[ Aleksacar @ 21.12.2006. 10:53 ] @
Snimio sam preko tv kartice film koji mi se mnogo svidja, ali doslo je do toga da zvuk sve vise zuri u odnosu na sliku kako film odmice. Trazio sam po forumu ali niko ne pominje kako se to resava vec samo navode da im se desavaju iste stvari. Film je capture-ovan u Virtual Dub-u direktno u xvid a zvuk u mpeg layer-3. Znam da sam napravio gresku sto sam stavio odmah kompresiju zvuka. Ima li neka caka da uskladim ovo?
[ deks007 @ 22.12.2006. 22:25 ] @
Pisano je o tome (licno meni se desavalo pri prebacivanju sa VHS-a) , a resenje je MainConcept PVR .Znaci snimajnpreko ovog programa . Pozdrav !
[ Zokii1983 @ 31.12.2006. 07:41 ] @
ucitaj film u virtualdub

pa na

Video>direct stream copy


pa na
Audio>Interleaving

Delay audio track by

ako kasni upisuj negativne brojeve .... npr -300

ako brza pozivitne ...


[ deks007 @ 31.12.2006. 22:00 ] @
Problem je u tome sto ton sve vise zuri kako snimak odmice tako da tvoja teorija pada u vodu po meni . Predlog bi uspeo da je konstantno vreme kasnjenja ili obrnuto . Kada se meni to desilo ja sam primenuo crnacku metodu . Sekao sam klipove na mestima gde su ih spajali u montazi na VHS , pa sam onda rucno sinhronizovao (hvatao momente kada je govor u pitanju da to bude korektno ) i odsecao viskove , pa ponovo sve spajao uz neke ne preterane tranzicije . Tvoj predlog moze ali uz ovaj nacin , splitovati klipove pa ih u Virtual dubu sinhtonizovati . Pozdrav !
[ Daniel011 @ 10.01.2007. 21:45 ] @
Da li prednjačenje tona u odnosu na sliku ide linearno sa vremenom? Ako ide linearno sa vremenom, ja bih onda pokušao da "usporim" audio-stream na sledeći način: pomoću VirtualDub-a bih uradio demux na video i audio, audio bih učitao recimo u SoundForge i uradio bih mu Pitch Shift ili Time Stretch, tako da se njegova dužina svede na dužinu videa i onda bih ih muxovao ponovo pomoću VirtualDub-a (naravno uz prethodnu ponovnu kompresiju audia).

Ili da kažem ovako: izmeriš za koliko ton žuri na početku, a za koliko na kraju filma. Neka, primera radi, na početku žuri 2 sekunde, a na kraju žuri 7 sekundi. To bi značilo da je audio-zapis kraći od video-zapisa za 5 sekundi i da ga upravo za toliko treba nekom od ove dve pomenute alatke "rastegnuti".

Naravno, ova priča ne važi za slučaj da se raskorak između videa i audia ne povećava linearno sa vremenom, nego da to ide neravnomerno. U tom slučaju, zaista ne znam za neki elegantniji način od ovog sečenja klipa na segmente i ručnog sinhronizovanja svakog od njih.