne dozvoljavaju smestaj bubnjeva sa kablovima u zajedničkim prostorijama jer tu drže kupus pa da im valjda neko ne ukrade,pozivaju policiju misleći da neko krade kablove iako su na ulazima uredno zalepljena obaveštenja o izvodjenju radova,pozivaju inspekciju ako se kopa po zelenoj površini,obično neznaju gde su ključevi od prostorija u kojima je izvodni orman i kad im se telefon "pokvari" odmah ga pronadju i sl.
Sa istim problemima se suočavaju i ekipe koje rade u drugim delovima grada

Naglasio bih da je u poslednje tri godine urađeno mnogo više nego u prethodnih 20 - Što se situacije u NS tiče do pre tri godine su SVI delovi grada bili problematični, a sada je to oko 20% - i to u naseljima gde se intenzivno grade stambene zgrade, i gde još nije gotova ni ostala infrastruktura - tj. kad se raskopa ulica za sve druge instalacije uradiće se i telefonska.

Tokom 2004. su iz Telekoma saopštili da ce do kraja 2006. ceo NS biti digitalizovan, i ispunili su obećanje!!!

[Ovu poruku je menjao Guda dana 04.03.2007. u 14:49 GMT+1]
[ mitar1982 @ 04.03.2007. 14:21 ] @
Taj citat je bio namenjen meni, tako da sam ga pročitao, kao i ostale poruke u temi... :)

Da li telekom i podizvođači imaju, ili nemaju probleme u radu je irelevantno. Poenta je da su "problematični krajevi" pravilo, a ne izuzetak, osim ako ja, eto, nemam sreće, mada čisto sumnjam.
[ mojo12 @ 04.03.2007. 16:43 ] @
Citat:
mitar1982
Da li telekom i podizvođači imaju, ili nemaju probleme u radu je irelevantno. Poenta je da su "problematični krajevi" pravilo, a ne izuzetak, osim ako ja, eto, nemam sreće, mada čisto sumnjam.

Nema izuzetaka nego "crnih rupa" u telekomunikacijama.
Koliki je broj tih crnih rupa ne znam tacno, sigurno je veliki ali znam da sam ja u jednoj od njih.
[ Guda @ 04.03.2007. 20:35 ] @
Citat:
mitar1982

Upravo to sam i rekao, do pre tri godine je ceo Novi Sad (za NS znam) a verovatno i ostatak Srbije bio "problematičan kraj" i ne mogu se svi gigametri kablova promeniti za godinu dve.

Dakle da rezimiram: Nisam zadovoljan i oduševljen korisnik telekoma, ali se zadnjih par godina dešavaju izuzetno pozitivni pomaci, a ne može se 20 godina stagnacije nadoknaditi preko noći. Da li je sve to moglo i brže? Verovatno da.

[ mitar1982 @ 04.03.2007. 23:25 ] @
Da i ja rezimiram svoje, pa da sačekamo rezultate istraživanja: :)

Može telekom u Novom Sadu da obezbedi svima i po 10 parica, adsl2+, i ostala čuda, ja ne mogu da budem zadovoljan dok sam nakačen na pcm, i imam kvalitet usluge iz 1944...
[ ljubac @ 05.03.2007. 08:59 ] @
Vidim mirnije tonove,pa i ja malo da dodam.

Citat:
Guda: Upravo to sam i rekao, do pre tri godine je ceo Novi Sad (za NS znam) a verovatno i ostatak Srbije bio "problematičan kraj" i ne mogu se svi gigametri kablova promeniti za godinu dve.

Dakle da rezimiram: Nisam zadovoljan i oduševljen korisnik telekoma, ali se zadnjih par godina dešavaju izuzetno pozitivni pomaci, a ne može se 20 godina stagnacije nadoknaditi preko noći. Da li je sve to moglo i brže? Verovatno da.

ali ruku na srce ko je jos mogao da predpostavi ovakvu expanziju na polju telekomunikacija.

Od 1989. godine, zahvaljujući razvoju tehnologije, na tržištu ondašnje SFR Jugoslavije i Srbije pojavili su se uređaji, poznati građanima pod imenom PCM 4. Ovi uređaji omogućuju da se po jednoj parici (dve žice) u rad puste i da rade četiri direktna telefona, oni rade i kada nema struje. U telefonsku mrežu "Telekom Srbija"a.d. ugrađeni su uređaji PCM 4, koji su kupljeni od šesnaest firmi: Ei PUPIN, TELSPEK (Velika Britanija), SIMENS (Tajvan), ECI (Izrael), TADIRAN (Izrael), TAIKOM (Tajvan), ERIKSON (Švedska), SIMENS (Argentina), KE(Nemačka), SEMKOTEK (Austrija/Bugarska), TELKOM (Srbija), ALKATEL (Francuska), TELETRA (Italija), TOP GEIN (?), RUTRONIK (?) i DKTS PCM 4 (Srbija)!?

Oni su imali sirinu od 64kbs za sva 4 kanala.

Krajem 90-tih na trzistu su se pojavili i PCM-4 uredjaji sa oznakom DSL-272 koji su imali 64kbs po 1 kanalu kao i prenos identifikacije i tarifnih 16Khz impulsa.Na njima su klasicni modemu disali punom brzinom.

poz. sa zeljom da crnih rupa bude sto manje.

[ Guda @ 05.03.2007. 11:00 ] @
I to je tačno, iz te perspektive (1989) PCM je izgledao kao sasvim OK rešenje. Znalo se tada za za postojanje i dolazak ISDN-a ali je i sa tom bilo dosta. Ti se verovatno sećaš, ali evo malo istorije za mlađe korisnike formua:

1989. godine intel najavljuje 486 procesor. Naredne godine ja sklapam svoj prvi PC računar - Intel 286 na 12MHz, 2MB RAM, HDD 40 MB (MFM standard - nešto što je par godina kasnije zamenio IDE), floppy 5,25", Herkules mono grafika i monitor - sve zajedno oko 2500 DM. Nešto kasnije kupujem i modem na 2400bps za oko 100 DM, doduše postojao je i modem na 9600 ali je on koštao duplo. Modem na 14400bps se pojavljuje tek par godina kasnije - a on na PCM-u radi punom brzinom. 1992. godine Microsoft ponosno predstavlja novi operativni sistem MS-DOS 5.0 i grafičko okruženje (pažnja - nije operativi sistem već samo DOS aplikacija) Windows 3.1...

Internet se u Srbiji pojavljuje tek 6 godina kasnije i tada sam već imao modem na 14.400
[ Slobodan Milivojevic @ 05.03.2007. 11:34 ] @
Eee... Ja sam '98-e imao modem 33600bps... A i dan danas ne mogu vise da izvucem 10 godina kasnije ja imam istu brzinu konekcije
[ mojo12 @ 05.03.2007. 13:19 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: Eee... Ja sam '98-e imao modem 33600bps... A i dan danas ne mogu vise da izvucem :( 10 godina kasnije ja imam istu brzinu konekcije :(

Ista stvar i kod mene. I tad 1998. godine sam se pitao kad ce brzi internet i prosto covek da ne veruje, na istoj sam brzini 2007. godine.

Ovo je moja zadnja poruka u ovoj temi jer nema nikakvog smisla govoriti dalje o tome, vreme prolazi, dzabe su price da ce biti u 2007. godini, evo ja cekam vec tri meseca i apsolutno sam siguran da do kraja 2007. nece biti, telekom nista ne radi po tom pitanju tako da je ovo pricanje u prazno.

Savetujem i ostalima koji su ovde pisali poruke da batale ovu temu, neka nas buduci magistar bude zadovoljan zbog upitnika a za nas ostale nije vazno.

Pozdrav svima!
[ bibiliemili @ 05.03.2007. 13:45 ] @
E ti MOJo...ostao si SVOJ... potpuno dosledan svom negativnom stavu koji pokusavas sad da preneses i na ostale,

da li je to fer? O ne...

Ipak, uz osmeh, pozdrav i tebi!

Javices se ti ponovo...

[ Iksi @ 05.03.2007. 16:12 ] @
Hej biljka ma ja necu da se zalim ni na ssta samo zelim da kazem da se
mnogo lepo smeskas :))))
[ bibiliemili @ 05.03.2007. 19:02 ] @

Hvala

Osmeh je moj zastitni znak..
[ Slobodan Milivojevic @ 06.03.2007. 22:18 ] @
Citat:
bibiliemili: E ti MOJo...ostao si SVOJ... potpuno dosledan svom negativnom stavu koji pokusavas sad da preneses i na ostale,

da li je to fer? O ne...

A da li je fer da uprkos svom napretku interneta na ovom svetu i skoro 10 godina kasnije "sustim" na 33.6k? Da nemam normalan fiksni telefon?

da li je to fer? O ne...
[ bibiliemili @ 06.03.2007. 23:02 ] @

Nije fer ni to sto su velike guzve u GSPu...ali su manje nego pre..

Nije fer ni to sto su nam male plate...ali su bolje nego pre..

Nije fer da mladi odlaze iz zemlje..al odlaze manje nego pre..

Nije fer sto ti nemas normalnu liniju...ali je situacija generalno mnogo bolja nego pre

I bice jos bolja..
[ Slobodan Milivojevic @ 06.03.2007. 23:17 ] @
Pa ako uskoro ne bude bolje i kod mene, i ja cu biti primoran da idem negde gde vec sad jeste bolje... Nazalost... Jer ovde nemam bas uslove za buduci posao usko vezan za IT...
[ Gedoras @ 07.03.2007. 10:03 ] @
Citat:

Nije fer da mladi odlaze iz zemlje..al odlaze manje nego pre..

To nije tacno ako govorimo o VSS, osim ako pod "pre" ne podrazumevas 91. godinu.

Kako tumacite najave da ce Makedonija dobiti drugog operatera fiksne telefonije?
Izgleda da ipak neko vidi mogucnost da i na tom polju zaradi i da teza sa ovog foruma vezana za neisplativost fiksne telefonije nije tacna.

Pozdrav,
[ bibiliemili @ 07.03.2007. 10:35 ] @

Ma naravno da je fiksna telefonija isplativa..

Ali zahteva i velike investicije..sto bi ti rekao, citaj "velike"..

Mozda se i zato ovde jos niko drugi nije pojavio..
[ optix @ 07.03.2007. 10:43 ] @
Ima i drugi nacin

IP infrastruktura, Sbb-ova npr. Heh, al' onda je problem dobiti dozvole za interkonekcije. Sto nas vraca na sustinu i pocetak problema
[ agasoft @ 07.03.2007. 10:46 ] @
Da da. A i Makedonija, i Hrvatska, su znatno manja tržišta od našeg . A
Hrvatska čini mi se ima više do tri operatera. A Slovenija sigurno ima dva,
a manja je geografski od Vojvodine
[ bibiliemili @ 07.03.2007. 10:49 ] @

Znam...

Uvek ima neko ali sto devojci..
[ agasoft @ 07.03.2007. 10:49 ] @
Sumnjam ja da je u pitanju investicija. Ovde bi svako dobre pare obrnuo. Ja
mislim da iako nema monopola, neko negde koči konkurs za fiksnog operatera.
Koliko se sećam, u Hrvatskoj se niko nije javljao za operatere, nego je tamo
neka agencija prethodno raspisala konkurs. A ja ne očekujem da će naši
raspisati konkurs bar narednih deset godina!
[ Gedoras @ 07.03.2007. 10:56 ] @
Ne bih rekao da je to razlog, zasto bi u Makedoniji te investicije bile isplative, a kod nas ne?

[ bibiliemili @ 07.03.2007. 11:05 ] @

ima tu vise faktora sigurno...citav buket ( ajde da odgovorim u znaku predstojeceg praznika )..

[ mischo @ 07.03.2007. 14:49 ] @
Stvar je vrlo jednostavna. Uporedite cene razgovora u fiksnoj telefoniji u Makedoniji i Hrvatskoj sa Srbijom, pa ćete da vidite gde je prostor da se zaradi.

www.cullen-international.com/d.../balkan/report2comparative.pdf
[ VRider @ 07.03.2007. 15:29 ] @
'Ladno imamo najpovoljnije telefoniranje.
Samo nas malko Internet kara...

P.S. Ovo je na osnovu letimicnog pregleda dokumenta. Malo je preobiman za detaljnije citanje.
[ Dejan2003 @ 07.03.2007. 15:49 ] @
Citat:
VRider: 'Ladno imamo najpovoljnije telefoniranje. :)
Samo nas malko Internet kara...

P.S. Ovo je na osnovu letimicnog pregleda dokumenta. Malo je preobiman za detaljnije citanje.

NPR.

Od Telekom AD (Srbija) direktan pristup Internetu 2mb/s (Gup/Sup)kosta 105.000 (1300 EUR)

Austrijski Telekom Direktan Pristup Internetu (Gup/Sup)za te pare daje 6Mb/s
pazi ovo

Makedonski Telekom za 2mb/s Direktnog pristupa Internetu (Gup/Sup)trazzi oko 8000 EUR

ja da sam u udruzzenju Internet provajdera, organizovao bi da svi provideri utrce kintu za ono sto je Verat uradio (mada kvalitetnije), ako je Verat dobio dozvolu (i kako nema veze) onda mogu to da urade i drugi...

[Ovu poruku je menjao Dejan2003 dana 08.03.2007. u 09:31 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Dejan2003 dana 08.03.2007. u 09:31 GMT+1]
[ Iksi @ 07.03.2007. 15:50 ] @
biljcica bi da dobije buket za 8. nart.. ajmo momci udruzimo se pa lepo
onako slozno svi po jedan buket nasmejanoj dami :)).
[ VRider @ 07.03.2007. 16:37 ] @
@Dejan2003: Samo nisi rekao o kojoj brzini govoris kada je Telekom u pitanju.

Citat:
ja da sam u udruzzenju Internet provajdera, organizovao bi da svi provideri utrce kintu za ono sto je Verat uradio, ako je Verat dobio dozvolu (i kako nema veze) onda mogu to da urade i drugi...

Dok neki u visokim cenama Internet linka od Telekoma vide problem, oni pametniji (Verat) vide mogucnost za zaradu. Kod nas je vecina u ovoj prvoj grupi.
[ bibiliemili @ 07.03.2007. 18:40 ] @

Citat:
Iksi: biljcica bi da dobije buket za 8. nart.. ajmo momci udruzimo se pa lepo
onako slozno svi po jedan buket nasmejanoj dami ).

hvala, imam bolju ideju..

svako svojoj dami nek pokloni bar cvetic..
[ Dejan2003 @ 07.03.2007. 20:41 ] @
@bibiliemili
sutra u Telekomu će sve prštati od muzike na uvce i mezetluka, tako je barem bilo do sada,ja sam se zeznuo prošle godine za 8. mart, pokušavajući da završim nešto u biznisu u lolinoj.
: ))
[ bibiliemili @ 07.03.2007. 20:56 ] @

Sad smo u Dubrovackoj..i tu ce jaca polovina Telekoma ostati i posle jedan za sve sto treba...
a dame ce same otici do.....centra.....da proslave praznik..

[ agasoft @ 08.03.2007. 01:19 ] @
A ko nema damu??
[ bibiliemili @ 08.03.2007. 08:13 ] @

Citat:
agasoft: A ko nema damu??

Mozda ima simpatiju..

A ako cveticem iznenadite neku nepoznatu damu koja vam osmehom ili pogledom privuce paznju...i onda jednostavno nastavite dalje...ceo dan ce pricati o vama..

Pa, mozda se opet sretnete..

[ Dejan2003 @ 08.03.2007. 08:22 ] @
Citat:
VRider: @Dejan2003: Samo nisi rekao o kojoj brzini govoris kada je Telekom u pitanju.

Dok neki u visokim cenama Internet linka od Telekoma vide problem, oni pametniji (Verat) vide mogucnost za zaradu. Kod nas je vecina u ovoj prvoj grupi.

Direktni pristup Internetu 2mb/s 105.000,oo bez VAT oko 1300€
[ Guda @ 08.03.2007. 09:44 ] @
Biljana, srećan praznik!
[ bibiliemili @ 08.03.2007. 09:52 ] @

Dejane i dragi Gudo!

hvala na pomoci, podrsci i paznji !!!

[ Dejan2003 @ 27.03.2007. 18:13 ] @
Citat:
Dejan2003: Direktni pristup Internetu 2mb/s 105.000,oo bez VAT oko 1300€

Cena za Direktan pristup Internetu (Telekom Srbija AD) umesto 105.000 dinara ce uskoro biti 62.600 din bez popusta, ili 53.200din sa i do 15% popusta, cene su bez PDV-a, tako da sada za 2Mb/s direktnog pristupa internetu za iste pare dobijate 4Mb/s Interneta. Cisto da ne stoji pogresna cena a i da izvadimo temu iz naftalina

[Ovu poruku je menjao Dejan2003 dana 29.03.2007. u 08:49 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Dejan2003 dana 29.03.2007. u 10:16 GMT+1]
[ bibiliemili @ 27.03.2007. 21:12 ] @

Dobre vesti brzo putuju..
[ calexx @ 27.03.2007. 22:32 ] @
Jesu li se vesti već pojavile ili su insajderske? Može li još neka informacija ako je ovo drugo?

Ovo može da bude najavljivano dupliranje linkova, ako se cene prepolove, provajderi mogu (ali ne moraju) da isprate promene i obore cene tj dupliraju link sa ovim cenama.
[ mitar1982 @ 28.03.2007. 14:55 ] @
Citat:
Dejan2003: Cena za Direktan pristup Internetu (Telekom Srbija AD) umesto 105.000 dinara ce uskoro biti 62.600 din bez popusta, ili 53.200din sa i do 15% popusta, cene su bez PDV-a, tako da sada za 2Mb/s direktnog pristupa internetu za iste pare dobijate 4Mb/s Interneta. Cisto da ne stoji pogresna cena a i da izvadimo temu iz naftalina

Strašan im je popust. 2Mb/s na nekim normalnijim mestima košta oko 30e... :-(
[ Guda @ 28.03.2007. 18:10 ] @
Citat:
mitar1982: Strašan im je popust. 2Mb/s na nekim normalnijim mestima košta oko 30e... :-(

Da, 2MB ADSL, ovde se govori o direktnom pristupu, tj 2MB up / 2MB down uz agregaciju 1:1
[ agasoft @ 28.03.2007. 19:44 ] @
Dobre vesti brzo putuju , a lošije još brže
[ Dejan2003 @ 28.03.2007. 20:20 ] @
Citat:
mitar1982: Strašan im je popust. 2Mb/s na nekim normalnijim mestima košta oko 30e... :-(
Citat:
agasoft: Dobre vesti brzo putuju , a lošije još brže

Da li vi uopste znate sta je direktam pristup internetu, i da li koristite ovu uslugu, da li uopste znate nekoga ko koristi ovu uslugu, kad ste u stanju da ovako glupo komentarisete i ispoljavate svoje neznanje, i zbog vas ovaj forum i gubi svoj smisao, umesto da upotrbis svoju inteligenciju i kazes nesto pametno, svoje neznje krijete pljuvanjem

http://www.elitesecurity.org/p1498379

sto znaci da je skoro ista cena kao i u Austriji za istu uslugu
[ mitar1982 @ 28.03.2007. 22:06 ] @
Naravno da znam na šta si mislio kad si napisao direktan pristup, iako je termin nejasan, a svoje znanje i inteligenciju koristim tamo gde treba. Mene više interesuje kada ću imati 2 mb/s kod kuće, tačnije za početak me interesuje kada ću dobiti normalnu paricu...

Citat:
Strašan im je popust. 2Mb/s na nekim normalnijim mestima košta oko 30e, i može da se koristi od kuće... :-(

btw, odgovor je trebalo da bude ovakav, ali sam zaboravio da promenim poruku...
[ Gedoras @ 30.03.2007. 14:58 ] @
A gde je u ovoj prici veza sa zadovoljstvom korisnika fiksnom telefonijom?
Vise bih voleo da znam kolika je u Austriji cena minuta razgovora u lokalu za dvojnicku vezu

Ajd uzdravlje,

PS. Imas mogucnost da od kuce koristis do 6 Mb/s, ali je cena 1MB-1Din (mislim na wireless naravno) i radi odlicno, bar sa nbg.

[ grubiz @ 02.04.2007. 13:35 ] @
Rado bih popunio upitnik da me nisu ugradnjom PCM-a skinuli sa net-a, pa sada imam pristup samo iz firme, tako da sam se i ulogovao na kolegino ime. A to su uradili da bi komsijama dali jos jedan broj. Kao da to nisu mogli da rese ISDN-om.Linija susti,puca.prekida,internet ne radi, identifikacija,ADSL, ISDN nema sanse...A pretplatnik sam samo 20 god. Sta vredi sto su uveli digitalnu centralu kada ljude bez pitanja i mogucnosti zalbe vracaju u 19.vek... Sta mislite da li je pitanju bila neka vezica? Naravno! Dok sve ovde moze po babu, stricevima, zemljacima a bogami i KOVERTOM, bzabe misljenje javnog mnjenja... Ostaje nam samo resenje "RADOVANA III"... "bacis bombu, pobijes ..... i gotova stvar..."
Mnogo srece sa anketom... Davor
[ mitar1982 @ 04.04.2007. 12:33 ] @
Citat:
Dejan2003: ...sto znaci da je skoro ista cena kao i u Austriji za istu uslugu

... a evo šta ja trenutno koristim u Geteborgu. Prosečan internet paket za nekih tridesetak evra mesečno.

[ agasoft @ 23.04.2007. 12:45 ] @
Guda:
Pišem ovo iz razloga da utešim korisnike iz Kuršumlije i drugih manjih
mesta - samo strpljivo, ima nade!

> (agasoft: /p1487762 ): šta da ti kažem. ja imam brzinu 52 kbps . držim se.
Džaba mi digitalna
> centrala, listing, i moj račun, kad nemam ADSL a imam digitalnu već devet
> meseci. Dobiću valjda ADSL do dve hiljade dvadesete, ili ako se udam za
neku
> devojku u gradu i centrali gde ima ADSL...
> Poverljivi izvir iz telekoma, rekoa mi je u novembru, da će ADSL kod mene
> doći u martu. Pa, mart polako dolazi, videćemo koliko je informacija bila
> tačna.
Ljubac:
Koliko ja znam prilaze ti polako.U Prokuplju provereno radi.

Na kraju izveštaj iz telekoma: Citat:

Poštovani,

na žalost još ne postoje tehničke mogućnosti za realizaciju zahteva
korisnika za ovu vrstu usluge u Kuršumliji. Po planu realizacije i dinamici,
u Kuršumliji će
krenuti instalacija portova i ostale opreme za podršku ove vrste usluge u
drugom delu tekuće 2007.godine. Dakle, malo strpljenja. Zainteresovanost
korisnika
je velika i više informacija možete dobiti u Korisničkom servisu u Vašem
mestu.

S poštovanjem,

Prokuplje je dobilo ADSL, devetnaestog februara. Udaljeno od mene,
tridesetak kilometara
Blace, takođe dobilo ADSL, polovinom marta, koje ima daleko manje stanovnika
od Kuršumlije.
Udaljeno manje od trideset kilometara.
Šta smo mi? jel smo mi građani neke druge države, pa da nas rade u drugoj
polovini godine? Mislim, lepo su rekli druga polovina godine traje do
trideset prvog decembra. Sramota!
I, čime ja, bedan, ponižen, očajan korisnik telekoma, mogu da budem
zadovoljan? Najskupljim i najsporijim netom?
Zamislite kada bih koristio dial up internet, 24 časa dnevno, online. U
jednom danu, ima 12 sati jakog, i 12 sati slabog saobraćaja, osim nedelje
koja ima 24 sata slabog saobraćaja.
1 impuls, iznosi 0,3584 sa pdv.
Što dalje iznosi, 10,752 dinara, samo telefonskog saobraćaja.
ili 5,376 din u slabom saobraćaju. i Sad, dakle jedan radni dan, 64,512 za
12 sati u slabom saobraćaju, i129,024, za 12 sati u jakom, iznosi 193,536.
Kada se ovo pomnoži sa 24, koliko ima od prilike dana osim nedelja, dobije
se iznos od 4644,864 din. i predpostavimo da ima 4 nedelja, dakle radi se o
dvadeset osmodnevnom online periodu, 24 sata slabog saobraćaja, 258,048
dinara. Kada se to doda onom prethodnom zbiru, dvadeset osam dana, nonstop
korišćenja, dial up usluga, iznosilo bi
četiri hiljade devetsto dva dinara, i devedeset jednu paru, plus minimum
295 za flet ratu kod nekog provajdera, iznosilo bi 5197 dinara mesečno.
Maksimalna brzina koja se izvlači na dial upu je 52 kbps, a na ADSL-u
minimalna, 256.
Prosečni ADSL paket od 256 iznosi oko 1500 dinara što je 3,46 puta po manjoj
ceni, a 4,94 puta brža veza.
I čime ja da budem zadovoljan? visokim telefonskim računima, i zauzetim
telefonom? Da li je to tehnologija kojom bi korisnici trebali da budu
zadovoljni?
Koji posao ovde može da uspe sa takvim bednim i najskupljim internetom na
svetu?
Ja sam zgrožen, deprimiran, razočaran, i krajnje nepoverljiv prema svakoj
Izjavi Gospodina njegovog veličanstva, Draška Petrovića, i sve mu prisutne
radnike, radnu strukturu i planove!
S poštovanjem, očajni korisnik monopolističkog, krajnje neozbiljnog,
neprofesionalnog, sporog, jadnog, neorganizovanog i bednog telekoma!
[ Dejan2003 @ 17.08.2007. 13:44 ] @
za Gedoras i Mitar1982slicne, savetijem im da ovde ostvare svoja prava:

http://www.mtid.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=67

http://www.mtid.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=5